img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
52 bilder i galleri
Blir dette Norges rimeligste elbil?
Dacia har i dag offentliggjort mer informasjon om sin kompakte elbil, Spring. Den skal ta opp kampen mot de rimeligste elbilene på markedet.

Dacia er kjent for å bygge rimelige biler for folk flest, og oppskriften har blitt en suksess og muliggjort kjøp av flunkende ny bil for mange som ellers ikke ville ha råd til annet enn en eldre bruktbil.

I Norge har de hatt suksess med Duster – en ujålete SUV med god fremkommelighet – ja, på mange måter en moderne Lada Niva.

Nå lanseres Spring som har mange av de samme egenskapene og som kan komme til å bli Norges rimeligste elbil om den norske importøren lykkes i forhandlingene med produsenten.

Dacia har nemlig tilgang på all den teknologi og erfaring Renault og Nissan har utviklet gjennom de siste tiårene, så de slipper å starte på scratch når de lanserer sin første elbil.

Spring er en kompakt bybil med SUV-ens høye sittestilling, off-road look og en bakkeklaring på 15 cm. Den rager 152 cm over bakken.

En lengde på 373 cm og en bredde på 158 cm gjør Spring smidig i bytrafikken samtidig som den har god plass til fire personer og et bagasjerom på 290 liter (620 l med nedlagte bakseter).

(saken fortsetter)

Dacia Spring skal lanseres i tre utgaver:

  • En «konsumentversjon» som kan bestilles fra 20. mars hvor de første kunde får sin bil utlevert til høsten.
  • En «businessversjon» som blir tilgjengelige allerede fra mars beregnet for bildeling og utleieselskaper.
  • Neste år følger en Cargo-modell uten bakseter – en type vi gjerne omtaler som «pizzabil».

Lanseringsmodellen er frisket opp med en «colour pack» som inkluderer oransje detaljer i eksteriør og interiør, og den leveres som standard med takrails og svarte skjermbreddere.

For å holde kostnadene nede benytter Dacia stålfelger, men smarte kapsler vil lure naboen til å tro at den er utstyrt med lekre, tofargede aluminiumsfelger.

Blant standardutstyret inngår elektrisk servostyring, manuelt klimaanlegg med aircondition, elektriske vindusheier rund baut, automatisk fjernlys og hastighetsbegrenser. Girvelgeren har tre posisjoner – D for Drive, N for Nøytral og R for Revers. Enkelt og greit!

(saken fortsetter)

Toppmodellene får en 7-tommers infotainment-skjerm med navigasjon, DAB radio, kompatibilitet til Apple CarPlay og Android Auto, blåtann, samt USB- og AUX-kontakt.

Når Dacia presenterer Europas rimeligste elbil får du selvsagt ikke i pose og sekk, så vil skal ikke legge skjul på at den egner seg best for korte turen i urbane strøk.

Den enkle elmotoren har en effekt på 33 kW (44 hk), og henter energi fra en batteripakke med kapasitet på 27,4 kWt. Det gir ifølge Dacia en rekkevidde på inntil 230 kilometer basert på WLTP-syklusen, 305 kilometer ved ren bykjøring.

Du skal heller ikke ha hastverk når bilen skal lades – det skjer best over natten hjemme. Men en ladefart på inntil 30 kW skal være mulig på hurtigladere, og da fylles batteriet til 80 prosent på under en time under ideelle forhold.

Så hva skjer med Norge?

– I dag har Renault i Frankrike publisert prisen på nye Dacia Spring, og resten av Europa vil følge etter i løpet av de neste ukene, sier Roger Andersen, PR & Markedsdirektør hos RBI Norge.

– For de nordiske landene, Finland, Sverige og Norge er ikke pris eller lanseringstidspunkt avklart enda, og vi kan derfor ikke presentere lokale priser eller en spesifikk lanseringsdato for øyeblikket.

– Hovedgrunnen til dette er at Dacia Spring på det nåværende tidspunkt ikke er «cold climate» godkjent, noe som de nordiske land krever. Dette jobber Renault Gruppen med. Vi vil komme tilbake på et senere tidspunkt når vi har mer informasjon, konkluderer Andersen.

Interessenter må altså foreløpig smøre seg med tålmodighet noen uker til.

PS!
I Frankrike koster bilen 12.403 euro etter fratrekk av franske incentiver, eller € 16.990 før fradrag. Og da er fransk moms inkludert. Det ser ut som Dacia har sine ord i behold når de presenterer den som Europas rimeligste elbil. Det blir spennende å høre hva den norske importøren får forhandlet seg frem til.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Genesis går for vakker
Det er ikke ofte, men noen ganger dukker det opp en ny bil man bare stopper opp ved, trekker pusten og sier oi - simpelthen bare fordi den er vakker.
Les mer
layid-bilde1
Seat fornyer de minste
Seat foretar et ansiktsløft på Ibiza og Arona, men de blir neppe norgesaktuelle av den grunn.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde3
Elbil på første klasse
Mercedes har i dag presentert sin elektriske luksus-limousine, EQS. Her får du krefter en masse, rekkevidde som tilfredsstiller den mest kresne og luksus på et nivå du aldri tidligere har opplevd i en elbil.
Les mer
layid-bilde4
Audi lanserer mer folkelig e-tron
Få kunne vel forestille seg at en Audi e-tron med startpris på godt over en halv million skulle bli Norges mest solgte bilmodell i 2020. Nå kommer en ny modell med enda bredere appell.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ansiktsløft for Skoda-SUV
Skoda foretar et midtlivs ansiktsløft på sin mest populære SUV. Det inkluderer også nye tilbud på utstyrsfronten.
Les mer
layid-bilde6
Polestar utvider tilbudet
Polestar har fått en meget god mottagelse på det norske markedet. Nå ønsker de å tiltrekke seg enda flere kunder ved å tilby valgfri drivlinjer og pakker.
Les mer
layid-bilde7
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer


layid-bilde8
Kia utfordrer i luksus-segmentet
Les mer
toppsak-bilde9
Facelift for CLS
Mercedes presenterer nå en oppdatert versjon av sin firedørs coupé. Mild hybrid og flere individualiseringsmuligheter er blant nyhetene.
Les mer
layid-bilde10
MG-avsløring, trinn to
Les mer
layid-bilde11
Nivus blir Taigo før Europa-debut
Les mer
layid-bilde12
Nok en Hummer ser dagens lys
Les mer
layid-bilde13
Bytter navn og får spissere ytelser
Når Toyota nå erstatter sin populære GT86, får den også nytt navn for å vise at den hører hjemme i en sportslig familie.
Les mer
layid-bilde14
Visjoner fra Lexus
Nå går Lexus ut med historier om fremtiden. Med sentrum i en ny helelektrisk konseptbil, LF-Z Electrified, gir de oss noen detaljer om hva vi kan vente oss.
Les mer
toppsak-bilde15
Kia gjør kvantesprang på elbilfronten
Kia og søstermerket Hyundai er allerede godt representert på elbilfronten, men når en ny generasjon elbiler nå lanseres må mange av konkurrentene «rykke tilbake til start».
Les mer
layid-bilde16
Her kommer en tøffere Yaris
Les mer
layid-bilde17
Full-size luksus og fremkommelighet
Les mer
layid-bilde18
Sportsbil fra MG
Det sier litt om den tiden vi lever i at det er en overraskelse at MG skal bygge sportsbil. Men nå lover de oss en - den skal presenteres 31. mars.
Les mer
layid-bilde19
Her er Skodas nye modell for India
Skoda har nå avduket sin første modell utviklet spesielt for India. Ytterligere tre modeller vil snart følge, to av dem med VW-logo.
Les mer
layid-bilde20
Eclipse Cross erstatter suksessen Outlander
Mitsubishi gikk fra trusselen om å bli personbilløs til å få en ny ladehybrid til Norge. Målet er å selge 2000 Eclipse Cross i år.
Les mer
layid-bilde21
Suzuki fortsetter hybridiseringen
Suzuki har to modeller med mild hybridteknologi samt en ladbar hybrid på det norske markedet. Nå øker de utvalget.
Les mer
layid-bilde22
Her er neste generasjon 308
Peugeot viser nå de første offisielle bilder av neste generasjon 308. Den kommer som ladbar hybrid og får et helt nytt interiør.
Les mer
toppsak-bilde23
Første ekte BMW i4
Frem til nå har vi kun sett den som konsept, men her får du de første offisielle bilder av den kommende BMW i4 i produksjonsdrakt.
Les mer
layid-bilde24
Forsmak på ny Toyota
Med Aygo X Prologue gir Toyota oss en forsmak på neste generasjon Aygo. Den nye blir uten søsken.
Les mer
layid-bilde25
BMW åpner for bestilling av iX
Den virkelige store nyheten fra BMW i år er den elektriske SUV-en iX. Her får du alt som er verd å vite om den spennende nykommeren.
Les mer
layid-bilde26
Mer elektrisk fra MG
Etter eventyrlig suksess og 3720 solgte elektriske ZS, utvider MG med tre nye modeller. Ladehybriden EHS er allerede sluppet, og snart kommer el-stasjonsvognen MG 5 og SUV-en Marvel R Electric. Dette kan gjøre MG til en av de større bilimportørene i Norge.
Les mer
layid-bilde27
Større enn du tror
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Kia i bilder
Forrige uke fikk vi de første vage bilder av Kias kommende elbil. I dag har vi fått bedre bilder av både eksteriør og interiør.
Les mer
layid-bilde29
Murray hyller venn og racinglegende
Les mer
layid-bilde30
Skoda strekker seg langt for Kina
Kinesere har en forkjærlighet for lange biler, og hva gjør man ikke for å sikre suksess på verdens største bilmarked?
Les mer
layid-bilde31
Blir dette Norges rimeligste elbil?
Dacia har i dag offentliggjort mer informasjon om sin kompakte elbil, Spring. Den skal ta opp kampen mot de rimeligste elbilene på markedet.
Les mer
layid-bilde32
Volvo fornyer sin globale bestselger
Årsskiftene kommer tidlig i bilbransjen. Nå lanserer Volvo 2022-utgaven av XC60 med flere oppgraderinger.
Les mer
toppsak-bilde33
Kia gjør som Hyundai
Kia har sendt ut de første skisser av en kommende elbil. Samtidig røper de en ny navnestrategi, tilsvarende den søsterfirma Hyundai har valgt.
Les mer
layid-bilde34
993 med noko attåt
Les mer
layid-bilde35
En Porsche som skapt for Norge
Les mer
layid-bilde36
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde37
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde38
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer