img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
Lexus fornyer RX
Lexus RX har vært en utfordrer i premium SUV-segmentet siden forrige århundre. Nå kommer den i fornyet drakt.

Lexus RX var første hybride SUV-en jeg kjørte, og jeg husker enda den rare følelsen av stillhet da jeg trykket på startknappen.

Utvalget av hybrider var jo svært begrenset for 20 år siden, det var primært Toyota som behersket den teknologien, og som har tviholdt på den siden.

I dag er 95 prosent av alle nye Toyotaer som selges i Norge hybride (OFV pr 30/9-19). For Lexus er andelene enda høyere – 99,7 prosent. Det er kun to LC500 som utgjør de siste 0,3 prosentene.

RX var i mange år merkets norske bestselger og har i perioder vært «det mest trendy» på SUV-fronten blant de pengesterke som ønsker å vise at de følger med i tiden. Eller at de tar ansvar for miljøet.

Den har etter hvert fått skjerpet konkurranse, internt av lillebror NX, men også av alle de ladbare SUV-ene som har dukket opp de siste årene. Likevel er det hittil i år registrert 98 nye RX, og tallene for 2018 og 2017 er henholdsvis 205 og 253.

Dagens Lexus RX 450h – fjerde generasjon – kom på markedet i 2015, og nå skal den gjennom en midtlivs-oppdatering.

De kosmetiske endringene, som nye støtfangere og lykter i begge ender, overlater jeg til kjennere å finne ut av. Riktig nok innfører de et nytt begrep som kanskje er verd å se nærmere på – verdens første «BladeScan Type AHS».

For meg er det viktigere når Lexus forteller at de har forbedret stivheten i karosseri og chassis, at de har utviklet nye dempere og nytt bremsesystem for å gi bilen mer presise kjøreegenskaper.

De lanserte jo en spesialutgave med tre seterader - RX L for et par år siden, og de som tvinges inn i tredje seterader går visstnok lysere tider i møte med den oppgraderte modellen som får mer benplass baki der.

Lexus forteller nemlig at andre seterad i denne utgaven har fått Captain Seats i andre seterad som gir hele 95 mm ekstra benplass bakerst.  

Tilbake til det lye nyssystemet – dette forteller Lexus i sin pressemelding:

«I nye RX introduserer Lexus nok en gang en verdensnyhet: verdens første BladeScan AHS. LED-dioder lyser på to speil (blad) som spinner i høy hastighet. Lyset overføres til en linse som lyser opp veien.

Lyset ser ikke ut til å bevege seg, men BladeScan AHS kontrollerer med presisjon distribusjonen av lyset ved å synkronisere rotasjonen av speilene og slå LED-diodene på og av.

Effekten er at fjernlyset får et større virkeområde og kan lyse opp områder som ville være vanskelige å se med tradisjonelle fjernlys system, for eksempel veiskulderen.

Det sørger også for at sjåføren kan oppdage veiskilt og fotgjengere tidligere, uten å redusere sikten for annen trafikk. Det nye systemet gjør det mulig å oppdage fotgjengere inntil 56 meter foran bilen, mot 32 i systemet fra forrige generasjon.»

Og så tar vi med et avsnittet om oppgradert Lexus Safety System + og hva det inneholder:

  • Kollisjonsvern-systemet bruker et kamera i bilen og en millimeterradar montert i grillen for å oppdage syklister på dagtid og fotgjengere døgnet rundt.
  • Ved å kombinere Radar cruisekontroll (DRCC) med Filassistanse (LTA) gjør nye RX det enklere for sjåføren å holde seg i feltet sitt. Hvis systemet oppdager at man er i ferd med å avvike fra kjørefeltet vil LTA varsle sjåføren med visuelle signaler og enten et lydsignal eller vibrasjon i rattet (det kan også hjelpe med å korrigere med styreinput)
  • Veiskiltgjenkjenning (RSA) får veiskiltinformasjon ved bruk av et kamera og navigasjonskart, og viser disse på Head-Up-Displayet (HUD) og multiinformasjonsskjermen. Det reduserer faren for å gå glipp av skilt og bidrar i så måte til sikker ferdsel.

