img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.

Med den nye bilen skal Porsche forsvare sine VM-titler i GT-racing. Bilen er tvers gjennom ny, men Porsche er tro mot sine røtter og kjører videre uten turbo. Nye Porsche 911 RSR overtar for bilen som vant GTE-klassen på Le Mans og sikret Porsche VM-tittelen

– Siden 2017 har 911 RSR skaffet oss mer enn 20 klasseseire i VM samt amerikanske og europeiske langdistanseløp. Vår oppgave var å gjøre en ekstremt god bil enda bedre. Ingeniørene i Weissach har lykkes med oppgaven på alle områder, sier Fritz Enziger, Visepresident hos Porsche Motorsport.

– Vi hviler aldri på laurbærene. Vi har nøye analysert all aktivitet med 911 RSR, både fra vårt fabrikkteam og fra kundeteam. Våre ingeniører fant rom for forbedringer på en rekke områder, så vi har gjort store fremskritt under utviklingen av bilen for de neste tre årene, sier Pascal Zurlinden, direktør for GT Factory Motorsport.

Han fremhever spesielt endringene som er gjort med hensyn til kjøreegenskaper, effektivitet, pålitelighet og service-vennlighet og legger til at nittifem prosent av bilen er ny.

Eneste elementer som blir med videre fra forgjengeren er ifølge Zurlinden lykter, bremsesystem, clutch, førersete og deler av hjulopphengningen.

Med hensyn til motor fortsetter Porsche på samme spor som tidligere. Det innebærer en sekssylindret boxer uten pustehjelp. Den nye motoren har et slagvolum på 4.194 ccm og leverer inntil 515 hester til bakakselen (avhengig av restriktor).

Motoren er den største boxer som noensinne er montert av fabrikken i en 911 og byr på bedre effekt over et større turtallsspekter enn forgjengeren på fire liter. Kreftene sendes til bakhjulene via en sekstrinns sekvensiell girkasse som er forsterket og vektoptimalisert.

Enderørene på eksosanlegg stikker nå ut på siden foran bakhjulene, noe som både sparer vekt og gir aerodynamiske fordeler. Uten eksosrør i hekken har man nemlig fått plass til å optimalisere diffuseren slik at den genererer enda mer downforce.

Gjennom optimalisering av luftstrømmen foran bilen og langs sidene er den aerodynamiske effektiviteten og stabiliteten ytterligere forbedret, noe som skal medføre mindre dekkslitasje i lange løp.

Cockpiten er omarbeidet basert på innspill fra førerne, og som hos forgjengeren er karosseriet laget av karbonfiberforsterket plast slik at elementer raskt kan byttes ut for å redusere tiden ved depotstopp i lange løp.

Nye Porsche 911 RSR får sin løpsdebut på Silverstone 1. september når den nye WEC-sesongen starter.

Porsche vil stille med to biler i 2019/2020-seriens åtte runder, med danske Michael Christensen og franske Kevin Estre i den ene, og Gianmaria Bruni (Italia) og Richard Lietz (Østerrike) i den andre.

Om Dennis Olsen får kjøre 24-timersløpet på Le Mans igjen neste år, er det i en slik bil han skal konkurrere. Og det er liten tvil om at Dennis gleder seg:

– Jeg har foreløpig kjørt den veldig lite, men bilen har veldig mange forbedringer fra forrige generasjon. Så jeg har troa på at den nye bilen kommer til å bli veldig bra!!toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde1
DS viser nytt flaggskip
Luksusmerket i PSA-familien, DS, viser en ny luksusmodell som kan få spesiell appell i Norge og Kina.
Les mer
layid-bilde2
Facelift på Volvos 90-serie
Fire år etter lanseringen får Volvo S90 et ansiktsløft og tekniske oppdateringer. V90 og Cross Country-versjonen får være med på spabehandlingen.
Les mer
layid-bilde3
Her er nye Cupra Leon
Når Leon Cupra blir Cupra Leon blir den en spydspiss for Seats morobilmerke. Du får den i to karosseriformer og med ulike drivlinjer, en av dem elektrifisert for å gi mest mulig kjøreglede.
Les mer
layid-bilde4
Her er BMW-en mange har ventet på
BMW fortsetter elektrifiseringen av hele produktporteføljen. På bilutstillingen i Genève får flere nye modeller sin premiere, deriblant én som mange nordmenn har ventet på.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Toppløst på øverste hylle
Dersom jeg hadde disponert 2-3 millioner til kjøp av åpen sportsbil, er dette definitivt en modell jeg ville sett nærmere på.
Les mer
layid-bilde6
Bare se, men ikke røre
Mazdas batterielektriske debut har vært teaset ganske lenge. Nå har den nye MX-30 vært på statisk besøk i Norge. Det kan vi i hvert fall påstå - den er i elbil-toppen når det gjelder utseende.
Les mer
layid-bilde7
Og navnet blir …
Skoda avslører navnet på sin kommende el-SUV som mange nordmenn venter spent på.
Les mer


layid-bilde8
Citroën oppgraderer C3
Les mer
toppsak-bilde9
McLaren utvikler hybrider
SPIONBILDER: Selv sportsbilprodusentene må tilpasse seg stadig strengere utslippskrav for å overleve. Her er en fremtidig modell fra McLarens «folkerekke».
Les mer
layid-bilde10
Appetittvekkere fra Skoda
Les mer
layid-bilde11
En Skoda for India
Les mer
layid-bilde12
Ny Megane kan bli attraktiv i Norge
Les mer
layid-bilde13
Kia fornyer Sorento
Når Kia på den kommende Genève-utstillingen drar lakenet av en ny Sorento er det særlig ett moment som kan påvirke salget i Norge.
Les mer
layid-bilde14
Mercedes røper fremtiden
Til sommeren lanserer Mercedes en ansiktsløftet E-Klasse spekket med ny teknologi. Her får du noen smakebiter.
Les mer
toppsak-bilde15
Nå kan du bestille nye Golf 8
Volkswagen har nå offentliggjort prisen på lanseringsmodellen av nye Golf 8 i Norge og samtidig åpnet ordrebøkene.
Les mer
layid-bilde16
Nytt blad i postkassen - Bil blir til Bil Autofil
Les mer
layid-bilde17
Nye ladbare Kia-modeller
Les mer
layid-bilde18
Helt ny Seat Leon
Seat har i dag presentert fjerde generasjon Leon. Den spanske fetteren har mye til felles med nye Golf.
Les mer
layid-bilde19
Oppfrisket Smart
Etter tre år på markedet får dagens generasjon av Smart-modellene et ansiktsløft. Og nå følger resten av verden i Norges fotefar.
Les mer
layid-bilde20
Så dyr blir nye Land Rover Defender
Den norske Land Rover-importøren har sluppet prisene for nye Defender 110. Direkte billig blir den ikke.
Les mer
layid-bilde21
Variasjoner over Kamiq
De første bilene kom til Norge like før årsskiftet, men snart kommer nye utstyrsvarianter av kompakt-SUV-en Kamiq.
Les mer
layid-bilde22
Ny BMW-motor til Supra
Da nye GR Supra ble lansert i fjor hadde den ett motoralternativ. Nå kommer et til, også det fra BMW.
Les mer
toppsak-bilde23
Ford lanserer nye hybrider
Ford lanserte i fjor vår Mondeo stasjonsvogn i hybridutgave. Neste år følger ytterligere to familiebiler med tilsvarende drivlinje.
Les mer
layid-bilde24
Konsept for India
Skoda serverer de første designskisser av en modell som skal skreddersys for India. Den er først ut på en tilpasset plattform.
Les mer
layid-bilde25
Nå får Kona enda lengre rekkevidde
Hyundai Kona er blant elbilene i det moderate prissjiktet med best rekkevidde. Nå blir den enda bedre.
Les mer
layid-bilde26
Bestillingsklar el-Volvo
Den norske Volvo-organisasjonen åpner i dag for bestilling av merkets første elbil, XC40 Recharge. Men du rekker å spise mange ventepølser før du har den i garasjen.
Les mer
layid-bilde27
Første SUV fra Hyundais luksusmerke
Les mer
toppsak-bilde28
Andre generasjon Mirai
Toyota er sammen med Hyundai de to produsentene som leverer hydrogenbiler på det norske markedet. Nå trenger du ikke lenger være ihuga hydrogen-entusiast for å velge en Mirai.
Les mer
layid-bilde29
Toyota viser skisse av kompakt-SUV
Les mer
layid-bilde30
Belgisk Blå
Første nyttårsdag fylte racinglegenden Jacky Ickx 75 år. Den anledningen benyttet Porsche til å lage en spesialmodell.
Les mer
layid-bilde31
Toyota GR Yaris
Toyota er mer kjent for praktiske og driftssikre biler enn for sportslige egenskaper. Men de overrasker innimellom. Som her.
Les mer
layid-bilde32
Opel topper Insignia-familien
Opel får en ny toppmodell når den oppdaterte versjonen av Insignia GSi debuterer på bilutstillingen i Brussel denne uken.
Les mer
toppsak-bilde33
Renault-modeller blir strømførende
Renault avslører nå detaljer om to nye, elektrifiserte modeller som begge får tilleggsbetegnelse E-Tech.
Les mer
layid-bilde34
Nye ladbare SUV-er fra BMW
Les mer
layid-bilde35
Nå kan du bestille RAV4 plug-in
Les mer
layid-bilde36
Tyrkia vil lansere eget merke
Nå er det slett ikke uvanlig med bilproduksjon i Tyrkia - flere internasjonale selskaper har produksjonsanlegg der. Men nå er et eget elbilmerke på trappene.
Les mer
layid-bilde37
En forsmak fra Kina
NIO gir oss en forsmak på hva vi har i vente når kinesiske elbiler entrer Europa om kort tid.
Les mer
layid-bilde38
Nå blir Kona hybrid
Hyundai lanserer nå hybridutgaven av elbilsuksessen Kona i det norske markedet. Bilen er klar for bestilling fra nyttår, og leveringer starter i januar.
Les mer