[]
[] [bladetbil.no] []

Mercedes-AMGs visjon for høye ytelser


Tekst: Øivind SkarSelv hos Mercedes-AMG er de fossile superbilene være på vei inn på de evige motorveier når plattformen AMG.EA dedikert for elektriske høyytelsesmodeller er ferdig utviklet.

For Mercedes-Benz/AMG gjelder å ikke havne bakpå i utviklingen av fremtidens elektriske drivlinjer. Porsche/Audi har allerede 800 volts teknologi, Hyundai er der, og det er kjent at VW-konsernets nye plattform for høyytelsesbiler (PPE) også skal brukes av Bentley hvor det er antydes biler med inntil 1400 hk allerede i 2025.

Det er for å holde følge med denne utviklingen Mercedes-AMG med Vision AMG signaliserer hva som kommer. Aktuelle elementer som allerede signaliseres er lang akselavstand, korte overheng, store hjul, stjerneformede lys og høyytelsesbatteri.

Helelektrisk framtid
– Med Vision AMG får vi et glimt av den helelektriske fremtiden til Mercedes-AMG, som allerede fra 2025 vil være en realitet. Bygget på en egen dedikert AMG-plattform, vil også fremtidens høyytelsesmodeller imponere med heftige kjøreopplevelser, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Den kompakte motoren i Vision AMG skal yte betydelig mer kraft enn konvensjonelle elektriske motorer og er utviklet av Mercedes-Benz' datterselskap YASA.

Link til Formel 1
Forbindelsen til Mercedes-AMG Petronas F1-teamet er tydelig i flere visuelle detaljer. Disse inkluderer lakkeringen i sølv med stjernemønster over bakskjermene og vingepartiet, funksjonelle elementer i eksponert karbonfiber, 22-tommers felger med aerobekledning, AMG-logoen og elementer i Petronas-fargene.

Firedørs-konfigurasjonen tydeliggjør også at bilen byr på et glimt av en funksjonell helelektrisk sportsbil for fremtiden hvor det er god plass til fire.

Stjernelys
Hovedlysenes signatur peker inn i en fremtid hvor tre LED-elementer danner en tredimensjonal Mercedes-stjerne, som sikrer merkevarens synlighet både natt og dag.

Frontlyktene er visuelt forbundet gjennom det horisontale lysbåndet over grillen.

Dette lysbåndet kan vise en rekke animasjoner i alt fra en velkomstsignatur til konstant lys.

Den AMG-spesifikke grillen med vertikale lameller beholdes som et særegent element, til tross for at en elektrisk drivlinje ikke krever en klassisk radiator foran. Grillen er derfor lukket, lakkert i karosserifargen og fullt integrert i fronten på bilen.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: