img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Ladbar Audi med bedre rekkevidde
I første generasjon het den A3 e-tron, men tilnavnet er nå forbeholdt Audis elbiler. Møt nye Audi A3 Sportback 40 TFSI e.

Etter lanseringen i 2014 utviklet A3 e-tron seg raskt til å bli en volumselger i Norge. Det skulle bare mangle siden frafall av avgifter medførte en svært gunstig pris for en sprek, 204-hesters bil i kompaktklassen.  

A3 e-tron hadde en oppgitt elektrisk rekkevidde på 50 kilometer basert på NEDC, og Bil-redaktør Skar klarte faktisk å tyne hele 48 kilometer ut av batteriene da han kjørte med egg mellom høyrefoten og gasspedalen

Folk flest var nok fornøyd om de kom rundt 35 kilometer, som tross alt var mer enn mange konkurrenter klarte i praksis.

Derfor er det selvsagt hvor lang rekkevidde Audi nå skilter med som er det store spørsmålet for mange.

I overskriften på pressemeldingen leser jeg 78 kilometer, men etter hvert som jeg fordyper med i teksten skjønner jeg det er basert på den utdaterte NEDC-syklusen.

Så hva med WLTP som vi måler alt etter i dag? Langt nede i teksten finner jeg tallet jeg leter etter – 67 kilometer. Slett ikke verst! Og i praksis betyr nok det at den elektriske rekkevidden er økt med 20-30 kilometer fra forgjengeren.

Batteripakken som er plassert under baksetet har en kapasitet på 13,0 kWt – en økning på 48 prosent fra A3 e-tron. Vær obs på at batteriet også «stjeler» plass bakerst, så bagasjerommet er på beskjedne 280 liter med setene intakt – 1100 liter når de legges ned.

Les mer om nye Audi A3

Nå har Volkswagen nettopp presentert to ladbare versjoner av nye Golf, og de samme drivlinjene vil finne veien til fetteren fra Ingolstadt, en kraftigere pakke kommer om ikke lenge. Du kan jo gjette hva slags effekt den får!

Dagens nykommer kombinerer en 1,4-liters bensinmotor på 150 hk / 250 Nm med en elmotor som bidrar med 80 kW (108 hk) og 330 Nm. Til sammen gir det en maksimal systemeffekt på 204 hestekrefter og maks dreiemoment på 350 Newtonmeter.

Null til hundre er oppgitt til 7,6 sekunder og toppfarten til 227 km/t (140 km/t i elmodus). Standard girkasse er 6-trinns DSG som sender kreftene til forhjulene.

For å være mest mulig miljøvennlig starter bilen alltid i el-modus, i temperaturer helt ned til 28 kuldegrader. Føreren kan ellers velge mellom fire ulike profiler som påvirker bilens egenskaper – Comfort, Auto, Dynamic og Individual.

Når begge motorer er i funksjon (hybrid) kan føreren velge å spare strøm til senere, eller å lade batteriene fra bensinmotoren ved å velge «Battery Hold» eller «Battery Charge».

Under retardasjon står elmotoren for mesteparten av bremsekraften, inntil 0,3 g, slik at energien sendes tilbake til batteriene. De hydrauliske bremsene trer først i kraft når sjåføren trykker hardt på bremsepedalen.

Audi A3 Sportback 40 TFSI e aksepterer en ladehastighet på inntil 2,9 kW, så man fullader ifølge Audi batteriene på rundt fire timer fra et vanlig 230-volts stikkontakt.

Via appen myAudi kan sjåføren fjernstyre ladingen og sørge for at bilen har ønsket temperatur før kjøreturen starter, enten den trenger oppvarming eller kjøling.

Den nye modellen kommer i salg i løpet av høsten, og prisene skal være klare i løpet av oktober samtidig som det åpnes  for bestilling.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020-2021
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i løpet av høsten 2020. Nå også oppdatert med kjente lanseringer i 2021.
Les mer
layid-bilde1
Ansiktsløft for Q2
Fire år etter lanseringen foretar Audi nå et ansiktsløft og tekniske oppgraderinger av sin kompakte crossover.
Les mer
layid-bilde2
Touring herper F12
Touring har gjort mye jeg syns er bra, og mye jeg ikke skjønner noe som helst av. Denne nyeste utgaven tilhører den siste gruppen.
Les mer
layid-bilde3
Kineser uten tak
En ekte kinesisk roadster? Ganske moderne også? Trumpchi viser spennende konsept med produksjonsmuligheter.
Les mer
layid-bilde4
Ladbare hybrider i toppsjiktet
Volkswagen lanserer nå Touareg i to ladbare hybridutgaver. Den kraftigste ligger svært nær Cayenne E-Hybrid i ytelser.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
En Hummer som det gnistrer av
Off-road egenskaper du aldri har sett make til, og helt ekstraordinære egenskaper på landeveien, hevder GMC når de nå inviterer til bestilling av den den nye Hummer.
Les mer
layid-bilde6
Ny MG - uten strøm
For ett år siden var MG et fjernet minne om eldre herrer med tweed og kjørehansker. I dag betyr MG 2300 flunkende nye biler ute på norske veier. Men fremdeles er det vanskelig å få øye på MGs virkelige el-satsing.
Les mer
layid-bilde7
Porsche øker hybridutvalget
Porsche lanserer nye ladbare hybrider i Panamera-familien. Nå kan du velge mellom hele tre styrkegrader, og like mange karosserier.
Les mer


layid-bilde8
Geelys viktige forord
Les mer
toppsak-bilde9
GTI for de mest lekelystne
Volkswagen lanserer nå sin nye GTI i en Clubsport-utgave med ekstra krefter og kjøreegenskaper skreddersydd for Nordsløyfa.
Les mer
layid-bilde10
Beijings kuleste
Les mer
layid-bilde11
Enorme SUV-ambisjoner
Les mer
layid-bilde12
Renault svarer Volkswagen
Les mer
layid-bilde13
Dette blir Europas billigste elbil
Spring er Dacias første elbil, og ifølge produsenten skal den bli Europas billigste.
Les mer
layid-bilde14
Denne tar deg langt ut i ødemarken
Mercedes-Benz har laget en spesialutgave av EQC for å vise at elektriske SUV-er ikke bare hører hjemme i urbane strøk.
Les mer
toppsak-bilde15
Minibuss og über-limo fra Rødt flagg
Hongqi, Kinas eldste bilprodusent som vi snart skal få de første produktene fra her hjemme også, møtte opp på Beijing-utstillingen med et spennende minibuss-konsept.
Les mer
layid-bilde16
Nye ladbare fra Audi
Les mer
layid-bilde17
Jaguar oppdaterer
Les mer
layid-bilde18
Battista i by’n
Storfint besøk, om ikke midt i Oslo, så i Oslo-området. Bentley-importøren vil gjerne at så mange som mulig skal møte hans andre merkevare: Automobili Pininfarina.
Les mer
layid-bilde19
Verdensmester fra Kina
Jeg er litt imponert av merkenavnet Weltmeister. Selv en kinesisk hyper-branding-spesialist må jo vite hva det betyr. Foreløpig er det ikke mye verdensmester å spore hos produsenten.
Les mer
layid-bilde20
BMW viser GTI-utfordrer
BMW blåser liv i en klassisk betegnelse når de lanserer sin nye 128ti.
Les mer
layid-bilde21
Arcfox: Gammel kjenning
Da kan vi i hvert fall slå fast at Arcfox har overlevd de 18 månedene siden vi sist så dette nye merket i Genève.
Les mer
layid-bilde22
Neta har Tesla i sikte
Det er så mange nye navn på årets bilutstilling i Beijing at det vil kreve et ekstra bind når «Verdens Biler 2020» skal skrives. De er ikke helt konsistente i grill-uttrykket sitt heller, så det er aldri lett å vite hva det er man har foran seg.
Les mer
toppsak-bilde23
Changan med en av Beijings store stjerner
Konseptbilen fra Changan, Vision-V, var helt klar en av Beijing-utstillingenes virkelige stjerner. Og med flere norske innslag enn du skulle tro.
Les mer
layid-bilde24
Skrapa Lambo
Nå henger åpenbart også Lamborghini seg på den nye trenden: bort med tak, vinduer og dører. Og dobbel pris.
Les mer
layid-bilde25
En ekte kinesisk ramp
Hallo - hva har vi her? Er det en eller annen kjedelig produsent som forsøker seg med en liten Seat-type finte? Møt Arrizo Star.
Les mer
layid-bilde26
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde27
Opel fornyer Crossland
Les mer
toppsak-bilde28
Citroëns nye elbil er priset
Citroën er klar med prisene på sin nye elbil, ë-C4. De starter på 277.000 kroner, og for 35.000 mer får du det importøren definerer som en topp utstyrt bil.
Les mer
layid-bilde29
Exceed er kanskje å overdrive
Les mer
layid-bilde30
Kina svarer Ram
Kinesiske Great Wall har en hyggelig pickup som heter Pao. De kjøper den i Australia, sammen med andre tradisjonelle Utes. Nå har imidlertid Great Wall bestemt seg for å melde seg på blant de tøffeste.
Les mer
layid-bilde31
Ford viser elektrisk toppmodell
Mustang Mach-E er blant neste års nykommere med lang venteliste. Nå har Ford vist den i en ekstra potent GT-utgave.
Les mer
layid-bilde32
Changan junior
Changan er et bilmerke vi skal komme tilbake til. Dagens Changan heter Oshan - og er et undermerke. Og nederst på Oshan-trappen står lille NEO II - en av årets kuleste mikro-biler.
Les mer
toppsak-bilde33
Fra Russland avec amour
Renault skal hente en av sine mest populære russiske modeller til Europa.
Les mer
layid-bilde34
Helligbrøde (eller moro?) i Beijing
Les mer
layid-bilde35
I skyggen av store far
Les mer
layid-bilde36
Dongfeng for overklassen
Dongfeng har vi hørt om før, en av Kinas topp-fire og, ikke minst, fordi de er deleier i PSA. Nå kommer de med nytt merke.
Les mer
layid-bilde37
Renault får nye ben å stå på
Den norske Renault-organisasjonen har hatt stor suksess i elbilsegmentet. Nå får de en serie ladbare hybrider som kan gi ekstra vind i seilene.
Les mer
layid-bilde38
Genesis viser ny 3-serie-utfordrer
Genesis har vist de første bilder av en oppdatert G70 som snart skal debutere på hjemmebane. Blir dette første modell fra Hyundais luksusmerke i Europa?
Les mer