img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Etter Kina – er du klar for Vietnam?
Flere kinesiske elbiler kommer på det norske markedet i løpet av året, men i Vietnam finner vi et selskap som jobber på rekordtid. Nå har de presentert en hel serie el-SUV-er.

– Det kan virke litt som Korea på 70-tallet, da Hyundai satte spaden i jorden for å bygge bilfabrikk, skrev kollega Jon Winding-Sørensen da vi første gang omtalte Vinfast for snaue tre år siden

Vinfast var smarte nok til å alliere seg med aktører som BMW, Pininfarina, Bosch med flere, og allerede et halvt år senere presenterte de seg med pomp og prakt - inkludert en fotballegende og en skjønnhetsprinsesse - på bilutstillingen i Paris

De er allerede i gang med salget på hjemmebane, med ambisjonene strekker seg langt utenfor Vietnams grenser.

Nå har de vist tre nye el-SUV-er, og de har mer enn antydet at to av disse skal eksporteres til Nord-Amerika og Europa med salgsstart mot slutten av 2021.

For oss er nok de to minste mest aktuelle, mens den største passer inn i det amerikanerne definerer som mid-size SUV-segmentet. Det betyr full-size på norsk.

Alle bilene er utstyrt med hjelpemidler som skal hjelpe dem til å oppnå høyeste nivå i kollisjonstester i både Europa og USA.

Minstemann, VF31 som hører hjemme i det europeiske C-SUV-segmentet, har for eksempel en rekke autonome hjelpemidler som filskift- og blindsonetvarsel, varsel om kryssende trafikk og varsel om du prøver å åpne førerdøren når trafikk nærmer seg bakfra.

Videre kan den utstyres med ryggekamera, 360-graders kamera, p-sensorer samt automatisk lystilpasning.

Bilen har en lengde på 430 cm (ganske likt en Peugeot e-2008) og en akselavstand på 261 cm. Den leveres med en enkelt elmotor på enten 150 kW/204 hk og maks dreiemoment på 320 Nm, eller 85 kW/115 hk og 190 Nm.

Batteripakken på 42 kWt skal gi en rekkevidde på inntil 300 km. (Jeg mistenker at dette er basert på den gamle NEDC-syklusen siden e-2008 med 50 kWt har WLTP-rekkevidde på 320 km.)

(saken fortsetter)

VF32 og VF33 kan leveres med selvkjøringsfunksjoner på nivå 2-3 med 30 intelligente funksjoner som gir førerassistanse, filholder, fartsholder, autobrems for å unngå sammenstøt, parkeringshjelp og førermonitorering.

Det er spesielt premium-versjonene av de tre modellene som varter opp med avansert utstyr, inkludert LIDAR sensorer, 14 kameraer som kan oppdage gjenstander som er inntil 687 meter unna, 19 stk. 360-graders sensorer som fungerer i hastigheter opp til 100 km/t.

VF32 er 475 cm lang (ganske likt Tesla Model Y) over en akselavstand på 295 cm. Toppversjonen har to elmotorer med samlet effekt på 300 kW (408 hk) og maks dreiemoment på 640 Nm, men leveres også med én motor på 150 kW (204 hk) og 320 Nm. Batteri på 90 kWt.

Toppversjonen VF33 blir en konkurrent til Model X med en lengde på 512 cm og akselavstand på hele 315 cm. To elektriske motor tilsvarende VF32 og en batterikapasitet på 106 kWt som skal gi en rekkevidde på inntil 550 kilometer.

VF31 er i salg i Vietnam fra mai og de første utleveringer til kunder skjer i november. VF32 og VF33 er i salg på hjemmemarkedet fra 2021.

I Europa og Amerika starter salget av disse i november 2021 mens de første kundebiler utleveres fra juni 2022.

Vinfast betegnes som et konglomerat med «dype lommer». De har topp moderne produksjons-fasiliteter i Hai Pong samt R&D-sentre i Vietnam, USA, Tyskland og Australia hvor de nylig overtok testanlegget fra GM-eide Holden.

Du kan regne med å høre mer fra dem i fremtiden.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde1
En Porsche som skapt for Norge
Porsche har i dag vist frem sin andre elbil. Taycan Cross Turismo er som skapt for norske Porsche-entusiaster.
Les mer
layid-bilde2
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde3
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde4
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Sjette generasjon av populær norgesvenn
Subaru Outback har en stor tilhengerskare i Norge. Nå kommer den i ny drakt, men Norge står ikke på lanseringskartet.
Les mer
layid-bilde6
V8 og spesialutgaver av Defender
Tradisjonen tro lanserer Land Rover nå Defender med kompressormatet V8. I tillegg kommer en spesialutgave med unike designelementer.
Les mer
layid-bilde7
Skoda klargjør neste Fabia
Skoda har sendt ut de første bildene av neste generasjon Fabia. Foreløpig er bilen godt kamuflert, men kamuflasjen forsvinner i løpet av året.
Les mer


layid-bilde8
Økt rekkevidde for Audis ladbare
Les mer
toppsak-bilde9
Her er neste generasjon C-Klasse
Mercedes-Benz har i dag introdusert en ny generasjon C-Klasse, både som sedan og stasjonsvogn. Lang elektrisk rekkevidde gjør den til en tøff utfordrer for erkerivalene fra Audi og BMW.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai legger lista høyt med ny Ioniq
Les mer
layid-bilde11
Alpha formerer seg
Les mer
layid-bilde12
En ny uke, en ny hyperbil
Les mer
layid-bilde13
Honda viser ny HR-V
Honda har i dag sendt ut de første bildene av neste generasjon HR-V, men vi får ikke så mye informasjon med på kjøpet.
Les mer
layid-bilde14
McLaren endrer (omtrent) alt
Det er litt over ti år siden McLaren skilte ut sin Automotive avdeling. Og det er ti år siden de kom med sin første bil, 12 C, som virkelig rystet en del italienske superbiler slik at de merket det i karbon-monocoquene sine.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissans nye Qashqai blir hybrid, men ikke ladbar
Mens Nissan bygger vekst i Europa rundt tredje generasjon av Qashqai, vil mangel på ladeløsning gjøre den mindre interessant i Norge.
Les mer
layid-bilde16
Ny Outlander, men ikke for Norge
Les mer
layid-bilde17
Den morsomste 911-en i ny drakt
Les mer
layid-bilde18
Nytt alternativ i Enyaq-familien
Før de noen av de mange nordmenn som står i kø har fått sine nye Enyaq, lanserer Skoda et nytt alternativ i familien - Enyaq Sportline.
Les mer
layid-bilde19
Oppdatert Bolt får en storebror
Chevrolet har i helgen lansert en oppdatert versjon av elbilen Bolt. Samtidig viste de en ny crossover på den samme lesten.
Les mer
layid-bilde20
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
layid-bilde21
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde22
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
toppsak-bilde23
Ny bil til sommerferien?
Mercedes-Benz åpner nå for bestilling av nye E-Klasse Coupé og Cabriolet. De første bilene leveres i juni.
Les mer
layid-bilde24
Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid
Ford lanserer nå sine 7-seters familiebiler i nye hybridutgaver. Men ladekabel kan du se langt etter.
Les mer
layid-bilde25
Praktisk familiebil følger strømmen
Med inntil syv seter og praktisk innredning er dette et smart alternativ for storfamilien. Du kan sågar kjøre hageavfallet til gjenbruksstasjonen selv.
Les mer
layid-bilde26
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde27
Her er Audis Model S-utfordrer
Les mer
toppsak-bilde28
Nye muskelbiler fra Cadillac
GM har nylig annonsert at de blir helelektriske i 2035, men det hindrer dem ikke fra å presentere to spreke muskelbiler nå.
Les mer
layid-bilde29
Bisarr fra Granada
Les mer
layid-bilde30
Oppdatert Mazda CX-5
For noen år siden var den blant Norges mest solgte SUV-er, men det var før el- og plug-in gjorde sitt inntok i SUV-segmentet. Nå får Mazda CX-5 nok en gang tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde31
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer
layid-bilde32
Quick Nick tester Battista
Nick Heidfeld er blant de mest erfarne førere i verden. Den erfaringen drar Pininfarina nytte av når Battista skal perfeksjoneres.
Les mer
toppsak-bilde33
Fransk eleganse
Nye DS4 er i dag avduket og vitner om at den luksuriøse Citroën-avleggeren har planer om å konkurrere med etablerte premium-merker samtidig som de setter elegant design i høysetet.
Les mer
layid-bilde34
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Les mer
layid-bilde35
Oppgraderinger hos Mini
Les mer
layid-bilde36
Full-size til redusert pris
Nå kommer en rimeligere versjon av DS 7 Crossback e-Tense for dem som klarer seg med forhjulsdrift og litt mindre muskler.
Les mer
layid-bilde37
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Fra torsdag 28. januar kan nye Volkswagen Tiguan også bestilles som eHybrid. Den ladbare SUV-en kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Men den mangler en egenskap mange nordmenn setter pris på.
Les mer
layid-bilde38
Etter Kina - er du klar for Vietnam?
Flere kinesiske elbiler kommer på det norske markedet i løpet av året, men i Vietnam finner vi et selskap som jobber på rekordtid. Nå har de presentert en hel serie el-SUV-er.
Les mer