[]
[] [bladetbil.no] []

Jeg er mer enn bare én ting


Terje RingenDen skal ikke vises før utpå høsten, men nå slipper Volkswagen den første offisielle informasjon om T-Cross.

Vi har allerede vist spionbilder og datamanipulasjoner og avslørt ganske mye om modellen som blir Volkswagens minste SUV – eller crossover om du foretrekker den betegnelsen.

Den dukket opp som konsept i Genève for to år siden, da var den toppløs. Det blir ikke produksjonsmodellen, i alle fall ikke i første omgang.

Men blir T-Roc Cabriolet en suksess, skal vi ikke se bort ifra at de gjør en tilsvarende vri med lillebror.

«Jeg er mer enn bare én ting» er budskapet fra T-Cross som på tross av en beskjeden lengde på 4.107 mm byr på et fleksibelt interiør siden den er bygget på VW-gruppens fleksible MQB-plattform.

Volkswagen har designet T-Cross med Europa i tankene, men de mener også den har potensial for å bli en volumselger i både Kina og Sør-Amerika.

Les også: Volkswagens fremtid, med taushetsplikt

Baksetene er montert på skinner slik at de kan skyves i lengderetning etter som behovet melder seg for maks baksetekomfort eller mer plass i bagasjerommet.

MQB-plattformen gjør det også mulig å tilby sikkerhetsutstyr som normalt bare er tilgjengelig i større og dyrere modeller siden ledningsnettverket allerede er på plass.

Den skal også komme godt ut i kollisjonstester med standard utstyr som Front Assist og Lane Assist.

Bilen skal vises i løpet av høsten, muligens skjer det på Paris-utstillingen i september. Men hvis du sjekker vår lanseringskalender, så finner du ikke T-Cross der. Årsaken er at norsk lansering er planlagt først i april 2019. 

På denne videoen forklarer Jürgen Stackmann, direktør for salg og markedsføring, og Klaus Bischoff, designsjef for Volkswagen, noen detaljer om den nye modellen.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: