img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
26 bilder i galleri
Nissans nye Qashqai blir hybrid, men ikke ladbar
Mens Nissan bygger vekst i Europa rundt tredje generasjon av Qashqai, vil mangel på ladeløsning gjøre den mindre interessant i Norge.

Kan Qashqai i tredje generasjon være med å gjenreise Nissans posisjon og stolthet i Europa? Kanskje det, og Nissan gjør nå de siste forberedelsene til sommerens lansering av den viktige SUV/crossover-familiebilen for å ta igjen noe av markedstapet fra 3,9 prosent av personbilvolumet i EU/EFTA-området i 2015 til 2,4 prosent i fjor.

Særlig andre generasjon av Qashqai lansert i 2014 traff godt og var en periode EUs mest solgte SUV.

Mer innvendig plass
I første omgang er det primært størrelsen Nissan gjør noe med. Bilen vokser i alle retninger, til 4,42 meter i lengden, bredden øker til 1,83 meter høyden til 1,60 meter samtidig som akselavstanden strekkes til 2,67 meter. For baksetepassasjerene betyr det 2,8 centimeter bedre beinplass.

Sikten skal også være forbedret i alle retninger på grunn av bredere frontrute, smalere A-stolper og speilhus montert på dørplaten.

Bedre på det meste
Bagasjerommet med alle setene i bruk økes til 504 liter, men Nissan har så langt ikke sagt noe om muligheten til å lengderegulere baksetet for bedre bagasjeroms/baksetefleksibilitet.

I presentasjonen av Qashqai fokuserer Nissan tungt på kvalitetsforbedringene og materialvalget – og hevder å være best i klassen. Mer av bilen, så som panser, dører og forskjermer stanses ut i aluminium for å få ned vekten, og hekkluka er i sin helhet i et plastmateriale.

(saken fortsetter)

Store skjermer
Innvendig fornyes Qashqai totalt med 12,3 tommer stor instrumentskjerm og 9 tommer stort senterdisplay. Toppmodellen utstyres med 10,8 tommer stort headupdisplay som Nissan påstår gir klassens største visningsbilde.

Instrumentgrafikkens utforming har klare elementer fra samarbeidspartner Renault. På grunn av generell kritikk mot bilindustriens overdrevne bruk av skjermbetjening, beholdes eget panel for betjening av klimaanlegget.

Nissans nylige visning av batterielektriske Ariya i Norge betyr ikke at Qashqai også kommer i en ren elektrisk variant. Det våger ikke Nissan i et Europa hvor fossilbilene kommer til å dominere i mange år.

Bensin + hybrid
Derimot er dieselmotoren nå forlatt, så heretter gjelder kun bensin hvilket betyr videreføring av 1,3-literen som Nissan introduserte på Qashqai i 2018, men nå i kombinasjon med mildhybridteknologi:

* 140 hk/240 Nm/M6/2WD
* 158 hk/260Nm/2WD/6M
* 158 hk/270Nm/2WD-4WD/CVT

Hybridsystemet som kun veier 22 kilogram gir ikke bare ekstra kraft, men reduserer CO2-utslippet med fire gram per kilometer.

Først neste år slipper Nissan e-Power-varianten med Leaf-teknologi hvor en bensinmotor sørger for å energiforsyne den elektriske motoren som driver bilene forhjul.

(saken fortsetter)

Ikke ladbar
e-Power-teknologien består av et batteri, en integrert bensinmotor med 158 hk, en generator, inverter og en elektrisk motor. Samlet ytelse i Qashqai vil være 190 hk/330 Nm i dreiemoment.

Nissan tok fram teknologien til kompakte Note i Japan, men har oppgradert den for å passe til Qashqai.

Den elektriske løsningen gir umiddelbar respons som i elektriske biler og mulighet til én pedals funksjon slik som i Leaf.

Viktig for noen
La oss ikke glemme Qashqai som den viktige bilen den har vært for 33.000 norske kjøpere hvorav rundt 21.000 valgte dieselutgaven, ifølge tall fra OFV. For langt fra alle som ser for seg å kjøpe ny SUV/crossover i 2021 er klare for å velge en elektrisk/ladbar variant, og for mange av dem kan ny Qashqai med tydelige designtrekk fra Leaf være interessant å vurdere.

Det store spørsmålet som nå henger igjen i luften er hvorfor lang tid det tar før e-Power-varianten også blir ladehybrid? Først da blir den virkelig et spennende alternativ i Norge.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde1
En Porsche som skapt for Norge
Porsche har i dag vist frem sin andre elbil. Taycan Cross Turismo er som skapt for norske Porsche-entusiaster.
Les mer
layid-bilde2
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde3
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde4
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Sjette generasjon av populær norgesvenn
Subaru Outback har en stor tilhengerskare i Norge. Nå kommer den i ny drakt, men Norge står ikke på lanseringskartet.
Les mer
layid-bilde6
V8 og spesialutgaver av Defender
Tradisjonen tro lanserer Land Rover nå Defender med kompressormatet V8. I tillegg kommer en spesialutgave med unike designelementer.
Les mer
layid-bilde7
Skoda klargjør neste Fabia
Skoda har sendt ut de første bildene av neste generasjon Fabia. Foreløpig er bilen godt kamuflert, men kamuflasjen forsvinner i løpet av året.
Les mer


layid-bilde8
Økt rekkevidde for Audis ladbare
Les mer
toppsak-bilde9
Her er neste generasjon C-Klasse
Mercedes-Benz har i dag introdusert en ny generasjon C-Klasse, både som sedan og stasjonsvogn. Lang elektrisk rekkevidde gjør den til en tøff utfordrer for erkerivalene fra Audi og BMW.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai legger lista høyt med ny Ioniq
Les mer
layid-bilde11
Alpha formerer seg
Les mer
layid-bilde12
En ny uke, en ny hyperbil
Les mer
layid-bilde13
Honda viser ny HR-V
Honda har i dag sendt ut de første bildene av neste generasjon HR-V, men vi får ikke så mye informasjon med på kjøpet.
Les mer
layid-bilde14
McLaren endrer (omtrent) alt
Det er litt over ti år siden McLaren skilte ut sin Automotive avdeling. Og det er ti år siden de kom med sin første bil, 12 C, som virkelig rystet en del italienske superbiler slik at de merket det i karbon-monocoquene sine.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissans nye Qashqai blir hybrid, men ikke ladbar
Mens Nissan bygger vekst i Europa rundt tredje generasjon av Qashqai, vil mangel på ladeløsning gjøre den mindre interessant i Norge.
Les mer
layid-bilde16
Ny Outlander, men ikke for Norge
Les mer
layid-bilde17
Den morsomste 911-en i ny drakt
Les mer
layid-bilde18
Nytt alternativ i Enyaq-familien
Før de noen av de mange nordmenn som står i kø har fått sine nye Enyaq, lanserer Skoda et nytt alternativ i familien - Enyaq Sportline.
Les mer
layid-bilde19
Oppdatert Bolt får en storebror
Chevrolet har i helgen lansert en oppdatert versjon av elbilen Bolt. Samtidig viste de en ny crossover på den samme lesten.
Les mer
layid-bilde20
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
layid-bilde21
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde22
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
toppsak-bilde23
Ny bil til sommerferien?
Mercedes-Benz åpner nå for bestilling av nye E-Klasse Coupé og Cabriolet. De første bilene leveres i juni.
Les mer
layid-bilde24
Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid
Ford lanserer nå sine 7-seters familiebiler i nye hybridutgaver. Men ladekabel kan du se langt etter.
Les mer
layid-bilde25
Praktisk familiebil følger strømmen
Med inntil syv seter og praktisk innredning er dette et smart alternativ for storfamilien. Du kan sågar kjøre hageavfallet til gjenbruksstasjonen selv.
Les mer
layid-bilde26
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde27
Her er Audis Model S-utfordrer
Les mer
toppsak-bilde28
Nye muskelbiler fra Cadillac
GM har nylig annonsert at de blir helelektriske i 2035, men det hindrer dem ikke fra å presentere to spreke muskelbiler nå.
Les mer
layid-bilde29
Bisarr fra Granada
Les mer
layid-bilde30
Oppdatert Mazda CX-5
For noen år siden var den blant Norges mest solgte SUV-er, men det var før el- og plug-in gjorde sitt inntok i SUV-segmentet. Nå får Mazda CX-5 nok en gang tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde31
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer
layid-bilde32
Quick Nick tester Battista
Nick Heidfeld er blant de mest erfarne førere i verden. Den erfaringen drar Pininfarina nytte av når Battista skal perfeksjoneres.
Les mer
toppsak-bilde33
Fransk eleganse
Nye DS4 er i dag avduket og vitner om at den luksuriøse Citroën-avleggeren har planer om å konkurrere med etablerte premium-merker samtidig som de setter elegant design i høysetet.
Les mer
layid-bilde34
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Les mer
layid-bilde35
Oppgraderinger hos Mini
Les mer
layid-bilde36
Full-size til redusert pris
Nå kommer en rimeligere versjon av DS 7 Crossback e-Tense for dem som klarer seg med forhjulsdrift og litt mindre muskler.
Les mer
layid-bilde37
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Fra torsdag 28. januar kan nye Volkswagen Tiguan også bestilles som eHybrid. Den ladbare SUV-en kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Men den mangler en egenskap mange nordmenn setter pris på.
Les mer
layid-bilde38
Etter Kina - er du klar for Vietnam?
Flere kinesiske elbiler kommer på det norske markedet i løpet av året, men i Vietnam finner vi et selskap som jobber på rekordtid. Nå har de presentert en hel serie el-SUV-er.
Les mer