[]
[] [bladetbil.no] []

Nye drypp fra Mitsubishi


Terje RingenMitsubishi gir i dag flere detaljer om en ny generasjon ASX som skal selges i Europa.

Opprinnelig valgte Mitsubishi å trekke seg ut av det europeiske markedet for en periode, men etter løfte om hjelp fra alliansepartner Renault har de flere nye modeller på trappene de nærmeste årene.

I april fortalte de at Colt-betegnelsen skal gjenoppstå, og selv om vi har fått beskjed om at også ASX skal relanseres, er det først nå vi får litt flere detaljer.

Vi kan med en gang fastslå at den nye ASX ikke kommer som ren elbil. Den skal tilbys med fem ulike drivlinjekombinasjoner, hvorav spesielt én er attraktiv for Norge – så lenge det varer.

Utvalget starter med en 1,0-liters turbo bensinmotor på 91 hk i kombinasjon med 6-trinns manuell girkasse. Så kommer en 1,3-liter som kombinert med manuell kasse yter 140 hk mens den med 7-trinns DCT yter 158 hk.

Ingen av disse er interessante i det norske markedet. Det er neppe heller Hybrid-utgaven med bensin- og elmotorer og samlet effekt på 145 hk.

Derimot – så lenge ladbare hybrider belønnes i det norske avgiftssystemet – kan den siste varianten være aktuell her.

1,6L Plug-in Hybrid har en samlet effekt på 160 hk, men en batteripakke på 10,5 kWt er neppe nok til mer enn rundt femti kilometer el-rekkevidde. Det trengs 100 for å oppnå full uttelling hos skattemyndighetene.

Dersom du syns spesifikasjonene minner om en Renault Captur er det ikke tilfeldig, for her er det nært slektskap. 

Nye Mitsubishi ASX skal avdukes i september og kommer på markedet våren 2023.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: