img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
29 bilder i galleri
Kia oppdaterer Ceed-familien
Tiden er moden for en midtlivs-oppdatering av Kia Ceed-familien. Kosmetikk og nye funksjoner skal gjøre modellene levedyktige noen år frem i tid.

Kias bestselgende Ceed-serie kommer i oppdatert versjon i 2021 med nye designelementer og mer avanserte førerassistentsystemer.

Kombiversjonen med fem dører, stasjonsvognen og shooting-brake-versjonen ProCeed kommer for salg i fjerde kvartal med ny frontdesign, sportsligere bakpart, nye lettmetallfelger og lakkfarger samt oppgradert interiør.

Crossoveren XCeed kommer i oppdatert versjon neste år. Ceed plug-in hybrid stasjonsvogn oppgraderes med ny og mer sportslig design, ny logo og nye funksjoner.

Ceed spilte en sentral rolle da Kia trappet opp satsingen i Europa. Det var den første bilen fra Kia som ble designet, utviklet og bygget i Europa spesielt for det europeiske markedet.

Ceed utgjør 28 prosent av Kias salg i Europa, og er en sterk utfordrer i C-segmentet, også kjent som Golf-klassen.

I Norge er det ifølge OFV registrert nesten 8500 nye Ceed siden første generasjon kom i 2007 – noe som gjør den til Kias nest mest solgte modell etter Sportage denne perioden.

De senere årene har den havnet i skyggen av elbilene e-Niro og e-Soul, og i første halvår ble det kun registrert 100 Ceed og 68 XCeed. 96 av årets Ceeder er ladbare hybrider – en variant som kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet med priser fra cirka 365.000 kroner

(saken fortsetter)

Sportslig design
Den utvendige designen oppgraderes for å gi Ceed et moderne og sportslig preg. Fronten har fått helt ny design og Kias nye logo.

Ifølge Kia er det lagt vekt på å gi et unikt særpreg til hver enkelt versjon (basisversjon, ladbar hybrid, GT-Line og GT). De ladbare hybridene har for eksempel lukket grill med finish i kontrastfarge.

Alle Ceed- variantene er tilgjengelig med bi-LED hovedlys med pilformede LED kjørelys som også fungerer som blinklys. GT-Line- og GT-variantene av kombiversjonen har nydesignede LED- baklys som består av 48 moduler med rød ramme.

I kupeen kombineres moderne stil med praktiske løsninger og den nyeste teknologien. Det heldigitale instrumentpanelet på 12,3 tommer og en skjerm på 10,25 tommer gir ifølge Kia bedre oversikt og enklere betjening.

Dørlåsene betjenes med en smartnøkkel, og motoren slås på og av med et knappetrykk. Førersetet har en praktisk minnefunksjon der innstillinger kan lagres i to ulike førerprofiler.

Infotainment- og navigasjonsskjermen er koblet til et lydanlegg fra JBL med åtte høyttalere og Bluetooth-tilkobling.

Stasjonsvognutgaven og ProCeed-modellen har en rekke praktiske funksjoner, blant annet smart elektrisk bakluke som åpnes automatisk når du står bak bilen med nøkkelen. I tillegg kan baksetet legges ned med et enkelt knappetrykk.

Forseter med varme og ventilasjon og bakseter med setevarme er behagelig på kalde dager, mens den avanserte automatiske klimareguleringen med to soner holder kupeen kjølig i sommervarmen.

(saken fortsetter)

Nettbaserte funksjoner
Det 12,3 tommer store heldigitale instrumentpanelet har fått bedre grafikk, et utvalg dempede fargekombinasjoner og fire temaer for tilpasning av instrumentpanelet, inkludert et som endres etter værforholdene og tid på dagen.

Ved siden av instrumentpanelet er det en midtmontert 10,25-tommers skjerm med infotainment- og navigasjonsfunksjoner og nettbaserte funksjoner.

Oppgraderingen inkluderer også programvare som gjør det mulig å fjernstyre ulike funksjoner i bilen fra en smarttelefon ved hjelp av Kia Connect-appen.

De nye nettbaserte funksjonene inkluderer forbedret Bluetooth-søk med stemmestyring, kobling mellom kalendere fra tredjeparter og navigasjonsfunksjonen, modus for betjent parkering, overvåking av bilen når andre kjører den, og navigasjon helt frem til døren med augmentet reality. På Ceed ladbar hybrid stasjonsvogn kan man også fjernstyre lading.

Smarttelefoner kan tilkobles trådløst via Android Auto og Apple CarPlay. Passasjerene i baksetet kan bruke en USB-ladeport i gulvet til å lade bærbart utstyr.

Nye førerassistentsystemer
Ceed kan nå leveres med forbedrede førerassistentsystemer med ny sikkerhets-, kjøre- og parkeringsteknologi. De hjelper deg å unngå farer, gjør kjøringen mer avslappet og beskytter personene i bilen og andre trafikanter.

Sikkerhetsfunksjonene er forbedret, blant annet er den tidligere blindsonevarsleren erstattet med en aktiv blindsoneassistent. Når du slår på blinklyset for å skifte fil, varsler den aktive blindsoneassistenten (BCA) deg hvis det er fare for kollisjon med et kjøretøy i blindsonen.

Hvis kollisjonsfaren øker etter varslingen, griper blindsoneassistenten inn i styringen for å unngå kollisjon.

Tretthetsvarslingen er oppdatert med teknologi som viser et varsel på skjermen om at kjøretøyet foran har kjørt videre, for eksempel ved trafikklys eller i saktegående trafikk.

(saken fortsetter)

Nye drivlinjer
Den nye Ceed-serien kan leveres i flere versjoner med forskjellige drivlinjer, blant annet som ladbar hybrid og mildhybrid med effekt fra 100 til 204 hk.

Det er også mulig å velge turboladede bensin- og dieselmotorer (bensinmotor på 1,0 og 1,5 liter og dieselmotor på 1,6 liter) som alle har Kias Smartstream-teknologi.

De ladbare hybridversjonene er utstyrt med 1,6-liters GDi-bensinmotor og 6-trinns dobbeltclutchgirkasse og har en samlet effekt på 141 hk. Batteriet på 8,9 kWt gir utslippsfri elektrisk rekkevidde på inntil 57 km.

Ceed leveres med standard 6-trinns manuell girkasse eller dobbeltclutch (DCT) automatkasse med seks eller syv trinn. 6-trinns DCT er standard i de ladbare hybridene.

- Det er de ladbare variantene med stasjonsvogn og XCeed som er aktuelle for Norge. I tillegg tar vi nok inn ProCeed i GT-versjon, sier Mette S. Sauge, informasjonsansvarlig hos Kia Bil Norge.

Produksjonen av oppgradert Ceed starter på Kias fabrikk i Zilina i Slovakia i august, og bilene er klare for salg i Europa i fjerde kvartal.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Endelig bilmesse igjen
For første gang på nesten to år skal det igjen arrangeres en internasjonal bilutstilling i Europa. Nærmere bestemt i München.
Les mer
layid-bilde1
AC Cobra på strøm
AC Cobra forbinder du nok primært med muskelbilene Carol Shelby masserte til det ekstreme. Nå går de tilbake til originalen, og gjør den elektriske.
Les mer
layid-bilde2
Nytt tilskudd til Q4 e-tron-familien
Audi lanserer nå Q4 45 e-tron quattro og dobler dermed utvalget av modeller med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde3
Wells Vertige - små sportsbiler lever!
Det er moro når en spennende ny bil dukker opp fra ingenting og overbeviser ved sin første opptreden.
Les mer
layid-bilde4
Polo GTI i ny tapning
Volkswagens nye Polo er på vei mot Norge, men vi går glipp av den mest lekne i familien.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde6
Valhalla på hjul
Underlig å kalle opp en bil etter en festsal, der fyll og eting og møte med alle kompisene dine som hadde blitt drept dagen før er hovedingredienser.
Les mer
layid-bilde7
Ny oppgradering av Macan
For andre gang foretar Porsche en oppgradering av sin populære Macan. Men dersom du venter på den elektriske utgaven må du fortsatt smøre deg med tålmodighet et par år til.
Les mer


layid-bilde8
Audi lanserer ny RS3
Les mer
toppsak-bilde9
Touring bygger på F8 Tributo
Tidligere har Touring ødelagt en og annen Ferrari. Denne gangen gis det inntrykk av at de har bygget sin helt egne bil, og nøyer seg med drivlinjen fra en F8 Tributo.
Les mer
layid-bilde10
Elbiler som Private Brands
Les mer
layid-bilde11
Kia oppdaterer Ceed-familien
Les mer
layid-bilde12
Her er Opels nye Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Lotus med AMG-hester
Etter nesten 75 år sier Lotus farvel til forbrenningsmotorer med sin Emira som debuterer i disse dager. Rett i trynet på Porsche Cayman, og med elementer du aldri har sett hos en Lotus før.
Les mer
layid-bilde14
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Norske kunder har tatt godt imot Mustang Mach-E. Nå åpner Ford for bestilling av toppmodellen med inntil 487 hestekrefter.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestillingsklar Yaris Cross
Toyota åpner nå for bestilling av nye Yaris Cross. Den kan bestilles med drift på to eller fire hjul og har hybrid drivlinje og automatgir som standard.
Les mer
layid-bilde16
Hybrid luksus fra Bentley
Les mer
layid-bilde17
Xpeng åpner reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde18
Ny BMW 2-serie Coupé
BMW M2 sørget for en solid oppblomstring av M-salget i Norge for fem år siden. På Goodwood viser BMW arvtageren til den sportslige kompaktmodellen.
Les mer
layid-bilde19
Putins prestisje-bil i produksjon
Hvem skulle trodd det? På Genève-utstillingen i 2019 stilte russerne med en ny luksusbil som nesten var for utrolig til å være sann. Nå ser det jommen ut som den er i produksjon.
Les mer
layid-bilde20
Glimt av Volvos fremtid
Volvo viser et konsept som gir oss en forsmak på fremtidens elbiler med økt rekkevidde og raskere lading.
Les mer
layid-bilde21
Porsches raskeste SUV
Porsche har i dag offentliggjort sin nye toppmodell blant SUV-ene - Cayenne Turbo GT. Med en prislapp på tre millioner blir den nok et sjeldent syn på norske veier.
Les mer
layid-bilde22
Ansiktsløft for Kodiaq
Fire år etter lanseringen er tiden moden for et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger av Skodas mest solgte SUV.
Les mer
toppsak-bilde23
BMW på hydrogensporet
BMW starter nå uttesting av en prototyp med brenselceller på vei. I 2022 skal den bygges i et begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde24
Ny Ferrari med klassiske kvaliteter
Et utseende man bare blir stående og gape ved og en lett liten V6-motor der bak - det minner om Dino i 1966. Men dette er Ferrari i 2021!
Les mer
layid-bilde25
2000 hester og faststoff
Man kan trygt si at det er ikke spesielt oppsiktsvekkende at noen kommer med en Hyperbil som skal presentere en gang i fremtiden. Det er også blitt vanlig at hver at prosjektene har sin egen spesialitet. Dagens er faststoffbatterier.
Les mer
layid-bilde26
Civic i europeisk drakt
Honda har nå vist Civic i den karosseriformen som skal selges i Europa, nemlig femdørs kombi.
Les mer
layid-bilde27
Nye brobyggere fra Porsche
Les mer
toppsak-bilde28
Facelift for Duster
Dacia gir nå sin populære Duster et ansiktsløft samtidig som den får en rekke tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde29
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Les mer
layid-bilde30
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
layid-bilde31
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde32
Nytt alternativ for storfamilien
Mercedes-Benz eVito Tourer Long Range kan frakte inntil 9 personer, og har en rekkevidde på opptil 366 kilometer (WLTP). Hurtiglading på 110 kW sørger for at bilen lades fra 10 til 80% på rundt 45 minutter. Prisene starter på 552.900 kroner.
Les mer
toppsak-bilde33
Mercedes-AMG oppdaterer stilikon
Tiden er inne for en midtlivs-oppdatering av Mercedes-AMG GT 4-dørs Coupé. Det innebærer nye motorer og flere valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde34
Polestar 3 skal produseres i USA
Les mer
layid-bilde35
Musk presenterte ny toppmodell
Les mer
layid-bilde36
Toyota fornyer Land Cruiser
Toyota lanserer en ny versjon av sin store Land Cruiser - en modell som som har hatt marginal interesse i Norge.
Les mer
layid-bilde37
Norsk spesial på ID.3
Volkswagen lanserer nå spesialutgaven ID.3 Sport som er skreddersydd for norske kunder.
Les mer
layid-bilde38
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Lexus var blant hybridpionerene. Til glede for norske kunder adopterer Lexus nå Rav4-teknologien til ny NX som med kodebetegnelsen NX 450h+ blir Lexus' første ladehybrid. Til Norge kommer bilen mot slutten av året.
Les mer