img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
108 bilder i galleri
En ny og en nesten ny kineser på vei
Det er nesten 100 % japansk fravær fra årets IAA i München. Det er også nesten 100 % nærvær fra Korea (Kia, Hyundai og Renault/Samsung). Og ca. 3 % nærvær fra Kina. Men det som er her derfra, er spennende.

Vi har møtt Great Wall på IAA (i Frankfurt) tidligere. Det var da de også var høye og mørke og lanserte sitt nye premium-merke, Wey

Ikke akkurat noen suksess, kan man si. De hadde en fabrikk i Bulgaria fra 2012 som stengte i 2017. Nå hørtes de igjen litt selvsikre ut.

Denne gangen var Great Wall som merke helt fraværende, på tross av et 50/50 opplegg med BMW hjemme i Kina. Til gjengjeld hadde Wey fått med seg Great Walls nye familiebil-merke Ora

De to søsknene var imidlertid så adskilt at de bebodde hver sin hall i München.

Like greit ikke å bundle dem – de snakker til helt forskjellige kundegrupper.       

Wey er luksuriøse plug-in hybrider, med solid rekkevidde som rent elektriske og med SUV-karosserier som burde treffe kundesegmentet rett i både hjertet og hjernen.

Akkurat nå heter modellene Coffe 01 og Coffee 02.

Ora er derimot ganske søte biler som heter Cat og med åpenbar ungdomsappell, ikke minst fordi de er 100 % batterielektriske.

Planen er nå å begynne å selge Wey i Tyskland i siste kvartal i år, med utleveringer fra første kvartal neste år. På den tiden skal det være bygget 10 ‘opplevelse- og utviklings-sentra i Tyskland, og være knyttet kontakt med 66 service-partnere.

En vesentlig del av Wey er en app som skal gjøre livet bedre for deg. Heftig bruk av appen skal kunne gi deg kundefordeler, Wey-merch eller oppdateringer for eksempel. Det skal også dannes et kunde/konsulent gruppe som ikke bare skal være med på å bestemme spesifikasjonene, men også å avgjøre modellnavnet.

Hvis noe av dette høres kjent ut, så er ikke det så rart. I fjor hentet Wey Steven Zhao til seg. Han hadde vært vice president hos NIO under hele oppbyggingsfasen, med ansvar for «bruker-opplevelser», den samme rollen han nå har hos Wey.

– Etter at bilen er rullet ut i Tyskland, skal den til enten Spania eller Italia, og deretter skal vi se på resten av Europa, sa selskapets ansvarlige for Europa, Johnson Qiang.

Han sa også at Tyskland var valgt fordi det var Europas største bilmarked. Han ville fortsette å gå etter størrelsen: Italia, Spania, Frankrike, Storbritannia før han så nordover. Men det var umulig å få ham til å si hvilket nummer i rekken Norge hadde. 

Heller ikke Gerald Krainer, salgs- og servicesjef for Europa var det mulig å få til å røpe noe her. Ukjent med Norge var han ikke. Han hadde vært Bytons Go-to-market-Europe sjef til desember i fjor.

Jeg forsøkte meg sågar på italiensk, Vittorio d’Arenzo har ansvaret for Europa-strategien for de to merkene. Heller ikke han kunne fortelle noe om Norge.

Men begge de to europeerne gjentok det Great Wall-sjefen Wei Jianjun sa i Frankfurt for to år siden, at konsernet ville bygge en fabrikk i Europa så snart salget oversteg 50.000 biler per år.

Hvis du ikke vil vente, men heller dra til Tyskland og kjøpe en Wey Kaffe Nullen for ca. 50.000 euro, så får du med deg hjem noe som med 4870 mm ikke akkurat er kompakt, og som har et batteri på 41,8 kWt som gir bilen en elektrisk rekkevidde på 150 km. Sammen med bensintanken går den nesten Trondheim-Oslo tur retur.

2-liters motoren, med push-hjelp fra de to elmotorene (en i hver ende) gir til sammen 469 hk som serverer 100 på fem sekunder. Ni trinn med dobbel-clutch. 2,2 tonn stopper nålen på.

Ora måler ikke mer enn 4235 mm, har en elmotor på 169 hk og du kan velge batteristørrelse. Mellom 300 og 400 km rekkevidde er tilgjengelig.

Ora har ansiktsgjenkjenning som også brukes til å fortelle deg at du er trøtt, så ikke kjør mer nå. Men i tillegg skryter de på seg avanserte sensorer, blant annet ‘den første i dette segmentet’ 5 mm radar før å bedre førerstøttesystemene.

Et smart parkeringssystem som husker de siste 50 meterne før du satte fra deg bilen finnes også. Bilen kan deretter nemlig gjenta ruten i omvendt retning. Kan være en hjelp ved problematisk parkering.

Da kan jo ikke Wey være dårligere med hensyn til ‘verdens første’.

De har 5G, ansiktsgjenkjenning, AR-display, og en 14-tommers infotainment skjerm – og alle sikkerhetssystemene bestyrt av en Qualcomm Snapdragon 8155 chip. ‘Første masseproduserte bil som bruker den’.

Skal vi tro at Wey (og Ora) skal klare å finne et fotfeste denne gangen, da?


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Volkswagen utfordrer Tesla
Volkswagen offentliggjør i dag bilder av sin første elektriske sedan i konseptform - en direkte utfordrer til Teslas Model S.
Les mer
layid-bilde1
Polestar med glimt av fremtiden
Polestar viste i helgen frem en prototyp på modellen som skal bære et 5-tall i betegnelsen - en av tre nye modeller som er under utvikling.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2022
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2022. Det kom rekordmange nye modeller på markedet i 2021, så årets lanseringskalender er ikke like innholdsrik. Likevel inneholder den over 100 modeller.
Les mer
layid-bilde3
Peugeot henter inspirasjon i slekta
Peugeot henter frem en ny europeisk betegnelse og lanserer en bil som kan bli svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde4
Første BMW M3 Touring
BMW lanserer nå for første gang M3 i Touring-versjon. En praktisk familiebil spekket med kjøreglede.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lynk & Co med Dagen Derpå
Sorry, kan ikke for det. Konseptbilen de viser heter faktisk The Next Day. Lynk & Co. Er ikke noe vanlig bilmerkenavn det heller, så dette henger sammen. Dessuten vil nok noen si at det ser ut som bilen er designet med et skikkelig kuppelhue i nærheten.
Les mer
layid-bilde6
En forsmak på neste BMW M2
BMW har sendt ut offisielle teaser-bilder av neste generasjon M2 i psykedelisk innpakning.
Les mer
layid-bilde7
Nissan Sakura tar opp arven etter lille i-MiEV
Når Nissan neste år lanserer en liten el-SUV i Norge må den ikke forveksles med bybilprosjektet Sakura. Men de 3,4 meter lange bybilene er en viktig årsak til at trafikken i de store byene i Japan ikke har brutt sammen. Så hvorfor har vi så få bybiler?
Les mer


layid-bilde8
Soda Stream på hjul
Les mer
toppsak-bilde9
Maseratis sportsbil i sommerklær
Maserati har avduket sin nye MC20 i åpen versjon. Den tradisjonelle Spyder-betegnelsen er byttet ut med Cielo - italiensk for himmel.
Les mer
layid-bilde10
Utviklet av sjefen sjøl
Les mer
layid-bilde11
Kommer sent. Men godt nok?
Les mer
layid-bilde12
Første glimt av Polestar 3
Les mer
layid-bilde13
Nye drypp fra Mitsubishi
Mitsubishi gir i dag flere detaljer om en ny generasjon ASX som skal selges i Europa.
Les mer
layid-bilde14
Generasjonsskifte for Lexus RX
Lexus lanserer nå femte generasjon RX. For første gang skal den tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
toppsak-bilde15
Enda en Alpha - når kommer bilen?
Alpha Motors er navnet på en munter wanna-be bilprodusent i California. Nå er de i er ferd med å bli verdensmestre i karosserivarianter uten ennå å ha bygget en bil.
Les mer
layid-bilde16
Polestar 2 i begrenset opplag
Les mer
layid-bilde17
Ny Mercedes GLC med tre ladbare valg
Les mer
layid-bilde18
Ny kosmetikk, økt rekkevidde og enklere service
Kunder som bestiller Ioniq 5 i dag vil få en oppdatert 2023-modell i løpet av høsten. Det innebærer litt mer rekkevidde samt noen nye detaljer.
Les mer
layid-bilde19
Snart kan du bestille Enyaq Coupé
Fortsatt står mange i kø for å få sin etterlengtede Enyaq. Likevel åpner importøren neste uke for bestilling av en ny toppmodell i serien.
Les mer
layid-bilde20
Ny BMW X1 - primært som elbil
BMW lanserer nå tredje generasjon av sin kompakte SUV. Mest interessant for Norge er at den også lanseres som ren elbil med firehjulsdrift under betegnelsen iX1.
Les mer
layid-bilde21
Defender i XXL-utgave
I dag får du Land Rover Defender i kort og lang utførelse (90 og 110), men nå lanseres Defender 130 med inntil 8 sitteplasser - alternativt med et hav av bagasjeplass.
Les mer
layid-bilde22
ID.1 og ID.2 kommer som VWs urbane elbiler i 2025
Med ID.Life (bildet) viste Volkswagen i fjor høst en forsmak på hvordan de tenker seg en liten, elektrisk SUV hvis lansering er framskyndet fra 2027 til 2025.
Les mer
toppsak-bilde23
Dropper jubileum-Golf R, blir for dyr i Norge
Til 20-årsmarkeringen av R-divisjonen har VW puttet nye 13 ekstra hester under panseret på den allerede historisk raskeste Golf R.
Les mer
layid-bilde24
Mercedes-AMGs visjon for høye ytelser
Selv hos Mercedes-AMG er de fossile superbilene være på vei inn på de evige motorveier når plattformen AMG.EA dedikert for elektriske høyytelsesmodeller er ferdig utviklet.
Les mer
layid-bilde25
Først strøm-så hydrogen
Vil det være mulig å kurere rekkeviddeangsten med brenselceller og hydrogen? I Scenic-konseptet viser i det minste Renault en mulighetsstudie.
Les mer
layid-bilde26
Samlerobjekt: ekstra sint BMW M4 til 2 mill
Det står ikke på ytelser når BMW henter fram spesialmodeller som CSL basert på M4. 1000 eksemplarer bygges og hver av dem prises fra to millioner kroner. Her gjelder først mann til mølla …
Les mer
layid-bilde27
Mazda oppgraderer MX-30
Les mer
toppsak-bilde28
Ny roadster til ferien?
Nå kan du bestille de nye SL-modellene fra Mercedes-AMG. Prisene starter på drøyt 1,5 millioner hvis du nøyer deg med firesylindret motor.
Les mer
layid-bilde29
Audi A6 Avant e-tron på svipptur til i Norge
Les mer
layid-bilde30
Range Rover Sport, for tredje gang
Det går unna hos Land Rover for tiden. Den første Range Rover av femte generasjon kom på norske skilt i forrige uke. Noen dager etter har tredje generasjons Range Rover Sport internasjonal galla-debut.
Les mer
layid-bilde31
Lang luksus fra Bentley
Bentley lanserer nå Bentayga EWB med strukket akselavstand for dem som ønsker maksimal komfort og romslighet.
Les mer
layid-bilde32
Nytt merke: - Minst en ny i året
Å være journalist og overvåke bilmarkedet i Kina må være en ganske slitsom jobb. Fire nye modeller og et nytt merke hver dag, virker det som. Møt for eksempel Feifan.
Les mer
toppsak-bilde33
Genesis føler seg frem
Igjen en ny konseptbil fra Genesis. Et design som skal vise veien inn i en elektrisk fremtid. Samtidig forteller de at deres GV70, en ganske konvensjonell elbil, går i produksjon fra desember.
Les mer
layid-bilde34
Matador fra Slovakia
Les mer
layid-bilde35
Snart kommer den elektriske E-Klassen
Les mer
layid-bilde36
Familievennlig T-Klasse fra Mercedes
Mercedes lanserer nå sin nye T-Klasse - en praktisk familiebil med franske røtter.
Les mer
layid-bilde37
Absolutt raskeste Koenigsegg
Koenigsegg har nå laget en ny bil til eget bruk - Jesko Absolut blir deres aller kjappeste. Hvis ikke de ombestemmer seg da.
Les mer
layid-bilde38
Lincoln med hos busskameratene
Lincoln er ikke et navn du hører hver dag. Men de har nettopp gjort sitt eget event i Hollywood, der de presenterte en konseptutgave av sin første batterielektriske.
Les mer