img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
143 bilder i galleri
VW-luksus i ny form
Volkswagen foretar en midtlivs oppdatering av sin mest luksuriøse sedan. Samtidig lanserer de den i ny, elegant karosseriform.

Arteon har vært Volkswagens toppmodell siden den tok over for CC  (tidligere Passat CC) i 2017. Nå er den moden for midtlivs oppdatering, og den anledningen benytter Volkswagen til samtidig å lansere en ny karosseriform – Arteon Shooting Brake.

Kanskje er timingen riktig, for ved siste generasjonsskifte kansellerte Mercedes sin CLS Shooting Brake.

Det første kjennere vil legge merke til på nye Arteon er den endrede fronten med en kontinuerlig lysstripe, mer krom og nye luftinntak. Og selvsagt får den sin egen lyssignatur slik at den også skal være lett gjenkjennelig i mørket.

Sportslige linjer preger de to nykommerne som er så å si identiske fra fronten og frem til B-stolpen. Mens takbuen på Arteon derfra skrår nedover for å simulere en coupé, fortsetter taket på Shooting Brake videre til det ender i en diskret hekkspoiler.

Begge modellene har god komfort for både for- og baksetepassasjerer – ifølge Volkswagen er bilene klasseledende med hensyn til benplass i baksetet som de oppgir til 1016 mm. Shooting Brake tilbyr ekstra takhøyde både foran og bak.

Man skulle tro at hensikten med en Shootng Brake – en mer fornem betegnelse på stasjonsvogn – var ekstra bagasjeplass, men forskjellen er minimal når alle setene er i bruk.

Da kan Shooting Brake skilte med en kapasitet på 565 liter opp til bakseteryggene, mens fastbacken tar 563 liter.

Med bakre seterad nedlagt øker imidlertid differansen – da har Shooting Brake en kapasitet på 1632 liter opp til forseteryggene mens fastbacken stopper på 1557 liter. Begge har imidlertid en lastelengde på 2,09 meter, så du er godt rustet for en tur til Ikea.

Når det gjelder tekniske data er det foreløpig sparsomt med informasjon, men VW forteller at Arteon for første gang skal komme som ladbar hybrid med det de definerer som lang elektrisk rekkevidde.

En annen nykommer er Arteon R som blir spydspissen for dem som ønsker mest mulig muskler og firehjulsdrift. Heller ikke her får vi detaljerte ytelser, men ifølge pressemeldingen er det ikke bare fokusert på muskler, men i vel så stor grad på kjøreglede.

R-Performance Torque Vectoring kalles systemet som skal fordele effekten mellom akslene og individuelt mellom bakhjulene i henhold til kjøreforhold.

Volkswagens nye toppmodell er selvsagt spekket med elektroniske hjelpemidler som skal sørge for god komfort og maksimal sikkerhet. Travel Assist er fellesbetegnelsen på systemet som tillater delvis autonom kjøring i hastigheter mellom null og 210 km/t.

Det nye hjelpemidlet gjør det mindre anstrengende å kjøre i tett trafikk og på steder hvor det er veiarbeid. Travel Assist inneholder adaptiv cruise-kontroll som tar hensyn til fartsgrenser på landevei og i tettbebyggelse, samt tilpasser hastigheten til svinger, rundkjøringer og kryss.

Lane Assist holder bilen i riktig fil og er sammen med nødbrems med fotgjenger-overvåking en del av Travel Assist. Ryggekameraet kan overvåke 170-graders vinkel bak bilen og har en egen tilhengermodus som forenkler prosedyren når man skal koble en henger til bilen.

Nye Arteon har også et kraftig forbedret interiør som innbefatter nytt infotainment-system, nytt ratt med berøringskontroll, trådløs integrasjon via App-Connect med Apple CarPlay og Android Auto samt et kraftig lydanlegg fra Harman Kardon.

Arteon har ikke vært solgt i Norge de siste årene, men kanskje den blir aktuell som ladbar hybrid?

Men nei!

– Vi har besluttet å ikke ta inn Arteon fordi vi tror at markedet for tohjulsdrevne ladbare stasjonsvogner ikke vil bli så stort, særlig pga. Volkswagens helelektriske satsning som vil gi oss svært interessante modeller de kommende årene, sier kommunikasjonssjef Anita Svanes hos den norske VW-importøren.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde1
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde2
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde3
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde4
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde6
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde7
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer


layid-bilde8
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
toppsak-bilde9
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Volkswagen foretar en midtlivs oppgradering av Tiguan. Mest interessant for Norge er at den nå kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde11
Her er nye Citroën C4
Les mer
layid-bilde12
Mach 1 vender tilbake
Les mer
layid-bilde13
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde14
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Tro det eller ei, men i Kina arrangeres det en stor bilutstilling akkurat nå. Blant de mange nyhetene er en som sikkert kan bli aktuell på eksportmarkedene.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselgeren i fornyet versjon
Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny - men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..
Les mer
layid-bilde16
VW-luksus i ny form
Les mer
layid-bilde17
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Les mer
layid-bilde18
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde19
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde20
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
layid-bilde21
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde22
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
toppsak-bilde23
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde24
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde25
Ny Citroën får norsk fordel
Det nærmer seg lansering av ny Citroën C4. Nå letter produsenten på sløret.
Les mer
layid-bilde26
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde27
Seat fornyer bestselger
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde29
Maxus lanserer 7-seter
Les mer
layid-bilde30
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
layid-bilde31
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde32
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 - selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Les mer
layid-bilde34
Med hilsen til TVR
Les mer
layid-bilde35
Arteon i ny tapning
Les mer
layid-bilde36
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer
layid-bilde37
Hyundai viser ny Santa Fe
Hyundai har i dag offentliggjort detaljer og bilder av sin nye Santa Fe - en fullvoksen SUV som kommer til Europa til høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer nye BMW 4-serie
BMW har i dag avduket sin nye 4-serie. Den dramatiske fronten krever utvilsomt en viss tilvenning.
Les mer