img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Har 1800 elektriske Fiat 500 som salgsmål i 2021
De første som bestilte nye Fiat 500 kan regne med å få bilen til jul. Målet er å selge minst 1800 biler av den elektriske modellen neste år.

Mange husker historien om Jaguar som i 2018 fikk en elektrisk bilmodell (I-Pace) og over natten mangedoblet salget.

Nå er det Fiats tur til å gjenta historien – å gå fra å være et nærmest usynlig bilmerke i Norge til i 2021 å bli svært synlig både i markedsføring og på veien.

Stikkordet er ny Fiat 500 som kun blir elektrisk, får to batteristørrelser, kommer i tre karosserivarianter, i tre utstyrsvarianter i tillegg til introduksjonsmodellen – og prises fra 214.900 kroner.

Fiats klare mål er å selge minimum 1800 av 500 i Norge i 2021.

Tvers gjennom ny
I tillegg til ny plattform endres alt på den lille Fiaten som vokser seks centimeter i legden og bredden.

Som det ikonet Fiat 500 er med historie tilbake til 1957, gjøres så små designmessige endringer at det ser mer ut som om bilen har gjennomgått en ikke altfor stor facelift.

Og det er hensikten, Fiat 500 skal se ut som den søte og ganske feminine småbilen den har vært siden relanseringen i 2007.

– Fiat 500 skal ikke framstå som en enkel og billig bil, men være et premium produkt som vil kle enhver oppkjørsel, kommer det kontant fra produktsjef Harald Svindseth

Tre karosserier
Det betyr at basismodellen kommer med to dører og stor bakluke, og den blir naturligvis også «kabriolet» ved at soltakes tas helt ned til bagasjeromsluka – akkurat som på dagens modell.

Men det kommer nok en variant: 500 3+1 der en bakdør på passasjersiden slår bakover med B-stolpen bygd inn i døren, slik som på BMW i3 og Mazda MX-30, men altså bare på den ene siden slik Mini tidligere løste innstigningen til baksetet på Clubman.

Mens dagens fossile 500 produseres i Polen, velger Fiat å legge produksjonen av nye 500 til Torino.

For riktig å understreke det italienske opphavet, og samtidig rappe en god idé fra konsernbrødrene i Jeep, kan du ved å lyse inn på mobiltelefonladeplaten se profilen på Torino.

Og det innvendige gripehåndtaket i dørene har den opprinnelige Fiat 500 preget i bunnen.

LED «øyevipper»
Mange av dagens Fiat 500 utstyres med øyevipper. Nå bygges de på en måte inn i panseret som en del av LED-lyset, og står du foran bilen vil du aldri være i tvil om at det er en 500 fordi hele grillen stråler med tallene i forstørret utgave.

Innvendig er det skjermer som gjelder med tilgang til Apple CarPlay/Android Auto. Girvalg skjer med knapper på dashbordet. Fiat har klokelig holdt klimaanleggstyringen unna skjermen og bruker tradisjonelle brytere.

Dette henger naturligvis også sammen med at den enkleste varianten ikke har skjerm, men kun dokkingstasjon for mobiltelefonen, mens neste utstyrsnivå har en sju tommer stor skjerm som øker til 10,25 tommer på toppmodellen.

To batteripakker og to motorvalg blir tilgjengelig:

* 24 kWt – 185 km rekkevidde – 95 hk
* 42 kWt – 320 km rekkevidde – 118 hk

Førstnevnte lades langs landeveien via CCS-kontakt med inntil 50 kW ladefart mens optimal ladefart på den størsre batteripakken oppgis til 85 kW.

Tre kjørenivåer er tilgjengelig:

* Normal
* Range hvor bilen nærmest kjøres med én pedals funksjon.
* Shepra – med maksimal fokus på rekkevidde

24 km fra tomt batteri går bilen inn i nødmodus.

Dette er prisene:

Action:            214.900 kroner
Passion:         254.900 kroner
Icon:                269.900 kroner
La Prima         309.900 kroner
Kabriolet:       + 30.000 kroner fra Passion
3+1:                 + 20.000 kroner fra Passion 

En ganske så omfattende tilvalgsliste gjør det mulig nærmest å skreddersy Fiat 500.

1800 biler er nær like mange biler som Fiat har solgt av alle modeller i Norge fra 2013 til dags dato. 738 av dem er fossilutgaven av 500, ifølge OFV.

Samtidig er det fra 2010 parallellimportert ikke mindre enn 1609 elektriske Fiat 500 fra USA med 689 biler i toppåret 2018.

Ny Fiat 500 lanseres offisielt i Norge 15. januar. Alle bilene gis sju års garanti begrenset til 200.000 kilometer, mens batteripakken (fra Samsung) leveres med vanlig batterigaranti på 8 år/160.000 km.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Hyper-limo på Ram-basis
Vi har så vidt vist den før - Aznom Palladium - men var ikke sikre på om det var sant. Det var det, vi har fått en ny kandidat til topp-ti: ‘verdens styggeste biler’.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde2
Mammut-slipp fra Renault
I dag sto den nye Renault-sjefen opp og fortalte hvordan han hadde planlagt fremtiden. Han hadde fått hjelp av designerne sine som også fikk vist frem litt av det de ser for seg.
Les mer
layid-bilde3
Her er den første av mange
Hyundai har lovet en serie nye elbiler under familienavnet Ioniq. Den første skal vises allerede neste uke - her får du en liten forsmak.
Les mer
layid-bilde4
Populær Suzuki oppgraderes
Swift er blant Suzukis mest populære modeller i Norge - ja, faktisk står den for 30 prosent av salget siden 2010. Nå får den et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Stor nok for USA?
Jeep lanserer en ny Grand Cherokee med tilnavnet L og en tre seterader. Men det spørs om den er stor nok etter amerikansk smak da.
Les mer
layid-bilde6
Toyotas smarte Smart
På tide at noen tok etter smart og bygde en elektrisk bybil. Underlig at Toyota skulle være de første, og på papiret ser den veldig brukbar ut. Men det er et par ‘men’er.
Les mer
layid-bilde7
Defender-kloning fra Frankrike
Synd for Wales, men sikkert en lettelse for Daimler: Ineos, som skal bygge en moderne versjon av gamle Defender, skal overta den gamle Smart-fabrikken i Hambach. Dermed ryker det 500 jobber i Wales.
Les mer