Konnektivitetsteknologi med apple carplay og android auto. Nå også med berøringsskjerm og berøringsflate.

  • Nye RX kommer med en ny berøringsskjerm i tillegg til Lexus’ originale berøringsflate.
  • Smarttelefonbruk er integrert i designen, med en ny telefonholder og USB-port, pluss tilkobling til Apple CarPlay og Android Auto
  • Stemmestyring er mulig, via telefonen, til Apple Siri eller Google Assistant. Sjåføren kan velge mellom Lexus’ eget navigasjonssystem eller smarttelefon-versjonene.

Nye Lexus RX 450h e på plass i løpet av høsten.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde1
Ladbar framtid for Peugeot i vekst
Når Peugeot i 2020 plugger to tredeler av bilene de skal selge til stikkontakten, er det lett å miste av syne at Peugeot var blant elbilpionerene i Norge med iOn allerede i 2011.
Les mer
layid-bilde2
Norsk MG-distributør på plass
Det har lenge vært kjent at MG ønsker å starte salg av sin elbil i Norge. Nå har de inngått avtale med en velkjent norsk aktør.
Les mer
layid-bilde3
Rallybil for gatebruk
Toyota vil presentere en rallybasert gatebil på den kommende Tokyo Auto Salon.
Les mer
layid-bilde4
Mercedes-Benz GLA Opus 2
Mercedes har i dag foretatt en digital presentasjon av andre generasjon GLA, og dermed er fornyelsen av kompaktklassen komplett.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Oppdatert Q7
Audi presenterer nå en oppdatert versjon av sin plug-in Q7. Jeg er ikke sikker på at den blir like populær som forgjengeren.
Les mer
layid-bilde6
Spør i vei om elektrisk Peugeot 2008
PSA kommer med et helt batteri elektriske biler i 2020: Opel Corsa-e, Peugeot e-208 og DS 3 Crossback E-Tense. Men viktigst blir likevel Peugeot e-2008 som BilNorge prøvekjører denne uken.
Les mer
layid-bilde7
Salgsstart for ladbar Mercedes
Etter å ha vært uten ladbare hybrider en lengre periode starter Mercedes-forhandlerne nå salget av nye GLE 350 de 4Matic med uvanlig lang elektrisk rekkevidde.
Les mer


layid-bilde8
Opel oppdaterer Insignia
Les mer
toppsak-bilde9
Ansiktsløft for F-Type
Jaguar har foretatt en midtlivs oppdatering av F-Type. Sjeldent er ansiktsløftet så markant som her.
Les mer
layid-bilde10
VW plugger ledige segmenter
Les mer
layid-bilde11
Uvanlig kombinasjon
Les mer
layid-bilde12
Audi oppgraderer
Les mer
layid-bilde13
Hyundais Sensuelle Parametri
I gamle dager fristet man med toppfart og rå aks for å øke interessen rundt en ny modell. Nå lesser man på med fremmedord som ikke betyr noe - ikke en gang for dem som forstår dem. Velkommen til Hyundais Los Angeles debut.
Les mer
layid-bilde14
Mercedes GLB, kompakt og flott familie-SUV
Til tross for sju seter og masse praktisk plass forstår jeg ikke hvorfor Mercedes lanserer en familie-SUV i 2020 uten også å ha et ladealternativ på plass.
Les mer
toppsak-bilde15
Ny Skoda først til Norge
Skodas elektriske familie-SUV lanseres neste år, men allerede før verdenspremieren vises bilen på norsk jord. Norske kunder med forhåndsbestilling kan nå bli de første i verden som får se den produksjonsklare bilen.
Les mer
layid-bilde16
Mini-el fra Russland
Les mer
layid-bilde17
Konseptbil for geimere
Les mer
layid-bilde18
609 hk og Volvo Concept Coupé i bunnen på Polestars første modell
Selv med 609 hk under panseret er 1.665.000 kroner ganske mye for en bil fra et kinesisk merke knapt noen har kjørt, få kjenner til og som ennå ikke har et serviceopplegg å vise til i Norge. Men det hjelper for Polestar å ha Volvo i bunnen og i ryggen.
Les mer
layid-bilde19
Tesla på ramme alvor?
En bil med overflate som en månerakett, design som en italiensk polygon fra 70-tallet, stålruter som sprekker og en yppersteprest som ber til gudommelige vesener på en lite høvisk måte - MÅ vi ta Teslas Cybertruck på alvor?
Les mer
layid-bilde20
Muskel-SUV-er i fleng
Selv om alle produsenter virker å være fokusert på elbil for tiden, er det langt fra slutt for bensingulpende muskelbiler. I Los Angeles og Guangzhou står opp til flere av dem.
Les mer
layid-bilde21
Audis utfordrer i direktørsjiktet
Audi lanserer nå sin nye S8 og utfordrer dermed de mer sportslige utgavene av S-Klasse og 7-serien.
Les mer
layid-bilde22
Høye ambisjoner hos Lexus
Det mangler ikke på ambisjoner hos den norske Toyota/Lexus-importøren. Med én ny modell skal de doble Lexus-salget i Norge.
Les mer
toppsak-bilde23
Fremkommelighet på første klasse
Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic blir et nytt alternativ å vurdere i det mest luksuriøse SUV-sjiktet. Den er sikkert fin å kjøre, men luksusprodusenten fremhever primært komforten i baksetet.
Les mer
layid-bilde24
Fra sportsbil til SUV
Sportsbilprodusenten Aston Martin følger i fotsporene til andre sport- og luksusbilprodusenter. I Los Angeles viser de sin først SUV. Møt DBX.
Les mer
layid-bilde25
Supersprek Mini kan bli samlerobjekt
Det kan bli kamp om de 3.000 eksemplarene av MINI John Cooper Works GP som skal produseres. Råskinnet kommer på norske veier neste år.
Les mer
layid-bilde26
Volkswagen viser nytt konsept
Det har vært tett mellom Volkswagens konsepter de siste årene. Samtlige staker opp kursen for nye elbiler basert på en og samme plattform.
Les mer
layid-bilde27
Ladbar Toyota RAV4 får over 300 hk
Les mer
toppsak-bilde28
Her kommer Audis andre elbil
Audi har i natt avduket sin e-tron Sportback - en praktisk familie-elbil med lang rekkevidde.
Les mer
layid-bilde29
Mye muskler og lang rekkevidde
Les mer
layid-bilde30
Comeback for ladbar GLC
Den har vært sterkt savnet i den norske Mercedes-organisasjonen, men nå er snart den ladbare utgaven av GLC tilbake - i to karosserifasonger.
Les mer
layid-bilde31
Gunstigere priser på Kona
Hyundai lanserer en oppdatert Kona electric med enda gunstigere priser. Modellen har fått flere viktige produktoppdateringer som kundene etterspør, nye utstyrsnivåer og kortere leveringstid.
Les mer
layid-bilde32
Ford Mustang Mach-E koster fra 420.000 kroner og får inntil 600 km rekkevidde
Det er ingen tvil om at Tesla Model Y er utpekt som viktigste konkurrent når Ford nå slipper en elektrisk SUV og løfter fram Mustang-navnet for å understreke kjøreglede og ytelse. Dessverre er ikke Mustang Mach-E i Norge før sent i 2020.
Les mer
toppsak-bilde33
Ford Mustang Mach-E uten hemmeligheter
Det er ikke mye vi ikke vet om den kommende elbilen til Ford som skal avdukes natt til mandag. Det er nesten slik at vi mistenker Ford for å ha styrt alle lekkasjene.
Les mer
layid-bilde34
La Dolce Vita med Ferrari
Les mer
layid-bilde35
Cutting edge McLaren ser bakover
Les mer
layid-bilde36
Elegant koreaner
Kia lanserer en ny generasjon K5 på hjemmebane. Hos oss kan den på sikt bli aktuell under en annen betegnelse, gitt visse forutsetninger.
Les mer
layid-bilde37
Helt ny Skoda Octavia
Skoda har i kveld avduket en helt ny generasjon Octavia i to karosseriformer, som kombikupe og stasjonsvogn. En viktig nyhet for Norge er at den kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde38
Lister går elektrisk
I 65 år har Lister laget sine spesialutgaver av Jaguar. Nå er de klar med sin første elbil.
Les mer