img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
37 bilder i galleri
En Porsche som skapt for Norge
Porsche har i dag vist frem sin andre elbil. Taycan Cross Turismo er som skapt for norske Porsche-entusiaster.

Selv om Taycan har solgt eventyrlig her i landet med 1317 registreringer hittil, er det god grunn for Porsche-forhandlerne til å smile enda bredere når Taycan Cross Turismo nå lanseres.

Firehjulsdrift, mer bagasjeplass, eksemplarisk fremkommelighet på røffe veier og vinterføre takket være luftfjæring og ekstra bakkeklaring, samt mulighet for å hekte et sykkelstativ på kroken er egenskaper nordmenn setter pris på.

Noen centimeter ekstra høyde og inntil 1200 liter bagasjeplass med nedlagte seter er ingen ulempe. Det gjør heller ikke noe at hele moroa er momsfri slik at prisene starter godt under millionen.

– Vi ser på oss selv som en pioner innen bærekraftig mobilitet. Innen 2025 skal halvparten av alle nye biler vi selger være helelektriske eller ladbare hybrider, og allerede i 2020 var hver tredje nye bil vi leverte i Europa elektrifisert. Fremtiden er elektrisk, og med Taycan Cross Turismo tar vi nok et stort steg i riktig retning, sier Porsche-sjef Oliver Blume.

(saken fortsetter)

Fra første stund leveres Taycan Cross Turismo i fire forskjellige versjoner, samtlige med største batteripakke (93,4 kWt).

  • Taycan 4 Cross Turismo med 280 kW (380 hk), overboost med Launch Control på 350 kW (476 hk), akselerasjon 0-100 km/t på 5,1 sekunder, toppfart 220 km/t og WLTP rekkevidde på 389-456 kilometer.
  • Taycan 4S Cross Turismo med 360 kW (490 hk), overboost med Launch Control på 420 kW (571 hk), akselerasjon 0-100 km/t på 4,1 sekunder, toppfart 240 km/t og WLTP rekkevidde på 388-452 kilometer.
  • Taycan Turbo Cross Turismo med 460 kW (625 hk), overboost med Launch Control på 500 kW (680 hk), akselerasjon 0-100 km/t på 3,3 sekunder, toppfart 250 km/t og WLTP rekkevidde på 395-452 kilometer
  • Taycan Turbo S Cross Tursimo med 460 kW (625 hk), overboost med Launch Control på 560 kW (761 hk), akselerasjon 0-100 km/t på 2,9 sekunder, toppfart 250 km/t og WLTP rekkevidde på 388-419 kilometer

Det avanserte chassiset med firehjulsdrift og adaptiv luftfjæring er standard på alle modellene. I tillegg kan bilene bestilles med en Off-Road Design-pakke som øker bakkeklaringen med inntil 30 mm. Innstilt på «Gravel Mode» er bilene klar for røft underlag.

Her kan du se opptak av den digitale presentasjonen, der en kjent norsk idrettsprofil dukker opp: (saken fortsetter)

Produksjonsutgaven av Taycan Cross Turismo ligger tett opptil Mission E Cross Turismo som vi møtte på Genève-utstillingen i 2018 med takbuen som skrår nedover i bakkant og unike off-road detaljer.

Vi har også presentert spionbilder og renderinger som en forsmak på den nye modellen.

– Taycan har blitt en kjempesuksess, og nå kommer versjonen som tilfører plass og økt fremkommelighet. Selvsagt kommer den nye modellen til å levere kjøreopplevelse som vi kjenner fra Taycan, i et design tilpasset en aktiv livsstil, sier Morten Scheel, administrerende direktør for Porsche Norge.

– Den nye Taycan Cross Turismo er som skapt for norske bilkunders preferanser, legger han til og røper at over tusen norske kunder allerede har meldt sin interesse for nykommeren.

Alle modellene er klare for bestilling, og de første norske kunder får sitt eksemplar utlevert innen sommeren.

Veiledende priser

Porsche Taycan 4 Cross Turismo

kr 848.000

Porsche Taycan 4S Cross Turismo

kr 1.021.900

Porsche Taycan Turbo Cross Turismo

kr 1.403.900

Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

kr 1.702.900

 toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Genesis går for vakker
Det er ikke ofte, men noen ganger dukker det opp en ny bil man bare stopper opp ved, trekker pusten og sier oi - simpelthen bare fordi den er vakker.
Les mer
layid-bilde1
Seat fornyer de minste
Seat foretar et ansiktsløft på Ibiza og Arona, men de blir neppe norgesaktuelle av den grunn.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde3
Elbil på første klasse
Mercedes har i dag presentert sin elektriske luksus-limousine, EQS. Her får du krefter en masse, rekkevidde som tilfredsstiller den mest kresne og luksus på et nivå du aldri tidligere har opplevd i en elbil.
Les mer
layid-bilde4
Audi lanserer mer folkelig e-tron
Få kunne vel forestille seg at en Audi e-tron med startpris på godt over en halv million skulle bli Norges mest solgte bilmodell i 2020. Nå kommer en ny modell med enda bredere appell.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ansiktsløft for Skoda-SUV
Skoda foretar et midtlivs ansiktsløft på sin mest populære SUV. Det inkluderer også nye tilbud på utstyrsfronten.
Les mer
layid-bilde6
Polestar utvider tilbudet
Polestar har fått en meget god mottagelse på det norske markedet. Nå ønsker de å tiltrekke seg enda flere kunder ved å tilby valgfri drivlinjer og pakker.
Les mer
layid-bilde7
Citroën vil tilbake i luksussegmentet
Med C5 X lanserer Citroën en ny modell som kombinerer det beste fra flere biltyper. I Norge blir den aktuell som ladbar hybrid.
Les mer


layid-bilde8
Kia utfordrer i luksus-segmentet
Les mer
toppsak-bilde9
Facelift for CLS
Mercedes presenterer nå en oppdatert versjon av sin firedørs coupé. Mild hybrid og flere individualiseringsmuligheter er blant nyhetene.
Les mer
layid-bilde10
MG-avsløring, trinn to
Les mer
layid-bilde11
Nivus blir Taigo før Europa-debut
Les mer
layid-bilde12
Nok en Hummer ser dagens lys
Les mer
layid-bilde13
Bytter navn og får spissere ytelser
Når Toyota nå erstatter sin populære GT86, får den også nytt navn for å vise at den hører hjemme i en sportslig familie.
Les mer
layid-bilde14
Visjoner fra Lexus
Nå går Lexus ut med historier om fremtiden. Med sentrum i en ny helelektrisk konseptbil, LF-Z Electrified, gir de oss noen detaljer om hva vi kan vente oss.
Les mer
toppsak-bilde15
Kia gjør kvantesprang på elbilfronten
Kia og søstermerket Hyundai er allerede godt representert på elbilfronten, men når en ny generasjon elbiler nå lanseres må mange av konkurrentene «rykke tilbake til start».
Les mer
layid-bilde16
Her kommer en tøffere Yaris
Les mer
layid-bilde17
Full-size luksus og fremkommelighet
Les mer
layid-bilde18
Sportsbil fra MG
Det sier litt om den tiden vi lever i at det er en overraskelse at MG skal bygge sportsbil. Men nå lover de oss en - den skal presenteres 31. mars.
Les mer
layid-bilde19
Her er Skodas nye modell for India
Skoda har nå avduket sin første modell utviklet spesielt for India. Ytterligere tre modeller vil snart følge, to av dem med VW-logo.
Les mer
layid-bilde20
Eclipse Cross erstatter suksessen Outlander
Mitsubishi gikk fra trusselen om å bli personbilløs til å få en ny ladehybrid til Norge. Målet er å selge 2000 Eclipse Cross i år.
Les mer
layid-bilde21
Suzuki fortsetter hybridiseringen
Suzuki har to modeller med mild hybridteknologi samt en ladbar hybrid på det norske markedet. Nå øker de utvalget.
Les mer
layid-bilde22
Her er neste generasjon 308
Peugeot viser nå de første offisielle bilder av neste generasjon 308. Den kommer som ladbar hybrid og får et helt nytt interiør.
Les mer
toppsak-bilde23
Første ekte BMW i4
Frem til nå har vi kun sett den som konsept, men her får du de første offisielle bilder av den kommende BMW i4 i produksjonsdrakt.
Les mer
layid-bilde24
Forsmak på ny Toyota
Med Aygo X Prologue gir Toyota oss en forsmak på neste generasjon Aygo. Den nye blir uten søsken.
Les mer
layid-bilde25
BMW åpner for bestilling av iX
Den virkelige store nyheten fra BMW i år er den elektriske SUV-en iX. Her får du alt som er verd å vite om den spennende nykommeren.
Les mer
layid-bilde26
Mer elektrisk fra MG
Etter eventyrlig suksess og 3720 solgte elektriske ZS, utvider MG med tre nye modeller. Ladehybriden EHS er allerede sluppet, og snart kommer el-stasjonsvognen MG 5 og SUV-en Marvel R Electric. Dette kan gjøre MG til en av de større bilimportørene i Norge.
Les mer
layid-bilde27
Større enn du tror
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Kia i bilder
Forrige uke fikk vi de første vage bilder av Kias kommende elbil. I dag har vi fått bedre bilder av både eksteriør og interiør.
Les mer
layid-bilde29
Murray hyller venn og racinglegende
Les mer
layid-bilde30
Skoda strekker seg langt for Kina
Kinesere har en forkjærlighet for lange biler, og hva gjør man ikke for å sikre suksess på verdens største bilmarked?
Les mer
layid-bilde31
Blir dette Norges rimeligste elbil?
Dacia har i dag offentliggjort mer informasjon om sin kompakte elbil, Spring. Den skal ta opp kampen mot de rimeligste elbilene på markedet.
Les mer
layid-bilde32
Volvo fornyer sin globale bestselger
Årsskiftene kommer tidlig i bilbransjen. Nå lanserer Volvo 2022-utgaven av XC60 med flere oppgraderinger.
Les mer
toppsak-bilde33
Kia gjør som Hyundai
Kia har sendt ut de første skisser av en kommende elbil. Samtidig røper de en ny navnestrategi, tilsvarende den søsterfirma Hyundai har valgt.
Les mer
layid-bilde34
993 med noko attåt
Les mer
layid-bilde35
En Porsche som skapt for Norge
Les mer
layid-bilde36
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde37
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde38
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer