img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid
Ford lanserer nå sine 7-seters familiebiler i nye hybridutgaver. Men ladekabel kan du se langt etter.

De to nye store 7-seters familiebilene kan nå bestilles med den samme hybridteknologien som ble lansert i nye Ford Kuga hybrid i fjor høst. Nye S-Max og storebror Galaxy hybrid kan også kjøres kortere strekninger på ren elektrisitet.

Det er altså snakk om hybridteknologi tilsvarende den Toyota har benyttet og perfeksjonert i en menneskealder.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne tilby begge disse populære og romslige familiebilene som hybrid. Samtidig som du får en enda mer drivstoffeffektiv bil for storfamilien, har den nye teknologien ikke gått på bekostning av verken plass, komfort eller fleksibilitet. Dette vet vi er en variant som mange norske barnefamilier har ventet på, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Nye S-Max hybrid har ifølge Ford 10 prosent lavere CO2-utslipp enn den har med en sammenlignbar EcoBlue dieselmotor.

Drivlinjen i de nye bilmodellene består av en 2,5-liters Atkinson bensinmotor, en elektrisk motor som forbedrer ytelsene og reduserer drivstofforbruket, en generator og et litium-ion-batteri på 1,1 kWt.

S-Max hybrid har en maks effekt på 190 hestekrefter, og selv om akselerasjon ikke er det viktigste for biler i dette segmentet, er det kjekt å vite at den gjør 0-100 km/t på 9,8 sekunder.

Akselerasjonen skjer ifølge Ford jevnt og lineært og bidrar ytterligere til at bilen får en sportslig kjørekarakteristikk.

Skiftene mellom å kjøre helelektrisk, kun på bensinmotor, eller en kombinasjon av disse, skjer også automatisk og sømløst ved hjelp av en motorgenerator-kontroll.

Ved hjelp av en rekke teknologier, som regenerering av opptil 90prosent av bremseenergien, har den et oppgitt snittforbruk på 0,64 liter/mil ifølge WLTP-syklusen.

(saken fortsetter)

S-Max er kjent som et av de mest sportslige innslagene i det romslige familiebilsegmentet. En nyutviklet girkasse skal ifølge Ford bidra til en enda mer sportslig kjøreopplevelse. 

Les våre mange tester av S-Max her

Girkassen har egen innstilling for å maksimere motorbrems når du drar tung last eller kjører nedover bratte bakker, dette legger til rette for en mer behagelig kjøreopplevelse samtidig som det maksimerer regenereringen av energi. Bilen kan som 7-seter trekke 1560 kilo hengervekt.

Batteripakken er plassert i en kollisjonssikret vanntett konstruksjon under gulvet i bagasjerommet. Et spesialutviklet eksosanlegg med to potter ligger rundt batteriet for å sørge for at batteriet kommer så lavt som mulig.

Det gjør at du kan få inn last som er nesten en meter høy og en meter bred mellom hjulbuene i bagasjerommet. Bagasjevolumet blir på opptil 2200 liter på SMax - akkurat som den har i dag.

Med fem seter har den 700 liter (lastet til hattehyllen og 965 liter om man laster til taket), og selv med alle tre seteradene i bruk har du 285 liter bagasjeplass bak de syv setene.

Ford lover at setene i S-Max gjør lengre kjøreturer svært behagelige. På ST-Line kommer forsetene med 10-veis elektrisk justering - og med minne i førersetet.

Alle setene på andre seterad kommer med Isofix for trygg innfesting av barnestoler. Easy-fold teknologien gjør det også enkelt å felle ned setene på de to bakerste seteradene hver for seg om du skulle trenge plassen til noe annet.

Galaxy Hybrid: Samme effektive drivlinjen, enda mer plass
Nye Galaxy hybrid kan også bestilles nå. Den kommer med tilsvarende drivlinje som S-Max hybrid. Den har et oppgitt forbruk fra 0,64 l/mil i henhold til WLPT målemetoden.

Storebror Galaxy hybrid er enda større innvendig. Med alle setene slått ned rommer den hele 2399 liter. I 5-setersmodus er kapasiteten 746 liter, og bruker du alle 7 setene har du her allikevel 300 liter bagasjeplass bak den tredje seteraden.

Plassen, spesielt for dem på 1. og 2. seterad er også romsligere enn i S-Max.

