img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Taycan på innsiden
Porsche er ekstremt aktive med å gi oss små drypp før Taycan skal avdukes i Frankfurt om en ukes tid. I dag får vi bli med på innsiden.

Alt er nytt når Porsche lanserer sin første elbil, men samtidig vil Porsche-entusiaster kjenne seg godt igjen i den nye modellen.

– Mindre er mer gjelder her også, sier Ivo van Hulten som er ansvarlig for interiørdesign i nye Taycan.

– Taycan kombinerer designelementer typiske for Porsche med en ny type brukeropplevelse og imponerer med sin enkle eleganse.

Interiøret er inspirert av den originale 911 fra 1963, og målet har vært en moderne tolkning av den klassiske layouten.

Selvsagt er layouten førerorientert – hva annet hadde du forventet i en Porsche? Det heldigitale instrumentpanelet har en ren, minimalistisk og ultra-moderne design og betjeningsorganene skal være logiske å bruke og frie for distraksjoner.

Det frittstående, kurvede instrumentpanelet er høyeste punkt på dashbordet og gir føreren all informasjon har trenger under kjøringen.

Panelet består av en 16,8-tommers krummet skjerm med oval utforming. Det er ingen kant over selve panelet som dermed gir inntrykk av å sveve fritt sett fra førersetet.

Instrumentpanelet består av glass med refleksfri overflate og polariserende filter. Føreren kan velge mellom fire ulike modi – Classic gir runde instrumenter slik de tradisjonelt er i en Porsche. Et power-meter erstatter den tradisjonelle turtelleren.

Map mode erstatter det sentrale power-meteret med et kart. I Full Map mode fyller et stort kart hele displayet, men Pure mode kun viser viktig kjøreinformasjon som hastighet, trafikkskilt og navigasjon ved hjelp av piler.

Små berøringsområder er plassert i ytterkantene av displayet, hvor man blant annet kan styre lys og chassis. Panelet er derfor bredere enn rattet, som for øvrig kan leveres i to versjoner.

I tillegg til standardrattet, som kan leveres med fargeinnslag, tilbyr Porsche et GT sportsratt som har synlige skruer og en rund bryter hvor man kan velge ønsket kjøremodus.

Øvre og nedre del av dashbordet strekker seg på tvers av hele bilens bredde. Et 10,9-tommers infotainment-display og, som tilleggsutstyr, et eget display for passasjeren, utgjør til sammen et glassbånd som er lekkert integrert i interiøret.

Alle brukergrensesnitt er redesignet for Taycan. Antall tradisjonelle kontrollorganer, som brytere og knapper, er kraftig redusert og erstattet med det Porsche omtaler som intelligente og intuitive organer som betjenes via berøring eller stemmestyring som reagerer på kommandoen «Hey Porsche».

Taycans girvelger er plassert på dashbordet for å spare plass mellom setene, og startknappen er selvsagt plassert der du alltid finner den i en Porsche – til venstre for rattet.

Klimaanlegget er digitalt styrt, og man kan velge «Focused» for rask avkjøling eller «Diffused» for trekkfri kjøling. Dersom man utstyrer bilen med avansert klimastyring får baksetepassasjerene sin egen 5,9-tommers skjerm hvor de kan velge sine preferanser.

Porsche gir kundene store valgmuligheter med hensyn til hva slags materialer de ønsker i interiøret – fra klassisk lær og tre til moderne og miljøvennlige materialer. Gulvmattene er i et resirkulert materiale som blant annet består av gamle fiskegarn.

Den offisielle publikumsdebuten av Taycan er lagt til Frankfurt første uken i september.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde1
DS viser nytt flaggskip
Luksusmerket i PSA-familien, DS, viser en ny luksusmodell som kan få spesiell appell i Norge og Kina.
Les mer
layid-bilde2
Facelift på Volvos 90-serie
Fire år etter lanseringen får Volvo S90 et ansiktsløft og tekniske oppdateringer. V90 og Cross Country-versjonen får være med på spabehandlingen.
Les mer
layid-bilde3
Her er nye Cupra Leon
Når Leon Cupra blir Cupra Leon blir den en spydspiss for Seats morobilmerke. Du får den i to karosseriformer og med ulike drivlinjer, en av dem elektrifisert for å gi mest mulig kjøreglede.
Les mer
layid-bilde4
Her er BMW-en mange har ventet på
BMW fortsetter elektrifiseringen av hele produktporteføljen. På bilutstillingen i Genève får flere nye modeller sin premiere, deriblant én som mange nordmenn har ventet på.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Toppløst på øverste hylle
Dersom jeg hadde disponert 2-3 millioner til kjøp av åpen sportsbil, er dette definitivt en modell jeg ville sett nærmere på.
Les mer
layid-bilde6
Bare se, men ikke røre
Mazdas batterielektriske debut har vært teaset ganske lenge. Nå har den nye MX-30 vært på statisk besøk i Norge. Det kan vi i hvert fall påstå - den er i elbil-toppen når det gjelder utseende.
Les mer
layid-bilde7
Og navnet blir …
Skoda avslører navnet på sin kommende el-SUV som mange nordmenn venter spent på.
Les mer


layid-bilde8
Citroën oppgraderer C3
Les mer
toppsak-bilde9
McLaren utvikler hybrider
SPIONBILDER: Selv sportsbilprodusentene må tilpasse seg stadig strengere utslippskrav for å overleve. Her er en fremtidig modell fra McLarens «folkerekke».
Les mer
layid-bilde10
Appetittvekkere fra Skoda
Les mer
layid-bilde11
En Skoda for India
Les mer
layid-bilde12
Ny Megane kan bli attraktiv i Norge
Les mer
layid-bilde13
Kia fornyer Sorento
Når Kia på den kommende Genève-utstillingen drar lakenet av en ny Sorento er det særlig ett moment som kan påvirke salget i Norge.
Les mer
layid-bilde14
Mercedes røper fremtiden
Til sommeren lanserer Mercedes en ansiktsløftet E-Klasse spekket med ny teknologi. Her får du noen smakebiter.
Les mer
toppsak-bilde15
Nå kan du bestille nye Golf 8
Volkswagen har nå offentliggjort prisen på lanseringsmodellen av nye Golf 8 i Norge og samtidig åpnet ordrebøkene.
Les mer
layid-bilde16
Nytt blad i postkassen - Bil blir til Bil Autofil
Les mer
layid-bilde17
Nye ladbare Kia-modeller
Les mer
layid-bilde18
Helt ny Seat Leon
Seat har i dag presentert fjerde generasjon Leon. Den spanske fetteren har mye til felles med nye Golf.
Les mer
layid-bilde19
Oppfrisket Smart
Etter tre år på markedet får dagens generasjon av Smart-modellene et ansiktsløft. Og nå følger resten av verden i Norges fotefar.
Les mer
layid-bilde20
Så dyr blir nye Land Rover Defender
Den norske Land Rover-importøren har sluppet prisene for nye Defender 110. Direkte billig blir den ikke.
Les mer
layid-bilde21
Variasjoner over Kamiq
De første bilene kom til Norge like før årsskiftet, men snart kommer nye utstyrsvarianter av kompakt-SUV-en Kamiq.
Les mer
layid-bilde22
Ny BMW-motor til Supra
Da nye GR Supra ble lansert i fjor hadde den ett motoralternativ. Nå kommer et til, også det fra BMW.
Les mer
toppsak-bilde23
Ford lanserer nye hybrider
Ford lanserte i fjor vår Mondeo stasjonsvogn i hybridutgave. Neste år følger ytterligere to familiebiler med tilsvarende drivlinje.
Les mer
layid-bilde24
Konsept for India
Skoda serverer de første designskisser av en modell som skal skreddersys for India. Den er først ut på en tilpasset plattform.
Les mer
layid-bilde25
Nå får Kona enda lengre rekkevidde
Hyundai Kona er blant elbilene i det moderate prissjiktet med best rekkevidde. Nå blir den enda bedre.
Les mer
layid-bilde26
Bestillingsklar el-Volvo
Den norske Volvo-organisasjonen åpner i dag for bestilling av merkets første elbil, XC40 Recharge. Men du rekker å spise mange ventepølser før du har den i garasjen.
Les mer
layid-bilde27
Første SUV fra Hyundais luksusmerke
Les mer
toppsak-bilde28
Andre generasjon Mirai
Toyota er sammen med Hyundai de to produsentene som leverer hydrogenbiler på det norske markedet. Nå trenger du ikke lenger være ihuga hydrogen-entusiast for å velge en Mirai.
Les mer
layid-bilde29
Toyota viser skisse av kompakt-SUV
Les mer
layid-bilde30
Belgisk Blå
Første nyttårsdag fylte racinglegenden Jacky Ickx 75 år. Den anledningen benyttet Porsche til å lage en spesialmodell.
Les mer
layid-bilde31
Toyota GR Yaris
Toyota er mer kjent for praktiske og driftssikre biler enn for sportslige egenskaper. Men de overrasker innimellom. Som her.
Les mer
layid-bilde32
Opel topper Insignia-familien
Opel får en ny toppmodell når den oppdaterte versjonen av Insignia GSi debuterer på bilutstillingen i Brussel denne uken.
Les mer
toppsak-bilde33
Renault-modeller blir strømførende
Renault avslører nå detaljer om to nye, elektrifiserte modeller som begge får tilleggsbetegnelse E-Tech.
Les mer
layid-bilde34
Nye ladbare SUV-er fra BMW
Les mer
layid-bilde35
Nå kan du bestille RAV4 plug-in
Les mer
layid-bilde36
Tyrkia vil lansere eget merke
Nå er det slett ikke uvanlig med bilproduksjon i Tyrkia - flere internasjonale selskaper har produksjonsanlegg der. Men nå er et eget elbilmerke på trappene.
Les mer
layid-bilde37
En forsmak fra Kina
NIO gir oss en forsmak på hva vi har i vente når kinesiske elbiler entrer Europa om kort tid.
Les mer
layid-bilde38
Nå blir Kona hybrid
Hyundai lanserer nå hybridutgaven av elbilsuksessen Kona i det norske markedet. Bilen er klar for bestilling fra nyttår, og leveringer starter i januar.
Les mer