img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
BYD lanserer ny elbilplattform
Kinesiske BYD følger i rekken av produsenter som lanserer dedikerte elbilplattformer. Til Shanghai hadde de også med seg en spennende konseptbil.

e-Platform 3.0 er designet for neste generasjons smarte elbiler og har ifølge produsenten fire store fordeler: Intelligens, effektivitet, sikkerhet og design.

Den integrerer og standardiserer kjernekomponenter, men bygger også en helt ny karosseristruktur, digital og elektrisk arkitektur og et helt nytt BYD-operativsystem.

På samme måte som Volkswagen med deres MEB-plattform, vil også BYD gjøre E-Platform 3.0 tilgjengelig for hele industrien, og på den måten være en bidragsyter med å akselerere elektrifiseringen av biler ytterligere.

Mens BYDs nye EA1-modell markerer den offisielle åpningen av den nye "e"-serien, vil konseptbilen X DREAM videreføre designspråket "Dragon Face" som integrerer kinesiske elementer i bilens innovative design.

Grunnlag for en ny generasjon elbiler
e-Platform 3.0 kommer med innovativ teknologi, som utnytter plattformens kjernefordeler som er intelligens, effektivitet, sikkerhet og design.

Når det kommer til intelligens, kommer e-Platform 3.0 med BYDs egenutviklede operativsystem for kjøretøy, noe som gjør det mulig å oppdatere den kontinuerlig. Operativsystemet gir elektriske biler høy grad av autonome kjøreegenskaper.

Med tanke på effektivitet er plattformens nøkkelkomponenter mindre, lettere, sterkere og krever lavere energiforbruk.

800 volt
Plattformen er utstyrt med en ny varmepumpeteknologi som standard, og en nylig oppgradert 8-i-1-modul, slik at den totale effektiviteten kan overstige 89%.

Et elektrisk kjøretøy utstyrt med e-Platform 3.0 kan bruke så lite som 2,9 sekunder på å ta seg fra fra 0 til 100 km/t og kan oppnå en rekkevidde på inntil 1000 km.

Med 800V hurtigladeteknologi vil 5 minutter ladetid gi 150 km rekkevidde. Strømforbruket per 100 kilometer reduseres med 10%, og rekkevidden er 10% lengre om vinteren enn med dagens teknologi.

Blade batteri
Når det gjelder sikkerhet, er det ultra-sikre batteriet Blade standard på e-Platform 3.0, og setter standarden for el-biler som et av bransjens tryggeste batterier. Batteriet er integrert i kjøretøyets strukturelle design, og dobler ifølge BYD karosseriets vridningsstivhet.

e-Platform 3.0-modellene omdefinerer kjøretøyets designestetikk, med kortere overheng foran, lengre akselavstand, lavere tyngdepunkt, mer plass og dynamikk, samt luftmotstand så lavt som 0,21.

Nye muligheter
I 2018 kunngjorde BYD sin e-Platform-løsningen for første gang, og 3.0-versjonen fortsetter å utfordre eksisterende teknologi, som frigjør potensialet for intelligent elektrifisering, noe som gjør BYD til en pioner for neste generasjon elektriske biler.

Mercedes-Benz og Toyota har allerede inngått et samarbeid med BYD for å utvikle elbiler, og e-Platform 3.0 vil fortsatt være åpen for hele bransjen. I nær fremtid vil elektriske kjøretøy basert på e-Platform 3.0 brukes på tvers av hele markedet.

EA1 blir den første modellen i BYDs nye «e-serie». Den er designet av BYDs designdirektør Wolfgang Egger.

Konseptbilen X Dream viderefører BYDs godt mottatte designspråk "Dragon Face". Karosseriet får unike farger, og interiøret er laget med utgangspunkt i Kinas unike håndverkstradisjoner, med en helhetlig form som kombinerer eleganse og luksus.

Konseptbilens design er ifølge produsenten inspirert av kinesisk knutetradisjon, og formen på bilens lys viser sammensmeltningen av teknologi og kultur.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Nå starter alvoret for Dennis Hauger
Han er av mange utpekt til å bli Norges første Formel 1-fører, men da må Dennis Hauger (18) prestere på aller høyeste nivå i sesongen som starter denne helgen.
Les mer
layid-bilde1
Klassisk betegnelse vender tilbake
Zephyr er en klassisk betegnelse i Ford-familien. Både i Europa og i USA hvor det har tilhørt luksusmerket Lincoln. Nå dukker navnet opp på ny, i Kina.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde3
Mercedes utvider EQA-tilbudet
Mercedes-Benz i Tyskland starter nå salget av elbilen EQA med firehjulsdrift. Senere på året vil de lansere en modell med økt rekkevidde.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Fabia
Skoda har avduket fjerde generasjon Fabia. Den er lekrere enn noensinne, men blir ingen storselger i Norge.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Endelig: Genesis kommer til Europa
Vi har etterlyst dem lenge, men nå kommer endelig Hyundais luksusmerke til Europa. De starter i tre byer.
Les mer
layid-bilde6
Xpeng dobler modellutvalget
Snart starter salget av Xpengs andre modell utenfor Kinas grenser, og Norge blir første land ut i Europa.
Les mer
layid-bilde7
Rudskogen klar for Taycan-innrykk
Allerede ruller det 1427 Taycan på norske veier. Nå kan eierne også hygge seg med banekjøring - helt uten rekkeviddeangst.
Les mer


layid-bilde8
Det yngler hos Xpeng
Les mer
toppsak-bilde9
Lyrisk elbil fra Cadillac
Cadillac har nå avduket sin kommende elbil i produksjonsdrakt. Den har egenskaper som kan gjøre den aktuell for Europa, men mangler foreløpig en detalj nordmenn ønsker seg.
Les mer
layid-bilde10
Kult - på kinesisk
Les mer
layid-bilde11
Økt potensial for Norges mest solgte
Les mer
layid-bilde12
Taket av bestselgeren
Les mer
layid-bilde13
Attraktive priser på Ioniq 5
Hyundai har nå publisert priser på flere varianter av Ioniq 5 med både bak- og firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde14
Arctic Trucks klar med ny Isuzu
Spesialistene hos Arctic Trucks er nå klar til å levere nye Isuzu D-MAX i spesialutgave for den som ønsker en helt spesiell pickup.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselger kommer til Europa
Wuling Mini er den elbilen som utselger Tesla for tiden. Dessuten er den en av verdens billigste. Nå kommer den til Europa via Russland og Litauen.
Les mer
layid-bilde16
Blir dette erstatningen for Mondeo?
Les mer
layid-bilde17
Bronco på alvor
Les mer
layid-bilde18
Nå er de første prisene klare
Hva sier du til kombinasjonen 585 hester, firehjulsdrift og lang rekkevidde til under 600.000 kroner? Om det frister må du være tålmodig, men et mer nøkternt alternativ kan Kia levere innen året er omme.
Les mer
layid-bilde19
Snart vises T-Klassen
Mercedes-Benz begynte å tease den nye T-Klassen allerede i fjor høst. Dette blir altså person-utgaven av den nye Citan som igjen er en del av samarbeidet med Renault.
Les mer
layid-bilde20
Klart for oppdatert Polo
Så var tiden moden for en facelift av Polo. I Norge vil den kompakte VW-modellen bli tilgjengelig med en omfattende utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde21
Hondas kompakt-SUV for Europa
Honda har i dag vist neste generasjon HR-V i europeisk innpakning. Den blir elektrifisert, men ikke ladbar.
Les mer
layid-bilde22
Maxus blir mer forbrukerorientert
Maxus er det kinesiske bilmerket som har vært lengst i Norge. De er mest kjent for sine varebiler, men programmet utvides stadig.
Les mer
toppsak-bilde23
BYD lanserer ny elbilplattform
Kinesiske BYD følger i rekken av produsenter som lanserer dedikerte elbilplattformer. Til Shanghai hadde de også med seg en spennende konseptbil.
Les mer
layid-bilde24
Nytt superbil-forsøk fra Torino
Sist hadde de akvarium om bord. Denne gangen nøyer de seg med noe som ser ut som en forholdsvis normal superbil. Men de må gjøre noe med navnet: Frangivento høres ikke så supert ut.
Les mer
layid-bilde25
Genesis sikter høyt med sin første elbil
Mens søsknene Hyundai og Kia konsentrerer seg om volumsjiktet, retter Genesis skytset mot de høyere sfærer når de presenterer sin første elbil.
Les mer
layid-bilde26
Elektrisk familiefrakter
Volkswagen presenterer en stor familie-SUV som er skreddersydd for Kina. Den skal produseres ved to ulike fabrikker og har plass til syv.
Les mer
layid-bilde27
Nissan viser ny X-Trail
Les mer
toppsak-bilde28
Audi gir glimt av fremtidens A6
Ikke alle ønsker seg en SUV. Med A6 e-tron concept gir Audi oss en forsmak på en elbil i klassen A6/A7/A8.
Les mer
layid-bilde29
BMW fester grepet
Les mer
layid-bilde30
Toyota-sprint skal ta igjen feltet
Toyota, som altfor lenge konsentrerte seg om hybrider, har nå lagt inn akselerasjonsgiret for å ta igjen elbil-feltet. En ny bil på utstillingen i Shanghai forteller om retningen. Og bilen bør hete Erik!
Les mer
layid-bilde31
Genesis går for vakker
Det er ikke ofte, men noen ganger dukker det opp en ny bil man bare stopper opp ved, trekker pusten og sier oi - simpelthen bare fordi den er vakker.
Les mer
layid-bilde32
Seat fornyer de minste
Seat foretar et ansiktsløft på Ibiza og Arona, men de blir neppe norgesaktuelle av den grunn.
Les mer
toppsak-bilde33
Elbil på første klasse
Mercedes har i dag presentert sin elektriske luksus-limousine, EQS. Her får du krefter en masse, rekkevidde som tilfredsstiller den mest kresne og luksus på et nivå du aldri tidligere har opplevd i en elbil.
Les mer
layid-bilde34
Audi lanserer mer folkelig e-tron
Les mer
layid-bilde35
Ansiktsløft for Skoda-SUV
Les mer
layid-bilde36
Polestar utvider tilbudet
Polestar har fått en meget god mottagelse på det norske markedet. Nå ønsker de å tiltrekke seg enda flere kunder ved å tilby valgfri drivlinjer og pakker.
Les mer
layid-bilde37
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde38
Kia utfordrer i luksus-segmentet
Kia har lansert sin nye luksuslimousine, K8, på hjemmemarkedet. Det oser prestisje og luksus av den første modellen som utstyres med Kias nye logo.
Les mer