img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
Her er Kias nye Sorento
Etter noen runder med sniklansering har Kia i dag endelig offentliggjort sin helt nye Sorento – større og mer praktisk, og ikke minst – med attraktive drivlinjer for Norge.

Nye Sorento er fjerde generasjon i rekken siden 2002, og første bil bygget på Kias nye plattform for SUV-er i mellomklassen.

Kombinert med et større karosseri gjør ifølge Kia den nye plattformen Sorento til en av de mest fleksible og romslige SUV-ene med tre seterader. I tillegg vil den nå for første gang leveres med elektrifiserte drivlinjer.

– Nye Sorento er en romslig og stor SUV med syv seter, firehjulsdrift og elektrifisert drivlinje. Senere i år kommer den som ladbar hybrid – noe som vil passe godt for det norske markedet. Vi gleder oss til å lansere bilen, sier Irene Solstad, adm. direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Avanserte tilkoblingsmuligheter, førerassistentsystemer og infotainment-teknologi gjør ifølge produsenten Sorento til Kias hittil mest teknisk avanserte bil.

Nye Sorento har skarpere linjer, og i fronten er en nytolkning av Kias signaturgrill med en bredere form som omslutter de integrerte hovedlyktene med LED-kjørelys på hver side.

Ti millimeter ekstra lengde, bredde og høyde gjør at bilen er 481 cm lang og 190 cm bred. Akselavstanden er økt med 35 mm til 2815 mm slik at bilen har kortere overheng.

Interiørt har det også skjedd mye. Kupeen har ifølge Kia sofistikert og moderne design og er preget av kvalitetsmaterialer.

Den har et 12,3-tommers digitalt instrumentpanel og et infotainment- og navigasjonssystem med 10,25-tommers berøringsskjerm. Bilens funksjoner kan styres med nye brytere på begge sider av berøringsskjermen, og klimaanlegget styres med tilsvarende knapper lenger ned.

Kia lover god plass til opptil sju personer, samt et av de største bagasjerommene i klassen på inntil 821 liter med tredje seterad nedfelt. Det lover også godt med tanke på norsk varebil på grønneskilter.

Med syv seter i bruk har bagasjerommet økt med 32 prosent i forhold til forrige modell til 187 liter (VDA, dieselmodeller; 179 liter i hybridmodeller).

Med lengre akselavstand kan setene i andre rad skyves 45 mm lenger frem enn før. Det gir bedre benplass og forenkler adkomsten til tredje seterad.

Kia Sorento kan for første gang leveres med elektrifisert drivlinje, og kunder kan etter hvert velge mellom hybrid eller ladbar hybrid.

Sorento Hybrid har en ny «Smartstream» elektrifisert drivlinje, med en 1,6-liters turbo bensinmotor, en 1,49 kWh litiumionpolymer-batteripakke og en 44,2 kW (60 hk) elmotor, og 6-trinns automatgirkasse. Samlet effekt er 230 hk og maks dreiemoment 350 Nm.

I Europa vil Sorento også kunne leveres med en ny 4-sylindret 2,2-liters Smartstream dieselmotor, kombinert med Kias nye 8-trinns dobbelclutchgirkasse (8DCT).

Sorento Hybrid vil være tilgjengelig fra lanseringen, og versjonen med ladbar hybrid kommer fra slutten av 2020. Denne får vi foreløpig ingen detaljert informasjon om, men vi tør anta at den får en brukbar elektrisk rekkevidde.

Nye Sorento byr ifølge Kia på bedre kjøreegenskaper, bedre sikkerhet og økt komfort. Den har en ny terrengmodus som sammen med firehjulssystemet skal gjøre bilen bedre rustet til kjøring under ulike kjøreforhold.

Ifølge vår lanseringskalender er Sorento Hybrid på plass i Norge på ettersommeren, mens den ladbare hybrider kommer på slutten av året.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde1
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde2
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde3
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde4
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde6
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde7
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer


layid-bilde8
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
toppsak-bilde9
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Volkswagen foretar en midtlivs oppgradering av Tiguan. Mest interessant for Norge er at den nå kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde11
Her er nye Citroën C4
Les mer
layid-bilde12
Mach 1 vender tilbake
Les mer
layid-bilde13
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde14
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Tro det eller ei, men i Kina arrangeres det en stor bilutstilling akkurat nå. Blant de mange nyhetene er en som sikkert kan bli aktuell på eksportmarkedene.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselgeren i fornyet versjon
Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny - men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..
Les mer
layid-bilde16
VW-luksus i ny form
Les mer
layid-bilde17
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Les mer
layid-bilde18
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde19
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde20
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
layid-bilde21
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde22
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
toppsak-bilde23
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde24
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde25
Ny Citroën får norsk fordel
Det nærmer seg lansering av ny Citroën C4. Nå letter produsenten på sløret.
Les mer
layid-bilde26
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde27
Seat fornyer bestselger
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde29
Maxus lanserer 7-seter
Les mer
layid-bilde30
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
layid-bilde31
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde32
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 - selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Les mer
layid-bilde34
Med hilsen til TVR
Les mer
layid-bilde35
Arteon i ny tapning
Les mer
layid-bilde36
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer
layid-bilde37
Hyundai viser ny Santa Fe
Hyundai har i dag offentliggjort detaljer og bilder av sin nye Santa Fe - en fullvoksen SUV som kommer til Europa til høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer nye BMW 4-serie
BMW har i dag avduket sin nye 4-serie. Den dramatiske fronten krever utvilsomt en viss tilvenning.
Les mer