img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
PR-folkets Beijing-seier
Uten at noen vet omtrent ingenting, verken om bilen eller om selskapet, ble HiPhi X umiddelbart utropt til Beijing-utstillingens mest interessante bil. Med det mest interessante navnet også, kanskje.

Det må har vært en skikkelig PR-kampanje i forkant her, og bilder fra årets eneste skikkelige bilutstilling, den i Beijing, gjorde det i hvert fall klart at disse hadde det største lanseringspartyet på hele messen.

Men ikke aner vi hvor den kommer fra. Ikke hva slags penger de har, eller hvor mye. Hvorfor bilen ligner såpass meget på (antakelig) avdøde Faraday Future vet vi heller ikke. Ingen fikk sitte i den, og tekniske data er forholdsvis fraværende.

Det er riktignok sagt noe om priser der; de er høye, og om innredning. Luksusversjonen, den med fire seter skal koste fra 800.000 yuan, mens seksseteren, med to pluss to pluss to seating skal starte på 680.000 yuan. Dermed ligger de til og med høyere enn Rødt Flagg

Men la meg starte i den andre enden.

Dersom du på en eller annen måte hadde fått anledning til å bygge opp en liten forsknings- og utviklingshub i Shanghai, der du skulle få lov til å bygge den bilen du hele ditt liv har drømt om å få lage, hadde du da kalt den Human Horizons?

Jeg ville ha veddet omtrent hva som helst på at det lå deg ganske fjernt, men det er det dette heter.

Så kaller de for sikkerhets skyld bilen HiPhi og føyer til en X.

Human Horizons bidrar også med smarte transportløsninger og er med på å utvikle smarte byer, får vi for øvrig vite i bakgrunnsmaterialet.

De dukket opp i offentligheten for første gang under en AI-konferanse i sommer der de fortalte at de hadde et slags partnerskap med Microsoft.

Ingen detaljer der heller, men Microsoft skal i hvert fall få noe å boltre seg på. En 14,6-tommers skjerm som leker instrumenter, en berøringsskjerm på 16,9 tommer pluss en 19,9 tommer for co-føreren. 

Og ikke før har de vunnet mine-er-større-enn-dine konkurransen, før de slår til med flest-sensorer øvelsen. Jeg regner med at de vinner den også etter å ha telt opp 562 slike.

Jeg går ut fra at du skjønner tegningen nå.

Her har vi enda en kinesisk startup, full av gode slagord (‘Design definert av scenarier, kjøretøy definert av software, verdien definert av sam-skaping’) og vegan-skinn, men uten åpenbar substans.

Imidlertid – og det skal de ha. De har gitt oss noen konkrete holdepunkter om selve bilen: 520x199x162 cm, for eksempel, eller 315 cm akselavstand eller solide 2380 kg tomvekt. Ikke minst takket være en batteripakke på 97 kWt som skal kunne greie 630 km.

Dessuten har den solide PR-avdelingen også fått teknikerne til å bygge inn den nødvendige dramatiske koreografien i bakdørene. Hengslet i bakkant, og åpner seg skrått oppover samtidig som deler av taket ønsker deg velkommen.

At de ikke har kommet på et bedre navn på dem enn «Wing Doors» tyder allikevel på tørke i kreativitets-avdelingen.

For de har også slått til med praktfulle varemerker som TECHLUXE®! Dette for å forklare at bilen er posisjonert i den delen av markedet der teknologi og luksus overlapper hverandre.

Glemte jeg å nevne alle intrikate detaljer om førerstøttesystemer, selvkjøringsnivåer, konnektivitet og infotainment? 

Det er selvsagt at her er det bare å notere: Alt Inkludert pluss 20 %.

De påstod at den første korte serien skulle være klar på denne siden av nyttår, men med en offisiell markedslansering i løpet av første halvår neste år.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Endelig bilmesse igjen
For første gang på nesten to år skal det igjen arrangeres en internasjonal bilutstilling i Europa. Nærmere bestemt i München.
Les mer
layid-bilde1
AC Cobra på strøm
AC Cobra forbinder du nok primært med muskelbilene Carol Shelby masserte til det ekstreme. Nå går de tilbake til originalen, og gjør den elektriske.
Les mer
layid-bilde2
Nytt tilskudd til Q4 e-tron-familien
Audi lanserer nå Q4 45 e-tron quattro og dobler dermed utvalget av modeller med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde3
Wells Vertige - små sportsbiler lever!
Det er moro når en spennende ny bil dukker opp fra ingenting og overbeviser ved sin første opptreden.
Les mer
layid-bilde4
Polo GTI i ny tapning
Volkswagens nye Polo er på vei mot Norge, men vi går glipp av den mest lekne i familien.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde6
Valhalla på hjul
Underlig å kalle opp en bil etter en festsal, der fyll og eting og møte med alle kompisene dine som hadde blitt drept dagen før er hovedingredienser.
Les mer
layid-bilde7
Ny oppgradering av Macan
For andre gang foretar Porsche en oppgradering av sin populære Macan. Men dersom du venter på den elektriske utgaven må du fortsatt smøre deg med tålmodighet et par år til.
Les mer


layid-bilde8
Audi lanserer ny RS3
Les mer
toppsak-bilde9
Touring bygger på F8 Tributo
Tidligere har Touring ødelagt en og annen Ferrari. Denne gangen gis det inntrykk av at de har bygget sin helt egne bil, og nøyer seg med drivlinjen fra en F8 Tributo.
Les mer
layid-bilde10
Elbiler som Private Brands
Les mer
layid-bilde11
Kia oppdaterer Ceed-familien
Les mer
layid-bilde12
Her er Opels nye Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Lotus med AMG-hester
Etter nesten 75 år sier Lotus farvel til forbrenningsmotorer med sin Emira som debuterer i disse dager. Rett i trynet på Porsche Cayman, og med elementer du aldri har sett hos en Lotus før.
Les mer
layid-bilde14
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Norske kunder har tatt godt imot Mustang Mach-E. Nå åpner Ford for bestilling av toppmodellen med inntil 487 hestekrefter.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestillingsklar Yaris Cross
Toyota åpner nå for bestilling av nye Yaris Cross. Den kan bestilles med drift på to eller fire hjul og har hybrid drivlinje og automatgir som standard.
Les mer
layid-bilde16
Hybrid luksus fra Bentley
Les mer
layid-bilde17
Xpeng åpner reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde18
Ny BMW 2-serie Coupé
BMW M2 sørget for en solid oppblomstring av M-salget i Norge for fem år siden. På Goodwood viser BMW arvtageren til den sportslige kompaktmodellen.
Les mer
layid-bilde19
Putins prestisje-bil i produksjon
Hvem skulle trodd det? På Genève-utstillingen i 2019 stilte russerne med en ny luksusbil som nesten var for utrolig til å være sann. Nå ser det jommen ut som den er i produksjon.
Les mer
layid-bilde20
Glimt av Volvos fremtid
Volvo viser et konsept som gir oss en forsmak på fremtidens elbiler med økt rekkevidde og raskere lading.
Les mer
layid-bilde21
Porsches raskeste SUV
Porsche har i dag offentliggjort sin nye toppmodell blant SUV-ene - Cayenne Turbo GT. Med en prislapp på tre millioner blir den nok et sjeldent syn på norske veier.
Les mer
layid-bilde22
Ansiktsløft for Kodiaq
Fire år etter lanseringen er tiden moden for et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger av Skodas mest solgte SUV.
Les mer
toppsak-bilde23
BMW på hydrogensporet
BMW starter nå uttesting av en prototyp med brenselceller på vei. I 2022 skal den bygges i et begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde24
Ny Ferrari med klassiske kvaliteter
Et utseende man bare blir stående og gape ved og en lett liten V6-motor der bak - det minner om Dino i 1966. Men dette er Ferrari i 2021!
Les mer
layid-bilde25
2000 hester og faststoff
Man kan trygt si at det er ikke spesielt oppsiktsvekkende at noen kommer med en Hyperbil som skal presentere en gang i fremtiden. Det er også blitt vanlig at hver at prosjektene har sin egen spesialitet. Dagens er faststoffbatterier.
Les mer
layid-bilde26
Civic i europeisk drakt
Honda har nå vist Civic i den karosseriformen som skal selges i Europa, nemlig femdørs kombi.
Les mer
layid-bilde27
Nye brobyggere fra Porsche
Les mer
toppsak-bilde28
Facelift for Duster
Dacia gir nå sin populære Duster et ansiktsløft samtidig som den får en rekke tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde29
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Les mer
layid-bilde30
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
layid-bilde31
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde32
Nytt alternativ for storfamilien
Mercedes-Benz eVito Tourer Long Range kan frakte inntil 9 personer, og har en rekkevidde på opptil 366 kilometer (WLTP). Hurtiglading på 110 kW sørger for at bilen lades fra 10 til 80% på rundt 45 minutter. Prisene starter på 552.900 kroner.
Les mer
toppsak-bilde33
Mercedes-AMG oppdaterer stilikon
Tiden er inne for en midtlivs-oppdatering av Mercedes-AMG GT 4-dørs Coupé. Det innebærer nye motorer og flere valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde34
Polestar 3 skal produseres i USA
Les mer
layid-bilde35
Musk presenterte ny toppmodell
Les mer
layid-bilde36
Toyota fornyer Land Cruiser
Toyota lanserer en ny versjon av sin store Land Cruiser - en modell som som har hatt marginal interesse i Norge.
Les mer
layid-bilde37
Norsk spesial på ID.3
Volkswagen lanserer nå spesialutgaven ID.3 Sport som er skreddersydd for norske kunder.
Les mer
layid-bilde38
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Lexus var blant hybridpionerene. Til glede for norske kunder adopterer Lexus nå Rav4-teknologien til ny NX som med kodebetegnelsen NX 450h+ blir Lexus' første ladehybrid. Til Norge kommer bilen mot slutten av året.
Les mer