img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
37 bilder i galleri
Produksjonsklar Byton
Byton – Bytes on Wheel – har besøkt Oslo flere ganger. Frankfurt besøkte de med sin produksjonsklare modell. Men de ville ikke kalle det verdenspremiere.

Byton har enda ikke bestemt seg for når de virkelig skal fyre av alle kanoner og komme med VERDENSPREMIERE på sin nye M-Byte.

Når det gjaldt deltakelse i Frankfurt var den usikker nesten til siste minutt. De hadde tenkt å være i byen et sted – men kanskje ikke på IAA.

Så bestemte de seg for å komme til selve IAA allikevel, med det de kaller en produksjonsversjon av den første modellen deres.

Men vi måtte ikke kalle det Verdens-noe-som-helst, for kanskje skulle de har verdenspremieren på CES senere i år, eller kanskje i LA, eller kanskje et helt eget arrangement mange steder i verden samtidig?

Planer blir fremdeles lagt, og penger leter man fremdeles etter, min første avtale på standen ble avlyst fordi han jeg skulle snakke med plutselig måtte ut med en mulig investor.

Slik har jeg respekt for.

Les om: Oslo-visitt for Bytes på hjul

Der de er nå er mer enn 100 prototyper kollisjonstestet og utholdenhets-testet, og kjørt av utenforstående («rask er den ikke, glem 200 km/t, men vanvittig rommelig og komfortabel» ser kommentarene fra ganske råtne veier rundt Santa Clara i California til å være), og fabrikken i Nanjing er klare til å bygge den første før-serien før produksjonen for alvor starter med markedsinnføring i Kina i midten av neste år.

Men veien frem har åpenbart vært ganske humpete den også. Tekniske problemer har de møtt på software-siden. I Kina jobber de med Baidu, i Europa og USA må de finne andre partnere.

Finansieringen er ennå ikke helt på plass – det er kommet inn mindre enn planlagt på de tre finansieringsrundene, og det var ikke et positivt signal at trofé-sjefen Carsten Breitfeld (han var sterkt inne i BMW i8) plutselig meldte overgang til Faraday.

Siden de står på finansielle leirføtter, ifølge mange analytikere, blir det sannsynligvis viktig for selskapet først å trekke opp entusiasme (og salg) i hjemlandet, før de  for alvor kaster seg på Europa og USA.

Med spesifikasjonene, 71 eller 95 kWh batterier (det vil si mer enn 500 km) og enten 200 kW på bakakselen eller en modell som i tillegg har 150 kW foran – til priser som starter på 45.000 euro – høres det ut som den kan møte både e-tron og EQC. I hvert fall hvis resten stemmer.

Selvfølgelig har vi hele den vanlige Kina-elbil-oppskriften her:

smart-telefon på hjul, alle mulige konnektivitets-muligheter, finesser som ansiktsgjenkjenning i stedet for nøkler, uendelige flater med skjermer på innsiden, og et salgsopplegg som også følger den vanlige oppskriften – som fremdeles bare er helt teoretisk – den med null importør og forhandlerapparat, men med et visst serviceopplegg.

Det lille jeg har sittet i, og tatt på bilen virker positivt, men det er noe rart med en bil der det dominerende tilbudet er en Cinemascope-skjerm, krum, med et utrolig tilbud på underholdning og informasjon – aldri vil du se veikartet større noe sted, og med et lydtilbud du ikke finner bedre i La Scala og med en forbindelse med omverdenen, telefon eller Bytes, uten sidestykke.

Bilen som mobil kommer liksom i annen rekke.

Bilen som automobil også forresten. Den nye tekniske sjefen, David Twohig (det var han som gjorde den nye Alpine, hva i all verden gjør han hos en 2,5 tonns kjempe?) er ganske sjarmerende når det blir snakk om autonom.

«Den diskusjonen blir som regel litt for enkel», sier han. «La oss si at denne er et sted mellom nivå 2,45 og 2,99».

Ironien er åpenbar.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Volvo XC40 Recharge: Ytelser, rekkevidde og norsk pris
Volvo XC40 Recharge, merkets første helelektriske SUV, er akkurat vist frem for første gang. Her er alt du trenger å vite om bilen.
Les mer
layid-bilde1
Superb blir første ladbare hybrid-Skoda
For første gang har en lydløs Skoda rullet inn i showrommet til Skoda-importør Møller. 2. januar får kundene de første bilene.
Les mer
layid-bilde2
Ny Yaris blir kortere og lavere
Nå kommer Toyota Yaris i ny drakt og på ny plattform.
Les mer
layid-bilde3
El-MG til Norge
MG gjør nå comeback i Norge, som elbil. Om noen uker kan bilen kjøpes på nettet.
Les mer
layid-bilde4
Her er BMW 2-serie Gran Coupe
BMW fyller enda et hull i modellutvalget. Nå kommer 2-serie Gran Coupe.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Peugeot 3008 GT Hybrid4 priset
Nå er prisen på Peugeot 3008 GT Hybrid4 sluppet.
Les mer
layid-bilde6
Skoda: Elektrisk familiebil får hengerfeste og fem seter
Den norske interessen for Skodas nye elektriske familiebil er enorm, bekrefter importøren. Nå slippes mer informasjon om bilen.
Les mer
layid-bilde7
Porsche lanserer Taycan 4S og senker prisen med 400.000 kroner
Elektrisk familie-Porsche med 530 hk og firehjulsdrift til 899.900 kroner? Ikke før er Turbo og Turbo S-variantene lansert, så slippes Taycan 4S og prises drøyt 400.000 kroner under turbo-modellen. Bilene vil være i Norge tidlig på nyåret.
Les mer


layid-bilde8
Her er helt nye Toyota Mirai
Les mer
toppsak-bilde9
Toyota RAV4 får endelig ledning
Nå kommer Toyota RAV4 endelig som ladbar hybrid. Det bør bli en vinner i Norge.
Les mer
layid-bilde10
VW T-Roc R prises under 600.000
Les mer
layid-bilde11
VW ID.3 - den nye elektriske folkebilen
Les mer
layid-bilde12
Nå starter el-bølgen fra Ford
Les mer
layid-bilde13
Her er nye A-Klasse plug-in
Innen julens ringes inn kommer den ladbare hybridutgaven av Mercedes A-Klasse til Norge. Prisene blir attraktive.
Les mer
layid-bilde14
Volvo drypper elbil-nyheter
Volvo slipper flere detaljer rundt elbilen som skal vises frem for første gang om en uke.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er BMWs tredje M8
Etter Coupé og Cabriolet lanserer nå BMW det mest praktiske medlemmet av M8-familien.
Les mer
layid-bilde16
Disse skal selge Chery
Les mer
layid-bilde17
Lanseringskalender 2019
Les mer
layid-bilde18
Luftig Corvette
Tre måneder etter debuten av nye Corvette lanserer Chevrolet nå en alternativ utgave med automatisk hardtop.
Les mer
layid-bilde19
Lexus fornyer RX
Lexus RX har vært en utfordrer i premium SUV-segmentet siden forrige århundre. Nå kommer den i fornyet drakt.
Les mer
layid-bilde20
Polestar annonserer priser
Polestar har nå kunngjort prisen på sin kommende Tesla 3-utfordrer. Selv i en påkostet lanseringsutgave kommer den godt ut prismessig.
Les mer
layid-bilde21
Audi-nyheter med pris
En rekke nye Audi-modeller er lansert de siste månedene. Nå er prisene klare.
Les mer
layid-bilde22
Audi oppdaterer RS4
Bare to år etter lanseringen tar Audi grep for å oppdatere sprekeste medlem av A4-familien.
Les mer
toppsak-bilde23
BMW topper SUV-segmentet
I skarp kontrast til alle de nye elbilene pøser de tyske premium-produsentene ut nye muskelbiler. Her kommer nye SUV-er fra BMW.
Les mer
layid-bilde24
Slik transformeres XC40 til elbil
Ifølge Volvo har over 5000 satt seg på interesseliste for den kommende elbil-utgaven av XC40. Nå røper de noen av endringene som foretas når en fossilbil konverteres til elbil.
Les mer
layid-bilde25
Oppdatert Toyota C-HR
Toyota foretar en midtlivs oppgradering av C-HR. Det innebærer blant annet at man heretter kan velge mellom to alternative hybridmodeller.
Les mer
layid-bilde26
Porsche Taycan - bevares for en elbil
Porsche Taycan leverer som forventet. En barbert utgave av denne supersportsbilen kan bli en av salgsvinnerne i Norge neste år.
Les mer
layid-bilde27
Wey på andre forsøk
Les mer
toppsak-bilde28
Porsches første elbil
Taycan er ikke bare elektrisk rask, men Porsche-superrask. BilNorge skal de nærmeste dagene kjøre Porsches første batterielektriske sportsbil.
Les mer
layid-bilde29
Kompakte kraftpakker
Les mer
layid-bilde30
Nå kan du sette deg på Volvo-liste
Om noen uker skal Volvo presentere sin første elbil. Allerede i dag kan du registrere deg på interesselisten - uten å betale depositum.
Les mer
layid-bilde31
Mazda presenterer elbil i Tokyo
Mazda forteller i dag at de skal presentere sin første elbil på Tokyo Motor Show neste måned.
Les mer
layid-bilde32
Substitutt for savnet BMW
Er du blant dem som ønsker en BMW M3 Touring? Her er det nærmeste du kommer, om ikke BMW skulle velge å gjøre noe annet enn de pleier.
Les mer
toppsak-bilde33
Produksjonsklar Byton
Byton - Bytes on Wheel - har besøkt Oslo flere ganger. Frankfurt besøkte de med sin produksjonsklare modell. Men de ville ikke kalle det verdenspremiere.
Les mer
layid-bilde34
En av ti
Les mer
layid-bilde35
Mazda CX-30 er priset og salgsklar
Les mer
layid-bilde36
Lambos hybrid
Vi har hørt om mild hybrid før, men dette blir veldig mildt: 34 elektriske hester på toppen av Lamborghinis 774 V12 hester. Hva er vitsen?
Les mer
layid-bilde37
Røykskyer i Frankfurt
Det var en viss fare for at den sterkt reduserte bilutstillingen i Frankfurt ikke ville inneholde en eneste avviker. Heldigvis sto Ramsmobile der.
Les mer
layid-bilde38
Nye variasjoner over A7
Audi lanserer en ny generasjon RS7 Sportback muskelbil. De viser også et nytt alternativ med stikkontakt.
Les mer