[]
[] [bladetbil.no] []

Ny Taycan vist i Kina


Terje RingenPorsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er forel°pig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.

Mens vi her i landet må klare oss med Taycan S som rimeligste alternativ, var det basisutgaven uten bokstaver som ble vist frem i Kina.

Denne har én motor og bakhjulsdrift, og kan bestilles med to alternative batteripakker på henholdsvis 79,2 og 93,4 kilowattimer – de samme alternativene som til Taycan S.

Selv om bilen bare har én motor er det lite å utsette på effekten som ifølge Green Car Reports er på 350 kW (475 hk). Null til hundre på 5,4 og toppfart på 240 dekker vel også behovet for de fleste, skulle jeg tro.

Les vår prøvekjøring av Porsceh Taycan Turbo

Standardutgaven har den samme totrinns girkassen som de øvrige modellene, og i Kina skal den selges med 11 kW ombordlader som standard. 22 kW kan bestilles mot pristillegg.

Bilen har en oppgitt rekkevidde på 413 km med det minste batteriet og 489 km med det store, og det er litt mer enn Taycan S med tilsvarende batteripakker har oppgitt ifølge WLTP-standarden.

Mens luftfjæring er standard på de europeiske modellene er basisversjonen av Taycan utstyrt med stålfjærer. Luftfjæring er tilgjengelig som tilleggsutstyr.

Annet utstyr på innstegsmodellen er 19-tommers felger, sorte bremsecalipere og LED hovedlys. Interiøret ser likt ut på det man finner i de dyrere modellene, men det kan være materialvalget er et annet. Head-up display er oppført som ekstrautstyr.

I Norge koster rimeligste versjon av Taycan S med den minste batteripakken fra 959.900 kroner – den har faktisk gått opp 60.000 kroner siden lanseringen grunnet den svake kronekursen.

En bakhjulsdrevet Taycan må nok bli vesentlig rimeligere for at noen skal vurdere den i det hele tatt, tatt i betraktning vår lange periode med potensielt glatte veier.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: