img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
Ny Ferrari med klassiske kvaliteter
Et utseende man bare blir stående og gape ved og en lett liten V6-motor der bak – det minner om Dino i 1966. Men dette er Ferrari i 2021!

Det er ikke tvil om at denne nye 296 GTB innleder en ny epoke hos Ferrari. 

Egentlig er det ikke tvil om at det er hele juni 2021 som er innledningen på den nye epoken.

Tidlig i månedene fikk selskapet ny administrerende direktør. Benedetto Vigna har ikke en dråpe bensin i årene sine – han kommer som høykvalifisert elektronikk-ekspert fra STMicroelectronics – en bedrift med like høy omsetning som Ferrari.

I midten av juni stengte Ferrari ned det ene samlebåndet og gjorde det om til en motehusriktig catwalk med en ren Ferrari-kolleksjon designet av den tidligere Armani-designeren Rocco Iannone.

Samtidig gjenåpnet Michelin-rosett-kokken Massimo Bottura Cavallino-restauranten – rett vis a vis hovedporten til Ferrari-anlegget.

Klare signaler på at nå skal Ferrari virkelig inn på luksusmarkedet, og ikke bare selge en og annen caps som rene accessoirer, eller presentere Maranello som en hvilken som helst annen italiensk turistfelle. Nå gjør de luksus på like stort alvor som andre store merkevarer.

At de i motsetning til Gucci og Prada også lager biler begynner egentlig bare å bli en tilfeldighet.

Men en spennende tilfeldighet som vi ser i dag.

(saken fortsetter)

296 GTB har vært omtalt og etterlengtet lenge. I mer enn syv år har vi snakket om den nye Dino, og hvor mange spionbilder av slike modeller på landeveiene utenfor Maranello som har vært vist, har jeg ikke tall på.

Det er lenge siden den gamle sjefen, Sergio Marchionne, fortalte Daily Telegraph at «det er ikke snakk om når, men om. Vi vet at Dino er en ressurs vi ikke har brukt – det er derfor vi må få den riktig med en gang»

Og den tidligere utviklingssjefen Amedeo Felisa snakket ganske åpent om ‘den nye lille’ allerede i 2014 da jeg var på Fiorano for å kjøre Ferraris 458 Speciale

Men nå er den her – på bilder i hvert fall.

Og det vi ser er en klassisk Ferrari-kropp med smarte trekk fra den vakreste konkurransebilen noen gang, 250 LM, og med all den teknologien du vil forvente i år eller i 2025 – pluss massevis av krefter.

(saken fortsetter)

Motormessig er vi i Dino-land. En V6, riktignok på tre liter, som er mindre og lettere enn V8-motoren og som derved tillater en litt krympet akselavstand og en kompensasjon for den ekstra vekten av batterier og elektriske drivmidler.

Du hadde ikke behøvd lese deg til at dette er en hybrid, du hadde sett det på Mannetinoen på rattet. Der kan du nå også velge eDrive, Hybrid, Performance og Qualify.

Denne siste går nok ut over den elektriske rekkevidden.

Interiøret ligger ellers tett opp til Ferrari.2021. Den samme menneske-maskin-interfacen som i Roma, men plassert i et litt mer radikalt miljø. En Ferrarista vil kjenne seg igjen.

Han vil kjenne igjen eksteriøret også. Ingen andre enn Ferrari kunne klart denne blandingen av harmoni og muskler. Gjennomfør helt til den typiske Kamm-hekken, hentet fra gamle Le Mans biler.

Men denne har også aktiv aero – først og fremst for å skape marktrykk – ikke for å bedre strømlinjene. Erfaringen er hentet fra LaFerrari og serverer deg blant annet en hekkspoiler som gir deg 360 ekstra kilogram der bak i 250 km/t.

Chassiset får ikke mange ord i den første presentasjonen, bortsett fra at det åpenbart har skjedd ting med ABS-bremsene. 200-0 stoppdistansen er minsket med nesten 9 prosent. Dessuten står det at den nye modellen er utviklet for å gi føreren maksimal innlevelse med bilen. 

Turboer som spinner med 180.000 omdreininger høres for eksempel ut som at gasspedal-forsinkelse er noe du heretter skal lære om i historietimene.

(saken fortsetter)

Du får selvfølgelig med deg alle de kjente støttesystemene. Chassis Dynamic Sensor som føler bilens hastighetsforandring i tre akser, Side Slip Control, en elektronisk diff og en ny form for styrefølsomhet som, sies det, gir deg et helt klart bilde av hvor du og bilen er akkurat nå i forhold til det som er mulig før Noe Skjer.

Det er i maskinrommet man virkelig finner nyhetene. 120 graders V6-motoren har god plass til turboer nede i V’en. Den sikrer lavt tyngdepunkt, og lav vekt gjør at bilen ikke veier mer enn 1470 kg på tross av et ekstra el-opplegg.

Fra den delen av drivlinjen kommer det 654 hestekrefter med rødlinje på 8500 – akkurat som i 812 Superfast. De leveres via Ferraris egen girkasse – og ta en titt på interiøret igjen, det ser ut som designerne har lekt seg med å legge inn noe som ser ut som den klassiske åpne H-girskift kulissen.

Men i tillegg har vi altså et 7,45 kWt batteri og en elmotor som sitter i drivlinjen, men med en clutch slik at den også kan brukes alene i inntil 25 kilometer eller i mer enn 120 km/t.

Den byr på 165 hestekrefter som også kan engasjeres i tillegg til bensinhestene slik at vi har til sammen godt over 800 hk.

Det hele avlevert der bak – her er det ikke noen drivkrefter som skal ødelegge styringen.

(saken fortsetter)

Den nye modellen kommer i stedet for F8 Tributo der den siste kommer til å forlate fabrikken en gang neste år. De første av denne nye vil bli levert ut i løpet av første kvartal neste år til 269.000 euro.

Men er ikke den vanlige GTB nok kan du også få den i Assetto Fiorano utgave.

Utenpå syns det med et lakkdesign som er hentet rett fra 250 LM. Mer skjult er Multimatic-demperne, spesielt egnet for en dag på banen, en spoiler foran som øker marktrykket der, lettvekts-materialer som gjør den 15 kilo lettere (alle monner drar) og Michelin Cup 2R dekk.

Der blir prisen 302.000 euro.

Uansett hvilken versjon du går for – jeg lover: her blir det kø.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Endelig bilmesse igjen
For første gang på nesten to år skal det igjen arrangeres en internasjonal bilutstilling i Europa. Nærmere bestemt i München.
Les mer
layid-bilde1
AC Cobra på strøm
AC Cobra forbinder du nok primært med muskelbilene Carol Shelby masserte til det ekstreme. Nå går de tilbake til originalen, og gjør den elektriske.
Les mer
layid-bilde2
Nytt tilskudd til Q4 e-tron-familien
Audi lanserer nå Q4 45 e-tron quattro og dobler dermed utvalget av modeller med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde3
Wells Vertige - små sportsbiler lever!
Det er moro når en spennende ny bil dukker opp fra ingenting og overbeviser ved sin første opptreden.
Les mer
layid-bilde4
Polo GTI i ny tapning
Volkswagens nye Polo er på vei mot Norge, men vi går glipp av den mest lekne i familien.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde6
Valhalla på hjul
Underlig å kalle opp en bil etter en festsal, der fyll og eting og møte med alle kompisene dine som hadde blitt drept dagen før er hovedingredienser.
Les mer
layid-bilde7
Ny oppgradering av Macan
For andre gang foretar Porsche en oppgradering av sin populære Macan. Men dersom du venter på den elektriske utgaven må du fortsatt smøre deg med tålmodighet et par år til.
Les mer


layid-bilde8
Audi lanserer ny RS3
Les mer
toppsak-bilde9
Touring bygger på F8 Tributo
Tidligere har Touring ødelagt en og annen Ferrari. Denne gangen gis det inntrykk av at de har bygget sin helt egne bil, og nøyer seg med drivlinjen fra en F8 Tributo.
Les mer
layid-bilde10
Elbiler som Private Brands
Les mer
layid-bilde11
Kia oppdaterer Ceed-familien
Les mer
layid-bilde12
Her er Opels nye Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Lotus med AMG-hester
Etter nesten 75 år sier Lotus farvel til forbrenningsmotorer med sin Emira som debuterer i disse dager. Rett i trynet på Porsche Cayman, og med elementer du aldri har sett hos en Lotus før.
Les mer
layid-bilde14
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Norske kunder har tatt godt imot Mustang Mach-E. Nå åpner Ford for bestilling av toppmodellen med inntil 487 hestekrefter.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestillingsklar Yaris Cross
Toyota åpner nå for bestilling av nye Yaris Cross. Den kan bestilles med drift på to eller fire hjul og har hybrid drivlinje og automatgir som standard.
Les mer
layid-bilde16
Hybrid luksus fra Bentley
Les mer
layid-bilde17
Xpeng åpner reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde18
Ny BMW 2-serie Coupé
BMW M2 sørget for en solid oppblomstring av M-salget i Norge for fem år siden. På Goodwood viser BMW arvtageren til den sportslige kompaktmodellen.
Les mer
layid-bilde19
Putins prestisje-bil i produksjon
Hvem skulle trodd det? På Genève-utstillingen i 2019 stilte russerne med en ny luksusbil som nesten var for utrolig til å være sann. Nå ser det jommen ut som den er i produksjon.
Les mer
layid-bilde20
Glimt av Volvos fremtid
Volvo viser et konsept som gir oss en forsmak på fremtidens elbiler med økt rekkevidde og raskere lading.
Les mer
layid-bilde21
Porsches raskeste SUV
Porsche har i dag offentliggjort sin nye toppmodell blant SUV-ene - Cayenne Turbo GT. Med en prislapp på tre millioner blir den nok et sjeldent syn på norske veier.
Les mer
layid-bilde22
Ansiktsløft for Kodiaq
Fire år etter lanseringen er tiden moden for et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger av Skodas mest solgte SUV.
Les mer
toppsak-bilde23
BMW på hydrogensporet
BMW starter nå uttesting av en prototyp med brenselceller på vei. I 2022 skal den bygges i et begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde24
Ny Ferrari med klassiske kvaliteter
Et utseende man bare blir stående og gape ved og en lett liten V6-motor der bak - det minner om Dino i 1966. Men dette er Ferrari i 2021!
Les mer
layid-bilde25
2000 hester og faststoff
Man kan trygt si at det er ikke spesielt oppsiktsvekkende at noen kommer med en Hyperbil som skal presentere en gang i fremtiden. Det er også blitt vanlig at hver at prosjektene har sin egen spesialitet. Dagens er faststoffbatterier.
Les mer
layid-bilde26
Civic i europeisk drakt
Honda har nå vist Civic i den karosseriformen som skal selges i Europa, nemlig femdørs kombi.
Les mer
layid-bilde27
Nye brobyggere fra Porsche
Les mer
toppsak-bilde28
Facelift for Duster
Dacia gir nå sin populære Duster et ansiktsløft samtidig som den får en rekke tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde29
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Les mer
layid-bilde30
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
layid-bilde31
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde32
Nytt alternativ for storfamilien
Mercedes-Benz eVito Tourer Long Range kan frakte inntil 9 personer, og har en rekkevidde på opptil 366 kilometer (WLTP). Hurtiglading på 110 kW sørger for at bilen lades fra 10 til 80% på rundt 45 minutter. Prisene starter på 552.900 kroner.
Les mer
toppsak-bilde33
Mercedes-AMG oppdaterer stilikon
Tiden er inne for en midtlivs-oppdatering av Mercedes-AMG GT 4-dørs Coupé. Det innebærer nye motorer og flere valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde34
Polestar 3 skal produseres i USA
Les mer
layid-bilde35
Musk presenterte ny toppmodell
Les mer
layid-bilde36
Toyota fornyer Land Cruiser
Toyota lanserer en ny versjon av sin store Land Cruiser - en modell som som har hatt marginal interesse i Norge.
Les mer
layid-bilde37
Norsk spesial på ID.3
Volkswagen lanserer nå spesialutgaven ID.3 Sport som er skreddersydd for norske kunder.
Les mer
layid-bilde38
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Lexus var blant hybridpionerene. Til glede for norske kunder adopterer Lexus nå Rav4-teknologien til ny NX som med kodebetegnelsen NX 450h+ blir Lexus' første ladehybrid. Til Norge kommer bilen mot slutten av året.
Les mer