Du finner priser og tekniske data for samtlige Ford-modeller i vår nybilbase

– Vår nye S-MAX hybrid og Galaxy hybrid er bare to av i alt 17 elektrifiserte kjøretøy som vi skal introdusere for våre europeiske kunder i løpet av året. Vi vil tilby en rekke forskjellige elektrifiserte drivlinjer - fra mild hybrid til helelektrisk - som gjør at alle kunder skal finne bil hos oss som passer for dem, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde1
En Porsche som skapt for Norge
Porsche har i dag vist frem sin andre elbil. Taycan Cross Turismo er som skapt for norske Porsche-entusiaster.
Les mer
layid-bilde2
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde3
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde4
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Sjette generasjon av populær norgesvenn
Subaru Outback har en stor tilhengerskare i Norge. Nå kommer den i ny drakt, men Norge står ikke på lanseringskartet.
Les mer
layid-bilde6
V8 og spesialutgaver av Defender
Tradisjonen tro lanserer Land Rover nå Defender med kompressormatet V8. I tillegg kommer en spesialutgave med unike designelementer.
Les mer
layid-bilde7
Skoda klargjør neste Fabia
Skoda har sendt ut de første bildene av neste generasjon Fabia. Foreløpig er bilen godt kamuflert, men kamuflasjen forsvinner i løpet av året.
Les mer


layid-bilde8
Økt rekkevidde for Audis ladbare
Les mer
toppsak-bilde9
Her er neste generasjon C-Klasse
Mercedes-Benz har i dag introdusert en ny generasjon C-Klasse, både som sedan og stasjonsvogn. Lang elektrisk rekkevidde gjør den til en tøff utfordrer for erkerivalene fra Audi og BMW.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai legger lista høyt med ny Ioniq
Les mer
layid-bilde11
Alpha formerer seg
Les mer
layid-bilde12
En ny uke, en ny hyperbil
Les mer
layid-bilde13
Honda viser ny HR-V
Honda har i dag sendt ut de første bildene av neste generasjon HR-V, men vi får ikke så mye informasjon med på kjøpet.
Les mer
layid-bilde14
McLaren endrer (omtrent) alt
Det er litt over ti år siden McLaren skilte ut sin Automotive avdeling. Og det er ti år siden de kom med sin første bil, 12 C, som virkelig rystet en del italienske superbiler slik at de merket det i karbon-monocoquene sine.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissans nye Qashqai blir hybrid, men ikke ladbar
Mens Nissan bygger vekst i Europa rundt tredje generasjon av Qashqai, vil mangel på ladeløsning gjøre den mindre interessant i Norge.
Les mer
layid-bilde16
Ny Outlander, men ikke for Norge
Les mer
layid-bilde17
Den morsomste 911-en i ny drakt
Les mer
layid-bilde18
Nytt alternativ i Enyaq-familien
Før de noen av de mange nordmenn som står i kø har fått sine nye Enyaq, lanserer Skoda et nytt alternativ i familien - Enyaq Sportline.
Les mer
layid-bilde19
Oppdatert Bolt får en storebror
Chevrolet har i helgen lansert en oppdatert versjon av elbilen Bolt. Samtidig viste de en ny crossover på den samme lesten.
Les mer
layid-bilde20
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
layid-bilde21
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde22
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
toppsak-bilde23
Ny bil til sommerferien?
Mercedes-Benz åpner nå for bestilling av nye E-Klasse Coupé og Cabriolet. De første bilene leveres i juni.
Les mer
layid-bilde24
Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid
Ford lanserer nå sine 7-seters familiebiler i nye hybridutgaver. Men ladekabel kan du se langt etter.
Les mer
layid-bilde25
Praktisk familiebil følger strømmen
Med inntil syv seter og praktisk innredning er dette et smart alternativ for storfamilien. Du kan sågar kjøre hageavfallet til gjenbruksstasjonen selv.
Les mer
layid-bilde26
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde27
Her er Audis Model S-utfordrer
Les mer
toppsak-bilde28
Nye muskelbiler fra Cadillac
GM har nylig annonsert at de blir helelektriske i 2035, men det hindrer dem ikke fra å presentere to spreke muskelbiler nå.
Les mer
layid-bilde29
Bisarr fra Granada
Les mer
layid-bilde30
Oppdatert Mazda CX-5
For noen år siden var den blant Norges mest solgte SUV-er, men det var før el- og plug-in gjorde sitt inntok i SUV-segmentet. Nå får Mazda CX-5 nok en gang tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde31
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer
layid-bilde32
Quick Nick tester Battista
Nick Heidfeld er blant de mest erfarne førere i verden. Den erfaringen drar Pininfarina nytte av når Battista skal perfeksjoneres.
Les mer
toppsak-bilde33
Fransk eleganse
Nye DS4 er i dag avduket og vitner om at den luksuriøse Citroën-avleggeren har planer om å konkurrere med etablerte premium-merker samtidig som de setter elegant design i høysetet.
Les mer
layid-bilde34
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Les mer
layid-bilde35
Oppgraderinger hos Mini
Les mer
layid-bilde36
Full-size til redusert pris
Nå kommer en rimeligere versjon av DS 7 Crossback e-Tense for dem som klarer seg med forhjulsdrift og litt mindre muskler.
Les mer
layid-bilde37
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Fra torsdag 28. januar kan nye Volkswagen Tiguan også bestilles som eHybrid. Den ladbare SUV-en kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Men den mangler en egenskap mange nordmenn setter pris på.
Les mer
layid-bilde38
Etter Kina - er du klar for Vietnam?
Flere kinesiske elbiler kommer på det norske markedet i løpet av året, men i Vietnam finner vi et selskap som jobber på rekordtid. Nå har de presentert en hel serie el-SUV-er.
Les mer