img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Mazda oppgraderer CX-5
En for en har Mazda oppgradert sine modeller gjennom året. Nå er turen kommet til SUV-en CX-5.

Den største SUV-en i familien får oppgradert eksteriørdesign og det kommer nye spesialversjoner. I tillegg byr den på nye valgmuligheter med hensyn til komfort- og sikkerhetsutstyr.

Mazda hevder deres nye Skyactiv-Vehicle Architecture gir en evolusjon av ytelser for karosseri, oppheng, støtdemping og seter som øker kjøreglede og komfort samtidig som veistøy er betydelig redusert, spesielt på dårlig vei.

En annen nyvinning på 2022 CX-5 er Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) som lar føreren velge mellom en rekke ulike kjøremodi tilpasset ulike forhold.

Modeller med firehjulsdrift får muligheten til å velge Off-road modus for bedre kjøreegenskaper på dårlig og glatt underlag.

Den mest iøynefallende endringen på nye CX-5 er ifølge Mazda oppdateringen av eksteriørdesignet. I front får bilen en mer tredimensjonal og kantete utforming av grill og signaturvinge, mens støtfangerne er redesignet både foran og bak.

Front- og baklykter er modernisert gjennom implementeringen av nye, stramme LED-signaturer.

Spesialmodeller
Newground er en spesialmodell som er designet med en aktiv livsstil i tankene. Den kommer med dekorativ understells-beskyttelse på front- og bakfanger samt på dørlistene.

Svarte speilhus og limegrønn dekor i grillen bidrar sammen med spesielle 19-tommers felger til det Mazda omtaler som et maskulint utseende.

Interiøret er eksklusivt for Newground, med seter i en kombinasjon av semsket skinn og tekstil med gjennomgående bruk av limegrønne sømmer og luftedyser.

Homura
Homura er spesialmodellen for dem som ønsker en enda sportsligere CX-5. Eksteriøret skiller seg ut ved at grillen og signaturvingen kommer i blank svart istedenfor krom.

I tillegg er nedre del av støtfangere, hjulbuer og sidespeil lakkert i en blank svart finish. 19-tommere og rød styling i grillen forsterker det sportslige uttrykket.

Innvendig er Homura utstyrt med svart interiør i kunstskinn med utstrakt bruk av røde sømmer på seter, ratt, girspak og dørpaneler.

Toppmodellen Signature
Signature er som tidligere toppmodellen i CX-5 programmet. For første gang blir denne nå tilgjengelig som hellakkert fra fabrikk.

Signature kjennetegnes for øvrig av en rekke eksklusive elementer slik som 19-tommers høyglansfelger, svart innertak, dashboard-paneler i japansk treverk, LED interiørbelysning og seter som er trukket i brunt nappaskinn.

Flere muligheter
I forbindelse med lanseringen av 2022 CX-5 innfører Mazda et nytt modellprogram og en rekke nye tilvalg og pakker i tillegg til de nye spesialmodellene.

– Vi åpner nå for langt flere valgmuligheter enn tidligere og gir dermed våre kunder mulighet for å individualisere sin CX-5 i større grad enn før. Den oppgraderte CX-5 blir tilgjengelig i 32 ulike motor- og utstyrskonfigurasjoner mot 11 ulike varianter tidligere, sier Petter Chr. Grüner Brinch, PR- & produktsjef i Mazda Motor Norge.

Bensin og diesel
Motorprogrammet forblir uendret fra dagens utvalg. Kunder kan velge mellom Mazdas 2.0 Skyactiv G bensin motor (FWD og AWD), 2.5 Skyactiv G (AWD) og 2.2 Skyactiv D (FWD og AWD). Kun automatgir tilgjengelig i Norge. Ingen hybridløsning i sikte.

Sikkerhetspakken utvides med introduksjonen av kø-assistent Cruise & Traffic Support (CTS). Systemet bistår sjåføren med å kontrollere akselerasjon, brems og styring ved køkjøring (hastigheter under 60 km/t).

I tillegg er det adaptive fjernlyssystemet (ALH) oppdatert for å gi enda mer finmasket lysfiltrering.

I Norge har Mazda CX-5 vært en storselger siden introduksjonen i 2012. Totalt er over 20.000 eksemplarer registrert på norske skilter, fordelt på første og andre generasjon.

De siste årene har modellen lidd av at den ikke tilbys med elektrifisert drivlinje, så hittil i år er det ifølge OFV www.ofv.no kun registrert 299 nye CX-5 mens det i 2019 ble registrert 1116 eksemplarer.

Produksjonen av nye CX-5 starter i løpet av høsten, og de første bilene forventes til Norge i januar. Norske priser er foreløpig ikke klare.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Volkswagen utfordrer Tesla
Volkswagen offentliggjør i dag bilder av sin første elektriske sedan i konseptform - en direkte utfordrer til Teslas Model S.
Les mer
layid-bilde1
Polestar med glimt av fremtiden
Polestar viste i helgen frem en prototyp på modellen som skal bære et 5-tall i betegnelsen - en av tre nye modeller som er under utvikling.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2022
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2022. Det kom rekordmange nye modeller på markedet i 2021, så årets lanseringskalender er ikke like innholdsrik. Likevel inneholder den over 100 modeller.
Les mer
layid-bilde3
Peugeot henter inspirasjon i slekta
Peugeot henter frem en ny europeisk betegnelse og lanserer en bil som kan bli svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde4
Første BMW M3 Touring
BMW lanserer nå for første gang M3 i Touring-versjon. En praktisk familiebil spekket med kjøreglede.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lynk & Co med Dagen Derpå
Sorry, kan ikke for det. Konseptbilen de viser heter faktisk The Next Day. Lynk & Co. Er ikke noe vanlig bilmerkenavn det heller, så dette henger sammen. Dessuten vil nok noen si at det ser ut som bilen er designet med et skikkelig kuppelhue i nærheten.
Les mer
layid-bilde6
En forsmak på neste BMW M2
BMW har sendt ut offisielle teaser-bilder av neste generasjon M2 i psykedelisk innpakning.
Les mer
layid-bilde7
Nissan Sakura tar opp arven etter lille i-MiEV
Når Nissan neste år lanserer en liten el-SUV i Norge må den ikke forveksles med bybilprosjektet Sakura. Men de 3,4 meter lange bybilene er en viktig årsak til at trafikken i de store byene i Japan ikke har brutt sammen. Så hvorfor har vi så få bybiler?
Les mer


layid-bilde8
Soda Stream på hjul
Les mer
toppsak-bilde9
Maseratis sportsbil i sommerklær
Maserati har avduket sin nye MC20 i åpen versjon. Den tradisjonelle Spyder-betegnelsen er byttet ut med Cielo - italiensk for himmel.
Les mer
layid-bilde10
Utviklet av sjefen sjøl
Les mer
layid-bilde11
Kommer sent. Men godt nok?
Les mer
layid-bilde12
Første glimt av Polestar 3
Les mer
layid-bilde13
Nye drypp fra Mitsubishi
Mitsubishi gir i dag flere detaljer om en ny generasjon ASX som skal selges i Europa.
Les mer
layid-bilde14
Generasjonsskifte for Lexus RX
Lexus lanserer nå femte generasjon RX. For første gang skal den tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
toppsak-bilde15
Enda en Alpha - når kommer bilen?
Alpha Motors er navnet på en munter wanna-be bilprodusent i California. Nå er de i er ferd med å bli verdensmestre i karosserivarianter uten ennå å ha bygget en bil.
Les mer
layid-bilde16
Polestar 2 i begrenset opplag
Les mer
layid-bilde17
Ny Mercedes GLC med tre ladbare valg
Les mer
layid-bilde18
Ny kosmetikk, økt rekkevidde og enklere service
Kunder som bestiller Ioniq 5 i dag vil få en oppdatert 2023-modell i løpet av høsten. Det innebærer litt mer rekkevidde samt noen nye detaljer.
Les mer
layid-bilde19
Snart kan du bestille Enyaq Coupé
Fortsatt står mange i kø for å få sin etterlengtede Enyaq. Likevel åpner importøren neste uke for bestilling av en ny toppmodell i serien.
Les mer
layid-bilde20
Ny BMW X1 - primært som elbil
BMW lanserer nå tredje generasjon av sin kompakte SUV. Mest interessant for Norge er at den også lanseres som ren elbil med firehjulsdrift under betegnelsen iX1.
Les mer
layid-bilde21
Defender i XXL-utgave
I dag får du Land Rover Defender i kort og lang utførelse (90 og 110), men nå lanseres Defender 130 med inntil 8 sitteplasser - alternativt med et hav av bagasjeplass.
Les mer
layid-bilde22
ID.1 og ID.2 kommer som VWs urbane elbiler i 2025
Med ID.Life (bildet) viste Volkswagen i fjor høst en forsmak på hvordan de tenker seg en liten, elektrisk SUV hvis lansering er framskyndet fra 2027 til 2025.
Les mer
toppsak-bilde23
Dropper jubileum-Golf R, blir for dyr i Norge
Til 20-årsmarkeringen av R-divisjonen har VW puttet nye 13 ekstra hester under panseret på den allerede historisk raskeste Golf R.
Les mer
layid-bilde24
Mercedes-AMGs visjon for høye ytelser
Selv hos Mercedes-AMG er de fossile superbilene være på vei inn på de evige motorveier når plattformen AMG.EA dedikert for elektriske høyytelsesmodeller er ferdig utviklet.
Les mer
layid-bilde25
Først strøm-så hydrogen
Vil det være mulig å kurere rekkeviddeangsten med brenselceller og hydrogen? I Scenic-konseptet viser i det minste Renault en mulighetsstudie.
Les mer
layid-bilde26
Samlerobjekt: ekstra sint BMW M4 til 2 mill
Det står ikke på ytelser når BMW henter fram spesialmodeller som CSL basert på M4. 1000 eksemplarer bygges og hver av dem prises fra to millioner kroner. Her gjelder først mann til mølla …
Les mer
layid-bilde27
Mazda oppgraderer MX-30
Les mer
toppsak-bilde28
Ny roadster til ferien?
Nå kan du bestille de nye SL-modellene fra Mercedes-AMG. Prisene starter på drøyt 1,5 millioner hvis du nøyer deg med firesylindret motor.
Les mer
layid-bilde29
Audi A6 Avant e-tron på svipptur til i Norge
Les mer
layid-bilde30
Range Rover Sport, for tredje gang
Det går unna hos Land Rover for tiden. Den første Range Rover av femte generasjon kom på norske skilt i forrige uke. Noen dager etter har tredje generasjons Range Rover Sport internasjonal galla-debut.
Les mer
layid-bilde31
Lang luksus fra Bentley
Bentley lanserer nå Bentayga EWB med strukket akselavstand for dem som ønsker maksimal komfort og romslighet.
Les mer
layid-bilde32
Nytt merke: - Minst en ny i året
Å være journalist og overvåke bilmarkedet i Kina må være en ganske slitsom jobb. Fire nye modeller og et nytt merke hver dag, virker det som. Møt for eksempel Feifan.
Les mer
toppsak-bilde33
Genesis føler seg frem
Igjen en ny konseptbil fra Genesis. Et design som skal vise veien inn i en elektrisk fremtid. Samtidig forteller de at deres GV70, en ganske konvensjonell elbil, går i produksjon fra desember.
Les mer
layid-bilde34
Matador fra Slovakia
Les mer
layid-bilde35
Snart kommer den elektriske E-Klassen
Les mer
layid-bilde36
Familievennlig T-Klasse fra Mercedes
Mercedes lanserer nå sin nye T-Klasse - en praktisk familiebil med franske røtter.
Les mer
layid-bilde37
Absolutt raskeste Koenigsegg
Koenigsegg har nå laget en ny bil til eget bruk - Jesko Absolut blir deres aller kjappeste. Hvis ikke de ombestemmer seg da.
Les mer
layid-bilde38
Lincoln med hos busskameratene
Lincoln er ikke et navn du hører hver dag. Men de har nettopp gjort sitt eget event i Hollywood, der de presenterte en konseptutgave av sin første batterielektriske.
Les mer