img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
La Dolce Vita med Ferrari
Ferrari lovet oss en ny bil denne uken. Foreløpig har vi bare fått bildene, men det er mer enn nok til å overbevise.

Roma heter den nye Ferrarien.

Se på bildene, så er du liksom ikke i tvil. Og tenk på innsatsen med å få ryddet de Spanske Trappene for turister. (Eller er det Photoshop?)

Bra jobba, og samma det – bilen ser aldeles nydelig ut. En to dørs 2+2 coupé som det formelig oser Federico Fellini av (selv om den mytiske La Dolce Vita-filmen ikke var SÅ god).

Foreløpig vet vi ikke annet enn at den bruker den kjente 90 graders V8-motoren som har vunnet «Årets Motor» flere år på rad. Motoren sitter foran, men er trukket så langt bak at den klasses som «mid-front engined».

Her med 611 hester og samme 8-trinns DCT kasse som vi kjenner fra SF90 Stradale. 320 km/t og 3,4 til hundre – for dem det interesserer.

Dessuten vet vi at den har samme akselavstand som California T (367 cm), er litt lenger enn den (466 cm), men lettere (1472 kg). Sannsynligvis snakker vi samme plattform, men der er Ferrari foreløpig schtumm – selv om vi er lovet skikkelige spesifikasjoner senere i dag.

Det er omtrent så langt vi kommer i den kjedelige avdelingen.

Langt morsommere er det å spekulere på – for eksempel – hva 2+2 betyr.

Kanskje med en løs benk som på den første California (den foran Portofino) som i realiteten var en virkelig reisebil, med enorm plass til skreddersydd bagasje bak de to setene.

Litt vibber a la den spesialbygde 375 Coupé som Pininfarina bygde for Ingrid Bergmann i 1954 (med den spesielle Grigio Ingrid-fargen) og som hun og Roberto Rossellini lastet full og reiste på forsinket bryllupsreise hjem til Sverige med – like før de skilte seg.

Det er også gøy å slå fast at endelig går Ferrari rett i strupen på biler som Aston Martin Vantage og Mercedes-AMG GT

Så er det heller ikke tvil om at vi er tilbake til de virkelig vakre Ferrariene. Før kom de fra karosserikunstnerne, først og fremst Pininfarina. Nå kommer de fra designavdelingen i Maranello – jeg vet ikke helt om jeg syns det er en bra eller dårlig utvikling.

Og vi ser helt klar konturene av en ny, tilbakeholdende designstil her. Bortsett fra en markert grill er det ikke noe «in-your-face» her. Ikke en eneste umotivert lufteåpning.

Diskret og avmålt, og så mye cab-backwards at ingen vil la seg lure til å tro at dette er en av de mange nye elektriske superbilene.

Ta også med at det første bildet av interiøret viser at det har skjedd mye i den avdelingen også.

Nytt infotainment, ny layout på midtkonsollen, og det ser ut som en mengde berøringsfølsomme brytere også har funnet sine plasser her. Dessuten har passasjeren, som vanlig en skjerm, med innstillingsmuligheter, rett i front.

Men den mystiske girvelger-aktige innretningen, litt ned på midtkonsollen, minner meg om gamle dager på Ferrari-fabrikken.

Å få start på en av de temperamentsfulle, Weber-matede V12 motorene var ikke for enhver, og dummet du deg ut sørget PR-sjef Franco Gozzi at du ikke følte deg velkommen lenger.

Akkurat denne bilen ville jeg også vært litt nervøs for å sette meg inn i uten en kjapp instruksjon først. For hva i all verden skal den dingsen brukes til – og hvordan?

Men det jeg skjønner er at også denne bilen er laget for seriøs kjøring for dem som ønsker det.  Ellers hadde de ikke hatt den velkjente modusvelgeren - manettino’en - på dette rattet.

De som holder orden på bokholderiet påstår at dette er den femte nye Ferrarien i år.

Skal si de har tempo – både på den ene og andre måten.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Hybrid uten batterier
Lamborghini har avduket sin Sian Roadster. Som utgaven med tak er den hybrid, men noen batteripakke finner du ikke her.
Les mer
layid-bilde1
AC feirer 58 år med Cobra
Forfriskende at noen velger 58 år som en fødselsdag det skal gjøres noe ut av. AC gjør det med stil.
Les mer
layid-bilde2
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde3
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
layid-bilde4
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde6
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
layid-bilde7
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer


layid-bilde8
Ny Taycan vist i Kina
Les mer
toppsak-bilde9
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Audi lanserer nå nye toppmodeller i e-tron-familien med tre elmotorer og opptil 503 hester.
Les mer
layid-bilde10
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Les mer
layid-bilde11
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Les mer
layid-bilde12
Spennende el-SUV fra BYD
Les mer
layid-bilde13
Her er nye Citroën C4
Citroën vil ikke støte noen potensielle kunder fra seg. Derfor lanserer de nå sin nye generasjonen C4 med alternative drivlinjer.
Les mer
layid-bilde14
Mach 1 vender tilbake
Etter 17 års fravær lanserer Ford en ny Mustang Mach 1 - selvsagt med kraftig V8 under panseret.
Les mer
toppsak-bilde15
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde16
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Les mer
layid-bilde17
Bestselgeren i fornyet versjon
Les mer
layid-bilde18
VW-luksus i ny form
Volkswagen foretar en midtlivs oppdatering av sin mest luksuriøse sedan. Samtidig lanserer de den i ny, elegant karosseriform.
Les mer
layid-bilde19
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Etter to år med lange ventelister og meget begrensede leveringer er Kia-importøren så trygge på leveringssituasjonen at de åpner for nye bestillinger av e-Niro.
Les mer
layid-bilde20
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer
layid-bilde21
Jaguar oppgraderer I-Pace
Jaguars suverene bestselger i Norge får nå oppgraderinger som vil glede dem som lader hjemme.
Les mer
layid-bilde22
Oppgraderinger for Focus
Ford foretar tekniske oppgraderinger av Focus-modellene. Mild hybridteknologi og nye digitale løsninger står på programmet.
Les mer
toppsak-bilde23
Nye toppmodeller i E-Klassen
Mercedes foretar en oppgradering av de mest potente modellene i E-Klassen.
Les mer
layid-bilde24
Nå skal den bli mer kjøreglad
Lexus USA har presentert 2021-utgaven av IS som nå er perfeksjonert for banebruk.
Les mer
layid-bilde25
Volkswagen ID.3: Endelig bestillingsklar
Den 17. juni 2020 markerer starten på en ny milepæl i Volkswagens historie i Norge. Da offentliggjøres prisene på ID.3 1st og en digital løsning åpnes opp for de første forhåndsbestillerne.
Les mer
layid-bilde26
BMW fornyer M5
BMW lanserer nå en oppgradert utgave av sin muskel-sedan. Som tidligere får du den i to graderinger.
Les mer
layid-bilde27
Ny Citroën får norsk fordel
Les mer
toppsak-bilde28
Forsmak på ny X-Trail
Nissan i Amerika har avduket en ny generasjon Rogue. Den gir en indikasjon på hva vi har i vente når ny X-Trail og Qashqai skal lanseres.
Les mer
layid-bilde29
Seat fornyer bestselger
Les mer
layid-bilde30
Ny Cayenne GTS med V8
Porsche lanserer en ny generasjon av sine mest sportslige Cayenne-utgaver - nå med retur av V8-motorer.
Les mer
layid-bilde31
Maxus lanserer 7-seter
Maxus har har så langt tilbudt en serie el-drevne varebiler. Nå utvider de tilbudet med en romslig familiebil.
Les mer
layid-bilde32
Spesial på Targa
Det er ikke mange dagene siden Porsche lanserte sin nye 911 Targa, men nå er de allerede klar med en spesialutgave. Opplaget er begrenset, så trolig er det allerede for sent om du skulle være fristet.
Les mer
toppsak-bilde33
Ny Octavia Scout
Skoda har nylig lansert femte generasjon Octavia. Nå følger varianten som står høyest på ønskelisten til norske Skoda-kunder.
Les mer
layid-bilde34
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Les mer
layid-bilde35
Ny Yaris er priset og klar
Les mer
layid-bilde36
Med hilsen til TVR
Graham Mulholland legger ikke skjul på at det er TVR som inspirerte ham, og det er det merket han tenkte på da han døpte sin nye sportsbil for Legend 480.
Les mer
layid-bilde37
Arteon i ny tapning
Volkswagen har publisert de første skissene av en ansiktsløftet Arteon. I tillegg til oppgraderinger får den også en alternativ karosseriform. Her er dagsferske spionbilder av en nærmest ukamuflert Shooting Brake.
Les mer
layid-bilde38
Elbil for storfamilien
Nå kommer Peugeot med løsningen for dem som ønsker en elbil med stor plass, brukbar rekkevidde og mulighet for å trekke tilhenger.
Les mer