[]
[] [bladetbil.no] []

Porsches første elbil


Tekst: Øivind SkarTaycan er ikke bare elektrisk rask, men Porsche-superrask. BilNorge skal de nærmeste dagene kjøre Porsches første batterielektriske sportsbil.

Naturligvis handler Porsche Taycan om å tilpasse seg nye krav fra EU om utslipp. Dersom Porsche som en del av VW-konsernet skal kunne fortsette å produsere bensindrikkere i supersportsbilklassen, kommer de ikke utenom å ha biler som veier opp for utslipp målt mot EUs kommende grenseverdier.

Men når først Porsche gjør noe, så gjør de de ordentlig. Taycan har mange trekk fra firedørs Panamera, men den er litt lavere og ser betydelig mer sinna ut.

Og det er den. 625 hk er alltid der i Turbo S- utgaven, men effekten boostes ved behov til hele 761 hk. Legg så til 1050 Nm i moment, og du forstår hvorfor stillestående til 100 km/t går unna på 2,8 sekunder.

Som foreløpig eneste elbil i verden utviklet for volumproduksjon lades det 93 kWh store batteriet i Taycan med inntil 270 kW ladefart. Rekkevidden oppgis til rundt 400 km.

Press fra Porsche er årsaken til at ladenettverket Ionity er rigget for inntil 350 kW ladefart på sine lynladere og at Taycan er skreddersydd for dette.

I første fase tilbyr Porsche Taycan i turboutgave til 1.314.000 kroner. Legger du til S etter turbo, øker prisen opp til 1.598.000 før skreddersøm. Senere kommer det sannsynligvis både billigere og enda dyrere og raskere varianter av Taycan.

Taycan ventes til Norge rundt årsskiftet

Du er kanskje blant de drøyt 3000 som har betalt depositum for å stå på reservasjonslisten, eller du er spesielt interessert Taycan spesielt.

Alt du måtte lure på er det bare å spørre om, så skal jeg forsøke å skaffe relevante svar mens jeg kjører bilen gjennom et par land sentralt i Europa de kommende dagene.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: