img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
37 bilder i galleri
Produksjonsklar Byton
Byton – Bytes on Wheel – har besøkt Oslo flere ganger. Frankfurt besøkte de med sin produksjonsklare modell. Men de ville ikke kalle det verdenspremiere.

Byton har enda ikke bestemt seg for når de virkelig skal fyre av alle kanoner og komme med VERDENSPREMIERE på sin nye M-Byte.

Når det gjaldt deltakelse i Frankfurt var den usikker nesten til siste minutt. De hadde tenkt å være i byen et sted – men kanskje ikke på IAA.

Så bestemte de seg for å komme til selve IAA allikevel, med det de kaller en produksjonsversjon av den første modellen deres.

Men vi måtte ikke kalle det Verdens-noe-som-helst, for kanskje skulle de har verdenspremieren på CES senere i år, eller kanskje i LA, eller kanskje et helt eget arrangement mange steder i verden samtidig?

Planer blir fremdeles lagt, og penger leter man fremdeles etter, min første avtale på standen ble avlyst fordi han jeg skulle snakke med plutselig måtte ut med en mulig investor.

Slik har jeg respekt for.

Les om: Oslo-visitt for Bytes på hjul

Der de er nå er mer enn 100 prototyper kollisjonstestet og utholdenhets-testet, og kjørt av utenforstående («rask er den ikke, glem 200 km/t, men vanvittig rommelig og komfortabel» ser kommentarene fra ganske råtne veier rundt Santa Clara i California til å være), og fabrikken i Nanjing er klare til å bygge den første før-serien før produksjonen for alvor starter med markedsinnføring i Kina i midten av neste år.

Men veien frem har åpenbart vært ganske humpete den også. Tekniske problemer har de møtt på software-siden. I Kina jobber de med Baidu, i Europa og USA må de finne andre partnere.

Finansieringen er ennå ikke helt på plass – det er kommet inn mindre enn planlagt på de tre finansieringsrundene, og det var ikke et positivt signal at trofé-sjefen Carsten Breitfeld (han var sterkt inne i BMW i8) plutselig meldte overgang til Faraday.

Siden de står på finansielle leirføtter, ifølge mange analytikere, blir det sannsynligvis viktig for selskapet først å trekke opp entusiasme (og salg) i hjemlandet, før de  for alvor kaster seg på Europa og USA.

Med spesifikasjonene, 71 eller 95 kWh batterier (det vil si mer enn 500 km) og enten 200 kW på bakakselen eller en modell som i tillegg har 150 kW foran – til priser som starter på 45.000 euro – høres det ut som den kan møte både e-tron og EQC. I hvert fall hvis resten stemmer.

Selvfølgelig har vi hele den vanlige Kina-elbil-oppskriften her:

smart-telefon på hjul, alle mulige konnektivitets-muligheter, finesser som ansiktsgjenkjenning i stedet for nøkler, uendelige flater med skjermer på innsiden, og et salgsopplegg som også følger den vanlige oppskriften – som fremdeles bare er helt teoretisk – den med null importør og forhandlerapparat, men med et visst serviceopplegg.

Det lille jeg har sittet i, og tatt på bilen virker positivt, men det er noe rart med en bil der det dominerende tilbudet er en Cinemascope-skjerm, krum, med et utrolig tilbud på underholdning og informasjon – aldri vil du se veikartet større noe sted, og med et lydtilbud du ikke finner bedre i La Scala og med en forbindelse med omverdenen, telefon eller Bytes, uten sidestykke.

Bilen som mobil kommer liksom i annen rekke.

Bilen som automobil også forresten. Den nye tekniske sjefen, David Twohig (det var han som gjorde den nye Alpine, hva i all verden gjør han hos en 2,5 tonns kjempe?) er ganske sjarmerende når det blir snakk om autonom.

«Den diskusjonen blir som regel litt for enkel», sier han. «La oss si at denne er et sted mellom nivå 2,45 og 2,99».

Ironien er åpenbar.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Oppdatert Q7
Audi presenterer nå en oppdatert versjon av sin plug-in Q7. Jeg er ikke sikker på at den blir like populær som forgjengeren.
Les mer
layid-bilde1
Spør i vei om elektrisk Peugeot 2008
PSA kommer med et helt batteri elektriske biler i 2020: Opel Corsa-e, Peugeot e-208 og DS 3 Crossback E-Tense. Men viktigst blir likevel Peugeot e-2008 som BilNorge prøvekjører denne uken.
Les mer
layid-bilde2
Salgsstart for ladbar Mercedes
Etter å ha vært uten ladbare hybrider en lengre periode starter Mercedes-forhandlerne nå salget av nye GLE 350 de 4Matic med uvanlig lang elektrisk rekkevidde.
Les mer
layid-bilde3
Opel oppdaterer Insignia
Insignia er klar for en midtlivs oppdatering. I kjent Opel-stil får den avansert lysteknikk med hele 168 LED-er i frontlyktene.
Les mer
layid-bilde4
Ansiktsløft for F-Type
Jaguar har foretatt en midtlivs oppdatering av F-Type. Sjeldent er ansiktsløftet så markant som her.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
VW plugger ledige segmenter
Volkswagen har vært tomme for minivans. De har riktignok Sharan, 2010-modell på gammel plattform. I Kina viser de nå et nytt innslag.
Les mer
layid-bilde6
Uvanlig kombinasjon
De tyske tuningspesialistene har mest tradisjon med lokale produkter. Men når en japansk produsent samarbeider med en tysk åpner det seg nye muligheter.
Les mer
layid-bilde7
Audi oppgraderer
Få måneder etter at Audi begynte å selge e-tron 55 i hopetall kommer den første oppgraderingen. Og vi får flere detaljer om den rimeligere modellen.
Les mer


layid-bilde8
Hyundais Sensuelle Parametri
Les mer
toppsak-bilde9
Mercedes GLB, kompakt og flott familie-SUV
Til tross for sju seter og masse praktisk plass forstår jeg ikke hvorfor Mercedes lanserer en familie-SUV i 2020 uten også å ha et ladealternativ på plass.
Les mer
layid-bilde10
Ny Skoda først til Norge
Les mer
layid-bilde11
Mini-el fra Russland
Les mer
layid-bilde12
Konseptbil for geimere
Les mer
layid-bilde13
609 hk og Volvo Concept Coupé i bunnen på Polestars første modell
Selv med 609 hk under panseret er 1.665.000 kroner ganske mye for en bil fra et kinesisk merke knapt noen har kjørt, få kjenner til og som ennå ikke har et serviceopplegg å vise til i Norge. Men det hjelper for Polestar å ha Volvo i bunnen og i ryggen.
Les mer
layid-bilde14
Tesla på ramme alvor?
En bil med overflate som en månerakett, design som en italiensk polygon fra 70-tallet, stålruter som sprekker og en yppersteprest som ber til gudommelige vesener på en lite høvisk måte - MÅ vi ta Teslas Cybertruck på alvor?
Les mer
toppsak-bilde15
Muskel-SUV-er i fleng
Selv om alle produsenter virker å være fokusert på elbil for tiden, er det langt fra slutt for bensingulpende muskelbiler. I Los Angeles og Guangzhou står opp til flere av dem.
Les mer
layid-bilde16
Audis utfordrer i direktørsjiktet
Les mer
layid-bilde17
Høye ambisjoner hos Lexus
Les mer
layid-bilde18
Fremkommelighet på første klasse
Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic blir et nytt alternativ å vurdere i det mest luksuriøse SUV-sjiktet. Den er sikkert fin å kjøre, men luksusprodusenten fremhever primært komforten i baksetet.
Les mer
layid-bilde19
Fra sportsbil til SUV
Sportsbilprodusenten Aston Martin følger i fotsporene til andre sport- og luksusbilprodusenter. I Los Angeles viser de sin først SUV. Møt DBX.
Les mer
layid-bilde20
Supersprek Mini kan bli samlerobjekt
Det kan bli kamp om de 3.000 eksemplarene av MINI John Cooper Works GP som skal produseres. Råskinnet kommer på norske veier neste år.
Les mer
layid-bilde21
Volkswagen viser nytt konsept
Det har vært tett mellom Volkswagens konsepter de siste årene. Samtlige staker opp kursen for nye elbiler basert på en og samme plattform.
Les mer
layid-bilde22
Ladbar Toyota RAV4 får over 300 hk
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid kan fort bli en storselger i Norge. Den har oppgitt rekkevidde på 60 km på strøm og har over 300 hk.
Les mer
toppsak-bilde23
Her kommer Audis andre elbil
Audi har i natt avduket sin e-tron Sportback - en praktisk familie-elbil med lang rekkevidde.
Les mer
layid-bilde24
Mye muskler og lang rekkevidde
BMW har røpet en del detaljer for sin kommende i4, men den lanseres ikke før i 2021 og har to modeller foran seg i køen.
Les mer
layid-bilde25
Comeback for ladbar GLC
Den har vært sterkt savnet i den norske Mercedes-organisasjonen, men nå er snart den ladbare utgaven av GLC tilbake - i to karosserifasonger.
Les mer
layid-bilde26
Gunstigere priser på Kona
Hyundai lanserer en oppdatert Kona electric med enda gunstigere priser. Modellen har fått flere viktige produktoppdateringer som kundene etterspør, nye utstyrsnivåer og kortere leveringstid.
Les mer
layid-bilde27
Ford Mustang Mach-E koster fra 420.000 kroner og får inntil 600 km rekkevidde
Les mer
toppsak-bilde28
Ford Mustang Mach-E uten hemmeligheter
Det er ikke mye vi ikke vet om den kommende elbilen til Ford som skal avdukes natt til mandag. Det er nesten slik at vi mistenker Ford for å ha styrt alle lekkasjene.
Les mer
layid-bilde29
La Dolce Vita med Ferrari
Les mer
layid-bilde30
Cutting edge McLaren ser bakover
Man skal være stø i bilhistorien sin for å se hvor den nye McLaren-modellen har sine røtter. Modellen heter Elva, hos noen gir det kanskje assosiasjoner.
Les mer
layid-bilde31
Elegant koreaner
Kia lanserer en ny generasjon K5 på hjemmebane. Hos oss kan den på sikt bli aktuell under en annen betegnelse, gitt visse forutsetninger.
Les mer
layid-bilde32
Helt ny Skoda Octavia
Skoda har i kveld avduket en helt ny generasjon Octavia i to karosseriformer, som kombikupe og stasjonsvogn. En viktig nyhet for Norge er at den kommer som ladbar hybrid.
Les mer
toppsak-bilde33
Lister går elektrisk
I 65 år har Lister laget sine spesialutgaver av Jaguar. Nå er de klar med sin første elbil.
Les mer
layid-bilde34
Gemballa på nye eventyr
Les mer
layid-bilde35
ID. Space Vizzion til LA
Les mer
layid-bilde36
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde37
Citroën lanserer ladbar SUV
Nå starter Citroën elektrifiseringen. Første modell ut er C5 Aircross Hybrid med elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.
Les mer
layid-bilde38
Prisene klare på Toyota C-HR
Snart er en oppdatert Toyota C-HR på plass i markedet. Heretter kan du velge mellom to hybrider. Prisene er klare.
Les mer