img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Volvo oppgraderer de ladbare hybridene
Volvo lanserer i dag en ny generasjon ladbare hybrider med lang rekkevidde, reduserte utslipp og bedre ytelser. Den elektriske rekkevidden økes med inntil 60 prosent.

– Bilene får nå mye lengre elektriske rekkevidde. Med økt rekkevidde og større batterikapasitet blir våre ladbare hybrider enda mer miljøvennlige, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Batterikapasiteten til de ladbare hybridene økes med 62 prosent fra 11,6kWt til 18,8kWt.

For sedanen S60 gir det en WLTP-rekkevidde hele 91 kilometer (opp fra 59 km), mens en V90 går fra 56 til 87 kilometer. Stasjonsvognen V60 går fra 55 til 88 kilometer, SUV-en XC60 får inntil 79 km (fra 53 km) og storebror XC90 får inntil 68 km (50 km tidligere).

Teknologioppgraderingen gjelder for bilene i 60- og 90-serien som er bygget på Volvos SPA-plattform. XC40, som er bygget på Volvos CMA-plattform er ikke en del av denne teknologioppgraderingen, så her er den elektriske rekkevidden fortsatt bare 45 km.

Kjører mye på strøm
Volvo Cars har tidligere analysert 13.450 norske ladbare hybrider for å se hvor mye de kjøres på strøm. Analysen viste at nesten halvparten av kjørestrekningen ble kjørt på ren elektrisitet – uten at forbrenningsmotoren var i gang.

– De norske kundene er faktisk de Volvo-kundene som kjører mest på strøm i hele verden, og vi vet at de lader veldig ofte. Med lengre rekkevidde kan det bli enda mer elektrisk kjøring, sier Trosby.

Volvo-analysen viser at bilene i stor grad brukes til småkjøring og i relativ lav hastighet, noe som er ideelt for bruk av elektrisk drift. Det indikerer at mye av kjøringen foregår i tettbebygde strøk der lav-utslippskjøring er viktig og kan bidra til renere luft.

SSB-tall fra 2020 viser at en norsk personbil i gjennomsnitt kjører litt over 30 kilometer per dag.

Kraftigere elmotor og forbedret AWD
I tillegg til lengre rekkevidde øker Volvo også ytelsen til den elektriske motoren kraftig. Dette gir mer effekt og forbedret firehjulsdrift. Dreiemomentet til elmotoren økes fra 240 til 309 Newtonmeter og motoren får en effekt-økning fra 87 til 145 hestekrefter.

– Med en mer kraftfull elektrisk motor og en optimalisert forbrenningsmotor forbedrer vi kjøreegenskapene til bilene. Dette gir bedre ytelser i ren elektrisk drift og enda bedre firehjulsdrift når man trenger det, sier Trosby.

T8-variantene får en samlet effekt fra forbrenningsmotoren og den elektriske motoren på 456 hk (fra 390 hk) og maks dreiemoment på 707 Nm (640), mens T6-varianten får 350 hk (fra 340) og 659 Nm (590).

Salget er allerede i gang og Volvo forventer at de første bilene med den nye, ladbare hybridteknologien leveres til Norge i slutten av fjerde kvartal 2021.

Fra to til tre lag
Bilene får et nytt batteri der cellene ligger i tre lag, i stedet for to som de gjorde på den forrige generasjonen. Batterikapasiteten økes dermed fra 11,6 til 18,8 kWt (nominelt).

– For populære XC60 økes rekkevidden med 50 prosent, til 79 kilometer. XC60 er den bilen som kjøres mest på strøm i Norge og denne kjøringen kan nå styrkes ytterligere, sier Trosby.

Den tilgjengelige energien i batteriet økes med 63 prosent fra 9,1 kWh til 14,9 kWh. Bilene beholder bagasjeromsplassen og kupéplassen på tross av den økte batterikapasiteten.

Forbedret én-pedal-funksjon
Sammen med den kraftigere elektriske motoren og det mer energitette batteriet, skal den oppgraderte drivlinjen gi mer effektiv regenerering av energi til batteriet.

I tillegg forbedres én-pedal-funksjonen, noe som kan gi en mer komfortabel kjøreopplevelse for dem som foretrekker slik kjøring. Funksjonen leveres på XC60, S90 og V90 som er utstyrt med Android Automotive.

Bilene vil ha kjøremodusene Hybrid, Power, AWD (låst firehjulsdrift), Off Road (på XC-bilene) og Pure.

I Pure-modus låses bilen til å kjøre helelektrisk og forbrenningsmotoren starter kun om batteriet er tomt for energi eller om sjåføren gjør en «kick down»-manøver med gasspedalen.

Veiledende priser på oppgraderte modellene er som følger. (Prisene er stort sett uendret på tross av den betydelige tekniske forbedringer.)

•          S60 Recharge T8 AWD plug-in hybrid fra kr 640.900

•          V60 Recharge T6 AWD plug-in hybrid fra kr 580.900

•          XC60 Recharge T6 AWD plug-in hybrid fra kr 731.900

•          S90 Recharge T8 AWD plug-in hybrid fra kr 700.900

•          V90 Recharge T6 AWD plug-in hybrid fra kr kr. 690.900

•          XC90 Recharge T8 AWD plug-in hybrid fra kr 1.007.900

 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Subaru fornyer rallybilen
Den er blant få rallyinspirerte gatebiler. Nå fornyer Subaru sin WRX, foreløpig uten at Norge står på kartet.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde2
Liten og søt gjør comeback
På bilutstillingen i München var Renault 5 EV en meget sterk konkurrent til ABBA om tittelen: Årets comeback.
Les mer
layid-bilde3
Genesis til Europa. Norge? Vent litt.
Tidligere i år advarte Genesis om at nå kunne Europa vente seg en liten invasjon. Denne høsten har potensielle kunder på utvalgte markeder fått det første møtet med det unge merket.
Les mer
layid-bilde4
Mini-drøm blir virkelighet
Mini stilte, ikke særlig overraskende, med en fremtidsvisjon som er så hinsides alle de flashy styling-modellene som dukker opp for tiden, at det faktisk er mulig å bli glad igjen.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Maybach på (foreløpig) SUV-topp
Selvfølgelig er en Über-SUV fra Mercedes en virkelig non-brainer. Vi bare ventet på at den MÅTTE hende. Og da er det like logisk å døpe den Maybach. Møt palass-utgaven av EQS.
Les mer
layid-bilde6
Mazda oppgraderer CX-5
En for en har Mazda oppgradert sine modeller gjennom året. Nå er turen kommet til SUV-en CX-5.
Les mer
layid-bilde7
Første ladbare hybrid fra Lexus
Nå starter salget av den første ladbare hybriden med Lexus-logo. Drivlinjen er hentet fra RAV4.
Les mer


layid-bilde8
Audis fremtids-visjon
Les mer
toppsak-bilde9
Slank på befaling
City Transformer het et innslag fra Israel. Det var kommet til IAA i München uten særlig forhåndsvarsel, og viste oss løsningen på et problem vi egentlig ikke trenger løsning på. Ikke en slik i hvert fall.
Les mer
layid-bilde10
Ny rekord i liten og søt
Les mer
layid-bilde11
Schwarzenegger-ønske oppfylt
Les mer
layid-bilde12
Nissan har priset Ariya
Les mer
layid-bilde13
På tross av skepsis: Yoyo finnes.
3D-printede karosserideler, dimensjoner omtrent som en Twizy og en mislykket Kickstarter på 500.000 euro i februar. Men bilene ble vist på IAA. Noen kunne sågar prøvekjøres.
Les mer
layid-bilde14
Smart lever - og blir stor
Det var langt fra åpenbart at et av verdens ferskeste bilmerker, Smart, skulle overleve. Eieren, Daimler, hadde åpenbart problemer med barnet. Men så fikk de hjelp: På starten av fjoråret ble det kjent at smart ble kinesisk.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er Dacias nye storfamiliebil
Dacia lager en ny løsning for store familier og de som skal ha med seg mye utstyr. Hils på nye Jogger.
Les mer
layid-bilde16
Volvo oppgraderer de ladbare hybridene
Les mer
layid-bilde17
Flottere elbil enn digre Mercedes EQS får du ikke kjøpt i dag
Les mer
layid-bilde18
Elektrisk Cayman i racingdrakt?
Porsche viser en forsmak på noe som kan utvikles til en spennende løpsbil. Trolig får vi her en forsmak på neste generasjon Cayman.
Les mer
layid-bilde19
En ny og en nesten ny kineser på vei
Det er nesten 100 % japansk fravær fra årets IAA i München. Det er også nesten 100 % nærvær fra Korea (Kia, Hyundai og Renault/Samsung). Og ca. 3 % nærvær fra Kina. Men det som er her derfra, er spennende.
Les mer
layid-bilde20
Mercedes-AMG går elektrisk
Ingen vei utenom - selv for en muskelbilprodusent som AMG er fremtiden elektrisk. Her er deres første bil ut.
Les mer
layid-bilde21
Forsmak på kompakt ID.
Med ID.Life gir Volkswagen en forsmak på en kompakt bybil som skal på markedet i 2025. Her står ungdommen i sentrum.
Les mer
layid-bilde22
Kia favner bredere med nye EV6-varianter
Kia lanserer nå EV6 med flere drivlinjer og i nye utstyrsversjoner. Med en mindre batteripakke og bakhjulsdrift starter prisen på 419.000 kroner.
Les mer
toppsak-bilde23
Her kommer den elektriske E-Klassen
Kun kort tid etter lanseringen av toppmodellen EQS, er allerede neste modell fra Mercedes-EQ klar. Mercedes-Benz EQE debuterer på bilutstillingen i München og kommer til Norge sommeren 2022.
Les mer
layid-bilde24
Renault klar med sin el-utfordrer
Renault drar lakenet av sin nye Mégane E-TECH electric på IAA - en spennende utfordrer for dem som vurderer ny elbil.
Les mer
layid-bilde25
Wiesmann kommer tilbake
Bemerkelsesuverdig karosseri og streit mekanikk - dette er klassisk Wiesmann-oppskrift selv om navnet er et annet.
Les mer
layid-bilde26
BMW på hydrogen - 2. Periode
Det vil være litt rart om det ikke dukker opp noe med hydrogen på den kommende bilutstillingen i München. Den har tatt mål av seg til å være fremtidsrettet. BMW får i hvert fall plass i Hydrogen-hjørnet.
Les mer
layid-bilde27
Ny muskelbil fra Mercedes-AMG
Les mer
toppsak-bilde28
Nye Peugeot 308 er priset og salgsklar
Uansett om du foretrekker bensin, diesel eller hybrid finner du et alternativ når Peugeot Norge nå lanserer nye 308 i to karosseriformer.
Les mer
layid-bilde29
VWs bybil får racingpreg av Cupra
Les mer
layid-bilde30
Toyota Yaris Cross klar for Norge
Toyota Norge lanserer sin kompakte Yaris Cross med for- og firehjulsdrift i oktober. Prisene er nå klare.
Les mer
layid-bilde31
Flere detaljer om Opels nye Astra
Opel skal vise sin nye Astra på bilutstillingen i München neste uke. I den forbindelse har de sluppet flere detaljer, og ikke minst bekreftet at den kommer som elbil.
Les mer
layid-bilde32
Polestar senker prisene
Konkurransen i elbilmarkedet er knalltøff om dagen. Nå senkes prisen på Polestar 2 Single Motor med inntil 40.000 kroner.
Les mer
toppsak-bilde33
Nissan starter forhåndssalget av Ariya
For Nissan er Ariya viktigste elbillansering siden Leaf. Fra neste uke kan norske kunder som de første utenfor Japan bestille bilen, men prisene er foreløpig ikke klare.
Les mer
layid-bilde34
Her er nye Kia Sportage
Les mer
layid-bilde35
Elektrisk Volvo C40, men kun på nett
Les mer
layid-bilde36
Elva-kjørere får renere tenner
Fine dining, dress-koder, champagne, slott og neglesaksklippet gressplen - og en og annen bil. Der har du Salon Privé, og McLaren er med. Med en Solidox-aktig nyhet.
Les mer
layid-bilde37
Opel Rocks, bokstavelig talt
Det var vel egentlig en non brainer. Stellantis utvidet AMI-sfæren sin og satte et annet merkenavn på fronten. Møt Opel Rocks-e.
Les mer
layid-bilde38
Taycan oppgraderes for 2022
Porsche starter nå salget av 2022-modellene av Taycan og Taycan Cross Turismo med vesentlige oppgraderinger.
Les mer