img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
En opptur og en nedtur
Ladbare hybrider står i lanseringskø hos Mercedes for tiden. I dag kommer to nye, en av dem med skuffende rekkevidde.

Etter å ha vært uten norske bestselgere det siste året, er det nå mange lys i tunnelen for Mercedes-organisasjonen. Så langt er nye ladbare utgaver lansert i A, B, C og E-Klasse, og nå følger to populære SUV-er.

Den ene varter opp med skikkelig rekkevidde slik konkurrentene også gjør med sine nyheter, den andre er også forbedret, men ikke så det virkelig monner. Jeg er ikke sikker på at eierne kommer til å lade den så ofte de burde.

La oss starte i den positive enden med GLE 350 de 4Matic.

Legg merke til den lille d-en i betegnelsen som indikerer at denne nå er utstyrt med dieselmotor. Jeg vil anta det mottas positivt av de med lang årlig kjørelengde, men ikke like positivt av storbyboere som kan risikere å måtte la bilen stå på enkelte kalde dager.

Mercedes tilbyr jo hybrider som slurper både bensin og diesel, avhengig av modell. I C-Klasse får du sågar begge alternativer

GLE 350 de er utstyrt med en batteripakke på hele 31,2 kWt – nok til å gi en elektrisk rekkevidde på nesten ti mil etter den nye WLTP-syklusen.

Med forgjengeren kom vi 14,1 km i test før batteripakken var tom, så her snakker vi kvantesprang! Og det er mer enn BMW har annonsert for sin nye X5

Mercedes forteller videre at GLE 350 de kan kjøre elektrisk i hastigheter opp til 160 km/t (210 km/t i hybridmodus). De lover et flatt bagasjeromsgulv og forteller at batteripakken kan hurtiglades til 80 prosent i løpet av 20 minutter og fullades på en halv time.

Et annet viktig argument er at den ladbare hybriden kan trekke tilhengere på inntil 3500 kg – like mye som de fossildrevne modellene.

Men så over til skuffelsen. For mens Mercedes fremhever den lange elektriske rekkevidden i nye GLE 350 de, har de mindre å skryte av når det gjelder oppgradert GLC plug-in.

GLC 300 e 4Matic har fortsatt bensinmotor og har fått noen kosmetiske oppdateringer i tillegg til de tekniske som blant annet inkluderer oppgradert interiør med det skjermbaserte MBUX-systemet og full LED-lys som standard.

Batteripakken på 13,5 kWt skal gi en elektrisk WLTP-rekkevidde på inntil 43 kilometer – noe som er meget skuffende sammenlignet med andre nykommere på markedet. De burde tilbudt godt over 50 kilometer.

Bagasjerommet har en kapasitet på 395 liter med fem seter, men pluss i boka for at GLC 300 e kan trekke tilhengere på inntil to tonn.

Tekniske data

 

GLE 350 de 4MATIC

GLC 300 e 4MATIC

Motor / antall sylindre

Diesel/4 i rekke

Petrol/4 i rekke

Slagvolum (ccm)

1950

1991

Effekt forbrenningsmotor (kW/hk v/omdr.)

143/194 at 3800

155/211 at 5500

Maks dreiemoment (Nm v/omdr.)

400 v/ 1600-2800

350 v/ 1200-4000

Elmotor effekt (kW)

100

90

Elmotor moment (Nm)

440

440

Systemeffekt (kW/hk)

235/320

235/320

System moment (Nm)

700

700

Aks. 0-100 km/t (sek.)

6.8

5.7

Toppfart (km/t)

210

230

Toppfart elektrisk (km/t)

inntil 160

over 130

Snittforbruk (liter per mil)

0,11

0,22

CO2-utslipp (g/km)

29

51

Total batterikapasitet (kWt)

31.2

13.5

Elektrisk forbruk (kWt/100 km)

25.4

16.5

NEDC rekkevidde (km)

106

49

WLTP rekkevidde (km)

99

43

 

 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde1
Zagato-hilsen bakover
Zagato har nettopp sluppet bilder av noe som kan se ut som en ganske nydelig hilsen tilbake til de gamle Iso Rivolta-bilene. Fru Zagato har nok en finger med i dette spillet.
Les mer
layid-bilde2
Ladbare nykommere fra Jeep
Jeep lanserer sine første ladbare modeller på det europeiske markedet. Renegade 4xe og Compass 4xe er snart Norges-aktuelle.
Les mer
layid-bilde3
Italiensk elbil fra Polen
Det er nettopp presentert planer om en ny elbil fra Polen. Karosseriet er klart, men man leter fremdeles etter det som skal ligge under.
Les mer
layid-bilde4
Bombe: “Limited production” fra Lambo.
Hva er det med rikingene. Er ikke en Chiron eller en Aventador eksklusiv nok? MÅ de jazzes opp enda mer, og få en ekstra null på fakturaen, for at det skal bli attraktivt. Hvor patetisk er ikke det?
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Global SUV til India
Hvorfor Nissan kalte sin nye Magnite en «Global B SUV» når det samtidig ble presisert at den bare skulle til India, er vanskelig å forstå
Les mer
layid-bilde6
Forsmak på Aiways andre
Kina åpnet før helgen sin første bilmesse siden korona-utbruddet. Der viser Aiways et nytt konsept som skal realiseres neste år.
Les mer
layid-bilde7
Bling-bling og luksus fra BMW
BMW presenterer to såkalte Edition-versjoner av sine mest luksuriøse modeller. Man skal ha mye penger og spesiell smak for å falle for fristelsene.
Les mer


layid-bilde8
AMG topper GT-familien
Les mer
toppsak-bilde9
Nytt liv i elektrisk Twingo
Renaults nye elektriske Twingo skulle vært presentert på Genève-utstillingen. Det ble den ikke. Nå er den på vei igjen, først i et spesielt, begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde10
Svarer på Bronco: Wrangler med V8
Les mer
layid-bilde11
SsangYongs første elbil
Les mer
layid-bilde12
Selvkjøring fra kinesisk svenske
Les mer
layid-bilde13
Utvidet plug-in tilbud fra Mercedes
Mercedes-Benz øker kontinuerlig sitt utvalg av ladbare hybrider under merkenavnet EQ Power. Nå er det salgsstart for tre nye modeller.
Les mer
layid-bilde14
Porsche lanserer ny 911 Turbo
Toppmodellen, 911 Turbo S, er allerede på markedet. Nå følger den litt mer moderate 911 Turbo i to karosseriformer - Coupé og Cabriolet.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er Nissans elektriske crosser
Nissan har i dag avduket sin nye Ariya - en el-crosser med egenskaper svært mange nordmenn etterspør. Her blir det nye ventelister.
Les mer
layid-bilde16
Bronco er endelig tilbake
Les mer
layid-bilde17
BMW iX3 med god rekkevidde
Les mer
layid-bilde18
Facelift for Q5
Audi foretar en midtlivs oppgradering av Q5 SUV-en. Endringene er størst innendørs, og det kommer nye muligheter for dem som ønsker hybridteknologi.
Les mer
layid-bilde19
Hybrid uten batterier
Lamborghini har avduket sin Sian Roadster. Som utgaven med tak er den hybrid, men noen batteripakke finner du ikke her.
Les mer
layid-bilde20
AC feirer 58 år med Cobra
Forfriskende at noen velger 58 år som en fødselsdag det skal gjøres noe ut av. AC gjør det med stil.
Les mer
layid-bilde21
Taxi-basert varebil med smarte løsninger
Med røtter i en moderne London-taxi har britiske LEVC nå lansert en spennende varebil. Norsk importør er på banen så snart eksporten starter.
Les mer
layid-bilde22
Seats mest sportslige til Norge
En elbil var det som skulle til for å etablere Seats sportslige merke i Norge. Nå er det besluttet at el-Born kommer i Cupra-versjon.
Les mer
toppsak-bilde23
Audis andre Q4 e-tron
Audi har i kveld kjørt en virtuell presentasjon av sitt nyeste konsept - Q4 Sportback e-tron. De lover rekkevidde på over 500 kilometer i toppmodellen, men den er nok uaktuell for oss.
Les mer
layid-bilde24
Grenadier er avkledd
Ineos Automotive har nå vist de første bildene av sin nye off-roader. Den ser kapabel ut til de oppgavene den er tiltenkt.
Les mer
layid-bilde25
Flere detaljer om ny Santa Fe
For noen uker siden serverte Hyundai de første bildene av neste generasjon Santa Fe. Nå får vi flere detaljer.
Les mer
layid-bilde26
Ny Taycan vist i Kina
Porsche har vist en ny innstegsmodell av Taycan i Kina denne uken. Det er foreløpig uvisst om modellen er aktuell for andre markeder.
Les mer
layid-bilde27
Nye toppmodeller med 3 elmotorer
Les mer
toppsak-bilde28
Suzuki lanserer plug-in hybrid
Med Across lanserer Suzuki sin første ladbare hybrid. Bilen er tett beslektet med en modell som allerede er blant Norges mest populære i klassen, så her bør det være duket for suksess.
Les mer
layid-bilde29
Oppdatert Tiguan blir ladbar hybrid
Les mer
layid-bilde30
Spennende el-SUV fra BYD
Skepsisen var stor da de første japanske biler gjorde sin entre på 60-tallet og ikke mindre da de første koreanerne dukket opp 20 år senere. Nå står kinesiske produsenter i kø - det er bare å venne seg til tanken.
Les mer
layid-bilde31
Her er nye Citroën C4
Citroën vil ikke støte noen potensielle kunder fra seg. Derfor lanserer de nå sin nye generasjonen C4 med alternative drivlinjer.
Les mer
layid-bilde32
Mach 1 vender tilbake
Etter 17 års fravær lanserer Ford en ny Mustang Mach 1 - selvsagt med kraftig V8 under panseret.
Les mer
toppsak-bilde33
Donkers 2G
Mens Telenor holder på å rulle ut 5G i Norge er ikke Donkervoort kommet lenger enn 2G. Men det er heldigvis en G vi på hjul er litt mer interessert i.
Les mer
layid-bilde34
Ny el-SUV fra gammel-ny kineser
Les mer
layid-bilde35
Bestselgeren i fornyet versjon
Les mer
layid-bilde36
VW-luksus i ny form
Volkswagen foretar en midtlivs oppdatering av sin mest luksuriøse sedan. Samtidig lanserer de den i ny, elegant karosseriform.
Les mer
layid-bilde37
Nå løsner situasjonen for e-Niro
Etter to år med lange ventelister og meget begrensede leveringer er Kia-importøren så trygge på leveringssituasjonen at de åpner for nye bestillinger av e-Niro.
Les mer
layid-bilde38
Nå blir også Mokka elektrisk
Salget av Opel Mokka har vært beskjedent her i landet de siste årene, men nå kommer en ny generasjon som vil gjøre den kompakte crossoveren svært aktuell for Norge.
Les mer