img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Kia bekrefter Sorento-pris
Kia Sorento er en fullvoksen plug-in hybrid SUV med inntil syv seter og firehjulsdrift. Nå er prisene klare.

De første bilene kommer til Norge i februar / mars, og her skal bilen kun selges som ladbar hybrid med oppgitt elektrisk rekkevidde på inntil 57 kilometer takket være en batteripakke på 13,8 kWt.

Drivlinjen består av en 1,6-liters turbo bensinmotor med 180 hk / 265 Nm. En kraftig elmotor (67 kW / 304 Nm) sørger for en samlet effekt på 265 hestekrefter og et dreiemoment på 350 Newtonmeter.

Avhengig av kjøreforhold overføres kraften til forhjul eller alle fire hjul via en sekstrinns automatgirkasse.

Les våre førsteinntrykk av Kia Sorento her

– Nye Sorento Plug-in Hybrid vil få en startpris på 599.900 kroner. Dette på en godt utstyrt modell som vil bli meget konkurransedyktig, sier Irene Solstad, adm. direktør for Kia i Bertel O. Steen.

– Sorento er en romslig og praktisk SUV med bagasjerom på opp til 821 liter, og vi tar den kun inn som syvseter og med firehjulsdrift. I tillegg til å være godt utstyrt er Sorento også en meget sikker bil; den fikk nylig toppresultat med 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester, sier Solstad.

Godt utstyrt
Innstegsmodellen Comfort er ifølge importøren meget godt utstyrt med blant annet 10,25" berøringsskjerm m/ navigasjon, Kia UVO Connect, Tom Tom Live-funksjoner, Apple Carplay og Android Auto samt Forward Collision Avoidance Assist.

Videre har den 8 USB-kontakter, instrumentpanel med 12,3" TFT LCD display, Smart key, Smart Cruise Control, Lane Following Assist, ryggekamera, parkeringssensor foran og bak og oppvarmet ratt.

Bilen er koblet opp med eget SIM-kort, og det er 7 års fri databruk av UVO online tjenester.

Romslig interiør
Elmotoren er montert mellom bensinmotor og girkasse, og batteripakken er plassert i gulvet under fører- og passasjersetet. Dette gjør at den ikke stjeler plass fra kupé eller bagasjerom, og bidrar samtidig til et lavt tyngdepunkt.

I tillegg til god plass i bagasjerommet lover Kia at også passasjerene på tredje seterad får god benplass og en komfortabel sittestilling.

Andre seterad kan reguleres så man kan tilpasse om man ønsker mye benplass eller mer plass i bagasjerommet. VDA volumet i bagasjerommet er 621-821 liter avhengig av hvor andre seterad plasseres.

Levering og priser
De første bilene er på vei til Norge, og er klare for levering i mars.

Sorento leveres i tre utstyrsnivåer: (veil. priser levert Drammen)

Sorento Plug-in Hybrid, Comfort

kr 599.900

Sorento Plug-in Hybrid, Active

kr 634.900

Sorento Plug-in Hybrid, Exclusive

kr 669.900

Ved å gå fra utstyrsnivå Comfort til Active får man i tillegg med blant annet: Parking Collision Avoidance Assist, Blind Spot Collision Avoidance Assist, Blind Spot View Monitor, trådløs ladeplate for smarttelefon, skinnseter, elektrisk justerbart passasjersete, oppvarmede seter på 2. seterad, Around View Monitor, frontkamera, elektrisk bakluke, BOSE Premium Sound m/12 høyttalere (inkl. ekstra forsterker og subwoofer) og Ambiente stemningslys

Velger man Exclusive får man på toppen av dette blant annet: Head-Up Display, seteforlenger på førersete, minnefunksjon for elektrisk førersete (inkl. utvendige speil og Head-Up Display), ventilerte seter foran og panoramasoltak.

Man kan også legge til en pakke med nappaskinn og stigtrinn til kr 19.900.

Sorento har som øvrige Kia-modeller en garantiperiode på 7 år/150.000 km.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde1
En Porsche som skapt for Norge
Porsche har i dag vist frem sin andre elbil. Taycan Cross Turismo er som skapt for norske Porsche-entusiaster.
Les mer
layid-bilde2
Volvo lanserer elektrisk C40
Volvo har i dag lansert sin første helelektriske bil, men det blir ikke den siste. Om ti år får du ikke annet enn ebiler fra det svenske konsernet. Dessuten må du bestille dem i nettbutikk.
Les mer
layid-bilde3
Kompakt crosser fra Hyundai
Hyundai har i dag presentert sin nye Bayon - en kompakt crossover designet for Europa, men ikke for Norge.
Les mer
layid-bilde4
BYD Tang klar som 7-seter
Nå lanseres 2021-versjonen av BYD Tang med oppdaterte spesifikasjoner og syv seter som standard!
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Sjette generasjon av populær norgesvenn
Subaru Outback har en stor tilhengerskare i Norge. Nå kommer den i ny drakt, men Norge står ikke på lanseringskartet.
Les mer
layid-bilde6
V8 og spesialutgaver av Defender
Tradisjonen tro lanserer Land Rover nå Defender med kompressormatet V8. I tillegg kommer en spesialutgave med unike designelementer.
Les mer
layid-bilde7
Skoda klargjør neste Fabia
Skoda har sendt ut de første bildene av neste generasjon Fabia. Foreløpig er bilen godt kamuflert, men kamuflasjen forsvinner i løpet av året.
Les mer


layid-bilde8
Økt rekkevidde for Audis ladbare
Les mer
toppsak-bilde9
Her er neste generasjon C-Klasse
Mercedes-Benz har i dag introdusert en ny generasjon C-Klasse, både som sedan og stasjonsvogn. Lang elektrisk rekkevidde gjør den til en tøff utfordrer for erkerivalene fra Audi og BMW.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai legger lista høyt med ny Ioniq
Les mer
layid-bilde11
Alpha formerer seg
Les mer
layid-bilde12
En ny uke, en ny hyperbil
Les mer
layid-bilde13
Honda viser ny HR-V
Honda har i dag sendt ut de første bildene av neste generasjon HR-V, men vi får ikke så mye informasjon med på kjøpet.
Les mer
layid-bilde14
McLaren endrer (omtrent) alt
Det er litt over ti år siden McLaren skilte ut sin Automotive avdeling. Og det er ti år siden de kom med sin første bil, 12 C, som virkelig rystet en del italienske superbiler slik at de merket det i karbon-monocoquene sine.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissans nye Qashqai blir hybrid, men ikke ladbar
Mens Nissan bygger vekst i Europa rundt tredje generasjon av Qashqai, vil mangel på ladeløsning gjøre den mindre interessant i Norge.
Les mer
layid-bilde16
Ny Outlander, men ikke for Norge
Les mer
layid-bilde17
Den morsomste 911-en i ny drakt
Les mer
layid-bilde18
Nytt alternativ i Enyaq-familien
Før de noen av de mange nordmenn som står i kø har fått sine nye Enyaq, lanserer Skoda et nytt alternativ i familien - Enyaq Sportline.
Les mer
layid-bilde19
Oppdatert Bolt får en storebror
Chevrolet har i helgen lansert en oppdatert versjon av elbilen Bolt. Samtidig viste de en ny crossover på den samme lesten.
Les mer
layid-bilde20
Citroën oppdaterer C3 Aircross
Tiden er inne for en midtlivs oppdatering av Citroën C3 Aircross. Som vanlig står komfort i høysetet.
Les mer
layid-bilde21
Hyundai svarer på økt konkurranse
Etter nærmest å ha vært enerådende i nisjen for kompakte SUV-er med lang, hardner nå konkurransen til for Hyundai Kona. Importøren svarer med å lansere en oppgradert modell og mer aggressiv prising.
Les mer
layid-bilde22
Vurderer du en Hongqi?
I så fall bør du sette deg på reservasjonslisten som nå er åpnet. Da kan du bli en av de første til å parkere en E-HS9 i garasjen allerede før året er omme.
Les mer
toppsak-bilde23
Ny bil til sommerferien?
Mercedes-Benz åpner nå for bestilling av nye E-Klasse Coupé og Cabriolet. De første bilene leveres i juni.
Les mer
layid-bilde24
Nye Ford S-MAX hybrid og Galaxy hybrid
Ford lanserer nå sine 7-seters familiebiler i nye hybridutgaver. Men ladekabel kan du se langt etter.
Les mer
layid-bilde25
Praktisk familiebil følger strømmen
Med inntil syv seter og praktisk innredning er dette et smart alternativ for storfamilien. Du kan sågar kjøre hageavfallet til gjenbruksstasjonen selv.
Les mer
layid-bilde26
Nå kommer Tiguan i R-utgave
For første gang lanserer Volkswagen sin folkelige SUV i R-utgave. Det betyr høy effekt og spreke ytelser, ja, de lover til og med gromlåt på kjøpet.
Les mer
layid-bilde27
Her er Audis Model S-utfordrer
Les mer
toppsak-bilde28
Nye muskelbiler fra Cadillac
GM har nylig annonsert at de blir helelektriske i 2035, men det hindrer dem ikke fra å presentere to spreke muskelbiler nå.
Les mer
layid-bilde29
Bisarr fra Granada
Les mer
layid-bilde30
Oppdatert Mazda CX-5
For noen år siden var den blant Norges mest solgte SUV-er, men det var før el- og plug-in gjorde sitt inntok i SUV-segmentet. Nå får Mazda CX-5 nok en gang tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde31
Salgsstart på Mercedes EQA
Mercedes-forhandlerne starter nå salget av nye EQA. Prisene starter på 408.000 kroner og de første bilene loves til Norge i løpet av våren.
Les mer
layid-bilde32
Quick Nick tester Battista
Nick Heidfeld er blant de mest erfarne førere i verden. Den erfaringen drar Pininfarina nytte av når Battista skal perfeksjoneres.
Les mer
toppsak-bilde33
Fransk eleganse
Nye DS4 er i dag avduket og vitner om at den luksuriøse Citroën-avleggeren har planer om å konkurrere med etablerte premium-merker samtidig som de setter elegant design i høysetet.
Les mer
layid-bilde34
Nye ID.4-varianter å velge mellom
Les mer
layid-bilde35
Oppgraderinger hos Mini
Les mer
layid-bilde36
Full-size til redusert pris
Nå kommer en rimeligere versjon av DS 7 Crossback e-Tense for dem som klarer seg med forhjulsdrift og litt mindre muskler.
Les mer
layid-bilde37
Nå kan du bestille Tiguan som plug-in
Fra torsdag 28. januar kan nye Volkswagen Tiguan også bestilles som eHybrid. Den ladbare SUV-en kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Men den mangler en egenskap mange nordmenn setter pris på.
Les mer
layid-bilde38
Etter Kina - er du klar for Vietnam?
Flere kinesiske elbiler kommer på det norske markedet i løpet av året, men i Vietnam finner vi et selskap som jobber på rekordtid. Nå har de presentert en hel serie el-SUV-er.
Les mer