img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Sportsbil fra MG
Det sier litt om den tiden vi lever i at det er en overraskelse at MG skal bygge sportsbil. Men nå lover de oss en – den skal presenteres 31. mars.

Omtrent samtidig med at den norske importøren presenterte en ny el-stasjonsvogn, MG 5, og den nye SUV-en, Marvel R Electric gikk MG Owners Club bananas over noen bilder som hadde begynt å lekke ut på nettet.

Det er verdens største merkeklubb, stiftet for nesten 50 år siden, og selv om det selvfølgelig er de «ekte» MG-modellene de omfavner varmest, er de ikke mer snobbete enn at de ser at dagens MG er i nær familie med den opprinnelige Nuffield Garage.

Og når SAIC, kineserne som for tiden verner om MG-navnet, kommer med noe som kan minne om gamle dager – kanskje blir det en ny MGB? – er det klart de begynner å hoie. Det får ikke hjelpe om den skal hete Cyberster.

Bildene kom visstnok først via engelske Autocar, men det er ikke tvil om at dette er ekte vare, og fabrikken har selv fortalt at den offisielle avdukingen vil skje om en ukes tid.

De foreløpige teaser-bildene viser at vi snakker om en todørs roadster med et så langt panser at man nesten kunne håpet på en rekkesekser. Et avansert sjåførmiljø er tydelig og en ganske kort, skarpt avsluttet hekk er på plass. 

Den likner ikke på noe som har kommet derfra tidligere – det er ikke en gang hentet noen sentimentale trekk fra den siste britiske utgaven, MG TF.

Ikke et ord om tekniske detaljer foreløpig. Vi vet ikke engang om det er en kommende produksjonsbil de gir oss glimt av, eller om det bare er en konseptbil som skal demonstrere SAICs telemetriske talenter og vise hvor langt de er kommet innen selvkjøring.

Men det jeg kan tilføye er at SAICs måte å håndtere design på imponerer. De har et sentralt studio i Shanghai der selskapets globale design-sjef, Shao Jingfeng, residerer.

Studioet i Birmingham ble aldri lagt ned, de har produsert jevnt og trutt, og for to år siden åpnet de et nytt i sentrale London.

Disse to anleggene, SAIC Advanced Birmingham og SAIC Advanced London, sysselsetter rundt 40 designere til sammen, pluss andre fagfolk – ikke minst modellmakere.

Carl Gotham, sjefen for de to engelske studioene, har også dratt i gang en SAIC Challenge for unge designstudenter som dels gir MG muligheter til å hente friske impulser utenfra og dels gir et par utvalgte studenter muligheter til virkelig å vise sine arbeider og jobbe med seriøse mentorer.

Vår egen Trym Abrahamsen har du møtt i BIL tidligere, og på BilNorge har vi blant annet gjengitt deler av hans portfolio. Der finner du for eksempel hans MG Bris, som han vant konkurransen med i 2018. 

Han var ganske klar på hva dette hadde betydd for ham:

– Å bli en del av et studio-miljø en hel, lang sommer, sammen med proffe folk som virkelig fulgte meg opp, har gjort at nivået mitt har hevet seg betraktelig. Og selvfølgelig har det vært kult å jobbe med andre teknologier, som VR, i designprosessen, og å forstå hvilke kunnskaper og evner som er nødvendig for morgendagens designere. 

– Å vinne denne konkurransen åpnet virkelig mange dører for meg. Du får kontakt med mange folk fra industrien, og du får tilgang til verktøy som hjelper deg videre på din bildesign-karriere.

– Toppen av kransekaken var selvfølgelig å få komme til studioet i Shanghai og se Alias-modellen min bli utviklet til en virkelig modell. Det er noe jeg ikke tror man opplever i andre konkurranser.

– Som student er jeg virkelig glad for at jeg fikk denne anledningen til å ta de første skritt inn i den proffe virkeligheten, fortalte han blant annet.

Det jeg er spent på nå er om jeg kommer til å se noe av Tryms Bris når MG presenterer hele sin Cyberster den 31. mars.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Genesis går for vakker
Det er ikke ofte, men noen ganger dukker det opp en ny bil man bare stopper opp ved, trekker pusten og sier oi - simpelthen bare fordi den er vakker.
Les mer
layid-bilde1
Seat fornyer de minste
Seat foretar et ansiktsløft på Ibiza og Arona, men de blir neppe norgesaktuelle av den grunn.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde3
Elbil på første klasse
Mercedes har i dag presentert sin elektriske luksus-limousine, EQS. Her får du krefter en masse, rekkevidde som tilfredsstiller den mest kresne og luksus på et nivå du aldri tidligere har opplevd i en elbil.
Les mer
layid-bilde4
Audi lanserer mer folkelig e-tron
Få kunne vel forestille seg at en Audi e-tron med startpris på godt over en halv million skulle bli Norges mest solgte bilmodell i 2020. Nå kommer en ny modell med enda bredere appell.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ansiktsløft for Skoda-SUV
Skoda foretar et midtlivs ansiktsløft på sin mest populære SUV. Det inkluderer også nye tilbud på utstyrsfronten.
Les mer
layid-bilde6
Polestar utvider tilbudet
Polestar har fått en meget god mottagelse på det norske markedet. Nå ønsker de å tiltrekke seg enda flere kunder ved å tilby valgfri drivlinjer og pakker.
Les mer
layid-bilde7
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer


layid-bilde8
Kia utfordrer i luksus-segmentet
Les mer
toppsak-bilde9
Facelift for CLS
Mercedes presenterer nå en oppdatert versjon av sin firedørs coupé. Mild hybrid og flere individualiseringsmuligheter er blant nyhetene.
Les mer
layid-bilde10
MG-avsløring, trinn to
Les mer
layid-bilde11
Nivus blir Taigo før Europa-debut
Les mer
layid-bilde12
Nok en Hummer ser dagens lys
Les mer
layid-bilde13
Bytter navn og får spissere ytelser
Når Toyota nå erstatter sin populære GT86, får den også nytt navn for å vise at den hører hjemme i en sportslig familie.
Les mer
layid-bilde14
Visjoner fra Lexus
Nå går Lexus ut med historier om fremtiden. Med sentrum i en ny helelektrisk konseptbil, LF-Z Electrified, gir de oss noen detaljer om hva vi kan vente oss.
Les mer
toppsak-bilde15
Kia gjør kvantesprang på elbilfronten
Kia og søstermerket Hyundai er allerede godt representert på elbilfronten, men når en ny generasjon elbiler nå lanseres må mange av konkurrentene «rykke tilbake til start».
Les mer
layid-bilde16
Her kommer en tøffere Yaris
Les mer
layid-bilde17
Full-size luksus og fremkommelighet
Les mer
layid-bilde18
Sportsbil fra MG
Det sier litt om den tiden vi lever i at det er en overraskelse at MG skal bygge sportsbil. Men nå lover de oss en - den skal presenteres 31. mars.
Les mer
layid-bilde19
Her er Skodas nye modell for India
Skoda har nå avduket sin første modell utviklet spesielt for India. Ytterligere tre modeller vil snart følge, to av dem med VW-logo.
Les mer
layid-bilde20
Eclipse Cross erstatter suksessen Outlander
Mitsubishi gikk fra trusselen om å bli personbilløs til å få en ny ladehybrid til Norge. Målet er å selge 2000 Eclipse Cross i år.
Les mer
layid-bilde21
Suzuki fortsetter hybridiseringen
Suzuki har to modeller med mild hybridteknologi samt en ladbar hybrid på det norske markedet. Nå øker de utvalget.
Les mer
layid-bilde22
Her er neste generasjon 308
Peugeot viser nå de første offisielle bilder av neste generasjon 308. Den kommer som ladbar hybrid og får et helt nytt interiør.
Les mer
toppsak-bilde23
Første ekte BMW i4
Frem til nå har vi kun sett den som konsept, men her får du de første offisielle bilder av den kommende BMW i4 i produksjonsdrakt.
Les mer
layid-bilde24
Forsmak på ny Toyota
Med Aygo X Prologue gir Toyota oss en forsmak på neste generasjon Aygo. Den nye blir uten søsken.
Les mer
layid-bilde25
BMW åpner for bestilling av iX
Den virkelige store nyheten fra BMW i år er den elektriske SUV-en iX. Her får du alt som er verd å vite om den spennende nykommeren.
Les mer
layid-bilde26
Mer elektrisk fra MG
Etter eventyrlig suksess og 3720 solgte elektriske ZS, utvider MG med tre nye modeller. Ladehybriden EHS er allerede sluppet, og snart kommer el-stasjonsvognen MG 5 og SUV-en Marvel R Electric. Dette kan gjøre MG til en av de større bilimportørene i Norge.
Les mer
layid-bilde27
Større enn du tror
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Kia i bilder
Forrige uke fikk vi de første vage bilder av Kias kommende elbil. I dag har vi fått bedre bilder av både eksteriør og interiør.
Les mer
layid-bilde29
Murray hyller venn og racinglegende
Les mer
layid-bilde30
Skoda strekker seg langt for Kina
Kinesere har en forkjærlighet for lange biler, og hva gjør man ikke for å sikre suksess på verdens største bilmarked?
Les mer
layid-bilde31
Blir dette Norges rimeligste elbil?
Dacia har i dag offentliggjort mer informasjon om sin kompakte elbil, Spring. Den skal ta opp kampen mot de rimeligste elbilene på markedet.
Les mer
layid-bilde32
Volvo fornyer sin globale bestselger
Årsskiftene kommer tidlig i bilbransjen. Nå lanserer Volvo 2022-utgaven av XC60 med flere oppgraderinger.
Les mer
toppsak-bilde33
Kia gjør som Hyundai
Kia har sendt ut de første skisser av en kommende elbil. Samtidig røper de en ny navnestrategi, tilsvarende den søsterfirma Hyundai har valgt.
Les mer
layid-bilde34
993 med noko attåt
Les mer
layid-bilde35
En Porsche som skapt for Norge
Les mer
layid-bilde36
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde37
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde38
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer