img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
92 bilder i galleri
Oppgradert Mini Countryman
Dagen generasjon Mini Countryman ble lansert i 2017. Dermed er tiden inne for en midtlivs oppgradering av både teknikk og design.

Da Countryman ble lansert i 2010 åpnet Mini opp en ny nisje. Som den første modellen med en lengde på over 4 meter, med 4 dører, stor bakluke, 5 seter og firehjulsdrift, ble den Minis døråpner for nye kundegrupper.

På tross ekstra bakkeklaring og større dimensjoner har den i behold det erketypiske oppsettet til Mini med «ett hjul i hvert hjørne».

Nyeste generasjon har ifølge produsenten festet grepet som en kompakt og allsidig familiebil. Countryman utgjør nå nesten 30 prosent av det globale salget til det britiske merket. I Norge har den vært suverent mest solgte Mini-modell med nesten 1600 biler bare de siste to årene.

Nye Countryman bygger på den tradisjonelle oppskriften, men har fått en rekke nye designelementer som skiller den fra sin forgjenger.

Den nye fronten kjennetegnes først og fremst med skarpere linjer i støtfangeren og et mer sportslig uttrykk. Både de horisontale og vertikale linjene kommer tydelig frem.

Mellom de markante LED-tåkelysene finner man en ny diffusor, og frontlyktene inneholder også ny teknikk. LED-hovedlys med en rekke funksjoner er nå standard.

Om ønskelig kan nye Mini Countryman også leveres med adaptive LED-hovedlykter, hvor lyset automatisk tilpasser seg ulike kjøresituasjoner og møtende trafikk.

(saken fortsetter)

Sett bakfra skal det godt la seg gjøre å ikke legge merke til de spesielle baklyktene, hvor den britiske arven virkelig vises gjennom «Union Jack»-lysdesignen.

Interiøret har også fått sine oppgraderinger og nye funksjoner, både synlige og ikke synlige.

Sportsratt er nå standard i alle modeller, og infotainment-systemet har fått nytt innhold. Mest iøynefallende er den nye digitale instrumenteringen bak rattet. Den 5" store skjermen får også selskap av en 8,8" stor touchskjerm på dashbordet om ønskelig.

I velkjent Mini-tradsisjon er mulighetene mange for de som ønsker personlig tilpasning av sin bil gjennom et bredt spekter av farger og tilbehør.

Pop som ladbar
I Norge tilbys først to motoralternativer for nye Countryman, begge med firehjulsdrift og automatgir som standard.

Under panseret i Cooper All4 sitter en tresylindret bensinmotor på 136 hk med et dreiemoment på 220 Nm. 0-100 gjøres unna på 10,1 sekunder og toppfarten nås ved 202 km/t.

Den mestselgende modellen blir, som tidligere, plug-in hybriden Cooper SE All4. Denne utgjorde ifølge OFV hele 99 prosent av Countryman-salget i 2019.

Her er den samme bensinmotoren koblet rett på forhjulene, mens en elektrisk motor på 65 kW driver bakhjulene. Sammen utgjør de den hybride firehjulsdriften med en samlet motoreffekt på 224 hk og et dreiemoment på 385 Nm.

Batteriet har en kapasitet på 9,6 kWh og gir plug-in hybriden en elektrisk rekkevidde på opptil 52 km (WLTP). 0-100 km/t gjøres unna på 6,8 sekunder og toppfarten nås ved 196 km/t.

Gjennom den siste tiden, og med gode erfaringer, har Mini strukturert utstyrsnivåene i tre alternativer. «Essential» er en godt utstyrt førstetrinnsmodell, «Experience» byr på en god blanding av ulikt ekstrautstyr, mens «Maximize» praktisk talt har alt ekstrautstyr inkludert.

Veiledende priser nye Mini Countryman

Modell

Essential:

Experience:

Maximize:

Countryman Cooper All4

kr 398.700

kr 423.700

kr 483.300

Countryman Cooper SE All4

kr 418.900

kr 443.900

kr 492.900

– Nye Mini Countryman er en fleksibel følgesvenn både i byen og på landet, og vi vet at våre kunder verdsetter premium-kvalitetene i bilen. I de nordiske landene utgjorde modellen over 40 prosent av salget vårt i fjor. Det er plug-in hybriden som er et førstevalg for svært mange av våre kunder, både som privatbil og firmabil, sier Anders Brocknäs, nordisk MINI-sjef.

Produksjonen av de nye Mini Countryman-modellene starter i juli.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde1
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde2
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde3
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde4
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde6
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde7
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer


layid-bilde8
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
toppsak-bilde9
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Volkswagen foretar en midtlivs oppgradering av Tiguan. Mest interessant for Norge er at den nå kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde11
Her er nye Citroën C4
Les mer
layid-bilde12
Mach 1 vender tilbake
Les mer
layid-bilde13
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde14
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Tro det eller ei, men i Kina arrangeres det en stor bilutstilling akkurat nå. Blant de mange nyhetene er en som sikkert kan bli aktuell på eksportmarkedene.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselgeren i fornyet versjon
Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny - men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..
Les mer
layid-bilde16
VW-luksus i ny form
Les mer
layid-bilde17
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Les mer
layid-bilde18
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde19
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde20
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
layid-bilde21
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde22
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
toppsak-bilde23
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde24
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde25
Ny Citroën får norsk fordel
Det nærmer seg lansering av ny Citroën C4. Nå letter produsenten på sløret.
Les mer
layid-bilde26
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde27
Seat fornyer bestselger
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde29
Maxus lanserer 7-seter
Les mer
layid-bilde30
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
layid-bilde31
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde32
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 - selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Les mer
layid-bilde34
Med hilsen til TVR
Les mer
layid-bilde35
Arteon i ny tapning
Les mer
layid-bilde36
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer
layid-bilde37
Hyundai viser ny Santa Fe
Hyundai har i dag offentliggjort detaljer og bilder av sin nye Santa Fe - en fullvoksen SUV som kommer til Europa til høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer nye BMW 4-serie
BMW har i dag avduket sin nye 4-serie. Den dramatiske fronten krever utvilsomt en viss tilvenning.
Les mer