layid-bilde8
Oppdatering og spesialutgaver av MX-5
Les mer
toppsak-bilde9
Bentley fornyer bestselgeren
Halvannet år etter «verdensdebuten» i Oslo gir Bentley et ansiktsløft til Bentayga.
Les mer
layid-bilde10
Ares med krystall
Les mer
layid-bilde11
Flere detaljer om BYD Tang
Les mer
layid-bilde12
Lanseringskalender 2020-2021
Les mer
layid-bilde13
Ny MG får pris og ekstra trygghet
Da vi presenterte nye MG EHS Plug-in Hybrid for et par uker siden var ikke prisene klare. Det er de nå, og importøren gir ekstra trygghet på kjøpet. Pluss en gledelig overraskelse til eksisterende kunder.
Les mer
layid-bilde14
Bestillingsklar Taycan Cross Turismo
Den norske Porsche-organisasjonen åpner nå for reservasjon av Taycan Cross Turismo som kommer på markedet i 2021.
Les mer
toppsak-bilde15
Ladbar kjøreglede
Audi lanserer nå sin andre ladbare A3, og dette er modellen for dem som ønsker sportslige egenskaper og spreke detaljer.
Les mer
layid-bilde16
Hyundai-nei til diesel/ bensin - går kun for ladbart i Norge heretter
Les mer
layid-bilde17
Salgsklar Octavia RS og Scout
Les mer
layid-bilde18
Mer ladbart fra MG, men holder prisen hemmelig
Med familie-SUV-en EHS blander MG seg inn i et særdeles hot ladehybridmarked. Men hva bilen skal koste i Norge vil importøren foreløpig ikke si noe om.
Les mer
layid-bilde19
Første glimt av Toyota el-SUV
Toyota skal snart lansere sin første el-SUV. Her får vi litt forhåndsinformasjon.
Les mer
layid-bilde20
Hyperbil med kjent basis
Det er lenge siden (en hel uke?) siden vi har hatt den siste 1000 hk+, hyperbilen, bygget i begrenset opplag for samlere. Her er en ny en, men denne byr på en spesiell vri.
Les mer
layid-bilde21
Redningsplanken for Mitsubishi i Norge
Det var sjokkartede tilstander hos den norske Mitsubishi-organisasjonen da produsenten i høst annonserte at de vil trekke seg ut av Europa og stoppe salget av en av Norges mest populære SUV-er, Outlander PHEV. Men nå er smilene på plass igjen.
Les mer
layid-bilde22
Har 1800 elektriske Fiat 500 som salgsmål i 2021
De første som bestilte nye Fiat 500 kan regne med å få bilen til jul. Målet er å selge minst 1800 biler av den elektriske modellen neste år.
Les mer
toppsak-bilde23
Snart kommer Q3 som plug-in
Audi utvider tilbudet av ladbare hybrider. I januar starter salget av Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe.
Les mer
layid-bilde24
Toppen var likevel ikke nådd
For et par måneder siden presenterte Ford sin Mach-E GT. Nå kommer en enda sintere og bedre utstyrt Performance-versjon.
Les mer
layid-bilde25
Ny Mirai snart i Norge
Når Toyota lanserer andre generasjon av sin brenselcellebil, Mirai, har de heldigvis valgt en mer konvensjonell design. Men faren er nok stor for at den drukner i skredet av nye elbiler med stadig lengre rekkevidde.
Les mer
layid-bilde26
Arteon med plugg
Volkswagens toppmodell, Arteon, er nå salgsklar som ladbar hybrid. Men ikke i Norge.
Les mer
layid-bilde27
Elektrisk komfort
Les mer
toppsak-bilde28
Toyota fornyer Camry
Et par år etter at modellen gjorde comeback på det norske markedet foretar Toyota tekniske inngrep og ansiktsløft på Camry.
Les mer
layid-bilde29
Med RAV som utgangspunkt
Les mer
layid-bilde30
Nok en hybrid Kuga
Ford lanserer et nytt alternativ for dem som ønsker seg en Kuga, denne gang med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde31
Forsmak på ny Civic
Honda i USA har gitt oss en forsmak på neste generasjon Civic. Modellen som er nærmest usynlig på den norske registreringsstatistikken er blant de mest populære biler i USA.
Les mer
layid-bilde32
Hurra for Subaru
I disse tider med den ene nye elbilen etter den andre er det befriende å se at noen tør lansere en folkelig sportsbil. Stor honnør til Subaru som i dag har presentert en ny generasjon BRZ.
Les mer
toppsak-bilde33
Glem bensin - ny Opel blir kun elektrisk i Norge
Opel Mokka er på vei i ny innpakking, men bensinutgaven blir igjen på kontinentet. Kun elektrisk gjelder i Norge. Tilhengerfeste og 4x4 kan du bare glemme.
Les mer
layid-bilde34
QQ i tredje tapping
Les mer
layid-bilde35
BMW presenterer fremtidens SUV
Les mer
layid-bilde36
Enda flere oppdateringer for Kona
Hyundai kommer med nye oppdateringer av sin populære Kona Electric. Nykommeren er på plass i første kvartal 2021.
Les mer
layid-bilde37
Volvos første elbil er på plass
Volvo-importøren forteller at de første norske kundene får utlevert sin nye XC40 Recharge denne uken.
Les mer
layid-bilde38
PR-folkets Beijing-seier
Uten at noen vet omtrent ingenting, verken om bilen eller om selskapet, ble HiPhi X umiddelbart utropt til Beijing-utstillingens mest interessante bil. Med det mest interessante navnet også, kanskje.
Les mer