img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
35 bilder i galleri
Lexus fornyer RX
Lexus RX har vært en utfordrer i premium SUV-segmentet siden forrige århundre. Nå kommer den i fornyet drakt.

Lexus RX var første hybride SUV-en jeg kjørte, og jeg husker enda den rare følelsen av stillhet da jeg trykket på startknappen.

Utvalget av hybrider var jo svært begrenset for 20 år siden, det var primært Toyota som behersket den teknologien, og som har tviholdt på den siden.

I dag er 95 prosent av alle nye Toyotaer som selges i Norge hybride (OFV pr 30/9-19). For Lexus er andelene enda høyere – 99,7 prosent. Det er kun to LC500 som utgjør de siste 0,3 prosentene.

RX var i mange år merkets norske bestselger og har i perioder vært «det mest trendy» på SUV-fronten blant de pengesterke som ønsker å vise at de følger med i tiden. Eller at de tar ansvar for miljøet.

Den har etter hvert fått skjerpet konkurranse, internt av lillebror NX, men også av alle de ladbare SUV-ene som har dukket opp de siste årene. Likevel er det hittil i år registrert 98 nye RX, og tallene for 2018 og 2017 er henholdsvis 205 og 253.

Dagens Lexus RX 450h – fjerde generasjon – kom på markedet i 2015, og nå skal den gjennom en midtlivs-oppdatering.

De kosmetiske endringene, som nye støtfangere og lykter i begge ender, overlater jeg til kjennere å finne ut av. Riktig nok innfører de et nytt begrep som kanskje er verd å se nærmere på – verdens første «BladeScan Type AHS».

For meg er det viktigere når Lexus forteller at de har forbedret stivheten i karosseri og chassis, at de har utviklet nye dempere og nytt bremsesystem for å gi bilen mer presise kjøreegenskaper.

De lanserte jo en spesialutgave med tre seterader - RX L for et par år siden, og de som tvinges inn i tredje seterader går visstnok lysere tider i møte med den oppgraderte modellen som får mer benplass baki der.

Lexus forteller nemlig at andre seterad i denne utgaven har fått Captain Seats i andre seterad som gir hele 95 mm ekstra benplass bakerst.  

Tilbake til det lye nyssystemet – dette forteller Lexus i sin pressemelding:

«I nye RX introduserer Lexus nok en gang en verdensnyhet: verdens første BladeScan AHS. LED-dioder lyser på to speil (blad) som spinner i høy hastighet. Lyset overføres til en linse som lyser opp veien.

Lyset ser ikke ut til å bevege seg, men BladeScan AHS kontrollerer med presisjon distribusjonen av lyset ved å synkronisere rotasjonen av speilene og slå LED-diodene på og av.

Effekten er at fjernlyset får et større virkeområde og kan lyse opp områder som ville være vanskelige å se med tradisjonelle fjernlys system, for eksempel veiskulderen.

Det sørger også for at sjåføren kan oppdage veiskilt og fotgjengere tidligere, uten å redusere sikten for annen trafikk. Det nye systemet gjør det mulig å oppdage fotgjengere inntil 56 meter foran bilen, mot 32 i systemet fra forrige generasjon.»

Og så tar vi med et avsnittet om oppgradert Lexus Safety System + og hva det inneholder:

  • Kollisjonsvern-systemet bruker et kamera i bilen og en millimeterradar montert i grillen for å oppdage syklister på dagtid og fotgjengere døgnet rundt.
  • Ved å kombinere Radar cruisekontroll (DRCC) med Filassistanse (LTA) gjør nye RX det enklere for sjåføren å holde seg i feltet sitt. Hvis systemet oppdager at man er i ferd med å avvike fra kjørefeltet vil LTA varsle sjåføren med visuelle signaler og enten et lydsignal eller vibrasjon i rattet (det kan også hjelpe med å korrigere med styreinput)
  • Veiskiltgjenkjenning (RSA) får veiskiltinformasjon ved bruk av et kamera og navigasjonskart, og viser disse på Head-Up-Displayet (HUD) og multiinformasjonsskjermen. Det reduserer faren for å gå glipp av skilt og bidrar i så måte til sikker ferdsel.

Konnektivitetsteknologi med apple carplay og android auto. Nå også med berøringsskjerm og berøringsflate.

  • Nye RX kommer med en ny berøringsskjerm i tillegg til Lexus’ originale berøringsflate.
  • Smarttelefonbruk er integrert i designen, med en ny telefonholder og USB-port, pluss tilkobling til Apple CarPlay og Android Auto
  • Stemmestyring er mulig, via telefonen, til Apple Siri eller Google Assistant. Sjåføren kan velge mellom Lexus’ eget navigasjonssystem eller smarttelefon-versjonene.

Nye Lexus RX 450h e på plass i løpet av høsten.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
BYD med SUV-premiere
Akkurat i tide til den store bilutstillingen i Beijing presenterer BYD sin nye SUV. Men den mangler en vesentlig BYD-detalj.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde2
Nå kan du bestille Fords nye elbil
I dag åpner Ford for bestilling av nye Mustang Mach-E. Men om ikke allerede står på reservasjonsliste, er det noen tusen nordmenn foran deg i køen.
Les mer
layid-bilde3
Eksklusiv Femmer for Kina
BMW strekker seg bokstavelig talt langt for å tilfredsstille kinesiske kunder. Det resulterer blant annet i et spesialutgave av 5-serien.
Les mer
layid-bilde4
Første glimt av ny Z
Det er masse retro i det første inntrykket vi har fått av Nissans kommende Z. Men - ingen tvil: dette skal bli en moderne sportsbil. Bare ikke for Europa.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Facelift for Jaguars første SUV
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Jaguars første SUV. Også her gjør strøm sitt inntog.
Les mer
layid-bilde6
Ny Hyundai Tucson blir ladbar
Hyundai har i natt vist sin nye Tucson. Til Norge kommer den som ladbar hybrid tidlig i 2021.
Les mer
layid-bilde7
Lucid Air holder hva de lover
Lucid Motors har lovet lengste rekkevidde og kjappest lading i klassen, og nå får vi bekreftelsen. Ikke blir den så dyr vi fryktet heller - i alle fall ikke om du har god tålmodighet.
Les mer


layid-bilde8
Skoda Enyaq på plass i Norge
Les mer
toppsak-bilde9
Marginalisert volumselger
Norges suverent mest solgt bil gjennom tidene kommer nå i ny innpakning. Du får neppe se den hos din VW-forhandler.
Les mer
layid-bilde10
Nå kommer Defender med plugg
Les mer
layid-bilde11
Stort og ladbart fra Jeep
Les mer
layid-bilde12
Hyper på hydrogen
Les mer
layid-bilde13
En titt inn i Volkswagens neste ID
Volkswagen har startet nedtellingen til lanseringen av sin første el-SUV. Her får du en titt på innsiden av ID.4.
Les mer
layid-bilde14
Overklasse fra Kinas første
Det er klart at dersom noen skal bygge luksuslimousiner i Kina, må det være FAW, First Automotive Works. Det var tross alt de som bygde Maos representasjonsbiler.
Les mer
toppsak-bilde15
I fotsporene til lillebror
To dager etter at Peugeot presenterte sin oppdaterte 3008, følger storebror 5008 etter i de samme fotsporene.
Les mer
layid-bilde16
Mercedes hever lista med ny S-Klasse
Les mer
layid-bilde17
Gammel drømmebil med ny oppskrift
Les mer
layid-bilde18
Toyota fresher opp Land Cruiser
Toyota lanserer nå en oppgradert versjon av sin populære Land Cruiser. Klarer du deg med to seter sparer du mange avgiftskroner samtidig som du får glede av de nye egenskapene og sterkere motor.
Les mer
layid-bilde19
Her er Skoda Enyaq
I kveld har Skoda avduket sin første egne elbil basert på MEB-plattformen under et arrangement i Praha. Dermed kan vi endelig publisere de første bildene av en umaskert bil.
Les mer
layid-bilde20
Stor nok for de fleste
Rolls-Royce har i dag dratt lakenet av sin nye Ghost. Her er det komfort og luksus vi vanlig dødelige bare kan drømme om.
Les mer
layid-bilde21
Facelift for Peugeot 3008
Midtveis i sin livssyklus får Peugeots viktigste SUV er oppdatering med hensyn til både design og teknologi.
Les mer
layid-bilde22
Dennis Hauger viste gode takter
I helgens Formel 3-løp på Spa fikk Dennis Hauger vist hvilken fighter han kan være. Dessverre uten å få med seg poeng.
Les mer
toppsak-bilde23
Forsinket AMG på bane
Det har lenge vært ganske stille om AMGs Project One, men nå fortelles det litt igjen. Problemet har blant annet vært tomgangen.
Les mer
layid-bilde24
Nytt eventyr fra Kina
På restene av Saab har det plutselig - fra ingenting - dukket opp seks nye kinesiske biler. Alle er elektriske. Ambisjonene er enorme.
Les mer
layid-bilde25
Oppdatert Panamera
Porsche foretar en midtlivs oppdatering av Panamera-familien. En helt ny hybridvariant er trolig det mest interessante for Norge.
Les mer
layid-bilde26
Across, en Toyota RAV4 som Suzuki, men bare i Europa og først i Norge
Skal Suzuki også selge ladbar Toyota RAV4? Ja og nei. Forskjellen på de to bilene er så liten at de lett kan forveksles.
Les mer
layid-bilde27
Kia presenterer ladbar Sorento
Les mer
toppsak-bilde28
Bestillingsklar E-Klasse
Mercedes-forhandlerne åpner nå for bestilling av den oppdaterte E-Klassen. Prisene starter på 639.900 kroner og de første bilene er i Norge i løpet av høsten.
Les mer
layid-bilde29
Prisene klare for ny Octavia
Les mer
layid-bilde30
Perler for svin?
Det jeg er mest spent på er om Gordon Murray er like god på målgruppe som han er på biler? Han nyeste skapning er åpenbart bygget for kjøring, men folk som kjøper slike biler - kjører de?
Les mer
layid-bilde31
Cadillac til Europa igjen
Plutselig har de begynt å ansette hos GM-importøren i Zürich. Dette skjer samtidig som merket forteller at de har en elbil på beddingen.
Les mer
layid-bilde32
Kia lanserer elegant Carnival
Det er synd at denne biltypene er nærmest død hos oss, for Kias nye Carnival ser både elegant og praktisk ut. Bilen er også kjent som Sedona i enkelte markeder.
Les mer
toppsak-bilde33
Spesialversjon på Ford GT
Ford lanserer nye spesialversjoner av GT for å minne oss om at de for 55 år siden hadde stor suksess i langdistanseløp.
Les mer
layid-bilde34
Italiano - fra Nederland
Les mer
layid-bilde35
Skodas nye designspråk
Les mer
layid-bilde36
Her er nye Audi S3
De som er på jakt etter en kompakt spreking i premium-segmentet får et nytt alternativ når Audi nå lanserer S3 i to karosseriformer.
Les mer
layid-bilde37
Kjapt besøk i Oslo
Med Bentayga på hvert gatehjørne og en Urus som allerede er et år gammel, er det klart den nye DBX må bli en hit. Inntil neste über-SUV lanseres.
Les mer
layid-bilde38
Her kommer en M3 mange har ønsket seg
BMW bekrefter at de for første gang skal produsere en M3 Touring. Dermed er det duket for festlige familieturer.
Les mer