img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Røykskyer i Frankfurt
Det var en viss fare for at den sterkt reduserte bilutstillingen i Frankfurt ikke ville inneholde en eneste avviker. Heldigvis sto Ramsmobile der.

Bilen var vill nok, men jeg må begynne i den andre enden.

Ikke ante jeg at et annet ord for vannpipe var Hookah. Ikke ante jeg at det fantes et selskap som het Ramside Group heller, og ganske spesielt ante jeg ikke at deres hovedprodukt var Hookahs.

Elektroniske Hookahs.

Og som et, derfor naturlig, ekstrautstyr i deres Ramsmobile kan man få med en spesialtilpasset Hookah. 

Den er så elektronisk at du innstiller selv temperaturen på den røyken du tar inn, og intensiteten på smaken.

Hva jeg imidlertid vet er at man kan røyke ganske mange morsomme ting på en vannpipe. Og at det kanskje har skjedd noe her, for dette er vilt.

Ikke bare er dette en bil som er forholdsvis hinsides, den har antydninger av religiøse hallusinasjoner også.  

En av versjonene har et interiør som heter «Devil’s Touch» en annen: «God’s Creation».

Men da kan vi starte fra begynnelsen. Ramsider ligger i Albuquerque, New Mexico og levde egentlig av å trimme Hummere.

Av en eller annen grunn kom røykinga inn i bildet, og det har åpenbart blitt såpass med penger av det at de hentet inn en av disse voldsomme hviterussiske off-road konstruksjonene som de begynte å bygge hjemme i USA.

Hvor Hummer-basert denne egentlig er aner jeg ikke. Svar på meningsfylte spørsmål var det ikke lett å få på standen. Og du kan for eksempel ikke lese deg til spesifikasjonene heller.

Ser du under «Motor» får du beskjed om 6,6-liters V8 (den som sitter i Corvette CR1), eller en 6,6-liters Duramax diesel V8, eller «EV-Motor og batterier».

Om akkurat den dreier seg om hybrid eller ren batterielektrisk aner jeg heller ikke.

Hva mer?

Jo, teflon-behandlet på hele undersiden så den ikke skal hekte seg fast i noe (!) og med et beltedrev under, slik at den kan beltebile seg fremover i terrenget. Beltet er 15 tommer bredt – men du kan også få det i super-bred utgaven: 24 tommer.

Hjulene er også 24-tommere, hvis du vil.

Jo – og så flyter den.

Og takket være mye karbon veier det hele bare 1700 kg.

Det dette er er altså en UUV – Ultra Utility Vehicle med åpenbare tegn på at hvis Batman hadde bygget en SUV ville den sett slik ut.

Det vil si, svart bil på svart bakgrunn, egentlig ikke lett å si hva den så ut som.

Men det var i hvert fall masse glitter på den mørke innsiden, og mange effektive lysåpninger på den mørke utsiden.

Nå sto det 999 hk på en plakat, men det så helt ut som 666 snudd opp ned. Prisen ble også oppgitt til 999.999 dollar – det var visst ikke opp ned.

Og de tar ikke imot bestillinger på flere enn 12 slike.

Heldigvis var det mange nok på standen til at det gikk an å holde orden på køen av ivrige kunder. Det som var pussig var at de snakket italiensk sammen, alle sammen. New Mexico, Hviterussland, Italia, vannpiper – kanskje det er noe fornuft oppi dette et sted.

OK – du kan få et par andre referanser for å gjøre vanviddet enda mer komplett.

Den første må jeg ta på engelsk: «Performance and Style are directed to the most extreme type of human nature, directed to survive in this world by solitude, refusing the unneeded comforts, instead sacrificing that for larger discoveries and self-realization».

En annen måte å overleve på er å få den pansret til B6 eller B7 nivå. Og dessuten har du en egen stasjon mot biologisk krigføring som «sikrer innpust av renset luft» (fra vannpipe?).

Men din ultimate discovery og selv-realisasjon kan du få av dem i 2030. Da kan du nemlig få plass på den første Ramspace Interplanetary Shuttle RS-X1!

Jeg mener, kan Elon, så kan Ramsider. Og begge røyker visst.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde1
Zagato-hilsen bakover
Zagato har nettopp sluppet bilder av noe som kan se ut som en ganske nydelig hilsen tilbake til de gamle Iso Rivolta-bilene. Fru Zagato har nok en finger med i dette spillet.
Les mer
layid-bilde2
Ladbare nykommere fra Jeep
Jeep lanserer sine første ladbare modeller på det europeiske markedet. Renegade 4xe og Compass 4xe er snart Norges-aktuelle.
Les mer
layid-bilde3
Italiensk elbil fra Polen
Det er nettopp presentert planer om en ny elbil fra Polen. Karosseriet er klart, men man leter fremdeles etter det som skal ligge under.
Les mer
layid-bilde4
Bombe: “Limited production” fra Lambo.
Hva er det med rikingene. Er ikke en Chiron eller en Aventador eksklusiv nok? MÅ de jazzes opp enda mer, og få en ekstra null på fakturaen, for at det skal bli attraktivt. Hvor patetisk er ikke det?
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Global SUV til India
Hvorfor Nissan kalte sin nye Magnite en «Global B SUV» når det samtidig ble presisert at den bare skulle til India, er vanskelig å forstå
Les mer
layid-bilde6
Forsmak på Aiways andre
Kina åpnet før helgen sin første bilmesse siden korona-utbruddet. Der viser Aiways et nytt konsept som skal realiseres neste år.
Les mer
layid-bilde7
Bling-bling og luksus fra BMW
BMW presenterer to såkalte Edition-versjoner av sine mest luksuriøse modeller. Man skal ha mye penger og spesiell smak for å falle for fristelsene.
Les mer


layid-bilde8
AMG topper GT-familien
Les mer
toppsak-bilde9
Nytt liv i elektrisk Twingo
Renaults nye elektriske Twingo skulle vært presentert på Genève-utstillingen. Det ble den ikke. Nå er den på vei igjen, først i et spesielt, begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde10
Svarer på Bronco: Wrangler med V8
Les mer
layid-bilde11
SsangYongs første elbil
Les mer
layid-bilde12
Selvkjøring fra kinesisk svenske
Les mer
layid-bilde13
Utvidet plug-in tilbud fra Mercedes
Mercedes-Benz øker kontinuerlig sitt utvalg av ladbare hybrider under merkenavnet EQ Power. Nå er det salgsstart for tre nye modeller.
Les mer
layid-bilde14
Porsche lanserer ny 911 Turbo
Toppmodellen, 911 Turbo S, er allerede på markedet. Nå følger den litt mer moderate 911 Turbo i to karosseriformer - Coupé og Cabriolet.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er Nissans elektriske crosser
Nissan har i dag avduket sin nye Ariya - en el-crosser med egenskaper svært mange nordmenn etterspør. Her blir det nye ventelister.
Les mer
layid-bilde16
Bronco er endelig tilbake
Les mer
layid-bilde17
BMW iX3 med god rekkevidde
Les mer
layid-bilde18
Facelift for Q5
Audi foretar en midtlivs oppgradering av Q5 SUV-en. Endringene er størst innendørs, og det kommer nye muligheter for dem som ønsker hybridteknologi.
Les mer
layid-bilde19
Hybrid uten batterier
Lamborghini har avduket sin Sian Roadster. Som utgaven med tak er den hybrid, men noen batteripakke finner du ikke her.
Les mer
layid-bilde20
AC feirer 58 år med Cobra
Forfriskende at noen velger 58 år som en fødselsdag det skal gjøres noe ut av. AC gjør det med stil.
Les mer
layid-bilde21
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde22
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
toppsak-bilde23
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde24
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde25
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
layid-bilde26
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde27
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Les mer
toppsak-bilde28
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Med Across lanserer Suzuki sin første ladbare hybrid. Bilen er tett beslektet med en modell som allerede er blant Norges mest populære i klassen, så her bør det være duket for suksess.
Les mer
layid-bilde29
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Les mer
layid-bilde30
Spennende el-SUV fra BYD
Skepsisen var stor da de første japanske biler gjorde sin entre på 60-tallet og ikke mindre da de første koreanerne dukket opp 20 år senere. Nå står kinesiske produsenter i kø - det er bare å venne seg til tanken.
Les mer
layid-bilde31
Her er nye Citroën C4
Citroën vil ikke støte noen potensielle kunder fra seg. Derfor lanserer de nå sin nye generasjonen C4 med alternative drivlinjer.
Les mer
layid-bilde32
Mach 1 vender tilbake
Etter 17 års fravær lanserer Ford en ny Mustang Mach 1 - selvsagt med kraftig V8 under panseret.
Les mer
toppsak-bilde33
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde34
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Les mer
layid-bilde35
Bestselgeren i fornyet versjon
Les mer
layid-bilde36
VW-luksus i ny form
Volkswagen foretar en midtlivs oppdatering av sin mest luksuriøse sedan. Samtidig lanserer de den i ny, elegant karosseriform.
Les mer
layid-bilde37
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Etter to år med lange ventelister og meget begrensede leveringer er Kia-importøren så trygge på leveringssituasjonen at de åpner for nye bestillinger av e-Niro.
Les mer
layid-bilde38
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer