img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
Nytt fra Aston – ikke bare bil
Aston Martin har åpenbare problemer for tiden. De får juling på børsen og kansellerer modeller. Men til Genève skulle de i hvert fall hatt med seg en ny investor og kommende styreformann.

Selv om de ikke fikk vist ham frem finnes han, og hjemme i Gaydon, ved fabrikken, fortalte han at Aston hadde potensialet til å bli en av verdens ledende bilprodusenter og at han skulle starte med å «resette» forretningsplanen.

Mannen heter Lawrence Stroll, velkjent for de av dere som følger med på Formel 1, som faren til en fører som blir stadig bedre og som nå har fått et komplett racing-team av pappa.

Først kjøpte han en plass til sønnen, Lance, deretter kjøpte han seg inn i Force India som nå er blitt Racing Point F1-teamet som han eier det alle meste av.

Nå leder han et konsortium som har kjøpt seg inn med nesten 20 prosent i Aston Martin som i dag har en verdi på 1/5 av da de gikk på børs for to år siden. Stoll-gruppen har med seg £ 500 millioner. Dermed er i hvert fall den kommende SUV-en DBX litt tryggere. 

Hva han ville sagt om den nye modellen som skulle glitret i Genève aner jeg ikke. Det er mulig han hadde syntes den var litt frivol og ikke helt stemte med dagens situasjon.

På den annen side, den ville opplagt ha skapt stor interesse selv om vi har da sett takløse racingaktige biler, nesten uten frontruter, før.

Vi behøver ikke tenke lenger tilbake enn til Ferrari Monza SP1 og SP2 – og på en stand rett bortenfor skulle det stått en McLaren Elva

Originalt? Ikke veldig.

Barchetta het dette på italiensk. Aston Martin har derimot valgt å bruke Porsche-språk og kaller sin for Speedster.

V12 Speedster, for sikkerhets skyld.

Den har alle kjennetegn på virkelig kjørebriller, kjørehansker og maskulin holdning: alt er åpent – det finnes egentlig ikke en eneste beskyttelse mot elementene.

Det ser ut som det er veldig mye motor der foran, og det er åpenbart at du har kommandoen.

Din kontorplass er helt separat – riktignok er det plass til en passasjer (kartleseren i Mille Miglia på femti-tallet, den gangen det var alvor) men hun er skilt fra deg med en massiv barriere som deler stua i to.

5,2-literen gir 690 hester og drar bakhjulene via en åtte trinns ZF og med et eksossystem som blåser ut rett på diffuseren der bak – du får med andre ord en ekstra bonus i lydeffektavdelingen.

Det hele er bygd på en plattform med litt DBS Superleggera og litt Vantage – multilink bak, med andre ord – og selvfølgelig tre-trinns adaptive dempere.

Og hva skal vi si om karosseriet, bortsett fra at det egentlig var ganske forutsigbart?

Vel, jeg ser jo spor av Astons racing-historie oversatt til grå karbon – det er til og med litt DB3S her sammen med DBR1 (Le Mans 1959). Og jeg ser CC100 Speedster og en del DBRS der – men den er også inspirert av jetjagere fortalte Miles Nurnberger – designeren.

Det må være i interiøret det da. Også ganske grått, men utstyrt med røde innslag – akkurat som utskytnings-tab’en i en cockpit.

Dette er en showmobil, skal riktignok bygges i 88 eksemplarer til 765.000 pund (ca. NOK 9,5 mill.) stykket, men det den egentlig er, er en klar beskjed om at akkurat nå har Aston Martin ikke noe nytt å vise.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde1
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde2
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde3
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde4
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde6
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde7
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer


layid-bilde8
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
toppsak-bilde9
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Volkswagen foretar en midtlivs oppgradering av Tiguan. Mest interessant for Norge er at den nå kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde11
Her er nye Citroën C4
Les mer
layid-bilde12
Mach 1 vender tilbake
Les mer
layid-bilde13
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde14
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Tro det eller ei, men i Kina arrangeres det en stor bilutstilling akkurat nå. Blant de mange nyhetene er en som sikkert kan bli aktuell på eksportmarkedene.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselgeren i fornyet versjon
Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny - men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..
Les mer
layid-bilde16
VW-luksus i ny form
Les mer
layid-bilde17
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Les mer
layid-bilde18
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde19
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde20
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
layid-bilde21
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde22
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
toppsak-bilde23
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde24
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde25
Ny Citroën får norsk fordel
Det nærmer seg lansering av ny Citroën C4. Nå letter produsenten på sløret.
Les mer
layid-bilde26
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde27
Seat fornyer bestselger
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde29
Maxus lanserer 7-seter
Les mer
layid-bilde30
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
layid-bilde31
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde32
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 - selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Les mer
layid-bilde34
Med hilsen til TVR
Les mer
layid-bilde35
Arteon i ny tapning
Les mer
layid-bilde36
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer
layid-bilde37
Hyundai viser ny Santa Fe
Hyundai har i dag offentliggjort detaljer og bilder av sin nye Santa Fe - en fullvoksen SUV som kommer til Europa til høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer nye BMW 4-serie
BMW har i dag avduket sin nye 4-serie. Den dramatiske fronten krever utvilsomt en viss tilvenning.
Les mer