img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
36 bilder i galleri
Liten og søt gjør comeback
På bilutstillingen i München var Renault 5 EV en meget sterk konkurrent til ABBA om tittelen: Årets comeback.

Vi hadde sett bilder av den. Den dukket første gang opp på skjermen da Renault-sjef Luca di Meo hadde sitt ElectroPop-show tidligere i sommer

Budskapet var: 10 batterielektriske Renaulter i salg i 2025 – hvorav denne boksen som var den første med den nye Renault-logoen – åpenbart skulle være en deltaker.

Luca di Meo kan dette med liten&søt. Før han ble Renault-sjef var han sjef for Seat der han slapp løs en litt oppgradert slags Twizy. Minimo het den. Og før det var han høyt oppe hos Fiat og sto i sentrum for 500-suksessen.

Nå skal han sørge for at den kommende femmeren skal bli mer enn et romantisk på et ikonisk historisk produkt. Han skal også sikre at denne blir gjennomført moderne.

Den skal sitte på Renault-Nissan Alliancens nye CMF-BEV plattform for små batterielektriske biler. Og di Meo sier at med det understellet og med en ny batteriteknologi, vil de kunne selge bilen for to tredeler av det de tar for dagens Zoe!

Batteriet han snakker om er basert på nikkel, mangan og kobolt som han sier vil få batteriprisen til å falle fra ca. 100 dollar pr. kWt til nesten halvparten. Han føyde til at den lille ville få en rekkevidde på rundt 400 km.

Ingen som har sett den originale femmeren kan være i tvil om at svært mye i den nye er hentet derfra. Renault tok med seg et par av de opprinnelige utgavene til München for å vise forbindelsen. Det var masse folk som ikke fantes da denne kultbilen ble produsert (1972-1996).

Og de som virkelig husker så langt tilbake, vil også se at det er hentet antydninger både fra Supercinq og fra R5 Turbo her. Samtidig som det er bygget inn små, lekre finter.

For eksempel det opprinnelige luftinntaket lengst bak på panseret – det er nå blitt kontakten for lading. Eller muligheten for å hente opp gult frontlys, med forskjellig intensitet, for virkelig å gjøre den genuin fransk vintage.

Jeg traff både sjefdesigner Gilles Vidal og sjef over alle Renault designerne, Laurens van den Acker på standen.

Van den Acker, som alltid har et sett nye sneakers hver gang han har designet en ny bil, skuffet med fottøyet denne gangen. Jeg hadde ventet noe mye gulere. Men så viste det seg at det var Megane-skoene han hadde på den dagen – de hadde jo også presentert den nye Meganen der

(saken fortsetter)

– Denne er moderne hele veien, sa Vidal. – Men er basert på en kult-modell, en modell som er viktig i historien vår. Og akkurat som den opprinnelig femmeren var relevant for sin tid, er denne relevant for vår. Urban og attraktiv, akkurat som den gamle, men også elektrisk som den må være nå.

Vidal sier ‘historien vår’ som han mener det. Men det har tross alt bare gått ett år siden han hoppet fra Peugeot til Renault – tar det så kort tid å endre passion?

Men det var i hvert fall passion nok der han strøk langs de fete ‘skjermene’ over bakhjulene og pekte på de røde stripene som aksentuerer taket og som ligger over hekken og som alle er med på å gi litt Turbo-hot-hatch vibber.

Som det later til vil kunne bli virkelighet. 

En av Alpines tre elbiler skal nok bli en versjon av denne, med 215 hesteren fra Megane. 

Det er bekreftet at femmeren skal i produksjon. Men når den kommer på markedet var det ingen som kunne/ville fortelle. Jeg er stygt redd vi kommer til å skrive 2023/2024.

Det skal bli spennende å se hvor mye annet smått&søtt som har dukket opp til da.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde1
MGs el-stasjonsvogn kommer først til våren.
Det er nå klart at MGs el-stasjonsvogn MG5 Electric først blir å finne hos norske forhandlere i andre kvartal neste år. Og prisen er ikke klar ennå.
Les mer
layid-bilde2
Ford oppgraderer Focus med karosseriretusj og større naviskjerm
Ford har retusjert Focus for at den skal leve i noen år til. Til Norge kommer oppgradert Focus tidlig neste år.
Les mer
layid-bilde3
Ny Honda HR-V blir litt større og bare hybrid
Den nye kompakt-SUV-en er litt større og mindre tørst, men Hondas elektrifiseringsvei går via hybrid for tredje generasjon av HR-V. Bilen kommer til Norge rett etter jul.
Les mer
layid-bilde4
Marvel R, ny MG-SUV
MG er i ferd med å rulle ut Marvel R, merkets andre elektriske SUV, og priser den nær 4,7 meter lange bilen like aggressivt som de priset suksessen ZS. Det betyr startpris på 340.000 kroner for rimeligste 2WD-variant og 418.000 kroner med 4x4.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Geely bryter grenser
Det er ikke lenge siden Geely startet sitt ‘billigmerke’ Geometry. Med den nye EX3-kompakt-SUV-en viser de klart hva de mener med billig.
Les mer
layid-bilde6
Mazda utvider SUV-familien med ladbare modeller
Mazda har i dag annonsert detaljer rundt en kraftig satsing på nye SUV-modeller over de neste to årene.
Les mer
layid-bilde7
Populær BMW får elektrisk boost
BMW 2-serie Active Tourer har vært en populær bil på norske veier. Nå kommer den i ny utgave som eliminerer et tidligere ankepunkt.
Les mer


