img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
Heftig Mustang klar for Europa
Ford lanserer nå sin heftige Mustang Mach 1 på det europeiske markedet. Selvsagt med V8 under panseret og masse godlåt.

Mustang Mach 1 er den råeste varianten av den ikoniske sportsbilen som noensinne er tilbudt på det europeiske markedet. Den spesialkalibrerte 460-hesters 5-liters V8-motoren gir ti ekstra hester, men bilen er også modifisert for å gi mer sportslige kjøreegenskaper.

Den gjør unna sprinten til hundre på 4,4 sekunder. Marktrykket er ifølge Ford økt med hele 22 prosent sammenlignet med Mustang GT for å sørge for å gi bedre grep i svinger og i høy fart.

Maks effekt blir levert ved 7500 omdreininger mens maks dreiemoment på 529 Nm oppnås ved 4600 omdreininger.

Manuell eller automat
Mach 1 blir den første produksjonsvarianten av Mustang i Europa som kan leveres med en nyutviklet 6-trinns manuell girkasse med rev-matching teknologi for sømløs nedgiring.

Kassen er spesialtilpasset for å muliggjøre aggressive girskift ved høye turtall. Sammen med en kort girvandring gjør dette ifølge Ford bilen svært morsom å kjøre.

Alternativt kan den eksklusive modellen leveres med Fords 10-trinns automatgirkasse som er re-kalibrert og optimalisert for aktiv kjøring både på bane og på landeveien.

Unike detaljer
Mustang Mach 1 har en rekke areodynamiske forbedringer, som en unik front med en ny todelt grill, en ny nedre grill og nye sideinntak, som sammen sørger for bedre ytelse og et mer særegent utseende enn de originale modellene.

Dedikerte finner bidrar slik at luft ledes til bremsene for ekstra kjøling. 6-pots Brembo-kalipere gjør at nedbremsingen fra 100 til stillestående kan skje på mindre enn 32 meter.

Et unikt fjæringsoppsett forbedrer bilens kjøreegenskaper ytterligere. Med spesialkalibrerte MagneRide dempere og spesialutviklet fjæring lover Ford bedre kontroll og raskere tilbakemeldinger ved kjøring i skarpe svinger.

(saken fortsetter)

Sportslig
Den elektriske styringsprogramvaren er fininnstilt og sørger for at sjåføren har den mest presise styringen som en Mustang i Europa noensinne har hatt.

Bilens fjæringer er satt opp for en sportslig kjørestil. Unike 19-tommers felger med Michelin Pilot Sport 4-dekk skal sørge for maksimalt grep, enten det er på bane eller på veien.

Nye Mustang Mach 1 kommer også med valgfrie kjøremodi, inkludert Sport og Track med TrackApps som gjør at sjåføren kan måle akselerasjon og benytte seg av Launch Control. Alt dette kan sees i det 12-tommers store heldigitale instrumentpanelet.

Mach 1’s spesialinnstilte aktive eksosventilteknologi sørger for ytterligere å forbedre den umiskjennelige lyden fra sportsbilens V8-motor.

Fargerikt utvalg
Den eksklusive modellen er tilgjengelig i åtte unike fargekombinasjoner. Disse inkluderer Fighter Jet Grey med sorte og oransje striper samt oransje bremsekalipere – Iconic Silver, Shadow Black og Oxford White med svarte og røde striper, eller Velocity Blue, Twister Orange, Race Red og Grabber Yellow med svarte og hvite striper.

Interiøret preges av mørke farger med aluminiumdetaljer. Sportssetene i skinn og pyntet med sømmer i Metal Grey. Blant standardutstyret inngår både kjøling og varme i forsetene.

Fords SYNC 3-infotainmentsystem og et B&O-lydsystem med 12 høyttalere hører også med.

De første kundeleveringene i Norge vil skje i juni måned. Veiledende pris er 1.220.200 kroner med manuell girkasse. Pluss på 6900 kroner om du foretrekker automat.

Mach 1

Manuell

Automat

Ytelse

460 hk @ 7,250 o/min

Dreiemoment

529 Nm @ 4,900 o/min

0‑100 km/t

4,8 sek

4,4 sek

Akselerasjon (400 meter)

13,0 sek

12,6 sek

Nedbremsing 100-0 km/t

31,8 meter

31,9 meter

Topphastighet

267 km/t

249 km/t

 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Nye brobyggere fra Porsche
Fins det noen bilmodeller som bygges i like mange varianter som Porsche 911? Nå kommer brobyggerne mellom de «folkelige» og de mest ekstreme variantene - nye 911 GTS.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde2
Facelift for Duster
Dacia gir nå sin populære Duster et ansiktsløft samtidig som den får en rekke tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde3
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Peugeot viser nå neste generasjon 308 SW - en praktisk stasjonsvogn som også skal tilbys som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde4
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde6
Nytt alternativ for storfamilien
Mercedes-Benz eVito Tourer Long Range kan frakte inntil 9 personer, og har en rekkevidde på opptil 366 kilometer (WLTP). Hurtiglading på 110 kW sørger for at bilen lades fra 10 til 80% på rundt 45 minutter. Prisene starter på 552.900 kroner.
Les mer
layid-bilde7
Mercedes-AMG oppdaterer stilikon
Tiden er inne for en midtlivs-oppdatering av Mercedes-AMG GT 4-dørs Coupé. Det innebærer nye motorer og flere valgmuligheter.
Les mer


layid-bilde8
Polestar 3 skal produseres i USA
Les mer
toppsak-bilde9
Musk presenterte ny toppmodell
På en event med en knippe inviterte gjester som ble sendt live over Internett avslørte Elon Musk detaljer om den nye toppmodellen - Model S Plaid.
Les mer
layid-bilde10
Toyota fornyer Land Cruiser
Les mer
layid-bilde11
Norsk spesial på ID.3
Les mer
layid-bilde12
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Les mer
layid-bilde13
Her er neste generasjon Multivan
Volkswagen har lansert en ny generasjon av sin fleksible Multivan som tilbys i en rekke forskjellige versjoner og for første gang som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde14
Elektrisk Megane på veien
Det er fortsatt en stund til vi får se den avkledd, men allerede nå ruller pre-produksjonsutgaver av den kommende Megane elbilen på franske veier.
Les mer
toppsak-bilde15
Facelift for BMW X3
X3 er blant BMWs viktigste modeller på i Norge og globalt. Nå får den et midtlivs ansiktsløft og tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde16
Opel oppdaterer Grandland
Les mer
layid-bilde17
Siste tilskudd til BMW 4-serien
Les mer
layid-bilde18
Neste Astra: Første offisielle drypp
Opel gir oss i dag de første glimt av neste generasjon Astra. Her er det lite nytt for dere som følger BilNorge.no fast.
Les mer
layid-bilde19
Sveitsisk fantasi
Det er sjelden sveitsere tar av. Men med den tradisjonsrike motorbyggeren Morand i spissen planlegges nå en ny hyperbil med inntil 2000 hk.
Les mer
layid-bilde20
Her er Corolla Cross
Vi vet at Toyota skal lansere Yaris cross på det norske markedet til høsten, men selskapet har nok en crosser i ermet.
Les mer
layid-bilde21
Rallyinspirert Corsa fra Irmscher
De har stashet opp ulike Opel-modeller i 50 år. Nå viser Irmscher en spesialutgave basert på Corsa.
Les mer
layid-bilde22
Segmentets råeste fra Rimac
Kroatiske Rimac har endelig vist produksjonsutgaven av den bilen vi har ventet på i ti år. Det ser ut som den svarer til forhåndshypen.
Les mer
toppsak-bilde23
Så mye skal BMW i4 koste
Med i4 lanserer BMW et alternativ for dem som ønsker utslippsfri kjøreglede. Her får du priser og data for de to første variantene.
Les mer
layid-bilde24
Volvo åpner for bestilling av C40
I dag åpner Volvo for bestillinger av C40 Recharge, merkets første helelektriske crossover. Norske kunder kan bestille bilen direkte i Volvo Cars’ nettbutikk eller besøke en Volvo-forhandler og få hjelp til å bestille der.
Les mer
layid-bilde25
BMW iX: De viktige detaljene
Dersom du er venter på flere detaljer rundt BMWs nye flaggskip får du dem her. Dette er BMW Norges pressemelding om iX.
Les mer
layid-bilde26
Bilindustriens syvende underverk?
Nå slippes neste porsjon iX-detaljer fra BMW. Det er fremdeles mye vi ikke vet, og - egentlig - altfor mye vi vet.
Les mer
layid-bilde27
Nytt sjarmtroll i sommer-Oslo
Les mer
toppsak-bilde28
Hyper på hydrogen
En engelsk startup har bestemt seg for å bli verdens ledende leverandør av løsninger med hydrogen-drivlinjer. Deres første eksempel på egen kompetanse skal bli en 1.100 hesters (gjesp) hyperbil (dobbeltgjesp).
Les mer
layid-bilde29
Årets beste pickup?
Les mer
layid-bilde30
Toppen av S-Klassen
Nå starter salget av Mercedes-Maybach S-Klasse i Tyskland. Her et det baksetet som virkelig gjelder.
Les mer
layid-bilde31
Cupra Born får ekstra boost
I dag har Cupra avduket sin første utfordrer i elbilsegmentet. Den har mye til felles med ID.3, men kan leveres med inntil 231 hester og 540 kilometer rekkevidde.
Les mer
layid-bilde32
Høyt elsket amerikaner går elektrisk
Nå har Ford vist sin etterlengtede elektriske utgave av F-150. Som spydspiss, både markedsmessig og teknologisk, ser det ut som den går utenpå Mustang Mach-e.
Les mer
toppsak-bilde33
Forsmak på heftig ID?
Er det en elektrisk erstatning for Golf R VW-sjefen gir oss en sniktitt på her?
Les mer
layid-bilde34
Sniktitt på Smart eSUV
Les mer
layid-bilde35
Porsche utfordrer Lambo
Les mer
layid-bilde36
Heftig Mustang klar for Europa
Ford lanserer nå sin heftige Mustang Mach 1 på det europeiske markedet. Selvsagt med V8 under panseret og masse godlåt.
Les mer
layid-bilde37
Her er Hondas neste Civic
SPIONBILDER: Hos oss har den levd i skyggen av konkurrentene, men neste generasjon Civic kan bli vesentlig mer aktuell enn sine forgjengere.
Les mer
layid-bilde38
Null utslipp, maks fremkommelighet
Off-road entusiaster elsker Moab-ørkenen i Utah hvor de virkelige kan utfordre sine leketøy. Nå har GMC vært der med sin elektriske Hummer.
Les mer