img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
219 bilder i galleri
Vårnyheter i kø hos BMW
BMW priser våren med en rekke nyheter og oppgraderinger. Mest aktuelt for Norge er en ny ladbar stasjonsvogn – med firehjulsdrift.

Oppgradert 5-serie
BMW 5-serie har røtter tilbake til 1972. Modellen er blant de mest tradisjonsrike BMW-ene, og dagens generasjon, den syvende i rekken, kom på veien i 2016.

BMW 5-serie Touring har vært en del av BMW 5-familien de siste 29 årene og ble lansert i femte generasjon i 2017. Til sammen har det blitt solgt mer enn 600.000 eksemplarer av sedan og stasjonsvogn siden 2016. Nå er tiden inne for en oppgradering av begge modellene.

Designen til nye BMW 5-serie kjennetegnes med skarpere linjer og et mer sportslig uttrykk, spesielt i kombinasjon med M Sport eksteriørdesign.

Frontlyktene har blitt smalere og de nye L-formede kjørelysene gir bilen ny karakter. Laserlys, som tidligere var forbeholdt toppmodellene, tilbys nå som tilleggsutstyr til alle 5-serie-variantene. Den velkjente nyregrillen er også tilpasset det nye uttrykket.

Sett bakfra kjennetegnes nye BMW 5-serie av nye, mørktonede baklykter med nye linjer og en ny diffusor. De som vil sette litt ekstra preg på sin nye BMW 5-serie kan nå velge mellom M Sport-bremser med blå eller røde bremsekalippere.

I interiøret ses endringene først og fremst på dashbordet og betjeningspanelene med nye, raffinerte detaljer. Infotainment-skjermen på 10,25" er nå standard, men kan oppgraderes til 12,3" om ønskelig. En rekke nye funksjoner og utvidede førerassistanse-systemer står nå også på menyen.

Storselgeren de siste årene har vært plug-in hybriden BMW 530e xDrive. Den oppgraderte modellen er straks klar for bestilling med en startpris fra kr. 587.200.

(saken fortsetter)

Tre nye plug-in hybrider
Til høsten får dagens to plug-in hybrider – BMW 530e Sedan og BMW 530e xDrive Sedan – følge av ytterligere tre nye plug-in hybrider: BMW 545e xDrive Sedan, BMW 530e Touring og BMW 530e xDrive Touring.

Toppmodellen 545e xDrive Sedan kommer med den samme sekssylindrede bensinmotoren (286 hk) og elektriske motoren (80 kW) som man finner i X5 xDrive45e. Det betyr en total effekt på 394 hk med et dreiemoment på 600 Nm.

Sprinten fra 0 til 100 km/t går unna på 4,7 sekunder og toppfarten nås ved 250 km/t. Med ren elektrisk kjøring er toppfarten 140 km/t. xDrive firehjulsdrift er til enhver tid aktiv, uavhengig av om kreftene kommer fra bensinmotoren eller den elektriske motoren.

Batteriet har en bruttokapasitet på 12 kWt, det gir en foreløpig estimert rekkevidde på opptil 54 kilometer. Pris på BMW 545e xDrive Sedan vil bli kjent når det åpnes for bestilling etter sommeren.

(saken fortsetter)

Med nye BMW 530e Touring og nye BMW 530e xDrive Touring lanserer BMW ytterligere to ladbare stasjonsvogner. Fra før er også to modeller av BMW 3-serie Touring introdusert som plug-in hybrider

Motoren i disse modellene er en firesylindret bensinmotor som yter 184 hk, koblet sammen med elektrisk motor på 80 kW. Samlet effekt ved normal kjøring er 252 hk og maks dreiemoment 420 Nm.

Med den nye XtraBoost-funksjonen øker kreftene med ytterligere 30kW/40 hk til et maksimum på 292 hk i inntil 10 sekunder. Det kommer til nytte ved eksempelvis akselerasjon og forbikjøringer.

0-100 km/t gjøres unna på 6,1 sekunder og toppfarten nås ved 225 km/t. Ved ren elektrisk kjøring er toppfarten 140 km/t.

Elektrisk rekkevidde er foreløpig estimert til opptil 56 km og 52 km (med xDrive firehjulsdrift). Prisene på disse to modellene blir også kjent når det åpnes for bestilling etter sommeren.

Alle plug-in hybridene i 5-serien med xDrive firehjulsdrift kan trekke tilhenger på 2000 kg.

Den nye toppmodellen er foreløpig BMW M550i xDrive Sedan. Den byr på en V8-bensinmotor med 530 hk og et dreiemoment på 750 Nm. Da gjøres sprinten fra 0-100 km/t unna på 3,8 sekunder.

(saken fortsetter)

Nye BMW 6-serie Gran Turismo
Høsten 2017 introduserte BMW den nye generasjonen BMW 6-serie Gran Turismo. Modellen er en særegen kombinasjon av luksuriøs komfort og praktiske løsninger. En akselavstand på 3 meter og et bagasjerom på 600 liter gjør den til en meget romslig familiebil.

I det norske markedet møter denne modellen tøff motstand fra tradisjonsrike stasjonsvogner og SUV-er, ifølge OFV www.ofvas.no er det kun registrert 20 av dem på norske skilter de to siste årene, men på verdensbasis har over 50.000 eksemplarer blitt solgt siden lansering.

Nå oppgraderes BMW 6-serie Gran Turismo med mange av de samme detaljene og egenskapene som i nye BMW 5-serie. Designen er spisset med skarpere linjer. Fronten har fått et sportsligere uttrykk og hekken fremstår som bredere.

Interiørmessig kjenner man igjen den nye, store infotainment-skjermen og andre nye, elegante detaljer i dashbordet. Digital instrumentering med BMW Live Cockpit er standard, på lik linje med luftfjæring på bakakselen, for å nevne noe.

Motorutvalget i nye 6-serie Gran Turismo spenner nå fra 620d xDrive til 640i xDrive. Startprisen er fra kr. 759 300.

(saken fortsetter)

Ny BMW X2 xDrive25e
Den kompakte SUV-en BMW X2 rullet for første gang inn på norske veier våren 2018. Til sommeren lanseres plug-in hybriden BMW X2 xDrive25e. Samtidig strammes den designen ytterligere opp med små, subtile detaljer. LED-frontlykter med nye funksjoner erstatter de tidligere tåkelysene og nye farger er også å finne i paletten.

Drivlinjen som nå introduseres, er den samme som i BMW X1 xDrive25e, som på kort tid har rukket å bli en svært populær modell i Norge. Det betyr en tresylindret bensinmotor på 125 hk koblet sammen med en elektrisk motor på 70 kW/95 hk.

Firehjulsdriften oppnås ved at bensinmotoren leverer kreftene til forhjulene, mens den elektriske motoren leverer kreftene til bakhjulene. Samlet gir det en motoreffekt på 220 hk og et dreiemoment på 385 Nm.

Den elektriske rekkevidden er opptil 53 km. Batteriet har en kapasitet på 10 kWh og kan fullades på litt over 3 timer. 0-100 km/t gjøres unna på 6,8 sekunder og toppfarten nås ved 195 km/t. Ved ren elektrisk kjøring, er toppfarten 135 km/t.

Bagasjeromsvolumet på 410 liter øker til 1290 liter når bakseteryggene felles ned. For å optimalisere både luftmotstand og balanse i bilen, er BMW X2 xDrive25e senket med 10 mm sammenlignet med andre BMW X2-modeller.

Produksjonen av BMW X2 xDrive25e starter i juli med en estimert startpris fra kr. 455 600.

Mer elektrisk teknikk til flere modeller
I fjor høst introduserte BMW 48-volt mild hybrid-system i BMW 5-serie. Siden har samme teknikk funnet veien til både BMW 3-serie og flere av BMWs X-modeller. Fra sommeren blir systemet også standard i flere modeller og motoriseringer.

Mild hybrid-systemet både støtter og avlaster forbrenningsmotoren ved å lagre regenerert energi. Denne energien brukes til å minske belastningen på motoren, og dermed gi et lavere drivstofforbruk, eller til å booste motoren med ytterligere 8 kW/11 hk ved akselerasjon.

Avhengig av modell introduserer BMW nå også Android Auto. Smarttelefonen integreres trådløst med bilens betjening og tjenestene kan benyttes på lik linje med Apple CarPlay. Samtidig oppgraderes også en rekke førerassistentsystemer med nye funksjoner.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde1
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde2
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde3
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde4
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde6
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde7
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer


layid-bilde8
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
toppsak-bilde9
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Volkswagen foretar en midtlivs oppgradering av Tiguan. Mest interessant for Norge er at den nå kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde11
Her er nye Citroën C4
Les mer
layid-bilde12
Mach 1 vender tilbake
Les mer
layid-bilde13
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde14
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Tro det eller ei, men i Kina arrangeres det en stor bilutstilling akkurat nå. Blant de mange nyhetene er en som sikkert kan bli aktuell på eksportmarkedene.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselgeren i fornyet versjon
Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny - men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..
Les mer
layid-bilde16
VW-luksus i ny form
Les mer
layid-bilde17
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Les mer
layid-bilde18
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde19
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde20
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
layid-bilde21
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde22
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
toppsak-bilde23
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde24
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde25
Ny Citroën får norsk fordel
Det nærmer seg lansering av ny Citroën C4. Nå letter produsenten på sløret.
Les mer
layid-bilde26
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde27
Seat fornyer bestselger
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde29
Maxus lanserer 7-seter
Les mer
layid-bilde30
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
layid-bilde31
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde32
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 - selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Les mer
layid-bilde34
Med hilsen til TVR
Les mer
layid-bilde35
Arteon i ny tapning
Les mer
layid-bilde36
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer
layid-bilde37
Hyundai viser ny Santa Fe
Hyundai har i dag offentliggjort detaljer og bilder av sin nye Santa Fe - en fullvoksen SUV som kommer til Europa til høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer nye BMW 4-serie
BMW har i dag avduket sin nye 4-serie. Den dramatiske fronten krever utvilsomt en viss tilvenning.
Les mer