img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Her kommer en tøffere Yaris
Toyota lanserer nå sin nye Yaris Cross for dem som er på jakt etter en kompakt crossover.

Vi fikk en forsmak på bilen i fjor vår, men nå presenterer Toyota flere detaljer og forteller at de første bilene skal leveres ut til kunder til høsten. De frister også med spesialutgaver i begrenset opplag.

Ifølge Toyota har Yaris Cross gjennomførte SUV-kvaliteter i den spesielle utstyrsgraden med betegnelse Adventure. Denne er ifølge en pressemelding designet med tanke på en aktiv livsstil med reiser ut av byen for å utforske nye veier og nye reisemål.

Den nye modellen har et tøffere utseende med beskyttelsesplater både foran og under støtfangeren bak. Sølvfargede takskinner og 18-tommers aluminiumfelger med mørk grå finish er også standardutstyr.

Innendørs er det brukt detaljer i pianosort og Warm Gold og takpanelet er sortfarget. Setene er trukket med skinnimitasjon i et eget design for denne utstyrsgraden. Rattet er skinntrukket, og det samme gjelder girspak-mansjetten.

Premiere Edition
Premiere Edition er en oppgradert versjon av Adventure utstyrsgrad med eksklusive, skinntrukne seter og spesialdesignede aluminiumfelger med maskinert overflate.

Videre har denne modellen elektrisk operert bakluke med sensorer som gir mulighet for fotbetjening, frontruteprojeksjon og to-tonelakk som standardutstyr.

Den begrensede serien, kalt Premiere Edition, vil være i salg i de første 12 månedene, og den blir mulig å reservere på forhånd.

(saken fortsetter)

Felles plattform med Yaris
Yaris Cross er bygget på den samme TNGA-B-plattformen som den nye 5-dørs Yaris.Men Yaris Cross har en høyere sitteposisjon og større bakkeklaring for å gi bilen et SUV-preg.

Yaris Cross kommer som hybrid basert på en 3-sylindret bensinmotor i kombinasjon med elektrisk motor med en systemeffekt på 116 hk. Hybridsystemet tilsvarer det som debuterte i 5-dørsmodellen av Yaris.

Toyota forventer at systemet er så drivstoffeffektivt at CO2-utslippet for versjonen med forhjulsdrift havner på rundt 100 g/km og kommer under 110 g/km på AWD-i modellene.

Intelligent firehjulsdrift
Yaris Cross er ifølge Toyota den eneste kompakte hybrid-SUV-en som kommer med det intelligente AWD-i-systemet som automatisk veksler fra forhjulsdrift til firehjulsdrift avhengig av veiforholdene.

Systemet er kompakt, lett og elektrisk og påvirker ifølge Toyota i begrenset grad drivstofforbruket. Likefullt skal det gi det ekstra veigrepet som skal til for at bilen skal ta seg fint frem også på sleipe eller bratte veistrekninger.

(saken fortsetter)

På nett
Yaris Cross gir sømløs nettilkobling via Toyota Smart. Navigasjon er enkelt på den store, høyoppløste multimediamonitoren, kartoppdateringer hentes i sanntid fra «skyen» og det er tilgang til løpende trafikkinformasjon, hendelser langs veien og nettsøk etter severdigheter og interessante steder.

Via MyT-appen for smarttelefoner kan eiere sende reiseplaner over til bilen eller styre klimaanlegget før de skal ut å kjøre eller også fjernstyre dørlåsene.

Avansert parkeringshjelp
Toyota Teammate er et avansert system for parkeringshjelp som gjør det enklere og tryggere å parkere i travle bygater og på trange parkeringsplasser.

Systemet hjelper førerne inn på plass med intuitive kontroller på den høyoppløste multimediamonitoren. Den halvautomatiske parkeringsfunksjonen sikrer rask parkering og færre manøver ved å bruke bilens 360° graders panoramakamera til å lede bilen inn på plass uten at føreren må hjelpe til med ratt, gasspedal eller bremsing.

I tillegg til panoramakameraet, er det halvautomatiske parkeringssystemet kombinert med blindsonemonitor, varsling av kryssende trafikk bak bilen med automatisk bremsing, og intelligente avstandssonarer med automatisk bremsing som standardutstyr.

Smart Cargo
Yaris Cross har ifølge Tyota en rekke finesser og funksjoner som gjør bilen både praktisk og anvendelig for eieren.

Den motordrevne bakdøren kan betjenes med foten, og bagasjeromsgulvet kan justeres i to høyder eller deles i to for å gi en sikker oppbevaringsplass under gulvet eller økt bagasjekapasitet ved behov.

Baksetet er delt 40:20:40 for å gi størst mulig fleksibilitet og mulighet for å transportere ski, sykler eller «feriebagasje», og takket være egne surrekroker er det enkelt å sikre lasten forsvarlig.

Vi får foreløpig ikke oppgitt data for bagasjerommet, men en vanlig Yaris har en kapasitet på 286 liter. Yaris Cross er imidlertid 24 cm lengre og et par centimeter bredere, så en del mer plass vil det trolig blir.

Yaris Cross er designet for europeiske kunder og blir produsert på Toyotas anlegg i Valenciennes i Frankrike. Toyota åpner for bestillinger tidlig i 2. kvartal 2021, mens det offisielle salget og de første overleveringene til kunder starter i september 2021.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Genesis går for vakker
Det er ikke ofte, men noen ganger dukker det opp en ny bil man bare stopper opp ved, trekker pusten og sier oi - simpelthen bare fordi den er vakker.
Les mer
layid-bilde1
Seat fornyer de minste
Seat foretar et ansiktsløft på Ibiza og Arona, men de blir neppe norgesaktuelle av den grunn.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde3
Elbil på første klasse
Mercedes har i dag presentert sin elektriske luksus-limousine, EQS. Her får du krefter en masse, rekkevidde som tilfredsstiller den mest kresne og luksus på et nivå du aldri tidligere har opplevd i en elbil.
Les mer
layid-bilde4
Audi lanserer mer folkelig e-tron
Få kunne vel forestille seg at en Audi e-tron med startpris på godt over en halv million skulle bli Norges mest solgte bilmodell i 2020. Nå kommer en ny modell med enda bredere appell.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ansiktsløft for Skoda-SUV
Skoda foretar et midtlivs ansiktsløft på sin mest populære SUV. Det inkluderer også nye tilbud på utstyrsfronten.
Les mer
layid-bilde6
Polestar utvider tilbudet
Polestar har fått en meget god mottagelse på det norske markedet. Nå ønsker de å tiltrekke seg enda flere kunder ved å tilby valgfri drivlinjer og pakker.
Les mer
layid-bilde7
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer


layid-bilde8
Kia utfordrer i luksus-segmentet
Les mer
toppsak-bilde9
Facelift for CLS
Mercedes presenterer nå en oppdatert versjon av sin firedørs coupé. Mild hybrid og flere individualiseringsmuligheter er blant nyhetene.
Les mer
layid-bilde10
MG-avsløring, trinn to
Les mer
layid-bilde11
Nivus blir Taigo før Europa-debut
Les mer
layid-bilde12
Nok en Hummer ser dagens lys
Les mer
layid-bilde13
Bytter navn og får spissere ytelser
Når Toyota nå erstatter sin populære GT86, får den også nytt navn for å vise at den hører hjemme i en sportslig familie.
Les mer
layid-bilde14
Visjoner fra Lexus
Nå går Lexus ut med historier om fremtiden. Med sentrum i en ny helelektrisk konseptbil, LF-Z Electrified, gir de oss noen detaljer om hva vi kan vente oss.
Les mer
toppsak-bilde15
Kia gjør kvantesprang på elbilfronten
Kia og søstermerket Hyundai er allerede godt representert på elbilfronten, men når en ny generasjon elbiler nå lanseres må mange av konkurrentene «rykke tilbake til start».
Les mer
layid-bilde16
Her kommer en tøffere Yaris
Les mer
layid-bilde17
Full-size luksus og fremkommelighet
Les mer
layid-bilde18
Sportsbil fra MG
Det sier litt om den tiden vi lever i at det er en overraskelse at MG skal bygge sportsbil. Men nå lover de oss en - den skal presenteres 31. mars.
Les mer
layid-bilde19
Her er Skodas nye modell for India
Skoda har nå avduket sin første modell utviklet spesielt for India. Ytterligere tre modeller vil snart følge, to av dem med VW-logo.
Les mer
layid-bilde20
Eclipse Cross erstatter suksessen Outlander
Mitsubishi gikk fra trusselen om å bli personbilløs til å få en ny ladehybrid til Norge. Målet er å selge 2000 Eclipse Cross i år.
Les mer
layid-bilde21
Suzuki fortsetter hybridiseringen
Suzuki har to modeller med mild hybridteknologi samt en ladbar hybrid på det norske markedet. Nå øker de utvalget.
Les mer
layid-bilde22
Her er neste generasjon 308
Peugeot viser nå de første offisielle bilder av neste generasjon 308. Den kommer som ladbar hybrid og får et helt nytt interiør.
Les mer
toppsak-bilde23
Første ekte BMW i4
Frem til nå har vi kun sett den som konsept, men her får du de første offisielle bilder av den kommende BMW i4 i produksjonsdrakt.
Les mer
layid-bilde24
Forsmak på ny Toyota
Med Aygo X Prologue gir Toyota oss en forsmak på neste generasjon Aygo. Den nye blir uten søsken.
Les mer
layid-bilde25
BMW åpner for bestilling av iX
Den virkelige store nyheten fra BMW i år er den elektriske SUV-en iX. Her får du alt som er verd å vite om den spennende nykommeren.
Les mer
layid-bilde26
Mer elektrisk fra MG
Etter eventyrlig suksess og 3720 solgte elektriske ZS, utvider MG med tre nye modeller. Ladehybriden EHS er allerede sluppet, og snart kommer el-stasjonsvognen MG 5 og SUV-en Marvel R Electric. Dette kan gjøre MG til en av de større bilimportørene i Norge.
Les mer
layid-bilde27
Større enn du tror
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Kia i bilder
Forrige uke fikk vi de første vage bilder av Kias kommende elbil. I dag har vi fått bedre bilder av både eksteriør og interiør.
Les mer
layid-bilde29
Murray hyller venn og racinglegende
Les mer
layid-bilde30
Skoda strekker seg langt for Kina
Kinesere har en forkjærlighet for lange biler, og hva gjør man ikke for å sikre suksess på verdens største bilmarked?
Les mer
layid-bilde31
Blir dette Norges rimeligste elbil?
Dacia har i dag offentliggjort mer informasjon om sin kompakte elbil, Spring. Den skal ta opp kampen mot de rimeligste elbilene på markedet.
Les mer
layid-bilde32
Volvo fornyer sin globale bestselger
Årsskiftene kommer tidlig i bilbransjen. Nå lanserer Volvo 2022-utgaven av XC60 med flere oppgraderinger.
Les mer
toppsak-bilde33
Kia gjør som Hyundai
Kia har sendt ut de første skisser av en kommende elbil. Samtidig røper de en ny navnestrategi, tilsvarende den søsterfirma Hyundai har valgt.
Les mer
layid-bilde34
993 med noko attåt
Les mer
layid-bilde35
En Porsche som skapt for Norge
Les mer
layid-bilde36
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde37
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde38
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer