[]
[] [bladetbil.no] []

Supersprek Mini kan bli samlerobjekt


Tekst: Øystein Byberg
Foto: BMWDet kan bli kamp om de 3.000 eksemplarene av MINI John Cooper Works GP som skal produseres. Råskinnet kommer på norske veier neste år.

For tredje gang i historien plasseres bokstavene GP på en Mini John Cooper Works. Denne gangen er det på den raskeste og kraftigste Mini-modellen noensinne. Produsenten tror den kan bli en fremtidig klassiker.

Mini John Cooper Works GP Concept ble avduket på bilutstillingen i Frankfurt høsten 2017. Konseptbilen viste den moderne racing-essensen av Mini, inspirert av den legendariske ur-Minien fra 1959.

På årets bilutstilling i Los Angeles er det premieretid for den endelige versjonen.

– Mini fyller 60 år i år. Den ene gaven til jubileet var premieren til helelektriske Cooper SE. Den andre gaven er helt nye John Cooper Works GP, en sportslig kjøremaskin i Minis mest ekstreme form og den desidert raskeste modellen for gatebruk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør for BMW og Mini i Norge.

Samlerobjekt
Den første Mini John Cooper Works GP kom på markedet i 2006, den andre i 2013 (klikk deg inn og les våre prøvekjøringer). I dag er begge modellene ettertraktede samleobjekter.

Med stor sikkerhet vil det ifølge BMW også gjelde nye Mini John Cooper Works GP, den produseres nemlig i et begrenset opplag på 3.000 eksemplarer.

306 hk
Hjertet i John Cooper Works GP en modifisert toliters 4-sylindret turbomotor på 306 hk med et dreiemoment på 450 Nm. Kreftene finner veien til asfalten gjennom en 8-trinn Steptronic automatgirkasse med egen differensial for forhjulene.

Sprinten fra 0-100 km/t går unna på 5,2 sekunder. I tillegg har motoren kvaliteter til å akselerere lynraskt i flere hastighetsområder, og toppfarten nås først ved 265 km/t.

Chassis-oppsett er skreddersydd for oppgaven, med særegne motorfester og sportsunderstell som er senket 10 mm. Motorstyring og DSC/antispinn-system er også unikt for nye Mini John Cooper Works GP.

Fra rundt 700.000 kroner
Nye Mini John Cooper Works GP lanseres i mars 2020. Basert på dagens 2019-avgifter, estimeres en startpris på rundt 700.000 kroner.

I løpet av desember vil endelige tekniske data foreligge, da vil også den faktiske prisen bli offentliggjort, opplyser importøren.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: