img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
42 bilder i galleri
Retro med blikket rettet fremover
Hyundais konseptbil i Frankfurt, 45 het den, var både en sentimental hilsen til merkets røtter, og en spennende blikk inn i en konkret fremtid.

Det var da jeg spurte Lee SangYup, han er designsjef hos Hyundai, om hvorfor han hadde plassert «45» symbolet så asymmetrisk på fronten at jeg virkelig begynte å føle meg gammel.

Jo – fordi 45-navnet var en hilsen tilbake til bilutstillingen i Torino for 45 år siden, og den gangen var det er klar designtendens, i tillegg til kileformer og skarpe, rette linjer at man lekte litt med asymmetri.

Jeg kunne egentlig fortalt ham mer om akkurat det. For jeg var der, og har fremdeles Italdesigns originale pressemelding – og den handlet om en konseptbil som han hadde døpt Asso di Fiore.

Typisk Giugiaro på den tiden. Slank, veldig grafisk, med uventede detaljer (den gangen) som støtfangere som gikk i ett med karosseriet og med det beste interiøret han hadde gjort til da. Ekstremt rent dashbord, sylindrisk i formen og med seter som ikke så ut som møbler, men som rendyrket industridesign.

På den tiden var det velkjent at han jobbet med en ny bil for Hyundai – til nå hadde de bygget Ford Cortina på lisens, og det var selvfølgelig koreanere på besøk da bilutstillingen i Torino åpnet dørene på høsten 1974.

Det Lee SangYup ikke fortalte var at da Hyundai-toppene fikk se denne bilen syntes de den var så bra, og hadde såpass mye med den kommende produksjonsbilen deres å gjøre, at de ba Giugiaro navne om hele prosjektet og kalle den Pony Coupé.

Og dermed er 45-prosjektet både blitt en hommage til Giugiaro og et blikk fremover.

Men nå viste det seg selvfølgelig at designerne hadde andre 45-referanser også. For etter at jeg hadde tatt runden med designsjefen, fikk jeg en gjennomgang av det hele med to andre som hadde jobbet tett med denne bilen.

Hak Soo Ha var den ene, en av de mange koreanerne som er utdannet ved Art Center i California, og det er ikke så mange år siden han gikk fra Ford til Hyundai, der han nå er sjef for interiør.

Simon Loasby den andre, en spretten engelskmann med bakgrunn fra Rolls-Royce og Bentley da de fremdeles tilhørte samme selskap, så var det veldig lenge Volkswagen før han ble Hyundais sjefdesigner i Kina for to år siden. Nå er han tilbake i Korea som sjef for eksteriør-design.

Det var ham som brukte hele kroppen på å forklare alle 45-graderne i selve karosseridesignen. Hvordan linjer krysset hverandre for å skape dynamiske vinkler og liv i noe som fort kunne blitt store, banale flater.

Hans koreanske kollega var meget mer beskjeden og forsiktig, men var for eksempel veldig stolt av hvordan de hadde brukt det transparente taket til å skape et levende skyggespill inne i coupeen.

Materialene er veldig varme og organiske, og det loungepreget man umiddelbart får peker selvfølgelig i retning av selvkjørende.

De hadde satt opp en egen mockup som skulle gi oss inntrykk av hvordan en transport inne i en selvkjørende bil vil bli – jeg er egentlig ikke så trollbundet av muligheten til å få de merkeligste ting projisert på innsiden av alle glassflater når man blir transportert inn i fremtiden.

Men de som vet det forteller at denne bilen ligger meget tett opp til en kommende familie-størrelse elbil derfra. Plattformen er allerede bestemt for produksjon. Den er et skalerbart rullebrett med en spennende batteripakke som også skal være med på å isolere mot veistøy.

Produksjonsbilen får nok dessverre midtstolpe, og det er klart at man tar ned dimensjonen på hjulene noe, men vi blir lovet en bil der man kommer til å gjenkjenne mange av elementene i denne. Ikke minst 45-graders hellingene både foran og bak.

Hyundai (og Kia) har vært beundringsverdig designdrevet, først og fremst fordi de har hatt en veldig sterk designsjef, Peter Schreyer.

Han har overlatt taktstokken til andre nå, men er fremdeles aktivt med som konsulent. Han var selvfølgelig innom standen, og jeg spurte om han likte det han så.

«Kunne ikke gjort det bedre selv…»

God attest!

Jeg gleder meg til å spørre Giorgetto Giugiaro hva han syns.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Folkelig Folkevogn
Volkswagen i Brasil har avduket en ny, kompakt-crosser. Den er først aktuell for lokale markeder, men kan på sikt bli global.
Les mer
layid-bilde1
Ladbar SUV fra Citroën
Nå starter salget av hybridversjonen av Citroën C5 Aircross. Vi gir deg priser og flere detaljer.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde3
Oppgradert Mini Countryman
Dagen generasjon Mini Countryman ble lansert i 2017. Dermed er tiden inne for en midtlivs oppgradering av både teknikk og design.
Les mer
layid-bilde4
Vårnyheter i kø hos BMW
BMW priser våren med en rekke nyheter og oppgraderinger. Mest aktuelt for Norge er en ny ladbar stasjonsvogn - med firehjulsdrift.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Effektiv kombinasjon
Mercedes-forhandlere i Tyskland åpner nå for salg av GLC 300 de, en modell som kan bli midt i blinken for det norske markedet.
Les mer
layid-bilde6
Muskel-SUV fra Alpina
BMW-spesialistene hos Alpina er klar med sin spesialversjon av BMWs største SUV. Her er det muskelkraft og luksus i utsøkt kombinasjon.
Les mer
layid-bilde7
Her er Porsche 911 Targa
Med 911 Targa lanserer Porsche sin tredje karosserivariant av den nye sportsbilen. Den er på plass i august.
Les mer


layid-bilde8
Ny variant på Kamiq
Les mer
toppsak-bilde9
Nå kommer Fords store Explorer
For et år siden annonserte Ford at de skulle hente 7-seteren Explorer til Norge. Nå er den endelig på plass.
Les mer
layid-bilde10
Retro i ny innpakning
Les mer
layid-bilde11
Kinesisk designperle skal til Europa
Les mer
layid-bilde12
Amerikansk bestselger til Norge
Les mer
layid-bilde13
Skoda leverer i pose og sekk
Når Skoda lanserer sin etterlengtede el-SUV gir de kundene mange valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde14
Volumselgere på løpende bånd
For noen uker siden hadde de færreste nordmenn hørt om Xpeng. Nå har det kinesiske merket lansert nok en ny modell. Den er som skapt for Norge.
Les mer
toppsak-bilde15
Stor kineser til Europa - via Norge
Du ser elbussene deres daglig i Stor-Oslo, men nå vil kinesiske BYD også selge sine personbiler i Norge. Og hva er vel mer naturlig enn å starte i Norge?
Les mer
layid-bilde16
Aggressiv prising på ny elbil
Les mer
layid-bilde17
Peugeot realiserer muskelbil
Les mer
layid-bilde18
A6 Avant som ladbar hybrid
Audi lanserer A6 Avant som ladbar hybrid. Den får anstendig rekkevidde, men mister plass i bagasjerommet.
Les mer
layid-bilde19
Ny Kina-bil til Norge
I februar observerte vi denne på prøveskilter i Oslo. Nå er det klart at Xpeng G3 skal selges i Norge, som en konkurrent til Tesla Model Y og en rekke andre nykommere som er på vei.
Les mer
layid-bilde20
Genesis imponerer igjen og igjen
Hyundais luksusmerke lar vente på seg i Europa, men det hindrer dem ikke å hoste opp den ene skjønnheten etter den andre.
Les mer
layid-bilde21
Tre sylindre pluss strøm for Land Rover
Nå er den nye drivlinjen for Range Rover Evoque og Land Rover Discovery Sport offentlig. En kjent motor er kappet til tre sylindre, og det ligger 109 ekstra hester i bakakselen.
Les mer
layid-bilde22
Her kommer Yaris Cross
Toyota hadde planlagt å lansere sin nye kompakt-SUV på bilutstillingen i Genève. Slik gikk det som kjent ikke, men i dag er den presentert virtuelt. Vi gir deg de viktigste nyhetene.
Les mer
toppsak-bilde23
Audi A3 i alternativ form
Her er de første bildene av Audi A3 Sedan. Hvem sa at kompakte sedaner ikke kunne være elegante?
Les mer
layid-bilde24
El-Lexus med lang lade-tid og kort rekkevidde
I løpet av oktober slipper Lexus løs elektrisk UX 300e i Norge. Den burde hatt bedre rekkevidde og større hurtigladefart.
Les mer
layid-bilde25
Klodens siste analoge superbil
T50 heter Gordon Murrays nyeste superbil. Hans 50. konstruksjon - de fleste geniale, og hans 50. år som bilkonstruktør. 100 kjennere har virkelig noe å se frem til.
Les mer
layid-bilde26
Aks som nærmer seg umulig
Hvor raskt kan man kjøre fra null til 100? En gruppe japanske entusiaster har jobbet et par år med svaret. Nå skal resultatet i produksjon, i femti eksemplarer.
Les mer
layid-bilde27
Frem fra glemselen
Les mer
toppsak-bilde28
Nathalie var klar
I fjor møtte vi en av de gamle Genèvekrigerne i helt ny sammenheng. Gumpert hadde inngått et slags kompaniskap med kinesiske Aiways.
Les mer
layid-bilde29
Monoton? Ikke akkurat
Les mer
layid-bilde30
Valkyrien nærmer seg
Aston Martin har nettopp sluppet noen bilder av sin toppmodell i landeveis-utgave, samtidig som de forteller om tre modeller som deltar i sertifiseringsarbeidet. Bilen nærmer seg åpenbart produksjon.
Les mer
layid-bilde31
Flere Volvoer med plugg
Volvo utvider satsingen på ladbare hybrider i Norge og lanserer et nytt motoralternativ på modellene V60 og XC60. Samtidig ruller Volvo nå ut et nytt begrep - Recharge.
Les mer
layid-bilde32
Carmen fra Boulogne
I fjor var det en arving av Hispano Suiza-grunnleggeren som møtte opp i Genève med en ganske omfattende konseptutgave av luksusbilen. I år skulle han vært der med en litt mer sportslig versjon.
Les mer
toppsak-bilde33
Apex må vente
Her har vi en annen kjapp bil vi gjerne skulle møtt i Genève. Bilen var klar den, men utstillingen var ikke. Noen detaljer fikk vi da.
Les mer
layid-bilde34
En kineser som kommer
Les mer
layid-bilde35
En ny stjerne fra Sri Lanka
Les mer
layid-bilde36
Eksklusiv Zenvo-presentasjon
Zenvo er fast innslag på Genève-messen. I år måtte de i stedet invitere til et privat lite selskap hjemme i Danmark.
Les mer
layid-bilde37
Gammelt nytt fra Eadon Green
Eadon Green har ikke vært i Genève mer enn et par år. Men er så gjennomført eksentrisk at et besøk der er obligatorisk. I år må vi dessverre gjøre besøket virtuelt isteden.
Les mer
layid-bilde38
Fra Bulgaria med en god idé
Opprinnelig kom Sin Cars fra Bulgaria, men i dag tilhører de den spennende underskogen av britiske spesialprodusenter. Men her betyr «spesial» litt mer enn bare en og annen sportsbil.
Les mer