layid-bilde8
Toyota bekrefter kompakt crosser
Les mer
toppsak-bilde9
Moms på elbiler? Vent et par år!
Viktigste dagen i selskapets historie siden 4. mai 1904, sa Rolls-Royce sjefen. Han skulle bare snakke litt om en elbil.
Les mer
layid-bilde10
NIO åpner for bestilling
Les mer
layid-bilde11
Cupra Born er priset og salgsklar
Les mer
layid-bilde12
Subaru fornyer rallybilen
Les mer
layid-bilde13
Liten og søt gjør comeback
På bilutstillingen i München var Renault 5 EV en meget sterk konkurrent til ABBA om tittelen: Årets comeback.
Les mer
layid-bilde14
Genesis til Europa. Norge? Vent litt.
Tidligere i år advarte Genesis om at nå kunne Europa vente seg en liten invasjon. Denne høsten har potensielle kunder på utvalgte markeder fått det første møtet med det unge merket.
Les mer
toppsak-bilde15
Mini-drøm blir virkelighet
Mini stilte, ikke særlig overraskende, med en fremtidsvisjon som er så hinsides alle de flashy styling-modellene som dukker opp for tiden, at det faktisk er mulig å bli glad igjen.
Les mer
layid-bilde16
Maybach på (foreløpig) SUV-topp
Les mer
layid-bilde17
Mazda oppgraderer CX-5
Les mer
layid-bilde18
Første ladbare hybrid fra Lexus
Nå starter salget av den første ladbare hybriden med Lexus-logo. Drivlinjen er hentet fra RAV4.
Les mer
layid-bilde19
Audis fremtids-visjon
Audi holder på med en trio konseptbiler som skal gi deres potensielle publikum en så sterk smak av Audi-fremtiden slik at de venter med å kjøpe bil til produksjonsversjonene virkelig er der.
Les mer
layid-bilde20
Slank på befaling
City Transformer het et innslag fra Israel. Det var kommet til IAA i München uten særlig forhåndsvarsel, og viste oss løsningen på et problem vi egentlig ikke trenger løsning på. Ikke en slik i hvert fall.
Les mer
layid-bilde21
Ny rekord i liten og søt
Hyundai har lansert sin nye mikro. Søtere kan det vanskelig bli. Men for stor til å bli en japansk kei-bil og for liten til å komme til Europa. Synd.
Les mer
layid-bilde22
Schwarzenegger-ønske oppfylt
Vi kan like godt tro på Mercedes-Benz når de sier at hele modell-linjen skal elektrifiseres. Nå forteller de at heller ikke G-klassen skal holdes utenfor. Tekniske detaljer mangler, men utseendet er det ikke noe å si på.
Les mer
toppsak-bilde23
Nissan har priset Ariya
Nissan har nå offentliggjort prisene på el-SUV-en Ariya. De starter på 400.000 kroner for enkleste utstyrsnivå og minste batteripakke, og du må plusse på 120.000 for å få den med firehjulsdrift. Leveringene starter neste sommer.
Les mer
layid-bilde24
På tross av skepsis: Yoyo finnes.
3D-printede karosserideler, dimensjoner omtrent som en Twizy og en mislykket Kickstarter på 500.000 euro i februar. Men bilene ble vist på IAA. Noen kunne sågar prøvekjøres.
Les mer
layid-bilde25
Smart lever - og blir stor
Det var langt fra åpenbart at et av verdens ferskeste bilmerker, Smart, skulle overleve. Eieren, Daimler, hadde åpenbart problemer med barnet. Men så fikk de hjelp: På starten av fjoråret ble det kjent at smart ble kinesisk.
Les mer
layid-bilde26
Her er Dacias nye storfamiliebil
Dacia lager en ny løsning for store familier og de som skal ha med seg mye utstyr. Hils på nye Jogger.
Les mer
layid-bilde27
Volvo oppgraderer de ladbare hybridene
Les mer
toppsak-bilde28
Flottere elbil enn digre Mercedes EQS får du ikke kjøpt i dag
Så er Mercedes EQS her, i det minste i ett eksemplar. Og snart kommer flere av den flotteste elbilen noen til nå har satt i masseproduksjon. Med startpris på 935.000 kroner koster den også mer enn Mercedes-flaggskipet S-klasse - om man ser bort fra engangsavgifter og moms. For slike ekle avgifter slipper man fortsatt helt unna på selv de dyreste elbilene.
Les mer
layid-bilde29
Elektrisk Cayman i racingdrakt?
Les mer
layid-bilde30
En ny og en nesten ny kineser på vei
Det er nesten 100 % japansk fravær fra årets IAA i München. Det er også nesten 100 % nærvær fra Korea (Kia, Hyundai og Renault/Samsung). Og ca. 3 % nærvær fra Kina. Men det som er her derfra, er spennende.
Les mer
layid-bilde31
Mercedes-AMG går elektrisk
Ingen vei utenom - selv for en muskelbilprodusent som AMG er fremtiden elektrisk. Her er deres første bil ut.
Les mer
layid-bilde32
Forsmak på kompakt ID.
Med ID.Life gir Volkswagen en forsmak på en kompakt bybil som skal på markedet i 2025. Her står ungdommen i sentrum.
Les mer
toppsak-bilde33
Kia favner bredere med nye EV6-varianter
Kia lanserer nå EV6 med flere drivlinjer og i nye utstyrsversjoner. Med en mindre batteripakke og bakhjulsdrift starter prisen på 419.000 kroner.
Les mer
layid-bilde34
Her kommer den elektriske E-Klassen
Les mer
layid-bilde35
Renault klar med sin el-utfordrer
Les mer
layid-bilde36
Wiesmann kommer tilbake
Bemerkelsesuverdig karosseri og streit mekanikk - dette er klassisk Wiesmann-oppskrift selv om navnet er et annet.
Les mer
layid-bilde37
BMW på hydrogen - 2. Periode
Det vil være litt rart om det ikke dukker opp noe med hydrogen på den kommende bilutstillingen i München. Den har tatt mål av seg til å være fremtidsrettet. BMW får i hvert fall plass i Hydrogen-hjørnet.
Les mer
layid-bilde38
Ny muskelbil fra Mercedes-AMG
Mercedes-AMG lanserer nå en hybrid versjon av sin firedørs coupé. Hensikten er mer enn å redusere forbruket og er et spark på leggen til Porsche.
Les mer