img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Røykskyer i Frankfurt
Det var en viss fare for at den sterkt reduserte bilutstillingen i Frankfurt ikke ville inneholde en eneste avviker. Heldigvis sto Ramsmobile der.

Bilen var vill nok, men jeg må begynne i den andre enden.

Ikke ante jeg at et annet ord for vannpipe var Hookah. Ikke ante jeg at det fantes et selskap som het Ramside Group heller, og ganske spesielt ante jeg ikke at deres hovedprodukt var Hookahs.

Elektroniske Hookahs.

Og som et, derfor naturlig, ekstrautstyr i deres Ramsmobile kan man få med en spesialtilpasset Hookah. 

Den er så elektronisk at du innstiller selv temperaturen på den røyken du tar inn, og intensiteten på smaken.

Hva jeg imidlertid vet er at man kan røyke ganske mange morsomme ting på en vannpipe. Og at det kanskje har skjedd noe her, for dette er vilt.

Ikke bare er dette en bil som er forholdsvis hinsides, den har antydninger av religiøse hallusinasjoner også.  

En av versjonene har et interiør som heter «Devil’s Touch» en annen: «God’s Creation».

Men da kan vi starte fra begynnelsen. Ramsider ligger i Albuquerque, New Mexico og levde egentlig av å trimme Hummere.

Av en eller annen grunn kom røykinga inn i bildet, og det har åpenbart blitt såpass med penger av det at de hentet inn en av disse voldsomme hviterussiske off-road konstruksjonene som de begynte å bygge hjemme i USA.

Hvor Hummer-basert denne egentlig er aner jeg ikke. Svar på meningsfylte spørsmål var det ikke lett å få på standen. Og du kan for eksempel ikke lese deg til spesifikasjonene heller.

Ser du under «Motor» får du beskjed om 6,6-liters V8 (den som sitter i Corvette CR1), eller en 6,6-liters Duramax diesel V8, eller «EV-Motor og batterier».

Om akkurat den dreier seg om hybrid eller ren batterielektrisk aner jeg heller ikke.

Hva mer?

Jo, teflon-behandlet på hele undersiden så den ikke skal hekte seg fast i noe (!) og med et beltedrev under, slik at den kan beltebile seg fremover i terrenget. Beltet er 15 tommer bredt – men du kan også få det i super-bred utgaven: 24 tommer.

Hjulene er også 24-tommere, hvis du vil.

Jo – og så flyter den.

Og takket være mye karbon veier det hele bare 1700 kg.

Det dette er er altså en UUV – Ultra Utility Vehicle med åpenbare tegn på at hvis Batman hadde bygget en SUV ville den sett slik ut.

Det vil si, svart bil på svart bakgrunn, egentlig ikke lett å si hva den så ut som.

Men det var i hvert fall masse glitter på den mørke innsiden, og mange effektive lysåpninger på den mørke utsiden.

Nå sto det 999 hk på en plakat, men det så helt ut som 666 snudd opp ned. Prisen ble også oppgitt til 999.999 dollar – det var visst ikke opp ned.

Og de tar ikke imot bestillinger på flere enn 12 slike.

Heldigvis var det mange nok på standen til at det gikk an å holde orden på køen av ivrige kunder. Det som var pussig var at de snakket italiensk sammen, alle sammen. New Mexico, Hviterussland, Italia, vannpiper – kanskje det er noe fornuft oppi dette et sted.

OK – du kan få et par andre referanser for å gjøre vanviddet enda mer komplett.

Den første må jeg ta på engelsk: «Performance and Style are directed to the most extreme type of human nature, directed to survive in this world by solitude, refusing the unneeded comforts, instead sacrificing that for larger discoveries and self-realization».

En annen måte å overleve på er å få den pansret til B6 eller B7 nivå. Og dessuten har du en egen stasjon mot biologisk krigføring som «sikrer innpust av renset luft» (fra vannpipe?).

Men din ultimate discovery og selv-realisasjon kan du få av dem i 2030. Da kan du nemlig få plass på den første Ramspace Interplanetary Shuttle RS-X1!

Jeg mener, kan Elon, så kan Ramsider. Og begge røyker visst.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Oppdatert Q7
Audi presenterer nå en oppdatert versjon av sin plug-in Q7. Jeg er ikke sikker på at den blir like populær som forgjengeren.
Les mer
layid-bilde1
Spør i vei om elektrisk Peugeot 2008
PSA kommer med et helt batteri elektriske biler i 2020: Opel Corsa-e, Peugeot e-208 og DS 3 Crossback E-Tense. Men viktigst blir likevel Peugeot e-2008 som BilNorge prøvekjører denne uken.
Les mer
layid-bilde2
Salgsstart for ladbar Mercedes
Etter å ha vært uten ladbare hybrider en lengre periode starter Mercedes-forhandlerne nå salget av nye GLE 350 de 4Matic med uvanlig lang elektrisk rekkevidde.
Les mer
layid-bilde3
Opel oppdaterer Insignia
Insignia er klar for en midtlivs oppdatering. I kjent Opel-stil får den avansert lysteknikk med hele 168 LED-er i frontlyktene.
Les mer
layid-bilde4
Ansiktsløft for F-Type
Jaguar har foretatt en midtlivs oppdatering av F-Type. Sjeldent er ansiktsløftet så markant som her.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
VW plugger ledige segmenter
Volkswagen har vært tomme for minivans. De har riktignok Sharan, 2010-modell på gammel plattform. I Kina viser de nå et nytt innslag.
Les mer
layid-bilde6
Uvanlig kombinasjon
De tyske tuningspesialistene har mest tradisjon med lokale produkter. Men når en japansk produsent samarbeider med en tysk åpner det seg nye muligheter.
Les mer
layid-bilde7
Audi oppgraderer
Få måneder etter at Audi begynte å selge e-tron 55 i hopetall kommer den første oppgraderingen. Og vi får flere detaljer om den rimeligere modellen.
Les mer


layid-bilde8
Hyundais Sensuelle Parametri
Les mer
toppsak-bilde9
Mercedes GLB, kompakt og flott familie-SUV
Til tross for sju seter og masse praktisk plass forstår jeg ikke hvorfor Mercedes lanserer en familie-SUV i 2020 uten også å ha et ladealternativ på plass.
Les mer
layid-bilde10
Ny Skoda først til Norge
Les mer
layid-bilde11
Mini-el fra Russland
Les mer
layid-bilde12
Konseptbil for geimere
Les mer
layid-bilde13
609 hk og Volvo Concept Coupé i bunnen på Polestars første modell
Selv med 609 hk under panseret er 1.665.000 kroner ganske mye for en bil fra et kinesisk merke knapt noen har kjørt, få kjenner til og som ennå ikke har et serviceopplegg å vise til i Norge. Men det hjelper for Polestar å ha Volvo i bunnen og i ryggen.
Les mer
layid-bilde14
Tesla på ramme alvor?
En bil med overflate som en månerakett, design som en italiensk polygon fra 70-tallet, stålruter som sprekker og en yppersteprest som ber til gudommelige vesener på en lite høvisk måte - MÅ vi ta Teslas Cybertruck på alvor?
Les mer
toppsak-bilde15
Muskel-SUV-er i fleng
Selv om alle produsenter virker å være fokusert på elbil for tiden, er det langt fra slutt for bensingulpende muskelbiler. I Los Angeles og Guangzhou står opp til flere av dem.
Les mer
layid-bilde16
Audis utfordrer i direktørsjiktet
Les mer
layid-bilde17
Høye ambisjoner hos Lexus
Les mer
layid-bilde18
Fremkommelighet på første klasse
Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic blir et nytt alternativ å vurdere i det mest luksuriøse SUV-sjiktet. Den er sikkert fin å kjøre, men luksusprodusenten fremhever primært komforten i baksetet.
Les mer
layid-bilde19
Fra sportsbil til SUV
Sportsbilprodusenten Aston Martin følger i fotsporene til andre sport- og luksusbilprodusenter. I Los Angeles viser de sin først SUV. Møt DBX.
Les mer
layid-bilde20
Supersprek Mini kan bli samlerobjekt
Det kan bli kamp om de 3.000 eksemplarene av MINI John Cooper Works GP som skal produseres. Råskinnet kommer på norske veier neste år.
Les mer
layid-bilde21
Volkswagen viser nytt konsept
Det har vært tett mellom Volkswagens konsepter de siste årene. Samtlige staker opp kursen for nye elbiler basert på en og samme plattform.
Les mer
layid-bilde22
Ladbar Toyota RAV4 får over 300 hk
Toyota RAV4 Plug-in Hybrid kan fort bli en storselger i Norge. Den har oppgitt rekkevidde på 60 km på strøm og har over 300 hk.
Les mer
toppsak-bilde23
Her kommer Audis andre elbil
Audi har i natt avduket sin e-tron Sportback - en praktisk familie-elbil med lang rekkevidde.
Les mer
layid-bilde24
Mye muskler og lang rekkevidde
BMW har røpet en del detaljer for sin kommende i4, men den lanseres ikke før i 2021 og har to modeller foran seg i køen.
Les mer
layid-bilde25
Comeback for ladbar GLC
Den har vært sterkt savnet i den norske Mercedes-organisasjonen, men nå er snart den ladbare utgaven av GLC tilbake - i to karosserifasonger.
Les mer
layid-bilde26
Gunstigere priser på Kona
Hyundai lanserer en oppdatert Kona electric med enda gunstigere priser. Modellen har fått flere viktige produktoppdateringer som kundene etterspør, nye utstyrsnivåer og kortere leveringstid.
Les mer
layid-bilde27
Ford Mustang Mach-E koster fra 420.000 kroner og får inntil 600 km rekkevidde
Les mer
toppsak-bilde28
Ford Mustang Mach-E uten hemmeligheter
Det er ikke mye vi ikke vet om den kommende elbilen til Ford som skal avdukes natt til mandag. Det er nesten slik at vi mistenker Ford for å ha styrt alle lekkasjene.
Les mer
layid-bilde29
La Dolce Vita med Ferrari
Les mer
layid-bilde30
Cutting edge McLaren ser bakover
Man skal være stø i bilhistorien sin for å se hvor den nye McLaren-modellen har sine røtter. Modellen heter Elva, hos noen gir det kanskje assosiasjoner.
Les mer
layid-bilde31
Elegant koreaner
Kia lanserer en ny generasjon K5 på hjemmebane. Hos oss kan den på sikt bli aktuell under en annen betegnelse, gitt visse forutsetninger.
Les mer
layid-bilde32
Helt ny Skoda Octavia
Skoda har i kveld avduket en helt ny generasjon Octavia i to karosseriformer, som kombikupe og stasjonsvogn. En viktig nyhet for Norge er at den kommer som ladbar hybrid.
Les mer
toppsak-bilde33
Lister går elektrisk
I 65 år har Lister laget sine spesialutgaver av Jaguar. Nå er de klar med sin første elbil.
Les mer
layid-bilde34
Gemballa på nye eventyr
Les mer
layid-bilde35
ID. Space Vizzion til LA
Les mer
layid-bilde36
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde37
Citroën lanserer ladbar SUV
Nå starter Citroën elektrifiseringen. Første modell ut er C5 Aircross Hybrid med elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.
Les mer
layid-bilde38
Prisene klare på Toyota C-HR
Snart er en oppdatert Toyota C-HR på plass i markedet. Heretter kan du velge mellom to hybrider. Prisene er klare.
Les mer