img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

YrkesBil

Foreslår høyere tillatt hastighet med henger

Statens vegvesen foreslår flere endringer i trafikkreglene. Blant annet høyere tillatt hastighet ved kjøring med henger på motorvei.

Svempas siste store spesialbygge?

Den legendariske svenske custombyggeren Sven-Erik «Svempa» Bergendahl har nettopp fullført sin hittil nyeste spektakulære showbil, «Frostfire». 82-åringen antyder nå at han vil trappe ned litt.

Dette skal gjøre veiarbeid tryggere

Ford har utviklet et eget lysende panel som skal gjøre bilene og veiarbeiderne tryggere og synligere langs veien på mørke kvelder.

Setter eActros og eEconic på vinterprøve

Mercedes-Benz har varslet at eActros skal i serieproduksjon i år og eEconic neste år. Nå settes de batterielektriske lastebilene på kuldeprøver.

Krever varslingsplikt om fiskeavrenning

Sjømatbedriftene og Norges Lastebileier-Forbund ber Statens vegvesen innføre varslingsplikt til oppdragsgiver/avsender ved fiskevann som renner fra vogntog.

Solaris tester først i Norge

Den polske produsenten har for tiden det første eksemplaret av nye Urbino 15 LE Electric rullende rundt i norske byer.

Daimler går med Cummins

Nå har Daimler gjort en intensjonsavtale med amerikanske Cummins om utvikling og bygging av det de kaller ‘medium duty’ motorer for last og buss. Det er bare to uker siden de fant en annen underleverandør for batterielektriske drivlinjer.

US Post har valgt bil

Det var i 2015 US Postal Service begynte å planlegge hvordan de skulle bytte ut sine 215.000 biler. På den tiden var 140.000 av dem minst 20 år gamle.

Spionbilder: 5. generasjon Ford Transit

En prototype av den nye Transiten på vei til testing ble nylig fanget opp av vår spionfotograf. Strammere design og økt fokus på infotainment er i vente fra Ford.

Europa-nedtur - med noen lyspunkter

Da har også Europa startet på det nye registreringsåret – med en nedgang på 7,2 prosent for kommersielle kjøretøy. Dette ifølge ACEA – industriens europeiske paraplyorganisasjon.

60-tonns elektrisk overraskelse fra Volvo og DHL

Volvo og DHL prøver seg med batterielektrisk og tung regionaltransport. Totalvekten på vogntoget med nye helelektriske FH i front er 60 tonn.

Scania får Traton-sjef

Det blir sjefsskifte hos Scania. Etter 23 år hos lastebilprodusenten går Henrik Henriksson til H2 Green Steel – stålprodusent. Og inn kommer Christian Levin – som i det siste har vært dag-til-dag sjef hos Traton i München.

Baltikum-expressen

Ford bygger nå spesialutgaver av Transit, øremerket for spesielle oppgaver for spesielle kunder på spesielle markeder.

Miljødirektoratet: - Ikke prioriter flytende biodrivstoff

Nå kommer nye innkjøpsråd for tungtransport og busser.

Girteka fornyer

Girteka Logistics er åpenbart ikke redd for at EUs kommende Mobility Package kommer til å hemme deres virksomhet når den får full virkning fra mars neste år.

Grønt lys for Daimler Trucks og Volvo

Samarbeidet mellom Daimler Truck og Volvo om å utvikle storskalaproduksjon av brenselceller for lastebiler er nå godkjent av EUs konkurransemyndigheter

Enova vil gjøre det enklere å få støtte

Enova vil gjøre det enkelt å få støtte til tunge elektriske kjøretøy. Derfor justerer de tilbudet innenfor landtransport og forenkler hele søknadsprosessen. Målet er å sette mer fart på såkalte nullutslippskjøretøy.

Nissan med store planer for små varebiler

Nissan bekrefter nå at de jobber med en erstatter for elektriske e-NV200. Alle merkets små varebiler for Europa skal heretter bygges i Frankrike, over samme lest som Renaults varebiler.

Nytt flaggskip fra MAN

TGX Individual Lion S er spekket med kule detaljer. Men du må vente til sommeren før du får se den nye toppmodellen i Norge.

Heder til Iveco-forhandler

Mardahl Verksted i Trøndelag er årets Iveco-forhandler.

NHO reagerer på skjevheter i kompensasjonsordningen

Kompensasjonsordningen straffer buss-selskaper som driver nøkternt, og belønner de med mye gjeld og høy risiko, mener NHO som reagerer på det de hevder er forskjellsbehandling.

Stjernedryss over Mercedes-forhandlere

Bertel O. Steen Lastebil og Buss har tradisjonen tro kåret årets lastebilselger og årets forhandler av lastebiler og busser. Her er vinnerne.

Sjefsbytte hos VBG og ny styreleder i Påbyggergruppen

Etter 20 år i sjefsstolen går daglig leder Hans Otto Westli (65) (t.h.) av i VBG Group Sales i Norge, og overlater roret til Kjetil Håkonsen (52). Kjetil Dale overtar etter Westli som ny styreleder i Påbyggergruppen i Norsk Industri.

Ny rapport: Slik kan Oslo få utslippsfri tungtransport

Oslo kommune har mål om tilnærmet nullutslipp av klimagasser innen 2030, herunder en utslippsfri tungtransport. Dette fordrer flere politiske virkemidler, noe som synliggjøres i en ny rapport Zero står bak. NLF sier det må være lønnsomt å velge grønt.

Praktisk familiebil følger strømmen

Med inntil syv seter og praktisk innredning er dette et smart alternativ for storfamilien. Du kan sågar kjøre hageavfallet til gjenbruksstasjonen selv.


Neste 25 artikler