[]
[] [bladetbil.no] []

Nok en BMW pick-up


Terje RingenBMW viser en pickup basert på sin nye, store SUV. Det er ingen ny aprilsnarr, men bilen som du ser her blir ingen volummodell.

I USA er det en fordel å ha en pickup eller tre på programmet, men BMW har greid seg bra uten. Likevel viser de denne helgen en ny modell basert på X7, men de sier samtidig at det blir med denne ene.

Bilen debuterer i anledning BMWs MC-dager i Garmisch-Partenkirchen, derfor står en BMW F850 GS på planet.

Spesialmodellen er bygget av en gruppe studenter basert i München i løpet av ti måneder i anledning MC-eventet, men BMW bedyrer at de ikke skal følge i fotsporene til Mercedes og deres X-Klasse.

Med utgangspunkt i en X7 har man satt i en vegg bak andre seterad, og bygget et plan der tredje seterad og bagasjerommet normalt befinner seg. Gjennom prosessen har studentene oppnådd en vektbesparelse på 200 kg ved å benytte kullfiberforsterket plast.

Planet har en lengde på to meter med baklemmen nede, og det er kledd med teak. Den blå lakken kombinert med det lysebrune treverket skal være inspirert av luksusyachter.

Donorbilen var en pre-produksjon-prototyp som normalt hadde blitt demontert og vraket, men her kom den bedre til nytte. Den var en X7 xDrive 40i, så under panseret sitter en 3,0-liters rekkesekser turbo bensinmotor med 340 hester og 450 Newtonmeter.

Det er ikke første gang vi ser en BMW-basert pickup, vi har tidligere omtalt en som var X3-basert og bygget av studenter ved Clemson, Syd-Carolina, og i 2013 ble vi presentert for en som var M3-basert. Tilfeldigvis skjedde det på 1. april.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: