img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
En sjelden fugl
Isdera var en god bekjent en periode. Så forsvant de fullstendig, men er åpenbart tilbake på et vis nå. De hadde i hvert fall en bil i gammel tradisjon i Frankfurt i år.

Leonberg er et lite sted i Tyskland Motor Valley, lett vest for Stuttgart.

Det var et sted vi alltid var innom på åtti-tallet. De to tidligere Porsche-ingeniørene, Rainer Buchmann og Eberhard Schulz, hadde alltid noe spennende å vise.

Og av og til hadde vi noe morsomt å vise også. 

Les mer om Isdera her

En gang vi var på vei hjem fra Sicilia med Rotta – vår lille Moto Guzzi-fyrte trehjuling – ble Eberhard Schulz så begeistret at han ble borte med den i tre timer.

Men så visnet firmaet og vi kjørte andre veier. Riktignok har vi hørt at det er en viss forbindelse mellom restene av Isdera og noen kinesiske elbil-ideer, men vi har ikke sett noe konkret før nå, litt bortgjemt i Hall 8 på IAA.

Nå har de flyttet på seg og viste seg frem sammen med et auto-cluster i Saarlouis, og selv om det ikke var mye konkret å fortelle om forretningsplaner fremover, er det i hvert fall åpenbart at det finnes både teknisk- og designkompetanse i huset fremdeles.

Pluss litt tradisjon. Denne bilen het også Commendatore – akkurat som superbilen fra 1983. Men mens den brukte bensin for å få en V12-er fra Mercedes til å yte litt over 400 hester (toppfart oppunder 350 – i 1983!), bruker den nye versjonen strøm fra batterier.

Men også her snakket vi om en stor grad av trimming – denne bruker nemlig også 800 Volt, akkurat som Porsches Taycan. (Det står en annen 800-Volter bortgjemt på IAA også, med et annet gammelt navn vi kjenner godt, men den er en ren kriminalhistorie så den får du få en annen dag.)

Og så følger den stolte Isdera-tradisjoner ved å legge vekt på fart – i denne bilen skal du også kunne se 300 km/t pluss …, men da kan du også se strømmen forsvinne.

Den har en motor i hver ende – hver er på 300 kW, og batteripakken er på hele 105 kWh, så det påstås at med rimelig tempo gjør den 500 km mellom hvert 35-minutters fyllestopp.

Akselavstanden er solide 282 cm, og med 492 x 195 x 129 cm er den ikke noen småbil. Ikke noen lettvekter, selv om 1750 kg er langt under det vi er vant til å snakke om i forbindelse med slike biler.

Du ser ikke det av disse bildene for bilen var hermetisk da jeg gikk forbi, men den er utstyrt med to brede dører, festet i taket, som gir glimrende innstegsmuligheter til det trange baksetet også.

For to år siden skrev jeg denne notisen: «Kinesiske VM Motor vil ha med seg tyske Isdera for å designe og utvikle elektriske biler. VM Motor, grunnlagt i 2016 av Freeman Shen (tidligere Volvo Car Corp.), har under testing en elektrisk SUV med 450 km rekkevidde og planlagt lansert i 2018. Isdera, grunnlagt i 1969 av Eberhard Schulz, designer, utvikler og håndbygger sportsbiler».

Det er i hvert fall noe som har endret seg. Det eneste jeg virkelig fant ut om firmaet nå er at logoen, med den flotte ørnen, bestyres av en som heter Thomas Schommer. Resten av historien har jeg tenkt å følge opp.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Volvo XC40 Recharge: Ytelser, rekkevidde og norsk pris
Volvo XC40 Recharge, merkets første helelektriske SUV, er akkurat vist frem for første gang. Her er alt du trenger å vite om bilen.
Les mer
layid-bilde1
Superb blir første ladbare hybrid-Skoda
For første gang har en lydløs Skoda rullet inn i showrommet til Skoda-importør Møller. 2. januar får kundene de første bilene.
Les mer
layid-bilde2
Ny Yaris blir kortere og lavere
Nå kommer Toyota Yaris i ny drakt og på ny plattform.
Les mer
layid-bilde3
El-MG til Norge
MG gjør nå comeback i Norge, som elbil. Om noen uker kan bilen kjøpes på nettet.
Les mer
layid-bilde4
Her er BMW 2-serie Gran Coupe
BMW fyller enda et hull i modellutvalget. Nå kommer 2-serie Gran Coupe.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Peugeot 3008 GT Hybrid4 priset
Nå er prisen på Peugeot 3008 GT Hybrid4 sluppet.
Les mer
layid-bilde6
Skoda: Elektrisk familiebil får hengerfeste og fem seter
Den norske interessen for Skodas nye elektriske familiebil er enorm, bekrefter importøren. Nå slippes mer informasjon om bilen.
Les mer
layid-bilde7
Porsche lanserer Taycan 4S og senker prisen med 400.000 kroner
Elektrisk familie-Porsche med 530 hk og firehjulsdrift til 899.900 kroner? Ikke før er Turbo og Turbo S-variantene lansert, så slippes Taycan 4S og prises drøyt 400.000 kroner under turbo-modellen. Bilene vil være i Norge tidlig på nyåret.
Les mer


layid-bilde8
Her er helt nye Toyota Mirai
Les mer
toppsak-bilde9
Toyota RAV4 får endelig ledning
Nå kommer Toyota RAV4 endelig som ladbar hybrid. Det bør bli en vinner i Norge.
Les mer
layid-bilde10
VW T-Roc R prises under 600.000
Les mer
layid-bilde11
VW ID.3 - den nye elektriske folkebilen
Les mer
layid-bilde12
Nå starter el-bølgen fra Ford
Les mer
layid-bilde13
Her er nye A-Klasse plug-in
Innen julens ringes inn kommer den ladbare hybridutgaven av Mercedes A-Klasse til Norge. Prisene blir attraktive.
Les mer
layid-bilde14
Volvo drypper elbil-nyheter
Volvo slipper flere detaljer rundt elbilen som skal vises frem for første gang om en uke.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er BMWs tredje M8
Etter Coupé og Cabriolet lanserer nå BMW det mest praktiske medlemmet av M8-familien.
Les mer
layid-bilde16
Disse skal selge Chery
Les mer
layid-bilde17
Lanseringskalender 2019
Les mer
layid-bilde18
Luftig Corvette
Tre måneder etter debuten av nye Corvette lanserer Chevrolet nå en alternativ utgave med automatisk hardtop.
Les mer
layid-bilde19
Lexus fornyer RX
Lexus RX har vært en utfordrer i premium SUV-segmentet siden forrige århundre. Nå kommer den i fornyet drakt.
Les mer
layid-bilde20
Polestar annonserer priser
Polestar har nå kunngjort prisen på sin kommende Tesla 3-utfordrer. Selv i en påkostet lanseringsutgave kommer den godt ut prismessig.
Les mer
layid-bilde21
Audi-nyheter med pris
En rekke nye Audi-modeller er lansert de siste månedene. Nå er prisene klare.
Les mer
layid-bilde22
Audi oppdaterer RS4
Bare to år etter lanseringen tar Audi grep for å oppdatere sprekeste medlem av A4-familien.
Les mer
toppsak-bilde23
BMW topper SUV-segmentet
I skarp kontrast til alle de nye elbilene pøser de tyske premium-produsentene ut nye muskelbiler. Her kommer nye SUV-er fra BMW.
Les mer
layid-bilde24
Slik transformeres XC40 til elbil
Ifølge Volvo har over 5000 satt seg på interesseliste for den kommende elbil-utgaven av XC40. Nå røper de noen av endringene som foretas når en fossilbil konverteres til elbil.
Les mer
layid-bilde25
Oppdatert Toyota C-HR
Toyota foretar en midtlivs oppgradering av C-HR. Det innebærer blant annet at man heretter kan velge mellom to alternative hybridmodeller.
Les mer
layid-bilde26
Porsche Taycan - bevares for en elbil
Porsche Taycan leverer som forventet. En barbert utgave av denne supersportsbilen kan bli en av salgsvinnerne i Norge neste år.
Les mer
layid-bilde27
Wey på andre forsøk
Les mer
toppsak-bilde28
Porsches første elbil
Taycan er ikke bare elektrisk rask, men Porsche-superrask. BilNorge skal de nærmeste dagene kjøre Porsches første batterielektriske sportsbil.
Les mer
layid-bilde29
Kompakte kraftpakker
Les mer
layid-bilde30
Nå kan du sette deg på Volvo-liste
Om noen uker skal Volvo presentere sin første elbil. Allerede i dag kan du registrere deg på interesselisten - uten å betale depositum.
Les mer
layid-bilde31
Mazda presenterer elbil i Tokyo
Mazda forteller i dag at de skal presentere sin første elbil på Tokyo Motor Show neste måned.
Les mer
layid-bilde32
Substitutt for savnet BMW
Er du blant dem som ønsker en BMW M3 Touring? Her er det nærmeste du kommer, om ikke BMW skulle velge å gjøre noe annet enn de pleier.
Les mer
toppsak-bilde33
Produksjonsklar Byton
Byton - Bytes on Wheel - har besøkt Oslo flere ganger. Frankfurt besøkte de med sin produksjonsklare modell. Men de ville ikke kalle det verdenspremiere.
Les mer
layid-bilde34
En av ti
Les mer
layid-bilde35
Mazda CX-30 er priset og salgsklar
Les mer
layid-bilde36
Lambos hybrid
Vi har hørt om mild hybrid før, men dette blir veldig mildt: 34 elektriske hester på toppen av Lamborghinis 774 V12 hester. Hva er vitsen?
Les mer
layid-bilde37
Røykskyer i Frankfurt
Det var en viss fare for at den sterkt reduserte bilutstillingen i Frankfurt ikke ville inneholde en eneste avviker. Heldigvis sto Ramsmobile der.
Les mer
layid-bilde38
Nye variasjoner over A7
Audi lanserer en ny generasjon RS7 Sportback muskelbil. De viser også et nytt alternativ med stikkontakt.
Les mer