img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
40 bilder i galleri
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.

Med den nye bilen skal Porsche forsvare sine VM-titler i GT-racing. Bilen er tvers gjennom ny, men Porsche er tro mot sine røtter og kjører videre uten turbo. Nye Porsche 911 RSR overtar for bilen som vant GTE-klassen på Le Mans og sikret Porsche VM-tittelen

– Siden 2017 har 911 RSR skaffet oss mer enn 20 klasseseire i VM samt amerikanske og europeiske langdistanseløp. Vår oppgave var å gjøre en ekstremt god bil enda bedre. Ingeniørene i Weissach har lykkes med oppgaven på alle områder, sier Fritz Enziger, Visepresident hos Porsche Motorsport.

– Vi hviler aldri på laurbærene. Vi har nøye analysert all aktivitet med 911 RSR, både fra vårt fabrikkteam og fra kundeteam. Våre ingeniører fant rom for forbedringer på en rekke områder, så vi har gjort store fremskritt under utviklingen av bilen for de neste tre årene, sier Pascal Zurlinden, direktør for GT Factory Motorsport.

Han fremhever spesielt endringene som er gjort med hensyn til kjøreegenskaper, effektivitet, pålitelighet og service-vennlighet og legger til at nittifem prosent av bilen er ny.

Eneste elementer som blir med videre fra forgjengeren er ifølge Zurlinden lykter, bremsesystem, clutch, førersete og deler av hjulopphengningen.

Med hensyn til motor fortsetter Porsche på samme spor som tidligere. Det innebærer en sekssylindret boxer uten pustehjelp. Den nye motoren har et slagvolum på 4.194 ccm og leverer inntil 515 hester til bakakselen (avhengig av restriktor).

Motoren er den største boxer som noensinne er montert av fabrikken i en 911 og byr på bedre effekt over et større turtallsspekter enn forgjengeren på fire liter. Kreftene sendes til bakhjulene via en sekstrinns sekvensiell girkasse som er forsterket og vektoptimalisert.

Enderørene på eksosanlegg stikker nå ut på siden foran bakhjulene, noe som både sparer vekt og gir aerodynamiske fordeler. Uten eksosrør i hekken har man nemlig fått plass til å optimalisere diffuseren slik at den genererer enda mer downforce.

Gjennom optimalisering av luftstrømmen foran bilen og langs sidene er den aerodynamiske effektiviteten og stabiliteten ytterligere forbedret, noe som skal medføre mindre dekkslitasje i lange løp.

Cockpiten er omarbeidet basert på innspill fra førerne, og som hos forgjengeren er karosseriet laget av karbonfiberforsterket plast slik at elementer raskt kan byttes ut for å redusere tiden ved depotstopp i lange løp.

Nye Porsche 911 RSR får sin løpsdebut på Silverstone 1. september når den nye WEC-sesongen starter.

Porsche vil stille med to biler i 2019/2020-seriens åtte runder, med danske Michael Christensen og franske Kevin Estre i den ene, og Gianmaria Bruni (Italia) og Richard Lietz (Østerrike) i den andre.

Om Dennis Olsen får kjøre 24-timersløpet på Le Mans igjen neste år, er det i en slik bil han skal konkurrere. Og det er liten tvil om at Dennis gleder seg:

– Jeg har foreløpig kjørt den veldig lite, men bilen har veldig mange forbedringer fra forrige generasjon. Så jeg har troa på at den nye bilen kommer til å bli veldig bra!!toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Produksjonsklar Byton
Byton - Bytes on Wheel - har besøkt Oslo flere ganger. Frankfurt besøkte de med sin produksjonsklare modell. Men de ville ikke kalle det verdenspremiere.
Les mer
layid-bilde1
En av ti
Når Brabus legger sin sjel i å bygge den ultimate Geländewagen blir den så eksklusiv at det holder med ti eksemplarer.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Mazda CX-30 er priset og salgsklar
Prisene på nye Mazda CX-30 er nå klare. I november kommer de første bilene til Norge.
Les mer
layid-bilde4
Lambos hybrid
Vi har hørt om mild hybrid før, men dette blir veldig mildt: 34 elektriske hester på toppen av Lamborghinis 774 V12 hester. Hva er vitsen?
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Røykskyer i Frankfurt
Det var en viss fare for at den sterkt reduserte bilutstillingen i Frankfurt ikke ville inneholde en eneste avviker. Heldigvis sto Ramsmobile der.
Les mer
layid-bilde6
Nye variasjoner over A7
Audi lanserer en ny generasjon RS7 Sportback muskelbil. De viser også et nytt alternativ med stikkontakt.
Les mer
layid-bilde7
Fra romfart til bybil
En av de mer spennende presentasjonen i en IAA-avdeling som het New Mobility World kom fra romfart. Der ble vi servert en helt ny serie modul-baserte autonome kjøretøy.
Les mer


layid-bilde8
Volkswagens neste elbil
Les mer
toppsak-bilde9
En sjelden fugl
Isdera var en god bekjent en periode. Så forsvant de fullstendig, men er åpenbart tilbake på et vis nå. De hadde i hvert fall en bil i gammel tradisjon i Frankfurt i år.
Les mer
layid-bilde10
Trippelseier for Dennis Hauger
Les mer
layid-bilde11
Morsomste Macan fornyes
Les mer
layid-bilde12
Retro med blikket rettet fremover
Les mer
layid-bilde13
Grillparty hos BMW
BMW viste en firer-studie i Frankfurt. Fronten gjorde at man nesten glemte å legge merke til hvor vellykket resten av bilen var. Men fabrikken har andre kort i ermet også.
Les mer
layid-bilde14
Diskresjon - ikke lenger en selvfølge
HongQi, som bygget Røde Flagg - luksuslimoen for Mao og alle hans etterfølgere - har plutselig slått ut med armene. Frankfurts mest overraskende.
Les mer
toppsak-bilde15
Kontraster hos Mercedes
Tre store nyheter hos Mercedes. Utstillingslokalet deres så ut som det det egentlig er, de kom med sin elektriske S-drøm, men den største nyheten var dessverre også den kjedeligste, så den kommer til å få minst oppmerksomhet.
Les mer
layid-bilde16
Opp i rekkevidde - ned i pris
Les mer
layid-bilde17
Opels hybride SUV er priset
Les mer
layid-bilde18
Ford klar med ladbar Kuga
Ford er klar med en ny generasjon Kuga. Leveringene starter på nyåret, men prisene er klare nå.
Les mer
layid-bilde19
Ikon i helt ny drakt
Jeg er spent på hvordan menigheten reagerer på denne, for det er ingen enkel oppgave Land Rover har tatt på seg når de nå presenterer en helt ny Defender.
Les mer
layid-bilde20
Skodas første elbil blir attraktiv
Skoda lanserer sin første elbil i Frankfurt. Den har velkjent teknologi og blir blant Norges aller billigste bybiler.
Les mer
layid-bilde21
Attraktiv pris på Corsa-e
Nye Opel Corsa har sin debut i Frankfurt. Den mest aktuelle modellen for Norge er priset og klar for salg.
Les mer
layid-bilde22
Lever Honda i sin egen verden?
Bilen er kul og kjøreglad, men når Honda setter en altfor høy pris i dagens marked tror jeg prosjektet er dødt før det er startet.
Les mer
toppsak-bilde23
Endelig ute av skapet
Endelig kan vi vise detaljerte bilder og avsløre fakta om elbilen tusenvis av nordmenn står på venteliste for å kjøpe i 2020.
Les mer
layid-bilde24
Audi oppgraderer A5-familien
Blant attraksjonene på Audis stand i Frankfurt finner vi oppgraderte versjoner av A5 og S5 i tre karosseriformer.
Les mer
layid-bilde25
En opptur og en nedtur
Ladbare hybrider står i lanseringskø hos Mercedes for tiden. I dag kommer to nye, en av dem med skuffende rekkevidde.
Les mer
layid-bilde26
Over 50 km elektrisk rekkevidde for 508
Ladbare hybridutgaver av Peugeot 508 er på plass på tampen av 2019. Nå får vi offisielle data som viser at den elektriske rekkevidden blir godt over 50 kilometer.
Les mer
layid-bilde27
Puma er priset
Les mer
toppsak-bilde28
Cupra debuterer på MEB-plattformen
Når bilutstillingen i Frankfurt åpner neste uke viser Cupra en elektrisk konseptbil. De legger ikke skjul på at den skal realiseres.
Les mer
layid-bilde29
Endelig offisiell: Porsche Taycan
Les mer
layid-bilde30
Honda e i produksjon
Honda har nå startet produksjonen av sin kompakte elbil. Publikums-debuten finner sted i Frankfurt til uka.
Les mer
layid-bilde31
Her er nye Nissan Juke
Nye Nissan Juke ble i kveld avduket samtidig i fem europeiske byer. Norge er ikke med på det nye Juke-kartet.
Les mer
layid-bilde32
Kia utvider plug-in-utvalget
Kia ruster seg for å møte nye, strengere utslippskrav som innføres fra 2020.
Les mer
toppsak-bilde33
Hyundai oppgraderer Ioniq
Det er kanskje ikke så lett å se ved første øyekast, men endringene er inngående når Hyundai nå oppgraderer sine Ioniq-modeller. Det reflekteres også i en prisjustering.
Les mer
layid-bilde34
Ny X5 plug-in
Les mer
layid-bilde35
Mercedes lanserer ny crossover
Les mer
layid-bilde36
God elektrisk rekkevidde for ny Peugeot
Firehjulstrekkeren Peugeot 3008 GT Hybrid4 er ferdig testet og har fått WLTP-tall for rekkevidde og CO2-utslipp.
Les mer
layid-bilde37
Eksklusiv Tesla-utfordrer
Blant nyhetene på Monterey var en ny Tesla-utfordrer. Men noen volummodell blir den ikke.
Les mer
layid-bilde38
Kineser på gjennomreise
Det virket som en munter roadtrip. I går var Aiways, en spennende kinesisk elbil, innom Oslo på sin tur fra Kina til Frankfurt via ganske mange omveier. 14.000 kilometer til sammen.
Les mer