img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
43 bilder i galleri
Kineser uten tak
En ekte kinesisk roadster? Ganske moderne også? Trumpchi viser spennende konsept med produksjonsmuligheter.

Bortsett fra at den kanskje er litt tung i bakre halvdel kunne dette godt vært italiensk. Og dørene kommer jo definitivt fra en våt Lambo-drøm.

Ganske lekker, syns jeg, der det gule interiøret med de gammelrosa innslagene fungerer godt mot det matte grå.

Siden det er så mange på årets Beijing-utstilling som åpenbart skulle gå rett i strupen på Tesla – og siden denne ikke har mer enn to dører, kan vi kanskje gå ut fra at her har vi endelig en som skal rett i strupen på Teslas kommende Roadster

Hvorfor skal ikke den også få litt oppmerksomhet?

Nå skal du vite at GAC, konsernet der Trumpchi holder til, er en av disse kinesiske fabrikkene som tar design på alvor. Ikke ved å kjøpe inn en europeisk stjerne som er i ferd med å slukne, men ved å bruke og utvikle sine egne. De har designstudioer hjemme i Guangzhou, i Shanghai og i Los Angeles.

Det sies at dette er designet i Newport Beach studioet som har eksistert siden 2017.

Uansett hvor det er tegnet er det Zhang Fan som har overvåket det hele. En skikkelig veteran. Han dro rett til Mercedes i Sindelfingen etter universitetet i 2002 og der endte han som lead designer på A-Klasse konseptet fra 2011, før han reiste hjem og ble designsjef hos GAC.

Og da skulle det ikke forundre meg om det var Sandy Hartono som har gjort interiøret. Et år i Daimlers praktfulle interiørstudio ved Como før det ble 15 år hos Hyundai og så til GAC for to år siden.

Mange flinke designfolk der, synd at det ikke er åpenbart på bilene. Men du skal være ganske flink for å holde deg på matta også.

Her, på Enpulse – som den heter – har de i hvert fall fått boltre seg litt. Til og med noe som ser ut som en Ferrari-utstilling av motorrommet der bak har de fått med.

På tross at det kan ikke være mye å se på, dette er en batterielektrisk bil. Bygget på en ramme felles for mange produkter, og utviklet for batteri-el fra dag en.

At den er bygget på noe veldig kjent kan kanskje øke muligheten for at den blir en produksjonsmodell.  

Et eller annet sted finnes det bilde av bilen med et tak også – det ser ut som en avtagbar plate. En slik vil jo også øke salgbarheten.

På bildet rett forfra ser vi forresten også den nye G’en i logoen. Mye mer attraktiv enn den gamle. Dette er visstnok debuten for 2021-versjonen.

Men de har vært moderne på en annen måte også. Midt oppi en rekke nye slagord som: «Crafted by the driven», «Make widely know» og «Emotional Resonance» har de konstruert et veldig smart, nytt ord: «Intelligentize your Experience and Future». Intelligentize – den må jeg huske.

Alt dette pratet er selvfølgelig for å slippe å fortelle at jeg aner ikke noe om mål eller spesifikasjoner, bortsett fra at den har to motorer. Men om det er foran og bak, eller begge på samme aksel, vet jeg heller ikke.

Men før vi forlater denne så la meg minne om ENO 146, som de viste i fjor.

Den er presentert som en eksperimentell seks-seter, utviklet for å jakte på den laveste luftmotstanden. Og den nådde de jommen, med en koeffisient på 0,146. Det er lavere enn på Volkswagens 1-liters lille sigar.

Den er godt presentert på en video du finner nederst her, og når jeg ser denne om igjen blir det plutselig opplagt at Enpulse er bygget i det samme formspråket. Dette er den lille, åpne toseters versjonen av ENO 146!

Kan vi kanskje håpe på en virkelig spennende, avansert modellserie fra GAC Trumpchi fremover?

Kanskje den ikke heller behøve bytte modellnavnet allikevel, etter høstens presidentvalg?


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Endelig bilmesse igjen
For første gang på nesten to år skal det igjen arrangeres en internasjonal bilutstilling i Europa. Nærmere bestemt i München.
Les mer
layid-bilde1
AC Cobra på strøm
AC Cobra forbinder du nok primært med muskelbilene Carol Shelby masserte til det ekstreme. Nå går de tilbake til originalen, og gjør den elektriske.
Les mer
layid-bilde2
Nytt tilskudd til Q4 e-tron-familien
Audi lanserer nå Q4 45 e-tron quattro og dobler dermed utvalget av modeller med firehjulsdrift.
Les mer
layid-bilde3
Wells Vertige - små sportsbiler lever!
Det er moro når en spennende ny bil dukker opp fra ingenting og overbeviser ved sin første opptreden.
Les mer
layid-bilde4
Polo GTI i ny tapning
Volkswagens nye Polo er på vei mot Norge, men vi går glipp av den mest lekne i familien.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av 2021.
Les mer
layid-bilde6
Valhalla på hjul
Underlig å kalle opp en bil etter en festsal, der fyll og eting og møte med alle kompisene dine som hadde blitt drept dagen før er hovedingredienser.
Les mer
layid-bilde7
Ny oppgradering av Macan
For andre gang foretar Porsche en oppgradering av sin populære Macan. Men dersom du venter på den elektriske utgaven må du fortsatt smøre deg med tålmodighet et par år til.
Les mer


layid-bilde8
Audi lanserer ny RS3
Les mer
toppsak-bilde9
Touring bygger på F8 Tributo
Tidligere har Touring ødelagt en og annen Ferrari. Denne gangen gis det inntrykk av at de har bygget sin helt egne bil, og nøyer seg med drivlinjen fra en F8 Tributo.
Les mer
layid-bilde10
Elbiler som Private Brands
Les mer
layid-bilde11
Kia oppdaterer Ceed-familien
Les mer
layid-bilde12
Her er Opels nye Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Lotus med AMG-hester
Etter nesten 75 år sier Lotus farvel til forbrenningsmotorer med sin Emira som debuterer i disse dager. Rett i trynet på Porsche Cayman, og med elementer du aldri har sett hos en Lotus før.
Les mer
layid-bilde14
Nå kan du bestille den heftige Mach-E GT
Norske kunder har tatt godt imot Mustang Mach-E. Nå åpner Ford for bestilling av toppmodellen med inntil 487 hestekrefter.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestillingsklar Yaris Cross
Toyota åpner nå for bestilling av nye Yaris Cross. Den kan bestilles med drift på to eller fire hjul og har hybrid drivlinje og automatgir som standard.
Les mer
layid-bilde16
Hybrid luksus fra Bentley
Les mer
layid-bilde17
Xpeng åpner reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde18
Ny BMW 2-serie Coupé
BMW M2 sørget for en solid oppblomstring av M-salget i Norge for fem år siden. På Goodwood viser BMW arvtageren til den sportslige kompaktmodellen.
Les mer
layid-bilde19
Putins prestisje-bil i produksjon
Hvem skulle trodd det? På Genève-utstillingen i 2019 stilte russerne med en ny luksusbil som nesten var for utrolig til å være sann. Nå ser det jommen ut som den er i produksjon.
Les mer
layid-bilde20
Glimt av Volvos fremtid
Volvo viser et konsept som gir oss en forsmak på fremtidens elbiler med økt rekkevidde og raskere lading.
Les mer
layid-bilde21
Porsches raskeste SUV
Porsche har i dag offentliggjort sin nye toppmodell blant SUV-ene - Cayenne Turbo GT. Med en prislapp på tre millioner blir den nok et sjeldent syn på norske veier.
Les mer
layid-bilde22
Ansiktsløft for Kodiaq
Fire år etter lanseringen er tiden moden for et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger av Skodas mest solgte SUV.
Les mer
toppsak-bilde23
BMW på hydrogensporet
BMW starter nå uttesting av en prototyp med brenselceller på vei. I 2022 skal den bygges i et begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde24
Ny Ferrari med klassiske kvaliteter
Et utseende man bare blir stående og gape ved og en lett liten V6-motor der bak - det minner om Dino i 1966. Men dette er Ferrari i 2021!
Les mer
layid-bilde25
2000 hester og faststoff
Man kan trygt si at det er ikke spesielt oppsiktsvekkende at noen kommer med en Hyperbil som skal presentere en gang i fremtiden. Det er også blitt vanlig at hver at prosjektene har sin egen spesialitet. Dagens er faststoffbatterier.
Les mer
layid-bilde26
Civic i europeisk drakt
Honda har nå vist Civic i den karosseriformen som skal selges i Europa, nemlig femdørs kombi.
Les mer
layid-bilde27
Nye brobyggere fra Porsche
Les mer
toppsak-bilde28
Facelift for Duster
Dacia gir nå sin populære Duster et ansiktsløft samtidig som den får en rekke tekniske oppgraderinger.
Les mer
layid-bilde29
Peugeot viser ladbar stasjonsvogn
Les mer
layid-bilde30
Gunstige priser på ny MG
MG antyder at deres nye el-SUV får en startpris på 338.900 kroner. Dermed fortsetter de sin aggressive prissetting som gjør modellene populære hos mange nordmenn.
Les mer
layid-bilde31
Nå kan du bestille ny Polo
Den norske Volkswagen-organisasjonen åpner nå for bestilling av nye Polo. Kun én variant skal tilbys, men den er til gjengjeld godt utstyrt og skreddersydd for Norge.
Les mer
layid-bilde32
Nytt alternativ for storfamilien
Mercedes-Benz eVito Tourer Long Range kan frakte inntil 9 personer, og har en rekkevidde på opptil 366 kilometer (WLTP). Hurtiglading på 110 kW sørger for at bilen lades fra 10 til 80% på rundt 45 minutter. Prisene starter på 552.900 kroner.
Les mer
toppsak-bilde33
Mercedes-AMG oppdaterer stilikon
Tiden er inne for en midtlivs-oppdatering av Mercedes-AMG GT 4-dørs Coupé. Det innebærer nye motorer og flere valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde34
Polestar 3 skal produseres i USA
Les mer
layid-bilde35
Musk presenterte ny toppmodell
Les mer
layid-bilde36
Toyota fornyer Land Cruiser
Toyota lanserer en ny versjon av sin store Land Cruiser - en modell som som har hatt marginal interesse i Norge.
Les mer
layid-bilde37
Norsk spesial på ID.3
Volkswagen lanserer nå spesialutgaven ID.3 Sport som er skreddersydd for norske kunder.
Les mer
layid-bilde38
Lexus NX låner Rav4-teknologi og blir ladbar
Lexus var blant hybridpionerene. Til glede for norske kunder adopterer Lexus nå Rav4-teknologien til ny NX som med kodebetegnelsen NX 450h+ blir Lexus' første ladehybrid. Til Norge kommer bilen mot slutten av året.
Les mer