img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
124 bilder i galleri
Bronco er endelig tilbake
For en merkevare! I 24 år har Bronco vært borte fra markedet, men kundene har stadig spurt etter den. Nå har Ford endelig vist verden den nye utgaven.

Kort fortalt snakker vi om en tøff firehjulsdrevet SUV i to- eller firedørs versjon som er ment å gå rett i strupen på Jeep. Enten vi snakker om de landeveisorienterte versjonene eller om hardcore-utgaven Rubicon.

Jim Farley, Ford-sjefen, har selvfølgelig stikkordene: Tøff som F-Serien og med Mustangens temperament.

Og like selvfølgelig har PR-folkene klart å bygge en historie rundt hvordan denne bilen ble skapt.

Designsjefen for dette prosjektet, Paul Wraith, startet med å scanne en av de opprinnelige Broncoene. Tilfeldigvis den som er eid av Moray Callum – Fords toppsjef på design.

Dette gjorde de både for å sjekke ut hvordan bilen opprinnelig var pakket, og for å isolere spesielle designspor som ville kunne brukes i den nye bilen.

De bygde en rekke moduler som de satte sammen på ymse vis, i perioder så design-studioet ut som et lekeværelse fullt av Lego-aktige biter. Noe som for øvrig ble demonstrert ved on-line pressevisningen.

Det er altså ingen utenfor som har kunnet ta og lukte på den nye bilen ennå, men vi vet i hvert fall så mye at vi kan fortelle at den er bygget på separat ramme – en ny konstruksjon som den skal dele med den neste Ranger.

I motsetning til Wrangler har Bronco uavhengige opphengte forhjul – med coil-over enheter.  Den stive bakakselen er hengt opp i fem føringsarmer og har også coil-over fjæring og demping.

Noen av versjonene har justerbare Bilstein-dempere, spesielt egner for høy fart i ørkenen! Det finnes også et hydraulisk styrt stabstag som kan kobles ut for eksempel når terrenget er veldig skeivt.

(saken fortsetter)

Det er en rekke dekk&hjul alternativer. Det mest ekstreme er et sett 35-tommere, og med dem har den en angrepsvinkel på 43,2 grader og en utgang på 37,2 dersom vi snakker to-dørs. Fire-dørs trenger litt mer plass.

To motoralternativer er listet. 2,3-liters turboen som også finnes på Ranger, med 270 hk, samt en 2,7-liters turbo V6 på 310 hk. En diesel-V6 er det eneste Wrangler-alternativet med litt høyere dreiemoment, men fremdeles med lavere hk-tall. 

Standard girkasse er en 7-trinns manuell – det vil si, den har seks trinn pluss krabbegir – 94,75 er den mest ekstreme utvekslingen. Det finnes en ti girs automat også – på den store motoren er den den eneste du av en eller annen grunn kan få – der krabbegiret er på 67,8:1

Firehjulsdrift er selvfølgelig standard – men det er to versjoner med variasjoner på fordelingskassa. Diff fra Dana, noen med elektronisk sperre.

Du kan velge en rekke kjøre-moduser – noen av dem kalles Geit-moduser for å illustrere hva de lar seg stoppe av: Ingenting!

Det finnes hjelp til ekstremkjøringen også. Trail One Pedal Drive, for eksempel, som skal øke presisjonen på knudrete fjellsider, eller Trail Control – cruise kontroll med lav fart når du kjører offroad (finnes ikke det også i Ranger?).

Nytt er i hvert fall Trail Turn Assist som bruker 4x4 moment-styringen til å stramme inn sving-radiusen.

Et 360-graders kamerasystem og mer enn 1000 spesialtegnede trail-kartblad skal også hjelpe deg på turen. Pluss Fords omfattende Sync4 software/interface.

Det ble tidlig klart for Ford at denne kundegruppen fremdeles liker å kunne strippe hele kjøretøyet.

Først og fremst er det taket. På to-dørs finnes det bare en hardtop-versjon – riktignok med et antall seksjoner som kan fjernes. Den bakerste er for stor at du kan ha den med, men de to over forsetene kan lagres i bilen.

(saken fortsetter)

Firedørs kommer med en soft-top som standard, men kan også utstyres med en ekstra-utstyr-hardtop. Her har de også plassert avstiveren mellom B-stolpene bak forsetene slik at den ikke forstyrrer fri sikt til himmelen, som på Wrangler.

Når det gjelder dører har Ford gjort dem rammeløse slik at det er mulig å stashe dem inne i bilen også. Wrangler-eieren må spre dem rundt i naturen hvis han ønsker å kjøre dørløs.

Det finnes også deler av karosseriet du kan fjerne, hjulbuene for eksempel slik at du kan kjøre den virkelig mager.

Men utbyttbare detaljer gjør det åpenbart også mulig å style eller skreddersy bilen. Ford snakker om hundrevis av custom-muligheter. Kanskje gjør en slik fleksibel konstruksjon det enklere å reparere bilen også?

Foreløpig oppgir Ford bare pris på den enkleste modellen. En to-dørs de har døpt Base og som de sier er for dem som ville kjøpt en ny 1966 Bronco dersom de hadde kunnet gjøre det i dag.

Der er prisen $ 29.995.

Men det er mulig å gjøre reservasjoner mot å legge inn 100 dollar. Produksjonen begynner ved Wayne Township-fabrikken tidlig neste år, med de første leveringene utpå vårparten.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde1
Zagato-hilsen bakover
Zagato har nettopp sluppet bilder av noe som kan se ut som en ganske nydelig hilsen tilbake til de gamle Iso Rivolta-bilene. Fru Zagato har nok en finger med i dette spillet.
Les mer
layid-bilde2
Ladbare nykommere fra Jeep
Jeep lanserer sine første ladbare modeller på det europeiske markedet. Renegade 4xe og Compass 4xe er snart Norges-aktuelle.
Les mer
layid-bilde3
Italiensk elbil fra Polen
Det er nettopp presentert planer om en ny elbil fra Polen. Karosseriet er klart, men man leter fremdeles etter det som skal ligge under.
Les mer
layid-bilde4
Bombe: “Limited production” fra Lambo.
Hva er det med rikingene. Er ikke en Chiron eller en Aventador eksklusiv nok? MÅ de jazzes opp enda mer, og få en ekstra null på fakturaen, for at det skal bli attraktivt. Hvor patetisk er ikke det?
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Global SUV til India
Hvorfor Nissan kalte sin nye Magnite en «Global B SUV» når det samtidig ble presisert at den bare skulle til India, er vanskelig å forstå
Les mer
layid-bilde6
Forsmak på Aiways andre
Kina åpnet før helgen sin første bilmesse siden korona-utbruddet. Der viser Aiways et nytt konsept som skal realiseres neste år.
Les mer
layid-bilde7
Bling-bling og luksus fra BMW
BMW presenterer to såkalte Edition-versjoner av sine mest luksuriøse modeller. Man skal ha mye penger og spesiell smak for å falle for fristelsene.
Les mer


layid-bilde8
AMG topper GT-familien
Les mer
toppsak-bilde9
Nytt liv i elektrisk Twingo
Renaults nye elektriske Twingo skulle vært presentert på Genève-utstillingen. Det ble den ikke. Nå er den på vei igjen, først i et spesielt, begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde10
Svarer på Bronco: Wrangler med V8
Les mer
layid-bilde11
SsangYongs første elbil
Les mer
layid-bilde12
Selvkjøring fra kinesisk svenske
Les mer
layid-bilde13
Utvidet plug-in tilbud fra Mercedes
Mercedes-Benz øker kontinuerlig sitt utvalg av ladbare hybrider under merkenavnet EQ Power. Nå er det salgsstart for tre nye modeller.
Les mer
layid-bilde14
Porsche lanserer ny 911 Turbo
Toppmodellen, 911 Turbo S, er allerede på markedet. Nå følger den litt mer moderate 911 Turbo i to karosseriformer - Coupé og Cabriolet.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er Nissans elektriske crosser
Nissan har i dag avduket sin nye Ariya - en el-crosser med egenskaper svært mange nordmenn etterspør. Her blir det nye ventelister.
Les mer
layid-bilde16
Bronco er endelig tilbake
Les mer
layid-bilde17
BMW iX3 med god rekkevidde
Les mer
layid-bilde18
Facelift for Q5
Audi foretar en midtlivs oppgradering av Q5 SUV-en. Endringene er størst innendørs, og det kommer nye muligheter for dem som ønsker hybridteknologi.
Les mer
layid-bilde19
Hybrid uten batterier
Lamborghini har avduket sin Sian Roadster. Som utgaven med tak er den hybrid, men noen batteripakke finner du ikke her.
Les mer
layid-bilde20
AC feirer 58 år med Cobra
Forfriskende at noen velger 58 år som en fødselsdag det skal gjøres noe ut av. AC gjør det med stil.
Les mer
layid-bilde21
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde22
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
toppsak-bilde23
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde24
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde25
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
layid-bilde26
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde27
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Les mer
toppsak-bilde28
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Med Across lanserer Suzuki sin første ladbare hybrid. Bilen er tett beslektet med en modell som allerede er blant Norges mest populære i klassen, så her bør det være duket for suksess.
Les mer
layid-bilde29
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Les mer
layid-bilde30
Spennende el-SUV fra BYD
Skepsisen var stor da de første japanske biler gjorde sin entre på 60-tallet og ikke mindre da de første koreanerne dukket opp 20 år senere. Nå står kinesiske produsenter i kø - det er bare å venne seg til tanken.
Les mer
layid-bilde31
Her er nye Citroën C4
Citroën vil ikke støte noen potensielle kunder fra seg. Derfor lanserer de nå sin nye generasjonen C4 med alternative drivlinjer.
Les mer
layid-bilde32
Mach 1 vender tilbake
Etter 17 års fravær lanserer Ford en ny Mustang Mach 1 - selvsagt med kraftig V8 under panseret.
Les mer
toppsak-bilde33
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde34
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Les mer
layid-bilde35
Bestselgeren i fornyet versjon
Les mer
layid-bilde36
VW-luksus i ny form
Volkswagen foretar en midtlivs oppdatering av sin mest luksuriøse sedan. Samtidig lanserer de den i ny, elegant karosseriform.
Les mer
layid-bilde37
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Etter to år med lange ventelister og meget begrensede leveringer er Kia-importøren så trygge på leveringssituasjonen at de åpner for nye bestillinger av e-Niro.
Les mer
layid-bilde38
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer