img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Mer ladbart fra MG, men holder prisen hemmelig
Med familie-SUV-en EHS blander MG seg inn i et særdeles hot ladehybridmarked. Men hva bilen skal koste i Norge vil importøren foreløpig ikke si noe om.

Suksess med elektriske ZS har gitt kinesiske MG mot til å ta steget inn i ladehybridmarkedet. Bilen de gjør det med er familie-SUV-en EHS med 258 hk. Som storebror til ZS er EHS i Norge allerede i januar.

Det betyr at MG EHS går rett i strupen på storselgere som Toyota Rav4, BMW X1, Suzuki Across, ladehybride Volvo XC40, Ford Kuga og Jeep Compass, biler som koster fra snaut 450.000 kroner og oppover.

Pris hemmelig
Men hva skal 4,57 meter lange og forhjulsdrevne EHS koste? Nei, det vil ikke Dag Asbjørnsen hos importøren Norwegian Mobility Group si noe om foreløpig, hvilket kun betyr at prisen ikke er ferdigforhandlet. Det til tross for MG har sluppet prisen i EU: 34.000 Euro pluss avgifter, altså rundt 365.000 omregnet til norske kroner.

Dersom importøren skal ha noe håp om å gjøre EHS attraktiv nok for de 1000 kjøperne de håper å nå allerede første salgsår, må prisen trolig havne rundt 365.000 kroner for rimeligste variant og 395.000 kroner med full utstyrspakke.

Ikke 4x4
MG HS har som bensinmodell med forhjuls- og firehjulsdrift eksistert i Kina i siden 2018 og siden 2019 også i Storbritannia hvor bilen både er designet og utviklet. Derfor ble HS allerede i 2019 belønnet med fem stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstestprogram.

I høst gjennomgikk HS omfattede oppgradering med nytt, digitalisert førermiljø og langt flere førerstøttesystemer som blant annet inkluderer adaptiv cruisekontroll med køassistent, 360 graders kamera og blindsonevarsling.

Bilen har nå LED-lys, ambientebelysning inne i bilen og et 1,2 kvadratmeter stort glasstak som kan åpnes.

Det er denne varianten utstyrt med ladehybridteknologi som er på vei til Norge.

258 hk
Ladehybridpakken bygges rundt en 1,5 liters turbo bensinmotor ytende 162 hk, og som hjelpes av en 122 hk sterk elmotor. Samlet effekt oppgis til 258 hk/370 Nm i dreiemoment, som eksempelvis er noe mindre enn samlet effekt i Toyota Rav4/Suzuki Across, men mer enn i BMW X1 xDrive og Jeep Compass.

Batteripakken på 16,6 kWt sørger for elektrisk rekkevidde på 52 km som igjen betyr at EHS slipper unna de særnorske engangsavgiftene. Forbruk og utslipp oppgis til 0,19 liter/mil og 43 gram CO2/km.

Der flere av konkurrentene trekker på alle hjulene, nøyer MG seg med kun forhjulsdrift. Energien fordeles til hjulene via girkasseteknologi med samlet ti trinn. Akselerasjon til 100 km/t oppgis til 6,9 med 190 km/t i toppfart.

Fra fem til sju års garanti
MG har således tatt konsekvensen av kostbar teknologi og krydret pakken med forholdsvis høye ytelser. Akkurat som ZS vil EHS bli levert i to utstyrspakker, Comfort og Luxury. Så godt som samtlige ZS-kjøpere velger den best utstyrte varianten.

MG har til nå garantert sine biler i fem år/150.000 km. Dette endres fra nyttår ved å øke garantilenden til sju år.

Kinesiske MG har uten tvil vært med å skrive et nytt kapittel i norsk bilhistorie i 2020. MG kom fra intet med kun én modell, elektriske ZS, og var – uansett bilklasse – den tredje mest valgte bilmodellen i november. Fram til skrivende øyeblikk har MG levert mer enn 3400 ZS.

MG EHS ladehybrid
Motor: 1,5 liter, R4, turbo bensin
Effekt/moment 162 hk/250 NM
Elmotor: 122 hk/230 Nm
Samlet effekt/moment: 258 hk/370 Nm
Drivlinje: 10A/forhjulsdrift
0-100 km/t: 6,9 sek
Toppfart: 190 km/t
Batteri: 16,6 kWt
El-rekkevidde: 52 km
Forbruk: 0,19 l/mil
CO2:  43 g/km
Ladefart AC/DC: 3,7 kW/ikke
Mål LxBxH: 457/188/166 cm
Akselavstand: 272 cm
Bakkeklaring: 14,5 cm
Bagasjerom: 448 - 1375 liter
Egenvekt: 1775 kg
Tilhengervekt: 1500 kg
Euro NCAP: 5 stjerner*
Garanti: 7 år/150 000 km
Pris EU: Kr. 365 000 + avg/moms
Pris Norge: Ikke klar
Miljøklasse: B
* Gjelder bensinutgaven  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Hyper-limo på Ram-basis
Vi har så vidt vist den før - Aznom Palladium - men var ikke sikre på om det var sant. Det var det, vi har fått en ny kandidat til topp-ti: ‘verdens styggeste biler’.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde2
Mammut-slipp fra Renault
I dag sto den nye Renault-sjefen opp og fortalte hvordan han hadde planlagt fremtiden. Han hadde fått hjelp av designerne sine som også fikk vist frem litt av det de ser for seg.
Les mer
layid-bilde3
Her er den første av mange
Hyundai har lovet en serie nye elbiler under familienavnet Ioniq. Den første skal vises allerede neste uke - her får du en liten forsmak.
Les mer
layid-bilde4
Populær Suzuki oppgraderes
Swift er blant Suzukis mest populære modeller i Norge - ja, faktisk står den for 30 prosent av salget siden 2010. Nå får den et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Stor nok for USA?
Jeep lanserer en ny Grand Cherokee med tilnavnet L og en tre seterader. Men det spørs om den er stor nok etter amerikansk smak da.
Les mer
layid-bilde6
Toyotas smarte Smart
På tide at noen tok etter smart og bygde en elektrisk bybil. Underlig at Toyota skulle være de første, og på papiret ser den veldig brukbar ut. Men det er et par ‘men’er.
Les mer
layid-bilde7
Defender-kloning fra Frankrike
Synd for Wales, men sikkert en lettelse for Daimler: Ineos, som skal bygge en moderne versjon av gamle Defender, skal overta den gamle Smart-fabrikken i Hambach. Dermed ryker det 500 jobber i Wales.
Les mer


layid-bilde8
Oppdatering og spesialutgaver av MX-5
Les mer
toppsak-bilde9
Bentley fornyer bestselgeren
Halvannet år etter «verdensdebuten» i Oslo gir Bentley et ansiktsløft til Bentayga.
Les mer
layid-bilde10
Ares med krystall
Les mer
layid-bilde11
Flere detaljer om BYD Tang
Les mer
layid-bilde12
Lanseringskalender 2020-2021
Les mer
layid-bilde13
Ny MG får pris og ekstra trygghet
Da vi presenterte nye MG EHS Plug-in Hybrid for et par uker siden var ikke prisene klare. Det er de nå, og importøren gir ekstra trygghet på kjøpet. Pluss en gledelig overraskelse til eksisterende kunder.
Les mer
layid-bilde14
Bestillingsklar Taycan Cross Turismo
Den norske Porsche-organisasjonen åpner nå for reservasjon av Taycan Cross Turismo som kommer på markedet i 2021.
Les mer
toppsak-bilde15
Ladbar kjøreglede
Audi lanserer nå sin andre ladbare A3, og dette er modellen for dem som ønsker sportslige egenskaper og spreke detaljer.
Les mer
layid-bilde16
Hyundai-nei til diesel/ bensin - går kun for ladbart i Norge heretter
Les mer
layid-bilde17
Salgsklar Octavia RS og Scout
Les mer
layid-bilde18
Mer ladbart fra MG, men holder prisen hemmelig
Med familie-SUV-en EHS blander MG seg inn i et særdeles hot ladehybridmarked. Men hva bilen skal koste i Norge vil importøren foreløpig ikke si noe om.
Les mer
layid-bilde19
Første glimt av Toyota el-SUV
Toyota skal snart lansere sin første el-SUV. Her får vi litt forhåndsinformasjon.
Les mer
layid-bilde20
Hyperbil med kjent basis
Det er lenge siden (en hel uke?) siden vi har hatt den siste 1000 hk+, hyperbilen, bygget i begrenset opplag for samlere. Her er en ny en, men denne byr på en spesiell vri.
Les mer
layid-bilde21
Redningsplanken for Mitsubishi i Norge
Det var sjokkartede tilstander hos den norske Mitsubishi-organisasjonen da produsenten i høst annonserte at de vil trekke seg ut av Europa og stoppe salget av en av Norges mest populære SUV-er, Outlander PHEV. Men nå er smilene på plass igjen.
Les mer
layid-bilde22
Har 1800 elektriske Fiat 500 som salgsmål i 2021
De første som bestilte nye Fiat 500 kan regne med å få bilen til jul. Målet er å selge minst 1800 biler av den elektriske modellen neste år.
Les mer
toppsak-bilde23
Snart kommer Q3 som plug-in
Audi utvider tilbudet av ladbare hybrider. I januar starter salget av Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe.
Les mer
layid-bilde24
Toppen var likevel ikke nådd
For et par måneder siden presenterte Ford sin Mach-E GT. Nå kommer en enda sintere og bedre utstyrt Performance-versjon.
Les mer
layid-bilde25
Ny Mirai snart i Norge
Når Toyota lanserer andre generasjon av sin brenselcellebil, Mirai, har de heldigvis valgt en mer konvensjonell design. Men faren er nok stor for at den drukner i skredet av nye elbiler med stadig lengre rekkevidde.
Les mer
layid-bilde26
Arteon med plugg
Volkswagens toppmodell, Arteon, er nå salgsklar som ladbar hybrid. Men ikke i Norge.
Les mer
layid-bilde27
Elektrisk komfort
Les mer
toppsak-bilde28
Toyota fornyer Camry
Et par år etter at modellen gjorde comeback på det norske markedet foretar Toyota tekniske inngrep og ansiktsløft på Camry.
Les mer
layid-bilde29
Med RAV som utgangspunkt
Les mer
layid-bilde30
Nok en hybrid Kuga
Ford lanserer et nytt alternativ for dem som ønsker seg en Kuga, denne gang med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde31
Forsmak på ny Civic
Honda i USA har gitt oss en forsmak på neste generasjon Civic. Modellen som er nærmest usynlig på den norske registreringsstatistikken er blant de mest populære biler i USA.
Les mer
layid-bilde32
Hurra for Subaru
I disse tider med den ene nye elbilen etter den andre er det befriende å se at noen tør lansere en folkelig sportsbil. Stor honnør til Subaru som i dag har presentert en ny generasjon BRZ.
Les mer
toppsak-bilde33
Glem bensin - ny Opel blir kun elektrisk i Norge
Opel Mokka er på vei i ny innpakking, men bensinutgaven blir igjen på kontinentet. Kun elektrisk gjelder i Norge. Tilhengerfeste og 4x4 kan du bare glemme.
Les mer
layid-bilde34
QQ i tredje tapping
Les mer
layid-bilde35
BMW presenterer fremtidens SUV
Les mer
layid-bilde36
Enda flere oppdateringer for Kona
Hyundai kommer med nye oppdateringer av sin populære Kona Electric. Nykommeren er på plass i første kvartal 2021.
Les mer
layid-bilde37
Volvos første elbil er på plass
Volvo-importøren forteller at de første norske kundene får utlevert sin nye XC40 Recharge denne uken.
Les mer
layid-bilde38
PR-folkets Beijing-seier
Uten at noen vet omtrent ingenting, verken om bilen eller om selskapet, ble HiPhi X umiddelbart utropt til Beijing-utstillingens mest interessante bil. Med det mest interessante navnet også, kanskje.
Les mer