img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img
3 bilder i galleri
Fisker i opprørt hav
Henrik Fisker røper navnet på sin kommende el-SUV og avslører samtidig flere detaljer.

Han er ikke kjent for å gå stille i dørene, dansk-amerikanske Henrik Fisker med fortid fra blant annet BMW og Aston Martin. Dagens pressemelding innledes med følgende tekst:

«Fisker Inc. – designer og produsent av verdens mest ettertraktede elektriske biler og avanserte mobilitetsløsninger – har avslørt navnet på sin kommende helelektriske luksus-SUV: Fisker Ocean».

En ganske drøy påstand før selskapet har bygget en eneste bil. Og det kommer de neppe til å gjøre i fremtiden heller – produksjonen skal nok foretas av andre enn Fisher Inc.

Skal vi fortsette?

«Designet i California av en ikonisk automotiv designer, entreprenør og visjonær, Henrik Fisker, vil Fisker Ocean bli verdens mest bærekraftige kjøretøy – basert på resirkulerte, vegane og mer innovative materialer.»

Jeg tenker vi stopper der – og kjører resten i litt mindre svulstige vendinger.

Fisker lover riktig nok en bil som er både praktisk og kjøreglad med et rommelig og moderne interiør, og som gir en luksusfølelse til de ombordværende.

Videre lover han et enkelt og problemfritt bilhold uten langvarige forpliktelser for kunden. Bilen skal leases via en mobilapp, uten lang bindingstid, og Fisker tar seg av service og vedlikehold.

– For å si det enkelt introduserer vi fremtidens problemfrie, morsomme og enkle e-mobilitet, sier Henrik Fisker.

Den videre fremdriften nå er at bilen skal avdukes på en lukket visning den 4. januar, men begivenheten skal streames slik at det blir mulig å få med seg alle detaljer. Fra 27. november blir det mulig å forhåndsbestille bilen – da lanserer Fisker sin nye mobilapp.

Fisker har ifølge egne utsagn fokusert på å lage en spennende el-SUV med en pris som skal gi høyt salgsvolum. Eneste mål vi får oppgitt er en lengde på 464 cm (4 cm kortere enn Jaguar I-Pace f.eks.).

Siden bilen er designet fra bunnen av – inkludert plattformen den baseres på – har selskapet kunnet foreta noen uvanlige grep, inkludert et fast panser som er fritt for kompliserte hengsler og låsemekanismer, samtidig som det sparer vekt.

Rommet under panseret er optimalisert for å huse fremtidsrettet elektronikk samt klimaanlegg – noe som gir mer innvendig rom.

Fisker mener industrien må ta ansvar for sine produkter fra vugge til grav slik at de som kjører bil kan velge å bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Blant spesialitetene på Fisker Ocean er solceller på hele taket som skal gi 1000 rene, gratis miles i året (ca. 1600 km). Teppene i bilen er vevet i regenerert nylon som er produsert gamle fiskegarn hentet opp fra havet, mens det meste av interiøret er vegant eller resirkulert.

Fisker antyder en rekkevidde per opplading på 400-500 kilometer basert på en batteripakke på rundt 80 kWt. Bilen skal i produksjon mot slutten av 2021, og utleveringene starter i 2022.

Innen den tid har Tesla for lengst startet produksjonen av sin Model Y, i alle fall om de følger dagens plan. Dessuten er en rekke andre aktører på banen, så lett blir det ikke for en nykommer å etablere seg. Men Fisker er jo vant til å fiske i opprørt hav.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Variasjoner over Kamiq
De første bilene kom til Norge like før årsskiftet, men snart kommer nye utstyrsvarianter av kompakt-SUV-en Kamiq.
Les mer
layid-bilde1
Ny BMW-motor til Supra
Da nye GR Supra ble lansert i fjor hadde den ett motoralternativ. Nå kommer et til, også det fra BMW.
Les mer
layid-bilde2
Ford lanserer nye hybrider
Ford lanserte i fjor vår Mondeo stasjonsvogn i hybridutgave. Neste år følger ytterligere to familiebiler med tilsvarende drivlinje.
Les mer
layid-bilde3
Konsept for India
Skoda serverer de første designskisser av en modell som skal skreddersys for India. Den er først ut på en tilpasset plattform.
Les mer
layid-bilde4
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Nå får Kona enda lengre rekkevidde
Hyundai Kona er blant elbilene i det moderate prissjiktet med best rekkevidde. Nå blir den enda bedre.
Les mer
layid-bilde6
Bestillingsklar el-Volvo
Den norske Volvo-organisasjonen åpner i dag for bestilling av merkets første elbil, XC40 Recharge. Men du rekker å spise mange ventepølser før du har den i garasjen.
Les mer
layid-bilde7
Første SUV fra Hyundais luksusmerke
Genesis har i dag vist sin første SUV for publikum på hjemmebane. Betegnelsen indikerer at det kan komme både større og mindre modeller i fremtiden.
Les mer


layid-bilde8
Andre generasjon Mirai
Les mer
toppsak-bilde9
Toyota viser skisse av kompakt-SUV
Toyota har i dag presentert en første skisse på en ny kompakt-SUV som skal bygges side om side med Yaris.
Les mer
layid-bilde10
Belgisk Blå
Les mer
layid-bilde11
Toyota GR Yaris
Les mer
layid-bilde12
Opel topper Insignia-familien
Les mer
layid-bilde13
Renault-modeller blir strømførende
Renault avslører nå detaljer om to nye, elektrifiserte modeller som begge får tilleggsbetegnelse E-Tech.
Les mer
layid-bilde14
Nye ladbare SUV-er fra BMW
BMW tilbyr ladbare hybrider i mange segmenter. Nå lanseres to nye modeller - den ene av dem er svært aktuell for Norge.
Les mer
toppsak-bilde15
Nå kan du bestille RAV4 plug-in
Den ladbare hybridutgaven av Toyota RAV4 er nå klar for bestilling. Importøren tror RAV4 blir den mest populære hybridbilen i Norge i 2020, selv om nykommeren ikke er på plass før i andre halvår.
Les mer
layid-bilde16
Tyrkia vil lansere eget merke
Les mer
layid-bilde17
En forsmak fra Kina
Les mer
layid-bilde18
Nå blir Kona hybrid
Hyundai lanserer nå hybridutgaven av elbilsuksessen Kona i det norske markedet. Bilen er klar for bestilling fra nyttår, og leveringer starter i januar.
Les mer
layid-bilde19
Slutten på en epoke
Nye Porsche 911 med kodenavn 992 har allerede vært på samlebåndet et års tid, men likevel har produksjonen av forgjengeren fortsatt. Nå er det definitivt slutt.
Les mer
layid-bilde20
Elbil med hengervekt på 1500 kg
Vi har fått den servert i flere omganger, men nå, like før produksjonen starter får nordmenn som har snust på Polestar 2 et par viktige meldinger.
Les mer
layid-bilde21
Så lang rekkevidde får BMW iX3
Det er fortsatt et år til den kommer på markedet, men nå røper BMW hvor lang rekkevidde deres første el-SUV får. I tillegg får vi en annen detalj som ikke er like positiv sett med norske øyne.
Les mer
layid-bilde22
Den sportsligste Macan
Macan er utvilsomt blant de mest sportslige SUV-er på markedet, spesielt om du velger denne varianten.
Les mer
toppsak-bilde23
Ladbar framtid for Peugeot i vekst
Når Peugeot i 2020 plugger to tredeler av bilene de skal selge til stikkontakten, er det lett å miste av syne at Peugeot var blant elbilpionerene i Norge med iOn allerede i 2011.
Les mer
layid-bilde24
Norsk MG-distributør på plass
Det har lenge vært kjent at MG ønsker å starte salg av sin elbil i Norge. Nå har de inngått avtale med en velkjent norsk aktør.
Les mer
layid-bilde25
Rallybil for gatebruk
Toyota vil presentere en rallybasert gatebil på den kommende Tokyo Auto Salon.
Les mer
layid-bilde26
Mercedes-Benz GLA Opus 2
Mercedes har i dag foretatt en digital presentasjon av andre generasjon GLA, og dermed er fornyelsen av kompaktklassen komplett.
Les mer
layid-bilde27
Oppdatert Q7
Les mer
toppsak-bilde28
Spør i vei om elektrisk Peugeot 2008
PSA kommer med et helt batteri elektriske biler i 2020: Opel Corsa-e, Peugeot e-208 og DS 3 Crossback E-Tense. Men viktigst blir likevel Peugeot e-2008 som BilNorge prøvekjører denne uken.
Les mer
layid-bilde29
Salgsstart for ladbar Mercedes
Les mer
layid-bilde30
Opel oppdaterer Insignia
Insignia er klar for en midtlivs oppdatering. I kjent Opel-stil får den avansert lysteknikk med hele 168 LED-er i frontlyktene.
Les mer
layid-bilde31
Ansiktsløft for F-Type
Jaguar har foretatt en midtlivs oppdatering av F-Type. Sjeldent er ansiktsløftet så markant som her.
Les mer
layid-bilde32
VW plugger ledige segmenter
Volkswagen har vært tomme for minivans. De har riktignok Sharan, 2010-modell på gammel plattform. I Kina viser de nå et nytt innslag.
Les mer
toppsak-bilde33
Uvanlig kombinasjon
De tyske tuningspesialistene har mest tradisjon med lokale produkter. Men når en japansk produsent samarbeider med en tysk åpner det seg nye muligheter.
Les mer
layid-bilde34
Audi oppgraderer
Les mer
layid-bilde35
Hyundais Sensuelle Parametri
Les mer
layid-bilde36
Mercedes GLB, kompakt og flott familie-SUV
Til tross for sju seter og masse praktisk plass forstår jeg ikke hvorfor Mercedes lanserer en familie-SUV i 2020 uten også å ha et ladealternativ på plass.
Les mer
layid-bilde37
Ny Skoda først til Norge
Skodas elektriske familie-SUV lanseres neste år, men allerede før verdenspremieren vises bilen på norsk jord. Norske kunder med forhåndsbestilling kan nå bli de første i verden som får se den produksjonsklare bilen.
Les mer
layid-bilde38
Mini-el fra Russland
Elbiler er ikke særlig populært i Russland. Den første Teslaen kom dit i fjor! Men nå kommer det tanker om en liten elbil fra Togliattigrad - Ladaens hjemby.
Les mer