[]
[] [bladetbil.no] []

Skoda på flere fronter


Terje Ringen
Foto: Stefan Baldauf / Guido ten BrinkMed Vision RS gir Skoda oss et hint om designretningen for neste generasjon Rapid, men også om en elektrisk fremtid. Samtidig viser de sin første SUV i RS-innpakning.

Ifølge Skoda er Vision RS et eksempel på hvordan en fremtidig RS-modell kan se ut, men den staker også ut retningen for en ny kompaktmodell.

Den kombinerer Skodas sportslige gener med miljøhensyn ved å benytte resirkulert karbonfiber og naturlige materialer.

I tillegg til karbonfiber, et velkjent materiale innen motorsport, preges interiøret av tsjekkisk krystall.

Drivlinjen er en ladbar hybrid som kombinerer en 1,5-liters bensinmotor på 150 hester med en elmotor på 75 kW (102 hk) til en samlet effekt på 245 hestekrefter – mer enn nok til å gi lystige egenskaper i en småbil.

Men selvsagt er miljøet vel ivaretatt – den kan skilte med CO2-utslipp på 33 gram per kilometer og kan tilbakelegge en distanse på 74 kilometer på ren eldrift.

Med Kodiaq RS presenterer Skoda sin første SUV med RS-logo. Dieselmotoren yter 240 hestekrefter, og en rundetid rundt Nordsløyfa på 9 minutter og 29,84 sekunder er intet mindre enn imponerende for en 7-seters SUV.

RS-detaljer som spesielle støtfangere og detaljer i sort høyglans, blant annet grillen, vindusrammene og speilhusene, skiller den fra sine mer ordinære søsken.

Blant standardutstyret inngår firehjulsdrift, full-LED hovedlys, adaptivt chassis og progressiv styring. Interiøret følger opp det sportslige temaet med sportsseter i perforert Alcantara, karbon-skinn – hva nå det måtte være – og virtuell cockpit.

I tillegg viser Skoda Karoq i Scout og SportLine utførelser.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: