[]
[] [bladetbil.no] []

Kia gjør som Hyundai


Terje RingenKia har sendt ut de første skisser av en kommende elbil. Samtidig røper de en ny navnestrategi, tilsvarende den søsterfirma Hyundai har valgt.

Dette blir Kias første bil ut på den nye plattformen med betegnelse E-GMP.

Det er ikke så mange ukene siden Hyundai presenterte sin Ioniq 5 med spennende design og, ikke minst, fremtidsrettet teknologi.

Teknologien vil vi finne igjen i Kias modeller, noe som innebærer mulighet for lang rekkevidde og superhurtig lading takket være bilens 800 volts arkitektur. Systemet er utviklet i samarbeid med Rimac som også jobber tett med Porsche.

Hyundai skal markedsføre alle sine elbiler under sub-brandet Ioniq, og nå forteller Kia at de tar tilsvarende grep. Men de gjør det enda enklere – de setter rett og slett EV foran et tall som viser hvilket segment bilen hører hjemme i.

Denne skal hete EV6 og blir første bil med Kias nye logo. Den skal også gå opp en ny designfilosofi som skal kjennetegne Kias elbiler i tiden fremover.

Se spionbilder av Kias kommende crossover

Nå skal vi være forsiktige med å trekke bastante slutninger basert på disse vage bildene, men for meg ser det ut som de ikke går like drastisk til verks som søsterfirmaet.

– EV6 er utførelsen både av vårt nye slagord, ‘Movement that inspires’, og vår nye designfilosofi. Bilen er designet for å inspirere og gi et bilhold som er enkelt og intuitivt for våre kunder, sier Karim Habib, Senior Vice President og sjef for Kias globale designsenter.

– Vårt mål er å designe den fysiske opplevelsen av vårt merke, og å skape dristige, spesielle og smarte elbiler.

Vi får nok snart se og vite mer, for Kia lover verdenspremiere første kvartal 2021, og da har de ikke så mange uker på seg.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: