img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
38 bilder i galleri
Renault klar med sin el-utfordrer
Renault drar lakenet av sin nye Mégane E-TECH electric på IAA – en spennende utfordrer for dem som vurderer ny elbil.

Med lekker design, lang rekkevidde og hurtiglading kaster Renault seg inn i kampen om elbilkundene. Dessuten har den et par egenskaper mange nordmenn anser som viktige – mulighet for hengerfeste og takstativ.

Mégane E-TECH electric er utviklet på den nye CMF-EV-plattformen og batteriet er kun 110 mm tykt.

Batteripakken har en kapasitet på 60 kWt som skal gi en rekkevidde på inntil 470 kilometer basert på WLTP-syklusen. Og om det ikke er tilstrekkelig, hurtiglader du nye 300 kilometer i løpet av en halvtime under ideelle forhold.

Optimalisert vektfordeling, lengre akselavstand og lavt tyngdepunkt skal ifølge Renault gi smidige kjøreegenskaper og mer plass i kupeen. De lover at bilen er smidig som en kompaktsedan og sprek som en sportssedan.

Elektromotoren foran på 220 hk gir et umiddelbart dreiemoment på 300 Nm.

Takket være kameraet som er integrert i det innvendige speilet, har du alltid full kontroll over omgivelsene. I tillegg sørger 26 førerassistentsystemer for at du kan føle deg trygg på veien. Med OpenR-Link med Google kan du bruke favorittappene dine, for eksempel Google-assistenten, Google Maps og mange flere fra Google Play.

Snakk med Google for å gi kommandoer, slik at du kan holde fokus på veien. Du kan enkelt sende meldinger, kontrollere medieavspilling, få veibeskrivelser og mye mer.

Du kan også bruke stemmen til å styre enkelte funksjoner i bilen, for eksempel klimaanlegg og kjøremoduser. Bare si «Hei, Google» eller hold talekontrollknappen inne på rattet.

OpenR-Link med Google lagrer innstillinger for komfort og kjøring og bilen tilpasser seg ønskene dine.

(saken fortsetter)

Google Maps viser deg raskeste vei til målet ved hjelp av oppdatert trafikkinformasjon, talestyring og automatiske forslag til omkjøring.

Den SUV-liknende fronten og det kompakte karosseriet gir nye Mégane E-TECH electric et elegant utseende. LED-frontlykter, lysbånd med 3D-effekt bak, detaljer i gyllen krom og svart tak er andre karakteristiske designdetaljer.

Den nye plattformen med et svært tynt batteri muliggjør ifølge Renault et helt flatt gulv.

Bagasjerommet har et totalt volum på 440 liter og ladekabelen har sitt eget lagringsområde på 22 dm3 tilgjengelig via et avtagbart bagasjeromsgulvpanel. Baksetene kan felles ned i enten 2/3 eller 1/3.

Det sentrale armlenet kan gli frem og tilbake for å tilby en praktisk lagringsplass med to USB-C-porter og en 12V-kontakt. Ytterligere to USB-C-porter for passasjerer bak er plassert bak armlenet.

Alle versjonene av nye Mégane E-TECH Electric har integrerte dørhåndtak. Når føreren eller passasjeren nærmer seg for å åpne en dør, eller når bilen er ulåst, skyves håndtakene automatisk ut. De trekker seg inn igjen etter to minutter, når bilen begynner å bevege seg fremover, eller når dørene er låst.

Renault Gruppen har allerede over ti års erfaring med elektriske biler og har solgt over 400.000 kjøretøy.

Inspirert av konseptbilen Morphoz fra 2019, ble Mégane eVision showbil vist i 2020, og i dag presenteres den produksjonsklare Mégane E-TECH electric.

Les også: Glimt av Renaults fremtid

Helt nye Mégane E-TECH electric er basert på Renault Gruppens strategiske plan, Renaulution og er den første modellen som er 100% «Made in ElectriCity».

Bilen forventes til Norge våren 2022

SPESIFIKASJONER:

Nye Mégane E-TECH electric kommer i følgende utstyrsnivåer:

  • Equilibre / Techno / Iconic

MOTORVARIANTER:

  • EV60 220hk / AC22 + DC130
  • EV60 130hk / AC22 + DC130

MÅL OG VEKT:

  • Lengde 4,21 m
  • Bredde 1,77 m (Business) / 1.78 m
  • Høyde 1,50 m
  • Vekt 1624 kilo

YTELSER:

  • Aks. 0-100 km/t: 7.4 sek
  • Toppfart: 160 km/h


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Volkswagen utfordrer Tesla
Volkswagen offentliggjør i dag bilder av sin første elektriske sedan i konseptform - en direkte utfordrer til Teslas Model S.
Les mer
layid-bilde1
Polestar med glimt av fremtiden
Polestar viste i helgen frem en prototyp på modellen som skal bære et 5-tall i betegnelsen - en av tre nye modeller som er under utvikling.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2022
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2022. Det kom rekordmange nye modeller på markedet i 2021, så årets lanseringskalender er ikke like innholdsrik. Likevel inneholder den over 100 modeller.
Les mer
layid-bilde3
Peugeot henter inspirasjon i slekta
Peugeot henter frem en ny europeisk betegnelse og lanserer en bil som kan bli svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde4
Første BMW M3 Touring
BMW lanserer nå for første gang M3 i Touring-versjon. En praktisk familiebil spekket med kjøreglede.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lynk & Co med Dagen Derpå
Sorry, kan ikke for det. Konseptbilen de viser heter faktisk The Next Day. Lynk & Co. Er ikke noe vanlig bilmerkenavn det heller, så dette henger sammen. Dessuten vil nok noen si at det ser ut som bilen er designet med et skikkelig kuppelhue i nærheten.
Les mer
layid-bilde6
En forsmak på neste BMW M2
BMW har sendt ut offisielle teaser-bilder av neste generasjon M2 i psykedelisk innpakning.
Les mer
layid-bilde7
Nissan Sakura tar opp arven etter lille i-MiEV
Når Nissan neste år lanserer en liten el-SUV i Norge må den ikke forveksles med bybilprosjektet Sakura. Men de 3,4 meter lange bybilene er en viktig årsak til at trafikken i de store byene i Japan ikke har brutt sammen. Så hvorfor har vi så få bybiler?
Les mer


layid-bilde8
Soda Stream på hjul
Les mer
toppsak-bilde9
Maseratis sportsbil i sommerklær
Maserati har avduket sin nye MC20 i åpen versjon. Den tradisjonelle Spyder-betegnelsen er byttet ut med Cielo - italiensk for himmel.
Les mer
layid-bilde10
Utviklet av sjefen sjøl
Les mer
layid-bilde11
Kommer sent. Men godt nok?
Les mer
layid-bilde12
Første glimt av Polestar 3
Les mer
layid-bilde13
Nye drypp fra Mitsubishi
Mitsubishi gir i dag flere detaljer om en ny generasjon ASX som skal selges i Europa.
Les mer
layid-bilde14
Generasjonsskifte for Lexus RX
Lexus lanserer nå femte generasjon RX. For første gang skal den tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
toppsak-bilde15
Enda en Alpha - når kommer bilen?
Alpha Motors er navnet på en munter wanna-be bilprodusent i California. Nå er de i er ferd med å bli verdensmestre i karosserivarianter uten ennå å ha bygget en bil.
Les mer
layid-bilde16
Polestar 2 i begrenset opplag
Les mer
layid-bilde17
Ny Mercedes GLC med tre ladbare valg
Les mer
layid-bilde18
Ny kosmetikk, økt rekkevidde og enklere service
Kunder som bestiller Ioniq 5 i dag vil få en oppdatert 2023-modell i løpet av høsten. Det innebærer litt mer rekkevidde samt noen nye detaljer.
Les mer
layid-bilde19
Snart kan du bestille Enyaq Coupé
Fortsatt står mange i kø for å få sin etterlengtede Enyaq. Likevel åpner importøren neste uke for bestilling av en ny toppmodell i serien.
Les mer
layid-bilde20
Ny BMW X1 - primært som elbil
BMW lanserer nå tredje generasjon av sin kompakte SUV. Mest interessant for Norge er at den også lanseres som ren elbil med firehjulsdrift under betegnelsen iX1.
Les mer
layid-bilde21
Defender i XXL-utgave
I dag får du Land Rover Defender i kort og lang utførelse (90 og 110), men nå lanseres Defender 130 med inntil 8 sitteplasser - alternativt med et hav av bagasjeplass.
Les mer
layid-bilde22
ID.1 og ID.2 kommer som VWs urbane elbiler i 2025
Med ID.Life (bildet) viste Volkswagen i fjor høst en forsmak på hvordan de tenker seg en liten, elektrisk SUV hvis lansering er framskyndet fra 2027 til 2025.
Les mer
toppsak-bilde23
Dropper jubileum-Golf R, blir for dyr i Norge
Til 20-årsmarkeringen av R-divisjonen har VW puttet nye 13 ekstra hester under panseret på den allerede historisk raskeste Golf R.
Les mer
layid-bilde24
Mercedes-AMGs visjon for høye ytelser
Selv hos Mercedes-AMG er de fossile superbilene være på vei inn på de evige motorveier når plattformen AMG.EA dedikert for elektriske høyytelsesmodeller er ferdig utviklet.
Les mer
layid-bilde25
Først strøm-så hydrogen
Vil det være mulig å kurere rekkeviddeangsten med brenselceller og hydrogen? I Scenic-konseptet viser i det minste Renault en mulighetsstudie.
Les mer
layid-bilde26
Samlerobjekt: ekstra sint BMW M4 til 2 mill
Det står ikke på ytelser når BMW henter fram spesialmodeller som CSL basert på M4. 1000 eksemplarer bygges og hver av dem prises fra to millioner kroner. Her gjelder først mann til mølla …
Les mer
layid-bilde27
Mazda oppgraderer MX-30
Les mer
toppsak-bilde28
Ny roadster til ferien?
Nå kan du bestille de nye SL-modellene fra Mercedes-AMG. Prisene starter på drøyt 1,5 millioner hvis du nøyer deg med firesylindret motor.
Les mer
layid-bilde29
Audi A6 Avant e-tron på svipptur til i Norge
Les mer
layid-bilde30
Range Rover Sport, for tredje gang
Det går unna hos Land Rover for tiden. Den første Range Rover av femte generasjon kom på norske skilt i forrige uke. Noen dager etter har tredje generasjons Range Rover Sport internasjonal galla-debut.
Les mer
layid-bilde31
Lang luksus fra Bentley
Bentley lanserer nå Bentayga EWB med strukket akselavstand for dem som ønsker maksimal komfort og romslighet.
Les mer
layid-bilde32
Nytt merke: - Minst en ny i året
Å være journalist og overvåke bilmarkedet i Kina må være en ganske slitsom jobb. Fire nye modeller og et nytt merke hver dag, virker det som. Møt for eksempel Feifan.
Les mer
toppsak-bilde33
Genesis føler seg frem
Igjen en ny konseptbil fra Genesis. Et design som skal vise veien inn i en elektrisk fremtid. Samtidig forteller de at deres GV70, en ganske konvensjonell elbil, går i produksjon fra desember.
Les mer
layid-bilde34
Matador fra Slovakia
Les mer
layid-bilde35
Snart kommer den elektriske E-Klassen
Les mer
layid-bilde36
Familievennlig T-Klasse fra Mercedes
Mercedes lanserer nå sin nye T-Klasse - en praktisk familiebil med franske røtter.
Les mer
layid-bilde37
Absolutt raskeste Koenigsegg
Koenigsegg har nå laget en ny bil til eget bruk - Jesko Absolut blir deres aller kjappeste. Hvis ikke de ombestemmer seg da.
Les mer
layid-bilde38
Lincoln med hos busskameratene
Lincoln er ikke et navn du hører hver dag. Men de har nettopp gjort sitt eget event i Hollywood, der de presenterte en konseptutgave av sin første batterielektriske.
Les mer