img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
50 år siden sist: Fireseters superbil
Oppskriften forsvant av en eller annen grunn med Lamborghini Espada, for 50 år siden. Nå har Christian von Königsegg hentet frem oppskriften igjen: hans fireseter heter Gemera og skulle debutert i Genève.

En Mega-GT kaller Königsegg den nye bilen.

Åpenbart med rette. 

For ikke bare er det plass tik fire personer og masse bagasje, vi snakker 3 meter akselavstand og vi snakker prestasjoner hinsides det meste.

Her kan du stappe inn foreldrene dine – for å virke respektabel – pluss hun arvetanta som faktisk ikke har så sterkt hjerte lenger. Og du kan prosjektile hele slekta til hundre på 1,9 – eller vise dem hvordan 400 km/t egentlig ser ut i bakkehøyde.

Arven sikret?

Det som sikrer forestillingen er en tre-sylindret motor med selskapets patenterte Free valve-system. Med en låt som burde tilfredsstille de fleste. Og et CO2-avtrykk som er ganske interessant. Denne går nemlig gjerne på etanol eller CO2-nøytral metanol.

I tillegg til de 600 hestene fra TFG’en – Tiny Friendly Giant som forbrenningsmotoren er døpt – har vi en del batterier og elmotorer på 1100 hk når de jobber sammen. Ta også med et dreiemoment på 600 Nm fra forbrenningsmotoren.

Tre elektriske motorer, en for hvert bakhjul og en som assisterer veivakselen, kan dra bilen opp til 300 km/t og el-rekkevidden ved normal kjøring er 50 km.

Men ser vi bort fra drivlinjen har vi også fire koppeholdere for kalde drikker, fire for varme, fire leselamper, tre klimasoner, ladepunkter overalt, 11 høyttalere – og kilometer med andre komfort og infotainment-argumenter.

Den styrer med alle fire, og driver på alle fire, med full torque vectoring rund baut og flere sjåførstøttesystemer enn du kan komme på selv.

Som vanlig en sterk base i karbonfiber og smarte airbags – det dreier seg om virkelig sikkerhet også. Til de grader at du kan føle deg trygg ved å parkere den nyfødte der bak – det er ISOFIX på begge baksetene.

Og man kommer seg inn og ut via den vanlige dramaturgien – bare at her er dørene bredere enn vanlig og ingen B-stolpe gjør det visstnok enkelt å tre seg inn der bak.

Jeg liker navnet på han som har satt forstillingen i scene – KATSAD heter dørmekanismen. Det betyr Koenigsegg Automated Twisted Synchrohelix Actuation Doors!

1200 mennesker kan ha glede av denne nye bilen på samme tid, den skal nemlig bygges i 300 eksemplarer.

Ta også med at folkene i Ängelholm samtidig har hatt tid til å foredle fjorårets Jesko.

Den nye versjonen heter Jesko Absolut og er en mer landevei-fokusert versjon enn den opprinnelige som visstnok har bane-tendenser.

Poenget med Absolut er åpenbart først og fremst at den er forfinet aerodynamisk. Nå er den nede på Cw=0,278 – svært lavt, uten at vi vet hvor mye originalen var på.

Denne vil bli vanvittig rask, sier Christian von Königsegg.

Hvor rask?

– Det vil tiden vise, sier han og antyder nye rekordkjøringer. – Men når vi regner på det ser vi at den vil bli uvirkelig rask.

Så rask at han i presentasjonen skriver «Den raskeste Koenigsegg noensinne – og for alltid»

Hva i all verden skal han strekke seg etter da?
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde1
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde2
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde3
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde4
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde6
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde7
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer


layid-bilde8
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
toppsak-bilde9
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Volkswagen foretar en midtlivs oppgradering av Tiguan. Mest interessant for Norge er at den nå kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde10
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde11
Her er nye Citroën C4
Les mer
layid-bilde12
Mach 1 vender tilbake
Les mer
layid-bilde13
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde14
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Tro det eller ei, men i Kina arrangeres det en stor bilutstilling akkurat nå. Blant de mange nyhetene er en som sikkert kan bli aktuell på eksportmarkedene.
Les mer
toppsak-bilde15
Bestselgeren i fornyet versjon
Ford viste sin 2021-versjon av F-150 i en on-line forestilling i natt. Du må se en gang til for å se at den er ny - men spesifikasjonene etterlater ingen tvil. Dette er den 14. generasjonen, og man kan trygt si at med den nærmer Ford seg cyber-alderen..
Les mer
layid-bilde16
VW-luksus i ny form
Les mer
layid-bilde17
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Les mer
layid-bilde18
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde19
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde20
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
layid-bilde21
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde22
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
toppsak-bilde23
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde24
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde25
Ny Citroën får norsk fordel
Det nærmer seg lansering av ny Citroën C4. Nå letter produsenten på sløret.
Les mer
layid-bilde26
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde27
Seat fornyer bestselger
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde29
Maxus lanserer 7-seter
Les mer
layid-bilde30
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
layid-bilde31
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde32
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 - selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Yaris er priset og klar
Norges mest populære småbil kommer i ny innpakning. Nå er nye Yaris bestillingsklar, og de første bilene kommer til landet i september.
Les mer
layid-bilde34
Med hilsen til TVR
Les mer
layid-bilde35
Arteon i ny tapning
Les mer
layid-bilde36
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer
layid-bilde37
Hyundai viser ny Santa Fe
Hyundai har i dag offentliggjort detaljer og bilder av sin nye Santa Fe - en fullvoksen SUV som kommer til Europa til høsten.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer nye BMW 4-serie
BMW har i dag avduket sin nye 4-serie. Den dramatiske fronten krever utvilsomt en viss tilvenning.
Les mer