[]
[] [bladetbil.no] []

Hybrid med ny vri


Terje RingenDrypp for drypp n fr vi litt mer info om konseptbilen Skoda skal vise i Genve. Drivlinjen er utvilsomt det mest interessante.

Vision X er betegnelsen på konseptet Skoda viser i Genève, og hvis den realiseres blir den tredje nye SUV fra Skoda på kort tid, etter Kodiaq  og Karoq. Undrer på hva slags q-navn de har i ermet til denne.

Slik den står på utstillingen har den hybrid drivlinje. Det spesielle er at forbrenningsmotoren valgfritt kan kjøres på både bensin eller naturgass.

Vision X kan vekselvis drives av forbrenningsmotoren som slurper CNG-gass eller bensin, eller av to elektriske motorer.

Videre kan den kombinere forbrenningsmotoren på framhjulene med elmotorene på bakhjulene for å oppnå firehjulsdrift. Skoda antyder et CO2-utslipp på 89 gram per kilometer.

Hovedmotoren er en spesielt utviklet 1,5-liters TSI bensinmotor. Ytelsene med CNG gir en effekt på 130 hk, og et maksimalt dreiemoment på 250 Nm.

CNG gir drift til forakselen, mens en elektrisk motor gir drift til bakakselen. Den elektriske motoren aktiveres ved behov, primært ved oppstart eller når underlaget er spesielt krevende og glatt, men den kan også drive bilen alene på avstander inntil et par kilometer.

Konseptet er Skodas første 4x4 modell uten mellomaksel, noe som gir åpenbare fordeler, som lavere vekt og derigjennom lavere forbruk. CNG drivlinjen støttes av to el-motorer.

4x4 konseptet består av bensinmotoren, en elektro-motor / beltedrevet dynamo foran og den andre elektromotoren over bakakselen. Elektromotorene får energi fra to 48 volt Li-ion batterier som lades gjennom regenerering av bremsekraft under kjøring.

Vision X har en rekkevidde på opptil 650 kilometer med elektrisk drift, CNG-gass og bensin når både bensin- og gasstanker er fulle. Akselerasjonen til 100 kan foretas på 9,3 sekunder og bilen har en toppfart på 200 km/t.

Elektrifiseringen av Skodas modeller starter i 2019 med en Superb som ladbar hybrid.

Fabrikken i Mladá Boleslav vil produsere de nye elektriske modellene, men vil også produsere elektriske komponenter til ladbare hybrider for andre modeller i VW Gruppen.

Den første hel-elektriske modellen fra Skoda vil følge kort tid etter Superb Plug-in. Innen 2025 lover Skoda å tilby en rekke hel-elektriske og hybrid-modeller i forskjellige segmenter.


Artikkel fra www.firmabil.no
URL: